subota, 20. listopada 2012.

Gdje je život? Ovdje. Sada.

DAVORKA I NJEN SVIJET


Biti senzibilan ne znači biti sentimentalan. Biti senzibilan ne znači biti osjetljiv. Vjerojatno ste bili vrlo osjetljivi, sve vas je sigurno diralo – ali dirale su vas vlastite ideje Prvo što morate učiniti jest da uništite tvrdu ljušturu oko sebe, ona vas ranjava. Željeli biste ostati kakvi jeste, a ipak biti u dodiru sa svojom unutarnjom srži. To nije moguće. Najprije treba biti razorena, a tada maknuta cijela trula zgrada. Ali ljudi vrlo vole stare bezvrijedne stvari. Daju im prekrasna imena – antikviteti
Rijetki i skupi predmeti mogu nas privući svojom vanjskom ljepotom, ali oku pod duhovnim svjetlom oni će biti bezvrijedni. Fizička snaga i čar ne mogu nadjačati duhovnost. Stast koja stvara egoizam može se primjetiti gdje god su sebičnost i ponos prisutni. Sve dok se ne potisne ovakav način mišljenja i djelovanja, dobrota neće zasjati. Morate osigurati prevladavanje dobrote kako bi umirili, udovoljili i osvojili Božju milost
Uvijek se sjetite triju stvari – jedinstva, čistoće i božanskosti. Čovjek je po prirodi pun plemenitih osobina, ima snažno tijelo i umove. Ali nažalost rasipa se ta vrlo važna božanska energija na besmislene aktivnosti i težnje. Tako dolazi slabost i gubljenje vitalne energije. Čak i na fizičkoj razini, božanska moć je nemjerljiva i nemoguće ju je opisati.
Gdje je život?
Ovdje. Sada.
«Bivanje» sadašnjeg trenutka. Sada se isprva čini tako malenim, kratki odsječak vremena između prošlosti i budućnosti, a ipak je u njemu sakrivena cjelokupna životna snaga. U trenutku duhovnog buđenja vi se budite u puninu, živost i isto tako svetost sadašnjeg trenutka. Niste bili tu, spavali ste, a sada ste prisutni i budni.
Svi bi trebali pokušati ostvariti tu urođenu božanskost u sebi, ne samo zbog dokazivanja fizičke snage, već zato da biste mogli uživati u božanskom blaženstvu. Kad je to nastojanje prožeto božanskom moći, ono dostiže nedostižne visove.
Oplemenite tu božansku moć, posvećujući sve svoje težnje Bogu.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET