nedjelja, 4. rujna 2011.

Dr. Clark čišćenje jetre

DAVORKA I NJEN SVIJET
Kao u „ Preventiva Za Sve Vrste Kancera „ iz 2004 edicije)

liverPražnjenje žučnih kanala jetre je najefikasniji postupak da popravite zdravstveno stanje vašeg organizma. Ali se ne bi trebao preduzimati pre programa čišćenja od parazita,i ukoliko želite najbolje rezultate ovaj postupak treba da usledi posle čišćenja bubrega.

Za čišćenje jetre potreban vam je samo ornitin i gorka so. Međutim, Dr. Clark savetuje da je potrebno prvo izvršiti čišćenja od parazita pre čišćenja jetre, i ukoliko je moguće očistiti bubrege što će doprineti najboljoj detoksikacij.

Obaveštenje: Ne budite razočarani ako kamenčići koje vidite ne budu tako veliki i ako ne izbacite nikakve parazite. Čak iako izbacite samo malo kamenčića iz jetre, uradili ste mnogo za vašu jetru i za vaše zdravlje uopšte.












Čišćenje jetre je izuzetno važno u svakom programu za prevenciju bolesti. Čišćenje jetre dramatično poboljšava probavu, koja je osnova celokupnog zdravlja. Možete očekivati da će vaše alergije nestati, takođe, sve više svakim narednim čišćenjem! Neverovatno, takođe uklanja bolove iz ramena, gornjeg dela ruku i gornjeg dela leđa. Imaćete više energije i pojačan osećaj zdravlja.

Pražnjenje žučnih kanala jetre najbolja je procedura koju možete preduzeti da popravite zdravlje vašeg tela. Ali se ne bi trebala raditi pre parazitskog programa,i ukoliko želite najbolje rezultate trebala bi uslediti posle čišćenja bubrega.

Posao jetre je da pravi žuč, 1 do 1 ½ četvrtine na dan! Jetra je puna kanala (žučnih kanalića) koji prenose žuč do jednog velikog kanala (žučnog kanala). Žuč je priključena na žučni kanal i služi kao rezervoar. Jedući masno ili proteine aktivirate žuč da se istisne i isprazni posle otprilike 20 minuta, i ta uskladištena žuč završava svoj put kroz žučni kanal u crevima.

Mnogim osobama čak i deci žučni kanali su začepljeni sa žučnim kamenčićima. Kao rezultat tog začepljenja neki imaju alergiju dok drugi nemaju nikakve simptome. Kada se žuč pregleda ( skenira) ili snimi, rendgenski se ništa ne vidi. Tipično, oni nisu u žuči. Ne samo to oni su premali i nisu okamenjeni, što je preduslov da bi se videli na rendgenu. Postoji dosta vrsta žučnog kamenja, većina njih su od kristala holesterola. Mogu biti crni, crveni, beli, zeleni ili boje štavljene kože. Crni su puni masti za zupčanike i motornog ulja koji se pretvaraju u tečnost na toplim mestima. Zeleni dobijaju svoju boju jer su obloženi sa žuči. Primetićete na slici koliko je uglavljeno neindentifikovanih oblika popučepa. Da li su oni slučajni ostaci? Pogledajte koliko ih je oblikovano kao čepovi sa uzdužnim žljebovima ispod vrha. Možete zamisliti blokadu kanala od takvih oblika. Kanali su bili preslabi da se otvore već dosta dugo. Slabost dolazi zbog prekida nervnih impulsa što su prouzrokovali izolatori – nešto kao automobilska mast. Drugi kamenčići su mešavine- napravljene od puno manjih – ukazujući na pregrupisavanje u žučnom kanalu ubrzo nakon poslednjeg čišćenja. U centru svakog kamenčića je pronađen grupa bakterija, što prema naučnicima, ukazuje da se kamen formirao od mrtvog dela parazita.











































Kako kamančići rastu i postaju sve brojniji pozadinski pritisak na jetru uzrokuje manju proizvodnju žuči. Smatra se da to može uzrokovati i usporenje proticanja limfnih tečnosti. Zamislite baštensko crevo i u njemu klikere. Mnogo manje vode bi moglo proteći kroz njega, što bi na kraju i umanjilo njegovu mogućnost da izbaci te kamenčiće. Međutim u slučaju žučnih kamenčića, mnogo manje holesterola napusti telo i nivo holesterola raste. Pošto je žučni kamen porozan, vrlo lako može pokupiti sve bakterije, viruse, ciste i parazite koji prolaze kroz jetru. Na ovaj način se formiraju „ gnezda“ infekcija, koja zauvek snabdevaju telo svežim bakterijama, parazitima i virusima. Nijedna stomačna infekcija kao npr. čir ili nadimanje ne se mogu izlečiti ukoliko se ne uklone žučni kamenčići iz jetre.

ČISTITE JETRU DVA PUTA GODIŠNJE

Priprema:

Ne možete očistiti jetru ukoliko ostavite parazite u njoj. Nećete izbaciti mnogo kamenčića i osećaćete se vrlo loše. Uništavajte parazite na dnevnom nivou jednu nedelju pre nego što počnete da čistite jetru. Ukoliko održavate konstantan program za eliminaciju parazita iz tela onda ste već spremni za čišćenje jetre.

Očistiti bubrege pre nego što počnete čistiti jetru se takođe preporučuje.Potrebno je da vaši bubrezi, mokraćna bešika i kompletan urinarni kanal rade perfektno kako bi mogle efikasno odstraniti sve neželjene supstance koje su slučajno apsorbovane iz creva dok se žuč prazni.

Sastojci:

gorka so: 4 kašike

maslinovo ulje: pola šolje ( dijetalno maslinovo ulje se lakše guta)

sveži pink grejpfrut ( za moždani i rak kičmenog stuba upotrebljavajte sok od jabuka sa limunovom kiselinom) 1 veliki ili 2 mala, dovoljno je da istisnete pola šolje soka. ( možete zameniti limun, dodajući vodu i zaslađivač dok ne napunite ½ šolje tečnosti.

Ornitin : 4 do 8, da bi sigurno zaspali. Ovo nemojte preskočiti jer ćete imati najgoru noć u životu.

Posudu od pola litre sa poklopcom.

Tinktura crnog oraha, bilo koje jačine ili dve hladno-sušene kapsule: 10 do 20 kapi, da bi ubili sve parazite koji budu izlazili iz jetre.

Operite grejpfrut vrelom vodom. Zappicate ulje da bi uništili ostatke benzola i PCB ili dodajte nekoliko kapi HCI u flašu i dobro protresite. Jedite ne-masnu hranu za doručak i ručak kao što su kuvane žitarice, voće, voćni sok, hleb, kuvano ili med (ni mleko ni puter).Na ovaj način dozvoljavate da žuč podigne pritisak u jetri. Što jači pritisak više kamenčića će izleteti napolje. Limitirajte količinu hrane koju unosite do maksimuma. Izbacićete više kamenčića. Što ranije prestanete jesti rezultati će biti bolji. Trebali bi prestati unositi proteine prethodnu noć, imaćete još bolje rezultate.

14:00 Ne jedite i ne pijte ništa posle 14:00 . Ukoliko prekršite ovo pravilo biće vam muka posle.

Uzmite 4 kašike gorke soli i 3 čaše vode i sve stavite u posudu. Ovo je doza za 4 puta po ¾ šolje. Možete staviti posudu u frižider da se rashladi ( samo zbog prijatnijeg ukusa).

18:00 Popijte ¾ šolje napitka ledeno hladne gorke soli. Ukoliko niste pripremili pre, pomešajte kašiku gorke soli u ¾ šolje vode. Možete dodati 1/8 kafene kašike vitamina C u prahu da popravi ukus. Takođe možete popiti nekoliko gutljaja vode posle da bi isprali usta. Izvadite maslinovo ulje i grejpfrut da se zagreju.

20:00 ponovo popijte ¾ šolje napitka gorke soli. Iako niste jeli od 14:00 nećete osećati glad. Spremite se za krevet. Da bi čišćenje uspelo od kritične je važnosti strogo se pridržavati uputstva o vremenu.

21:45 Sipajte ½ šolje (izmerenog) maslinovog ulja u drugu posudu od 0.57l. Iscedite grejpfrut ručno u šolju. Uklonite meso voćke. Trebali bi dobiti najmanje ½ šolje. Možete koristiti limunadu. Ovo dodajte maslinovom ulju. Takođe dodajte kapi crnog oraha ili ukoliko imate hladno-sušene kapsule istog. Zatvorite poklopac i dobro protresite dok se ne potpuno ne razvodni ( to će se desiti samo ukoliko koristite svež sok).

Možete sada u kupatilo, međutim nemojte kasniti više od 15 min. posle 22:00 . Što više kasnite manje ćete kamenčića izbaciti.

22:00 Popijte napitak koji ste napravili. Uzmite 4 oritin kapsule sa prvim gutljajima da bi sigurno prespavali celo veče. Uzmite 8 ovih kapsula ukoliko patite od nesanice. Pijte sa kroz veliku slamku lakše se popije. Možete koristiti zaslađivač između gutljaja ali morate sve popiti u roku od 5 minuta ( 15 min. za stare i slabe osobe )

Odmah lezite . Možda nećete uspeti da izbacite kamenčiće ukoliko ne legnete. Što pre legnete više kamenčića ćete izbaciti. Čim popijete lezite u krevet sa glavom visoko na jastuku. Probajte da ostanete skroz mirni bar 20 min. Možda ćete osetiti kako kamenčići klize kroz kanale kao klikeri. Nema boli pošto su zalisci na žučnim kanalima potpuno otvoreni ( zahvaljujući gorkoj soli ). Probajte da zaspete postoji mogućnost da ne izbacite kamenje ukoliko ne zaspete.

Sledeće jutro Nakon ustajanja popijte treću dozu gorke soli. Ukoliko imate (problema sa stomakom) slabo varenje ili vam je muka sačekajte da prođe pre nego popijete so. Ne pijte pre 6 sati ujutro. Možete se vratiti u krevet

2 Sata kasnije popijte četvrtu ( poslednju ) dozu gorke soli. Možete se ponovo vratiti u krevet.

Nakon još 2 sata možete jesti, počnite sa voćnim sokom. Pola sata kasnije jedite malo voća. Jedan sat nakon toga možete normalno jesti ali laganu hranu. Do večere ćete se potpuno oporaviti.

Alternativni raspored 1 Preskočite prvo uzimanje soli u 18:00, sačekajte 2 sata uzmite samo drugu dozu sav ostali tretman neka ostane isti. Mnogi ljudi izbacuju kamenčiće i sa jednom manje dozom. Ukoliko vam se to ne dogodi sledeći put ne smanjujte dozu.

Alternativni raspored 2 Posle uzimanja prve doze gorke soli ujutro, sačekajte 2 sata i popijte drugu dozu (maslinovo ulje i grejpfrut) vratite se nazad u krevet . Posle 4 sata uzmite još jednu dozu gorke soli. Na ovaj način možete povećati broj kamenčića koje će te izbaciti.

gallbladderOčekujte dijareju u jutro . svaki put kada budete išli na toalet potražite zelene kamenčiće oni će plutati pošto su od holesterola i lakši su od vode i probajte ih prebrojati . Samo žuč iz jetere je zelene boje graška. Treba otprilike oko 2000 kamenčića da se izbace iz jetre da bi ona bila dovoljno čista i rešila vas alergija ili bolova u gornjem delu leđa zauvek. Prvo čišćenje će vas rešiti ovih tegoba odmah međutim kako kamenje putuje od nazad prema napred , imaćete iste simptome ponovo. Sa čišćenjem možete nastaviti u intervalima od 2 nedelje. Nikad se ne čistite kada ste ( stvarno) bolesni .

Ponekad su žučni kanali puni kristala holeserola koji se nisu formirali u okrugle kamenčiće. I izgledaju kao pleva dok plutaju u vodi . Mogu biti tamnije boje a u sebi sadrže milione sićušnih belih kristala. Čišćenje ovih kanala je isto tako važno kao i odstranjivanje kamena .

Koliko je sigurno ovakvo čišćenje jetre ? Veoma je sigurno . Ja sam svoje mišljenje dala na osnovu 500 slučaja uključujući i osobe od 70 i 80 godina . Nijedna od ovih osoba nije išla u bolnicu i nijedna nije prijavila bilo kakav bol. Međutim dešavalo se da su se ljudi osećali bolesno dva dana nakon terapije , ali to su slučaji u kojima se program za odstranjivanje parazita nije implementirao .Zato je važno prvo završiti čišćenje creva i parazita iz organizma pre početka čišćenja jetre i žuči.

UPOZORENJE

Ova procedura je kontradiktorna mnogim modernim medicinskim shvatanjima. Žučni kamen ,verovalo se , se formira u žuči a ne u jetri . Verovalo se da ih ima samo nekoliko a ne hiljade , da nisu povezani sa nijednim bolom osim bolom u žuči . lako je doći do zaključka i zašto ; dok ne dođe do akutnih napada bola , neki kamenčići su već u žuči , dovoljno su veliki da se vide preko rengena i prouzrokovali su upalu . Kada se takav kamen ukloni akutni napadi boli prestaju ali upala i drugi bolovi ostaju kao i problemi sa varenjem.

Dokazi su nepobitni . Ljudi kojima je izvađen žučni kamen još uvek imaju mnogo zelenih kamenčića , i svako ko ih secira videće da se sastoje iz koncentričnih krugova , kristala i holesterola kao i žučni kamen.






Moment of Peace

DAVORKA I NJEN SVIJET Ne prekidajte druge i ne dovršavajte njihove rečenice. *** Pomirite se s činjenicom da život nije pravedan. *** Dopustite si da se dosađujete. *** Snizite svoj prag tolerancije na stres. *** Najprije pokušajte razumjeti. *** Postanite bolji slušač. *** Ako možete birati, budite radije ljubazni nego u pravu. *** Oduprite se želji da kritizirate. *** Mislite na ono što imate umjesto na ono što želite. *** Prestanite okrivljavati druge. *** Zapamtite: Za sto godina sve novi ljudi!!! *** Razvedrite se. *** Idući put kad se porječkate, nemojte braniti svoje stajalište, već najprije pokušajte shvatiti ono drugo. *** Dobaci li vam netko lopticu, ne morate je uhvatiti. *** Pitajte se: "Što je doista važno?" *** Vjerujte svom intuitivnom srcu. *** Budite otvoreni prema onome "što jest". *** Gledajte svoja posla. *** Živite ovaj dan kao da vam je posljednji. Mogao bi biti. *** Kad gubiš, nemoj izgubiti pouku koju iz toga možeš izvući! *** Provedi svaki dan neko vrijeme sam. *** Prosudi svoj uspjeh po onome čega si se morao odreći da bi ga postigao. *** Govori polako, ali misli brzo. *** Ne zaboravi čitati između redova. *** Nemoj se smijati snovima drugih ljudi! I ne zaboravi i ti sanjati! *** Postani poput djeteta: jednostavan, spontan, radostan. Ne budi kao bačva puna problema. Jer, kadar si i nasmijati se, zar ne? Pokušaj svaki dan iznova voljeti ljude koji su tu oko tebe. Pokušaj u tišini liječiti rane ljudima koji plaču i koji su očajni. Daruj od svoje ljubavi onima koji su premalo voljeni. Ti si divan. Sreća drugih i u tvojim je rukama! (Phil Bosmans)