subota, 15. prosinca 2012.

FIDA DARUJE 15.12.2012.-15.01.2013.

DAVORKA I NJEN SVIJET

FIDA
********* DARUJE**********

Bliže se praznici,dolazi ljubav i svijetlost..
Ovo je mjesec darivanja!
Kao i svake godine FIDA daruje 3 besplatna tretmana,iz svoje ponude.Molim naručite se na mob-oo385/0911803958,od 18-20 h.

Izenađenjima još nema kraja*****

U vrijeme blagdana od 15.12.2012. do 15.01.2013.dajemo popust ,na sve tretmane od 40%!

I još jedna novost*******
Popust će imati i sve osobe slabijeg materijalnog stanja u toku cijele 2013.godine!


Razlog svima poznat i znan...živimo u teškim vremenima,Trebamo biti realni i ljudi.Pružiti svijetlost,i ljubav i energiju Svima!
Volimo Vas-FIDA
Hvala na pažnji!

Neke od životnih priča-FIDA

DAVORKA I NJEN SVIJET
 Patry-

Patry M. Patrysa (Patricia Matus)




Prica o mom prijateljstvu sa Davvorkom i Filipom nije obicna prica..to je nesto sto bi ja nazvala KISMET ONO STO JE OD BOGA DANO,iako sam i sama alternativac moram podejliti sa vama moje misljenje ,moju,impresiju i zahvalnost energijama koj
e su me spojile sa njima..kada sam sto ludskom pakosti i svojom neopreznoscu pala na 10 %,svoje snage izvukla me Davorka ,sada to radi mojoj maloj djevojcici,naravno detelji nasih problema nisu nesto sto bi Vama bilo zanimljio..ono sto jeste zanimljivo je to da mogu da kazem samo rijeci pohvale za oboje ,kao terapeute,a ponajvise ljude.....moja podrska,pohvala i ljubav,neka vas prate na vasem putu...i topla preporuka svima

Photo: Prica o mom prijateljstvu sa Davvorkom i Filipom nije obicna prica..to je nesto sto bi ja nazvala KISMET ONO STO JE OD BOGA DANO,iako sam i sama alternativac moram podejliti sa vama moje misljenje ,moju,impresiju i zahvalnost energijama koje su me spojile sa njima..kada sam sto ludskom pakosti i svojom neopreznoscu pala na 10 %,svoje snage izvukla me Davorka ,sada to radi mojoj maloj djevojcici,naravno detelji nasih problema nisu nesto sto bi Vama bilo zanimljio..ono sto jeste zanimljivo je to da mogu da kazem samo rijeci pohvale za oboje ,kao terapeute,a ponajvise ljude.....moja podrska,pohvala i ljubav,neka vas prate na vasem putu...i topla preporuka svima
terapije smo polazili suprug i ja ....to nisu bile samo terapije,to je bio razgovor, šala, savjeti o životu i svemu oko nas, ugodno druženje sa dvoje prekrasnih ljudi!!! A same terapije reikija i rekonekcije pomogle su nam da vidimo neke stvari koje smo potisnuli, da se otvorimo nekim novim načinima života u dvoje, da se otvorimo jedno prema drugom...i preporučila bih da se uvijek ide u dvoje ako treba jer samo tada se može shvatiti kako rastemo poslije tih terapija...hvala dragi moji!!!R.M.P.

Renata Mihetec Piškorić ispod ovoga se ja potpisujem sa ljubavlju prema to dvoje divnih ljudi!!! ( zaboravila sam to napisati ranije )..sorry!!!
 još jedno mišljenje o našem radu....


IK
otvoreni,brbljavi,puni savjeta i humoraaaaa...terapije su pozitivno utjecale na mene i pomogle mi da riješim probleme na psihičkoj i fizičkoj bazi..I.K.

 Ljiljana Ozmec

Kad bi se ponovno rodila, a veliš da hoću, htjela bih da ranije dođeš na moj put ili ja na tvoj. Da više vremena imam za biti u tvom svijetu, ne želim reći alternative, nego drugačijeg pristupa. Jer ništa u životu nije crno-bijelo, nego uz tebe i tvoju ljubav je obojano bojama. Da nije tebe i Filipa moj mali Tin (unuk) bi još uvijek spavao u svom svijetu ili bi zauvijek zaspao. Znala sam ja i za reiki i za vodene tokove i za glazbu svemira ali tek kad sam vidjela kako se naš Tin, naš anđeo budi, shvatila sam koliko je snažna tvoja energija u reikiju. Pa prva suza, radovale smo se beskrajno. Toliki napredak u kratko vrijeme da se i doktori iznenađuju. Ali ja znam da samo tvoja ljubav i znanje ga ozdravljaju, da ne zaboravimo, ipak uz Božju pomoć.

BTB, tebe i Filipa i sve tvoje mile (obitelj i prijatelje, a hvala Bogu, među njima sam i ja)

Ljiljana Ozmec ( ne stavljam inicijale, jer stojim iza svake svoje riječi) 










Davorka in njena energija te enostavno "posrkata" vase. Na prizemljen in človeški način, ti pove kako in kaj. Pri njen sem imel zdravljenje z Reconection energijo. Lahko rečem, da so me njene terapije, potisnile naprej v razvoju in notranji rasti. Po dolgem času sem , jaz zopet jaz in na pravi poti. Hvala... Toni
 


Pismo i riječi tate Bebe Tina,moje jedne od mnogih ljubavi♥
ZOVEM SE MARIO I OTAC SAM 5 PREKRASNE DJECE.IMAM ČAK I ŽENU...HA,HA,KOJA SE ZOVE ANA.PETO DIJETE SE ZOVE TIN I ON IMA PROBLEME U RAZVOJU,ZAOSTAJE NEKIH 3-4,MJESECA ZA OSTALOM DJECOM.TETU DAVORKU-FIDU.SMO UPOZNALI PREKO NAŠE KUME SANJE.
TETA DAVORKA JE VEDRA,DRAGA, I KAKO JA ZNAM REČI POZITIVNO,,OPIČENA,,OSOBA.KAD DOĐEMO KOD NJE TIN SE
OPUSTI,UMIRI,I NAOČIGLED JE ZADOVOLJNIJA I SRETNIJA BEBA.TIN JE OTKAD DOLAZIMO NA TRETMANE KOD TETE DAVORKE,,,STRAŠNO,,NAPREDOVAO.IMAO JE I PROBLEM SA ŠLAJMOM IZ NOSA KOJI NISMO MOGLI OČISTITI I VELIK PROBLEM SA SINUSIMA KOJE SMO SA TRETMANIMA UVELI U RED.TIN IZ DANA U DAN JE SVE BOLJE
I ZATO SMO VELIKIM DIJELOM ZAHVALNI NAŠOJ TETI DAVORKI-FIDI.!HVALA VAM!



iz srca i duše Vam zahvaljujemo,na iskrenosti...jer mi smo samo božji sluge,koje njegovu milost daruju vama i onima kojima je to najpotrebnije ,s ljubavlju FIDA-Davorka i Filip

Tinkture od ljekovitog bilja -jabučni ocat

DAVORKA I NJEN SVIJET


Smršavite, uklonite kolesterol i izliječite bolesti

 
Od pradavnih dana ljudi su ga upotrebljavali kao konzervans, dezodorans, tonik za vitalnost, snagu, dezinfekciju i zacjeljivanje rana. Smatra se da se u liječenju koristi barem 10.000 godina, a sam otac medicine Hipokrat propisivao ga je kao ljekoviti eliksir. Dakako – ocat, i to po mogućnosti jabučni.



Jabučni ocat u sastavu ima 19 od 22 važna minerala za rast, obnavljanje i održavanje organizma: kalij, natrij, magnezij, kalcij, bor, fosfor, sumpor, željezo, fluor. Uz to sadrži vitamine C, E, A, B1, B2, B6, betakaroten, bioflavonoide, pektin, jabučnu i octenu kiselinu.

Kako napraviti tonik od jabučnog octa

Standardni recept za tonik upućuje da miješate 2-3 žličice jabučnog octa u 30 ml vode. Jabučni ocat trebate razrijediti jer može oštetiti zubnu caklinu.
Ne zaboravite – da biste iskoristili sve njegove prednosti, koristite sirovi, nefiltrirani, nepasterizirani jabučni ocat, koji sadrži žive tvari i enzime. I uvijek ga promućkajte prije upotrebe.

Za mršavljenje, protiv dijabetesa i povrata kiseline iz želuca

Konzumacija tonika prije obroka pomaže kod dijabetesa, potiče probavu, kontrolira apetit i potiče mršavljenje. Naime, jabučni ocat snižava glikemijski indeks namirnica, poboljšava inzulinsku rezistenciju i omogućava kontrolu dijabetesa tipa 2.
Octena kiselina u jabučnom octu sprečava odlazak hidroklorne kiseline iz želuca. Tako se hrana lakše probavlja bez pojave refluksa, nadutosti i plinova, a ujedno liječi zatvor i proljev.
Istraživanja pokazuju da jabučni ocat uravnotežuje apetit, pojačava osjećaj sitosti i smanjuje želju za dodatnom hranom.
Ocat čini dijete manje stresnima jer istovremeno daje energiju i čisti organizam.

Krvožilni sustav

Želite li smanjiti kolesterol, dnevno uzimajte 15 ml jabučnog octa. Vjeruje se da pektin apsorbira masti i kolesterol, te ih tako eliminira iz organizma, a aminokiseline iz octa neutraliziraju loši LDL kolesterol.
Za snižavanje krvnog tlaka pijte jednu žličicu jabučnog octa i jednu žličicu meda u čaši vode dvaput dnevno.
Med i jabučni ocat bogati su kalijem, koji regulira razinu natrija u krvi, normalizirajući krvni tlak. Sadrže i magnezij koji smanjuje pritisak na krvne stijenke.
Blaži oblik hemoroida nekoliko puta dnevno namažite čistim jabučnim octom.
Na varikozne vene ujutro i navečer nanosite obloge od čistog jabučnog octa.
Za ublažavanje krvarenja iz nosa u nosnice stavite vaticu natopljenu jabučnim octom i legnite. Od octa će krvarenje prije proći.

Zdravlje kostiju i zglobova

Iako je kiselog okusa, jabučni ocat, zapravo, alkalizira organizam i odlično djeluje na giht i artritis. Smanjuje bol, uklanja ukočenost zglobova i eliminira višak tekućine.
Zbog bogatog mineralnog sastava, jabučni ocat pomaže u održavanju zdravlja kostiju i borbi protiv osteoporoze.
Kod artritisa masirajte bolne zglobove mješavinom od 125 ml jabučnog octa i 60 ml maslinovog ulja, te pijte razrijeđeni ocat prije svakog obroka.
Kod gihta promiješajte dvije žličice jabučnog octa i dvije žličice meda u čaši vode i pijte triput dnevno prije obroka.
Na oboljelim mjestima držite obloge od čistog octa, minimalno 15 minuta.
Tonik s medom izvrstan je za mišićne grčeve i grčeve u nogama.

Kožne tegobe

Jabučni ocat potiče staničnu izgradnju kože i vezivnog tkiva. Zbog toga ga možete koristiti u službi ljepote i zdravlja kože, kose i noktiju.
Akne i masnu kožu nekoliko puta dnevno mažite mješavinom od dvije žlice jabučnog octa i 30 ml vode.
Staračke pjege jednom dnevno mažite mješavinom od jedne žlice jabučnog octa, jedne žličice soka od luka i 30 ml vode. Mrlje bi trebale izblijedjeti za dva tjedna.
Gljivice na noktima ili atletsko stopalo močite dvaput dnevno u jednakom omjeru jabučnog octa i vode.
Nanosite čisti jabučni ocat na oboljela mjesta nekoliko puta dnevno i prije spavanja.
Kod žuljeva i kurjeg oka namočite noge u toploj vodi. Zatim istrljajte tvrda mjesta kamenom, stavite oblog od jabučnog octa te povežite. Ponovite sljedeće jutro.
Na oteklinama ili površinskim opekotinama držite oblog od čistog jabučnog octa jedan sat. Djelovat će brže nego led.
Pelenski osip, lišajeve ili ekceme mažite jednakim omjerom jabučnog octa i vode. To će eliminirati gljivice i bakterije koje ga uzrokuju.

A kako skladištiti jabuke?

Znali ste da ubrane jabuke dišu? Iz zraka apsorbiraju kisik, a ispuštaju ugljikov dioksid, kao i vodu. Zbog toga, što je toplija okolina, one će prije dehidrirati i smežurati se. Imajte na umu da jabuke apsorbiraju mirise iz svoje okoline. Zato je najbolje uskladištiti ih zasebno na temperaturi od oko 5 stupnjeva.
Čuvate li jabuke u podrumu zajedno s krumpirima, jabuke će donekle izgubiti svjež okus. Osim toga, različite sorte treba držati odvojeno. I najbolje je svaku jabuku umotati u papir. Time se usporava dehidracija i zaštićene su od susjednih, natrulih jabuka.

Njega kose i tjemena

Za uklanjanje prhuti, natopite tjeme i kosu s čistim jabučnim octom i pustite da odstoji pola sata, a zatim isperite.
Mješavinu od 1 dcl octa i 2 dcl vode možete koristiti umjesto regeneratora za sjaj kose i uklanjanje različitih nečistoća te lakše raščešljavanje.

Dišne tegobe

Na prve znakove prehlade uzimajte žličicu jabučnog octa s vodom nekoliko puta dnevno.
Kod noćnog kašlja poprskajte jastučnicu na kojoj spavate jabučnim octom.
Ako patite od astme, pijte tonik i stavljajte obloge od jabučnog octa na zapešća.

Glavobolja i nesanica

Boli li vas glava, osim pijenja tonika, dodajte dvije žličice jabučnog octa u bočicu s vodom i inhalirajte pet minuta.
Za nesanicu, pomiješajte žlicu jabučnog octa sa šalicom meda. Pojedite jednu žlicu, a ako ne djeluje, za jedan sat ponovite. Ovo će vam omogućiti dulji i kvalitetniji san.

Ženske tegobe

Ako imate bolnu i obilnu menstruaciju ili trudničke mučnine, popijte tonik ujutro, a kod valunga i noćnog znojenja pijte ga i navečer.
Iako neke vrste octa mogu pogoršati gljivice zbog prisustva kvasca, ovdje to nije slučaj, pa jabučni ocat pomaže u liječenju gljivičnih infekcija, poput kandide.
Ispirite spolne organe razrijeđenom otopinom jabučnog octa i pijte tonik jer sprečava rast gljivica i bakterija.

Žučni kamenci

Pijte tonik od jabučnog octa i vode prije obroka zajedno s 2 dcl prirodnog nefiltriranog jabučnog soka.
To će spriječiti stvaranje i rast žučnih kamenaca.


Foto: thinkstock

Neugodni mirisi

Jabučni ocat djeluje kao prirodni dezodorans jer uništava bakterije.
Dovoljno je da jednom dnevno njime prebrišete pazuha.
Da biste spriječili znojenje stopala, dva do triput tjedno močite ih u kupki sa 75 ml jabučnog octa.

Prevencija raka

Jabuke i jabučni ocat obiluju tvarima koje djeluju antikancerogeno – snažnim antioksidansom betakarotenom, polifenolima, flavonoidima i pektinom, koji na sebe veže kancerogene tvari i izbacuje ih iz organizma.
Zato svaki dan pojedite jabuku i popijte tonik od jabučnog octa.
Ovo su samo neke od bolesti kod kojih jabučni ocat može pomoći. Najbolji način da iskoristite ljekovitost jabučnog octa je da svaki dan natašte popijete njegov tonik.

Kako napraviti jabučni ocat

Recept:
Iscijedite sok iz jabuka i ulijte ga u bocu sa širokim grlom tako da napunite dvije trećine boce. Pokrijte tanjurićem tako da sa strane može ulaziti zrak. Promiješajte tri do četiri puta na dan.
Nakon par dana počet će se pjeniti, ali neka vas to ne brine.
Kada se pročisti, držite ga oko tri mjeseca na hladnom i tamnom mjestu. Promiješajte jednom dnevno.
Nakon tri mjeseca procijedite ga kroz gazu u boce. Jabučni ocat čuvajte u hladnjaku.