ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

7 životnih mudrosti šamana koje će vam otvoriti nove dimenzije

DAVORKA I NJEN SVIJET

U davna vremena na Havajima, uostalom kao i kod većine drevnih skupina domorodaca, postojali su plemenski šamani koji su hodali  između granice vidljivog i nevidljivog i koji su razumjeli pravu prirodu stvarnosti svijeta izvan percepcije vela. Na Havajima, ovi mudri starci zvali su se Kahunas i  bili su vrlo poštovani.
Iako je u današnje vrijeme šamana sve manje ali  njihovo učenje i teorije žive u narodu, pogotovo njihovih 7 Huna načela:

Ike- Svijet je ono što mislite da je
Kala- Nema ograničenja
Makia-Gdje je pozornost tu je energije
Mana Wa- Sada je trenutak moći
Aloha- voljeti znači biti sretan
Mana- Sva moć dolazi iznutra
Pono- Učinkovitost je mjera istine

ŠTO TO ZNAČI
Ike
Svijet nije ono što mislim da je: percepcija je stvarnost. To je često ponavljana izjava u metafizici, ali je ipak točna i logično s obzirom na ono što je kvantna fizika pokazala. Naša vanjska percepcija stvarnosti je samo ogledalo našeg vlastitog unutarnjeg stanja koje je sačinjeno od naših misli, emocija i sustava vjerovanja. Ako ovo testirate vidjet ćete da je istina. Kada živimo u svijetu s čipom na našem ramenu, negativne emocije i misli stvoriti će i takav svijet.  Ako smo ispunjeni mirom i uživanja, iskusit ćemo svijet ljubavi i ljepote.
Kala
ne postoje granice, zapravo postoje samo u našim mislima. Iako smo naslijedili ta ograničavajuća uvjerenja od roditelja ili smo uvjetovani   društvom, ipak smo  sami odgovorni za naše širenje izvan tih ograničenja.ako mi kažemo da nam je nešto nemoguće i biti će. Napravimo svijet u svojoj glavi u kojem ništa neće biti nemoguće.
Makia
Energetski tokovi prate našu pozornost. Ovo je jedan od najvažnijih univerzalnih koncepata koje nam mogu pomoći graditi svoju stvarnost. Po kvantnoj fizici mi smo energetski obrazac koji vibrira svojom frekvencijom  u nepreglednom moru vibracija. Što to znači? Naše misli mogu usmjeriti brod. S našim mislima, vjerovanjima i osjećajima možemo napraviti pomak svijesti, a tko i stanje postojanja, odnosno našu stvarnost. Namjera je formativni princip.
Mana Wa
Sada je doista jedini trenutak kojeg imamo. a kada bi mogli to shvatiti i živjeti u “sada”  bili bi smo oslobođeni utega. Prošlost i budućnost, po definiciji, samo su koncepti iskustva koji u ovom sada ne postoje.  nešto što je bilo je prošlo i ne možemo promijeniti, a budućnost će doći još uvijek ne postoji pa zašto da brinemo o nečem što ne postoji. Kolko smo samo vremena potrošili brinući se u životu za nešto što se nikada nije dogodilo.
Aloha
Ljubav nije Valentinovo,  kartice ili emocionalno stanje zbog kojeg ne vidimo prst pred nosom, ljubav je savršen stanje totalnog prihvaćanja, stanje gdje ne postoji nikakav otpor. Ljubav je čisto uvažavanje. Ako možemo shvatiti da su sve stvari koje vidimo u našoj stvarnosti samo su refleksije i pokazatelji našeg trenutnog stanja, mi bi ih sve voljeli i na taj način održavali svoju internu snagu. Isto tako, ako volite i bezuvjetno prihvatiti osobu možete samo biti iskonski sretna s njom. Prava ljubav nema nikakvih očekivanja i ne traži ništa zauzvrat.
Mana
Sva moć dolazi iznutra: svaki djelić snage i moći počiva u nama. Sve ostalo što doživljavamo kroz  našu percepciju, je iskustvo koje smo sami sebi postavili kako bi spoznali određeni aspekt nas samih. Sva moć dolazi iznutra i ništa ne može zasjeniti tu moć.
Pono
Kako možemo znati da li je nešto istinito? Istina je subjektivna i ovisi o percepcije doživljava. Stoga je krajnji mjerilo istine da li je ili nije  učinkovita za nas. To je jedino što je doista važno. Postoje beskonačni putevi i svi će nas na kraju dovesti natrag na isto odredište koje je izvor svih stvari ili svjetlost same svijesti. Suditi drugima na osnovu naše istine tako je iluzorno. Ono što vrijedi za nas, ne vrijedi za drugog u ovom trenutku. Naša istina za nas mora biti učinkovita, ako nije, nije istina.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET