četvrtak, 3. travnja 2014.

DAVORKA I NJEN SVIJET

Alkalna krv protiv kisele krvi

Kada tijelo ima nisku ph, ili je kisela, patogeni napreduju i formira se rak

video: Acidic vs alkaline blood
Acidic vs alkaline blood
Uploaded on Jun 7, 2009
This is a video of Dr Vega's research on Goji.
This is amazing proof that when taken in the right amounts, goji takes effect within 48 hours.
Pokušajte jesti alkalnu hranu, ako jedete kiselu hranu, soda bikarbona & limun (sok od limuna) su dva dobra načina za uravnoteženje ph tijeela i smanjuju vaše šanse za dobivanje bolesti. Također, pokušajte izbjeći prerađeni šećer i alkohol kako bi ispravili svoju ph.

Soda Bikarbona je Dokazani Lijek Protiv Raka ! Smanjite kiselost tijela

soda-bikarbona
Član Sveučilišta Arizona Centra za Rak, dr. Mark Pagel će dobiti 2 milijuna dolara potpore od Nacionalnog Instituta za Zdravlje, za proučavanje učinkovitost personalizirane terapije sode bikarbonom za liječenje raka dojke.
Drugim riječima, klinička ispitivanja o korištenju oralnog natrij bikarbonata za liječenje raka dojke će uskoro početi! Očito postoje ljudi koji su u unutra i koji su znali, da je natrijev bikarbonat (soda bikarbona), ista stvar koje možete spasiti život osobe u hitnoj pomoći u treptaju oka, je primarna opcija za liječenje raka najsigurniji i najučinkovitiji vrste.
Naravno, osjećam se odgovornim za sve što sam napisao u Natrijev bikarbonat - Bogatašev siromah na liječenju raka, koja još uvijek stoji kao jedno puno liječničko izvješće na temu jednostavne primjene sode bikarbone u praksi medicine. Kada se uzima oralno s vodom, posebno vodom koja ima visoki sadržaj magnezija, i kada se koristi u ljekovitim kupkama transdermalno, natrijev bikarbonat postaje prva linija lijeka za liječenje raka, bolesti bubrega, dijabetesa, pa čak i gripe i prehlade.
I najvažnije, to je također moćan odbojnik protiv zračenja, tako da svatko treba imati koristi od brzine njegove uporabe. Svačija fiziologija je pod velikim nuklearnim napadima, od jakih radioaktivnih vjetrova da kruže u sjevernoj hemisferi.
Zapravo, nije nikakvo iznenađenje da je istraživač Sveučilišta u Arizoni dobio ovu stipendiju, jer se istraživanja raka rade tamo godina. Dr. Robert J. Gillies i njegove kolege su već pokazali da predobrada miševa s natrij bikarbonat rezultira alkalizacijom u područja oko tumora. Isti istraživači su izvijestili da bikarbona povećava pH tumora i sprečava spontane metastaze kod miševa s rakom dojke. Također se smanjuje stopa zahvaćenosti limfnih čvorova.
soda-bikarbona-book
Nedavno sam objavio u svezi gljivične infekcije, a rak dojke je utvrđeno da je povezan s povećanom učestalim konzumiranjem sira iz fermentiranog kalupa. Gljive proizvode toksične metabolite koji se zovu mikotoksini, koji mogu izazvati rak. Aflatoksin je mikotoksin s kancerogenim potencijalom koji se nalazi u lošijem maslacu od kikirikija i drugim orašastim i mliječnim proizvodima. Istraživači su 1993. pregledali tkiva dojke i pronašli značajni kancerogeni aflatoksin u tkivu raka, a time i gljiva kao uzrok raka dojke.
PH razina naših unutarnjih tekućina utječe na svaku stanicu u našem tijelu. Kronična kiselosti tkiva korodira tjelesno tkivo, a ako ostane nesmetana ona će prekinuti sve stanične aktivnosti i funkcije. Drugim riječima, viša-kiselost ometa sam život. To je u korijen bolesti. Medicinski tretmani natrij bikarbonatom - su vrijemenski nagrađene metode za "ubrzani" povratak tijela na bikarbonatne razine na normalu. Natrij bikarbonat je jedan od naših najkorisnijih lijekova koji tretira osnovnu kiselo-alkalnu ravnotežu ljudske fiziologije.
PH naših tkiva i tjelesnih tekućina je od presudne i središnje važnosti jer to utječe i zrcali stanje našeg zdravlja i naše unutarnje čistoće. Što je bliže pH vrijednostima 7.35-7.45, to je viša razina našeg zdravlja i dobrobiti. Ostati u tom rasponu, dramatično povećava našu sposobnost da se odupremo akutnim bolestima kao što su prehlade i gripe, kao i pojave raka i drugih bolesti. Održavati naš pH u tom zdravom rasponu također uključuje potrebni stil života i prehrambene promjene koje će nas zaštititi na dugi rok, dok nam uporaba natrijevog bikarbonata daje skok-start prema povećanju lužnatosti.
Ljestvica pH je poput termometra koji pokazuje povećanja i smanjenja kiseline i alkalnog sadržaja tjelesnih tekućina. Odstupanje iznad ili ispod 7.35-7.45 pH u krvi potencijalno može signalizirati ozbiljne i opasne simptome stanja ili bolesti. Kada tijelo više ne može djelotvorno neutralizirati i eliminirati kiseline, ono ih premješta unutar tijela u extra-stanične tekućina i vezivna tkiva stanica izravno kompromitirajući stanični integritet. Isto tako kada tijelo postaje previše alkalno od previše bikarbonata u krvi, dogodi se metabolitička alkaloza, što može dovesti do ozbiljnih posljedica ako se ne ispravi brzo.
Jon Barron predstavlja način gledanja na pH koji otvara jednu od glavnih prednosti alkalne vode:
Ioni vodika vežu kisik. To znači da je tekućina kiselija, što je manje dostupnog kisika u njemu. Svaka stanica u našem tijelu treba kisik za život i za održavati optimalnog zdravlja. Kombinirajte to s onim što znamo o vodikovm ionima, a vidimo da što je više kiseline u krvi (to je niža njezina pH), to je manje kisika je dostupno za korištenje od strane stanica. Ne ulazeći u rasprave o kemiji koja je uključena, samo moramo shvatiti da je to isti mehanizam uključen kada kisele kiše "ubijaju". Ribe su doslovno ugušene na smrt jer kiselina u jezeru veže sav dostupni kisik. Nije da je kisik je otišao negdje, samo više nije dostupan. Isto tako, ako podignete pH jezera (čineći ga više alkalnim), kisik je tada dostupan i jezero vraća u život. Usput, vrijedno je napomenuti da je rak povezan sa kiselom sredinom (nedostatak kisika) - viši pH (više kisika prisutnog u stanicama u tijelu), teže je za napredovanje tumora.
Razumijevanje je važno iz dva razloga: (1) otkriva jedan od glavnih pogodnosti alkalne vode više "dostupnog" kisika u sustavu i (2) to objašnjava zašto alkalna voda pomaže u borbi protiv raka
Ocean, majka svog života, ima prosječni pH oko 8,1. Idealni pH krvi se nalazi na oko 7,4, blago alkalna-ne kiselo. - Jon Barron - Jon Barron

ZAKLJUČAK

Ako jedete dobro i živite čisto, onda da, želite piti vodu s prirodnim pH tek neznatno iznad neutralnog.
Međutim, ako imate tipičan zapadni jelovnik, puno mesa, žitarice, gazirana pića, i šećeri koji zakiseljuju tijelo, onda imamo drugačiji problem. Vaša pH ravnoteža je danas tako daleko od normalne da morate ići u totalno drugom smjeru da se suprotstavi kiselom. Moja preporuka za dnevni pH pitke vode je oko 7,5-8,0 ovisno o tome koliko se kiseline stvara vašom prehranom.Najpoznatije planinske vode u svijetu, vode poznate po svojim ljekovitim svojstvima, su vrlo alkalne.
Tu mislim na vode koje silaze s Himalaja, a osobito na vode Hunza doline, koje imaju pH između 9 i 11.
Čovjek ne mora biti liječnik da prakticira pH lijek. Svaki praktičar iscjeljivanja i svaka majka i otac treba razumjeti kako koristiti natrijev bikarbonat. Nedostatak bikarbonata je stvaran problem koji se produbljuje s dobi, tako da stvarno treba cijeniti sve prednosti sode bikarbone.

Terapija sodom bikarbonom

Lijecenje raka pomocu sode (Provjereno-NovaTV)
Uploaded on Oct 21, 2010
2010-10-21, Nova TV, Provjereno

Konvencionalne metode liječenja raka okvirno koštaju 100000$. Alternativne metode koštaju puno manje, dok je njihova uspješnost puno veća. Upravo zbog toga sve se više ljudi obraća alternativnim načinima liječenja karcinoma.
Dolje ćemo opisati nekoliko terapija liječenja raka sa sodom bikarbonom, koje su pomogle stotinama ljudi. Međutim, bitno je shvatiti, da je rak ozbiljna bolest, i da se takva terapija obavezno mora raditi pod stručnim nadzorom iskusnog alternativnog liječnika.
Terapija sodom bikarbonom (prema dr. Simoncini)
Dr.Simoncini, talijanski onkolog, preporučuje korištenje sode bikarbone bez dodataka aluminija ili farmaceutske sode bikarbone u svrhu liječenja raka.
Kako djeluje terapija: soda bikarbona drastično povećava lužnatost krvi, što uništava candidu (koja prema teoriji dr.Simonicini uzrokuje rak).
Postupak liječenja
Kod karcinoma želuca, crijeva, rektuma i usne šupljine:
Uzimati jednu čajnu žlicu sode bikarbone ujutro i jednu navečer sa čašom vode, tokom jednog mjeseca. Nakon toga rak bi trebao nestati.
Napomena
Ne koristiti ovu terapiju duže od 3-4 tjedna!
Ipak, u većini slučajeva, terapija dr.Simoncini zahtjeva liječničku pomoć, u obliku injekcija ili intravenske terapije.
Za intravensku terapiju:
500 ml 5% otopine sode bikarbone, direktno u venu, svaki dan. Terapija bi trebala trajati 6 dana, zatim pauza od 6 dana. Tako trebate nastaviti, dok ne dobijete ukupno 24 infuzije. Nakon toga provjerite da li se rak povukao.
Više info na http://www.curenaturalicancro.com/therapy-simoncini.html

Terapija sodom bikarbonom i javorovim sirupom prema dr. Jimu Kelmunu

Dr. Jim Kelmun je liječnik konvencionalne medicine. Međutim, imao je svoj poseban recept za liječenje raka, koji je dijelio ljudima, oboljelim od raka, puštenim kući na umiranje. Za čudo, većina njih su ozdravili od raka i živjeli još dugi niz godina.
"Drugi liječnici su mi rekli, da mi je preostalo manje od 6 mjeseci života. Ali doktor Jim mi je dao ovaj recept i za par mjeseci rak je nestao, što je bilo potvrđeno snimanjem." - Farmer Ian Roadhouse
Sama ideja o miješanju sode bikarbone sa javorovim sirupom može se činiti smiješnom i paradoksalnom, pošto stanice raka se hrane šećerom. Međutim, u ovom slučaju, šećer djeluje na drukčiji način. Stanice raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast, pošto ih soda bikarbona odmah ubije. U ovom slučaju, javorovi sirup djeluje na takav način, da povećava nivo šećera u krvi, da bih ubrizgao sodu direktno u stanice. Pretpostavlja se, da terapija sa sodom bikarbonom i javorovim sirupom djeluje poput kemoterapije, ubijajući stanice raka, ali bez ikakve štete za organizam.
Prema svjedočanstvima brojnih izliječenih, ova terapija je jednostavna, efikasna i može se kombinirati sa drugim prirodnim načinima liječenja raka. Opet napominjemo da bi se terapija trebala primjenjivati pod nadzorom alternativnog liječnika.
Postupak:
  • promiješati jedan dio sode bikarbone sa tri dijela javorovog sirupa
  • zagrijavati i miješati na vrlo laganoj vatri 10 minuta
  • uzimati 3 čajne žlice dnevno tokom 1-2 mjeseca
  • tokom ove terapije izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno
Kako djeluje soda bikarbona?
Soda bikarbona (bez aluminija) je siguran, efikasan i jeftin način liječenja raka. Soda drastično povećava lužnatost organizma, što dostavlja u stanice raka više kisika, nego što oni mogu podnijeti.
Činjenica je, da stanice raka ne mogu preživjeti u uvjetima visoke razine kisika u krvi. Istraživanja su već potvrdila, da soda bikarbona zaista utječe na PH balans stanica raka.
"Terapija sodom bikarbonom može se provoditi oralno, preko aerosola, intravenski ili preko katetera, da bi se moglo direktno djelovati na rak" - govori Tullio Simoncini. "Takva terapija može biti efikasna u liječenju mnogih tumora, ali druge ozbiljne vrste tumora - poput karcinoma mozga ili kostiju - na žalost, ostaju netaknute terapijom."
Iako dr.Simoncini preporučuje svojim pacijentima povećani unos slatkog tokom terapije sa sodom bikarbonom, nikada nije pomislio na miješanje sode sa javorovim sirupom (kako preporučuje dr.Jim).
Načini liječenja candide
-- preneseno i uređeno sa activistpost.com, alternativa-za-vas.com

Coca Cola - Kisela istina ! Kiselost organizma, siguran put do raka

Pretjerana kiselost oslabljuje sve tjelesne sisteme

Pretjerana kiselost prisiljava tijelo da posuđuje minerale - uključujući kalcij, natrij, kalij i magnezij - iz vitalnih organa i kostiju, kako bi neutraliziralo kiselost i sigurno ju otklonilo iz tijela. Posljedica toga može biti izrazita i trajna 'korozija' tijela uslijed visoke kiselosti - to je stanje koje godinama može ostati neprimijećeno.
To stanje pogađa gotovo svaku osobu u našem društvu zbog načina življenja, načina prehrane i okoliša u kojem živimo. Ishod je jedno unutarnje stanje u kojem se bolest lako ispoljava, nasuprot pH-uravnoteženom stanju koje omogućuje da tijelo normalno funkcionira, nužnom za otpornost spram bolesti. Istina je da zdravo tijelo održava dostatne alkalne zalihe za potrebe hitnih slučajeva. Međutim, kad se suvišna kiselost mora neutralizirati neprekidno, onda se alkalne zalihe iscrpe, što tijelo ostavlja u oslabljenom, bolesti sklonom stanju.
Aktivni sastojak Coca Cola-e je fosforma kiselina. Njezin pH je 2,8 i ona će razgraditi nokat u samo 4 dana
Nažalost, još uvijek puno liječnika vjeruje da će tijelo nekakvim čudom i 'prirodno' uravnotežiti svoj pH - kao da živimo u prirodi i jedemo sirovu hranu i bilje. Istina je daleko od tog ideala. Istina, prema dr Lyndi Frassetto, koja istražuje kiselost/alkalnost na University of California, jest da smo skrenuli iza evolucijskog ugla.
Više se s kiseli otpadom ne nosimo kao nekada. Njeno istraživanje pokazalo je da puka količina kiselog otpada tjera naše tijelo da pokrene drastične 'ratne' mjere kako bi zaštitilo svoje strateške zalihe - bubrege i jetru - koje su glavni organi nositelji detoksikacije.
U istraživanju gotovo 1.000 starijih osoba, otkrila je da sada kisele nakupine 'gomilamo' u masnim naslagama, umjesto da ih eliminiramo putem bubrega i jetre. U svojoj mudrosti, tijelo je odlučilo štedjeti bubrege i jetru od oštećenja koje bi nastalo uslijed suvišne kiselosti.
Naravno, sve ima cijenu. To je gojaznost, smanjen imunitet, nedostatak energije i čitav niz bolesti povezanih s kiselošću, koje uključuju rak, dijabetes, osteoartritis i mnoge, mnoge druge.
Kiselo/alkalna povijest
Koncept kiselo/alkalne neravnoteže kao uzroka bolesti nije nov. Jedan od prvih zagovornika potrebe alkaliziranja tijela bio je "spavajući prorok", Edgar Cayce. Uvijek je preporučao detoksikaciju tijela biljem, enemom, gladovanjem, masažom, saunom i promjena u prehrani s ciljem alkaliziranja tijela.
Ne trebamo brinuti o bakcilima, već o vlastitoj nutrini -- Louis Pasteur
Već 1933. dr William Howard Hay objavio je pionirsku knjigu, A New Health Era, u kojoj je tvrdio da sve bolesti uzrokuje 'autotoksikacija' (ili "samotrovanje") uslijed nakupljanja kiselosti u tijelu: "Sada se udaljavamo od zdravlja točno u mjeri u kojoj dopuštamo rasipanje alkalnik sastojaka uvođenjem hrane koja potiče kiselost u prevelikoj količini... Možda se čini čudnom tvrdnja daje sva bolest zapravo ista stvar, bez obzira na nebrojene načine izražavanja, no to je točno tako."
U skorije vrijeme, dr Theodore A. Baroody u svojoj knjizi 'Alkalize or Die' govori isto: "Bezbrojna imena bolesti nisu bitna. Bitno je da sve dolaze iz istog korijena... previše kiselog otpada u tijelu!"
Dr Robert O. Young u svojoj knjizi 'The pH Miracle' kaže isto na sljedeći način: "Oni koji su voljni i sposobni još jednom jasno promisliti, bit će nagrađeni tajnama trajnog zdravlja. Možemo se izliječiti promjenom okoliša u svojem tijelu. Tada potencijalno štetni napadači neće imati gdje rasti i postati će bezopasni."
Nažalost, prema Sang Whangu, autoru 'Reverse Aging', čak i ako jedemo najbolju hranu i povrće iz ekološkog uzgoja, 97% naše hrane sastoji se od ugljika, dušika, vodika i kisika, što se i dalje pretvara u kiseli otpad. On kaže da nije presudno što unosimo u tijelo, već ono što ostaje u tijelu kao otpad i stvara prekiselo stanje koje uzrokuje prerano starenje. Sang Whang kaže da u terminima kiselo/alkalne ravnoteže, jedina razlika između 'dobre' i 'loše' hrane jest da 'dobra' hrana stvara manje kiselih otpadnih tvari i više neutraliziranja kiselosti.
Vaša pH ravnoteža ovisi o tome što preostaje nakon metabolizma. Zato ćemo u ovom članku pogledati koje namirnice, načini življenja i prehrambeni dodaci doprinose zdravom unutrašnjem stanju.
U takvom stanju naš metabolizam može djelovati kako treba, umjesto daje na neprekidnom dežurstvu u sve preopterećenijem spremištu toksičnog otpada.

Preostali kiseli otpad

Malo nas smo u stanju osloboditi tijelo svih kiselina koje nastaju iz hrane, stresa i našeg metabolizma. Ove kiseleotpadne tvari kreću se po tijelu u krvi i limfnom sistemu, sve dok ih preopterećeni bubrezi ne odluče odložiti negdje u tijelu, dok se tijelo bori s neutraliziranjem hrane koja uzrokuje kiselost, stresa koji uzrokuje kiselost i onečišćenja koje uzrokuje kiselost. Zapravo, od svih čimbenika koji doprinose kiselosti, stres je najvažniji. On može neutralizirati i prekiseliti čak i alkalnu prehranu jednom navalom adrenalina.

Dugoročna kiselost je poput rđe

Kiselost korodira naša tkiva, izjeda 96.000 kilometara naših vena i arterija. Ukoliko nije obuzdana, naposljetku prekida sve stanične aktivnosti i funkcije, od kucanja srca do samog razmišljanja. Kao što smo spomenuli, kiseline se mogu pohranjivati u masnoćama. Kolesterol i kristalizirana urička kiselina su kiseline u čvrstom obliku odbačene u tijelu za 'kasnije' uklanjanje - to 'kasnije' nikad ne dođe na red.

Učinci kiselosti

Kiselost zgušnjava krv. Krv teško cirkulira oko masnih kiselina. Kapilari se zakrče i odumiru. Koža bez životno potrebne zdrave krvi gubi elastičnost i počinje se mreškati. Bez obzira na zatezanje lica ili liposukciju, kiselost ostaje i nastavlja napredovati. Bez osnovnog plana za uravnoteženje kiselosti/alkalnosti, svaki dio vašeg tijela sve teže radi na održavanju zdravlja - jer svaki sistem, svi organi, pluća, pa čak i koža, sudjeluje u održavanju ispravnog pH krvi.

Unutrašnji rat

U vašem tijelu svi su organi i stanice podređeni krvi. Svi organi rade na održavanju ravnoteže pH krvi, u toj mjeri daje tijelo spremno nanijeti štetu organima ukoliko se čini da stoje na putu ispravne pH u krvi. Ukoliko pH u krvi padne s optimalnog pH 7,36 na pH 7, past ćete u komu i umrijeti.
Zato osjećate takav poticaj od jedne limenke Cole. Njen kiseli pH 2,5 pokreće alarm diljem tijela. Alkalne kemijske zalihe koje imaju puno važniju svrhu žrtvuju se na poziv adrenalina koji preplavljuje vaš sistem.
Poticaj koji ste naučil očekivati nije različit od poticaja što ga ovisnik o drogi doživi kao svoje umjetno osjetilno uzdizanje. Zapravo, vaše tijelo viče 'Upomoć', a vi uživate u navali straha. To je 'prava stvar'.
No, nema samo čaša Cole takav učinak. (Trebaju vam 32 čaše pH neutralne vode da neutralizirate jednu čašu Cole.) Većina nas već smo u situaciji žive bitke.
Ukratko, prekiselost ometa sam život i dovodi do gotovo svih bolesti! Čini da ostarimo i onda nas ubije. Kad umremo, ona slavi pretvarajući cijelo tijelo u kiselost, pozivajući strane organizme na proslavu!
Trebaju vam 32 čaše pH neutralne vode da neutralizirate jednu čašu Coca Cole!
Dr Baroody to lijepo izražava: "Previše kiselosti u tijelu je kao premalo ulja u motoru. Jednog lijepog nedjeljnog popodneva, on jednostavno stane. I tu ste onda - zapeli. Tijelo radi istu stvar. Počinje zastajati na stranputicama života, dok vi osjećate neku nelagodu. S velikom zabrinutošću gledam ljude svih staleža i stilova življenja koji pate od ovog viška." On čak 68 važnih zdravstvenih problema pripisuje prethodnoj kiselosti unutrašnjeg stanja.

Zašto su Zapadnjaci toliko skloni debljanju?

Je li stvar u hrani? Naravno, hrana koju jedemo, njena količina i kakvoća snažno utječu na mjeru struka. Ali zato što tijelo razvija naviku 'zadnje prilike' (krađa kalcija iz kostiju i zubiju) za rješavanje viška toksičnog kiselog otpada, postoji još jedan razlog za taloženje masnoće.
Kao što je otkrila dr Frassetto, kad nemamo izbora i opkoljeni smo kiselošću, kisele otpadne tvari odbacujemo u masne naslage što dalje moguće od organa i srca; na prsima, bedrima i struku.
Dr Robert O. Young piše uvjerljivo o istoj temi. On šećer vidi kao kiselinu i kao razlog za našu debljinu, ali ne na uobičajeni način. On kaže da se tijelo mora štititi od viška šećera kojeg unosimo, pa stoga angažira masnoću - da ga obloži i izolira. 'Masnoća nam', kaže, 'spašava živote.'

Alkalnost i razine energije

Kiselost ili alkalnost unutrašnjih tekućina imaju dubok učinak čak i na pojedinačnoj staničnoj razini. Čitav metabolički proces ovisi o ravnoteži, sve do stanične razine. Naših 75 bilijuna stanica lagano su kisele iznutra, ovisno o unutrašnjem moru - alkalnoj međustaničnoj tekućini koja ih okružuje.
Bez tog odnosa, nikakva se korisna kemijska ili energetska razmjena neće dogoditi jer nema pH ravnoteže. pH suprotnosti u tijelu - kiselost i alkalnost - kemijski omogućuju električno strujanje. Bez dovoljne 'polarnosti' između nutrine stanice i fluida koji ju okružuje, energija stanice teško protječe u okolna tkiva. Gubitak težine i povratak energije događa se lakše kad poduzmemo prve korake prema alkalnom uravnoteženju.

Alkalnost i naša krv

Krv je uvijek blago alkalna (ili bi barem trebala biti!). Kao jedini prijenosni sistem za hranjive tvari do svakog dijela tijela, krv si ne može dopustiti kiselost. Ona mora ostati unutar pH raspona koji će održati otpornost na raspadanje, te na zloćudne organizme. Zato je pH 7,365 idealan okoliš u kojem mikroorganizmi ostaju u suživotu ili simbiotskom skladu s tijelom.
Dopustimo li krvi pomak u bilo kojem smjeru, posljedice će se osjećati u svakom dijelu tijela. Korisni mikrooblici odumiru, dok se agresivni mikrooblici kojima odgovara kiseli okoliš razmnožavaju i mutiraju, poprimajući agresivno, parazitsko i patogeno djelovanje. Znanstvenici koji proučavaju živu krv koristeći mikroskopiju tamnog polja mogu vidjeti promjene u krvi i usporediti ih s napredovanjem procesa bolesti.
Posvjedočili su opetovani obrazac koji ih je potaknuo da zaključe kako pretjerano kiseljenje tijela, uzrokovano neprikladnom prehranom i življenjem, uzrokuje množenje antagonističnih mikrooblika koji oslabljuju tijelo i, ukoliko nisu zaustavljeni, mogu naposljetku dovesti do smrti.

Stvarna moć pH

Promijeni li se bilo koja tvar iz pH 7 u pH 8, postala je deset puta alkalnija. Obrnuto, promjena iz pH 7 u pH 6 označava desetostruku kiselost. Naprimjer, jedna popularna Cola je sa svojih pH 2,5 gotovo 50.000 puta kiselija od neutralne vode, pa nam trebaju 32 čaše neutralne (pH 7) vode da bismo neutralizirali konzumaciju jedne čaše te Cole. (Aktivni sastojak: fosforna kiselina)
Možete vidjeti da promjena iz normalne razine pH 7,365 u pH 7 znači da bi krv iznenada bila oko četiri puta kiselija nego što treba biti. Umrli biste od trovanja vlastitom krvlju. Zato svaki sistem u tijelo sudjeluje u održavanju ispravne pH krvi.
Iz ovog također možete razumjeti da na pH naše krvi uvijek može utjecati bezbroj događaja; hrana, piće, stres, onečišćenje, vježbanje ili, vrlo korisno, meditacija, pijenje alkalne vode, duboko disanje, čak i sretno raspoloženje.

Alkalnost i paraziti

Danas sve više liječnika i istraživača (uključujući mnoge oblike alternativnih terapeuta) vjeruje kako je najveći dio bolesti uzrokovan neravnotežom u tijelu. Neravnoteža se događa u prehrambenoj, električnoj, strukturalnoj, toksikološkoj ili biološkoj jednadžbi, omogućujući bakcilima da se množe.
Naprimjer, jedna popularna Coca Cola je sa svojih pH 2,5 gotovo 50.000 puta kiselija od neutralne vode
Oni vjeruju da trebamo uspostaviti ravnotežu u tijelu tako što radimo s tijelom, a ne protiv njega. Oni kažu da se izliječenje kroničnih bolesti događa jedino kad se krv ustrajno održava u normalnoj, blago alkalnoj pH vrijednosti.
Nije pretjerano reći da živimo u svjetskoj poplavi "mikrooblika". Ovdje ne spadaju samo jednostavni bakcili. Razne gljivice, virusi i plijesni zapravo su mikrooblici koji postoje u našim tijelima.
Ne radi se samo o njihovoj prisutnosti u nama, već o izlučevinama koje u nama ostavljaju. Ove toksične otpadne tvari nastaju kad mikrooblici probavljaju glukozu, masnoće i bjelančevine u našem tijelu. Kradu našu hranu, pretvaraju ju u otrov i ostavljaju taj otrov u nama.

Alkalnost i asimilacija minerala

Kad bi ljudi bili svjesni što uzrokuje asimilaciju ili odbacivanje minerala, mogli bismo spasiti stotine milijuna u bačenim dodacima hrani svake godine. pH ravnoteža određuje i ograničava asimilaciju minerala.
Svaki mineral ima svoju specifičnu pH razinu koja omogućuje njegovu asimilaciju u vašem tijelu. Pogledamo li na atomsku mapu elemenata, oni niže na mapi mogu se asimilirati u širem pH rasponu. Oni više na mapi trebaju progresivno uži pH raspon da budu asimilirani.
Ukratko, ukoliko niste uravnoteženi, vaše tijelo će jednostavno odbacivati većinu minerala. Zašto je to bitno? Pogledajmo primjer joda. Visoko na atomskoj skali, jod zahtijeva gotovo savršenu pH vrijednost za asimilaciju u tijelo. Jod je potreban za zdravu tiroidnu žlijezdu. Ali naša tiroida neće primati jod ukoliko tjelesna pH nije gotovo savršena. Neispravno djelovanje tiroide povezano je s artritisom, srčanim udarom, dijabetesom, rakom, depresijom, gojaznošću i umorom.
Danas je nedostatna opskrba mineralima raširena uslijed mineralne oskudice u poljoprivrednoj zemlji. Opskrba i apsorpcija odgovarajućih minerala određuju naše zdravlje i blagostanje jer određuju provodljivost elektriciteta u tijelu.
Električna provodljivost je osnova za djelotvorni živčani sistem, koji nadgleda i izvještava koliko dobro rade pojedini organi i podsistemi. Djelotvornost s kojom živčani sistem to radi može se povezati s ispravnom pH vrijednošću, kao i svaki drugi biokemijski proces u tijelu. Hraneći se i živeći na način koji uzrokuje neravnotežu naše unutrašnje pH, mi zapravo 'ubijamo glasnika', sistem koji nas obavještava o tome kako tjelesni sistemi ispunjavaju svoje zadaće.

Alkalnost i živa

Dr W. R. Kellas, suautor brojnih knjiga uključujući Surviving in a Toxic World, kaže da pH čimbenik igra važnu ulogu u oslobađanju tijela od žive i drugih toksina. On kaže, 'najbolji pH je oko 7,35 jer što je tijelo kiselije (ispod 6,5) to više zadržava teške metale. Teški metali, pak, stvaraju iznimno oksidacijski stres koji kiseli tijelo.'
Kellasova klinika u Kaliforniji skupa s tretmanom i ljekovitim proizvodima šalje pH trakice, slično onima koje nudi IonLife, za mjerenje tjelesne pH. Redovito se vide bolji rezultati kad je pH čimbenik uključen u program detoksikacije.
Mnogi ljudi koji su krenuli s režimom pijenja alkalne vode, otkrili su da detoksikacija slijedi odmah; stolica se normalizira nakon dugih godina poremećaja, dok se energija vraća. Isto tako, doživljavaju simptome detoksikacije kao glavobolje, bolove u tijelu, svrab i slično, dok se toksični, kiseli minerali počinju ispirati iz tijela.
Nedavni svjetski presjek svih istraživanja Alzheimera razotkrio je živu kao glavnog potencijalnog uzročnog čimbenika.

Alkaliziranje hranom

Na kraju ovog izvještaja naći ćete popis kiselih i alkalnih odlika mnogih namirnica, da biste postigli ravnotežu, liječnici preporučaju 80/20 mješavinu alkalnih i kiselih namirnica. Kao što ćete otkriti, osim ako ste Popaj koji jede samo špinat, blitvu i brokulu, ovo pravilo nije lako slijediti.
Imamo klijenta koji je krenuo s alkalnom dijetom, pa prešao na alkalne prahove, na vulkansku vodu, te naposljetku otkrio alkalnu vodu. Po njegovom iskazu, kiselost jednostavno nije uspijevao spustiti prehranom.
Međutim, neki predani vegetarijanci uspijevaju, premda se većina koristi alkalnim dodacima ili alkalnom vodom.

Zeleni dodaci

Ima mnogo formula alkalne zelene hrane. Sve du djelotvorne, te predstavljaju rješenja za zaposlene roditelje ili vrlo zauzete osobe, jer dodatak treba uzeti samo jednom dnevno. Sastojci mogu biti ječmena trava, pšenična trava i svakojako zeleno povrće, te alkalno bilje. Tek neki su iz biološke proizvodnje, pa pripazite kod odabira.
Vidimo mnoge reklame na televiziji i u časopisima za dodatke kalcija. Kalcij doista može nadomjestiti izgubljenu alkalnost, jer ga stalno nedostaje u kiselom tijelu.
Kvaka je u tome daje kalcij vrlo teško apsorbirati u uvjetima kiselog tijela. Drugim riječima, tamo gdje je najpotrebniji, istovremeno je najvjerojatnije da neće biti apsorbiran u obliku dodatka prehrani. Je li kalcij u takvom slučaju više palijativ negoli lijek?
Neuravnotežen kiseli sistem će uvijek biti gladan kalcija, no ukoliko se uzrok ne ispravi, glad se može nastaviti zauvijek. Kupujete li dodatak kalcija, pronađite onog koji ima pravilan omjer kalcija i magnezija u ionskom obliku za brzu asimilaciju, a to je omjer 2:1

Alkalna voda

Sang Whang, znanstvenik, izumitelj i konzument alkalne vode već 17 godina govori daje problem s alkalizacijom putem hrane jednostavan: ukoliko si ne možete priuštiti biološki uzgoj, metabolizirat ćete veliku količinu pesticida, herbicida, fungicida i drugih kemijskih tvari. Dodaje da, ukolike se 'predozirate' alkalnom vodom, ona će jednostavno proći kroz bubrege i isprati bakcile koji su se možda tamo nastanili.
Alkalnu vodu koriste milijuni japanskih i korejskih obitelji, te je dio njihove kulture od 80-ih godina 20. stoljeća. Alkalnu vodu nalazimo raširenu u bolnicama, lječilištima i klinikama u te dvije zemlje. U Južnoj Koreji, Jupiter Science prodaje oko 40.000 ionizatora mjesečno, u zemlji od 50 milijuna stanovnika!
Vodu možete alkalizirati na dva načina; dodavanjem alkalinskih minerala ili pomoću alkalnog ionizatora. Voda iz slavine može već biti blago alkalna, no japanski znanstvenici sa sveučilišta Shinga kažu da voda treba imati pH 8,5 ili iznad. Kapi za alkaliziranje vode su također djelotvorne, premda ne čiste i ne ioniziraju vodu. Treba potražiti one koje imaju dokazan učinak. Sve što treba učiniti s kapima je dodati malo formule u vodu za piće da bi se pH ravnoteža promijenila i postala alkalna.
Kućni ionizator vode možete montirati na slavinu ili na dovod hladne vode, te njime filtrirati iz vode sve bitne nečistoće uključujući klor, a zatim odvojiti kisele minerale, tako da imate nepresušni izvor pročišćene i snažne alkalne vode.
Magnetski proces kojeg ionizator rabi ima niz važnih popratnih učinaka. Vodene molekule se bitno smanjuju, što donosi znatno povišenu sposobnost hidratacije. Minerali u vodi dobiju negativni naboj, zbog čega se učinkovitije apsorbiraju. Vode je također nabijena vezanim kisikom te negativnim ionima vodika koji su izvorni prirodni antioksidans. Naposljetku, najnoviji ionizatori za alkalnu vodu rabe daleko infracrveno (FIR) zračenje kojim energiziraju, omekšavaju i dezinficiraju vodu.

ALKALIZIRAJUĆA HRANA

Češnjak, šparoge, morsko povrće, peršin, vodeni kres, cikla, kelj, brokoli, prokulice, kupus, mrkvca, cvjetača, celer, blitva, tikvice, raštika, krastavac, kelj, koraba, zelena salata, glive, gorušica, maslačak, grah, jesitvo cvijeće, luk, pastrnak (visoki glikemički indeks), grašak, paprike, bundeva, švedska repa, riga, spirulina, klice, tikve, alfalfa, špinat, ječam, žitna trava, divlje zelenje i trave, itd.

VOĆE

avokado, grejpfrut, limeta, limun, kokos, rajčica

MASNOĆE (dobivene hladnim prešanjem)

ulje avokada, ulje kokosa, ulje bakalara, ulje konoplje, laneno i maslinovo ulje, ulje noćurka

PROTEIN

majčino mlijeko, kozje mlijeko, soja,lima grah, leća, jogurt, bademi, kesteni, bademi, laneno sjeme, sjemenje bundeve, tempeh (fermnetiran), sjemenje tikve, suncokretovo sjeme, proso, proklijano sjemenje

DRUGO

alkalna voda, pčelinji polen, granule lecitina, probiotičke kulture, zeleni sokovi povrtni, voskovi, prava morska sol, većina začina, kajenski i crveni, papar, mineralna voda, alkalna antioksidacijska voda, zeleni čaj
biljni čaj, čaj od maslačka, čaj od ginsenga, banchi čaj, kombucha čaj

ZASLAĐIVAČI

stevia, ksilitol

ZAČINI

cimet, curry, đumbir, gorušica, čili, papar, morska sol, sve začinske trave

ORIJENTALNO POVRĆE

maitake, daikon, korijen maslačka, shitake, kombu, resihi, nori, umeboshi, wakami morsko povrće

KISELA HRANA

VOĆE

ulje avokada, ulje kokosa, ulje konoplje, laneno ulje, maslinovo ulje, ulje bakalara, sezamovo ulje, ulje noćurka, brusnice

ŽITARICE

kolači od riže, kolači od pšenice, amarant, ječam, heljda, kukuruz, zob (prešana), quinoa, riža (sva), raž, kamut pšenica, konopljino sjeme, brašno

MLIJEČNI PROIZVODI

kravlji sir, kozji sir, procesirani sir, ovčje mlijeko, putar

ORAŠASTI PLODOVI

indijski orah, brazilski orah, kikiriki,, putar od kikirikija, tahini, orasi

ŽIVOTINSJKI PROTEINI

govedina, šaran, sve vrste školjki riba, janjetina, jastog, svinjetina, zečetina, losos, rakovi, tuna, puretina, teletina

TJESTENINA (BIJELA)

rezanci, makaroni, špageti

DRUGO

destilirani ocat, bijeli kvasac, krumpiri

LIJEKOVI I KEMIKALIJE

lijekovi, medicinski lijekovi, psihodelici, pesticidi, herbicidi

ALKOHOL

pivo, rakije, žestoka pića, vino

GRAHORICE

crni grah, slanutak, zeleni grašak, grah, leća

VODA I SOKOVI

neke vode s povratnim ispiranjem, destilirana voda, voda dobivena obrnutom osmozom
izvor: facebook.com - NOVI Svjetski Poredak
DAVORKA I NJEN SVIJET


Orašasti plodovi uspješno se bore protiv bolesti te jačaju imunitet


 orašasti plodovi - zdravlje iz prirode

Prema istraživanju koje je trajalo više od 20 godina i provedeno je na  više od stotinu tisuća ljudi otkriveno je kako su oni koji su redovito jeli orašaste plodove živjeli duže. Orašasti plodovi najbliže su stvarno super hrana koja čini tijelo otpornijim na bolesti.
Tajna zdravog života leži u skromnoj zdjelici orašastih plodova. Opsežno istraživanje utvrdilo je i kako ljudi koji jedu pistacije i brazilske oraščiće žive duže od onih koji ih ne jedu. 
Orašasti plodovi bogati su antioksidansima koji se učinkovito bore protiv raka, puni su esencijalnih minerala, cinka, željeza, magnezija i bakra. Izvori su vitamina E i B ali i bogati omega 3 masnim kiselinama, koje kontroliraju razinu hormona stresa i adrenalin. Iako sadrže dosta kalorija ova super hrana može reducirati rizik od moždanog i srčanog udara. Sadrže i puno vlakana pa će zasititi bolje od recimo čokolade. 
Svi orašasti plodovi imaju svoje prednosti, neki su bogati vitaminima, drugi omega tri masnim kiselinama. Sioned Quirke, iz British Dietetic Association, preporuča miks orašastih plodova svaki dan kako bi od njih imali potpuno zdravstvenu dobrobit. 
Badem 
Otprilike 20 do 25 badema ima 163 kalorije. Među orašastim plodovima, najbolji su izvor vlakana, kalcija, vitamina B2 i vitamina E.  Dobri su za nervni sustav, jer su bogati kalijem, željezom, magnezijem, proteinima, ali i za imunitet jer sadrže cink. Vitamin niacin dobar je pak za kožu. Bogati su kalcijem pa su izvrsni za zdravlje kostiju i zuba. 
Veliki su izvor proteina, a od svih orašastih plodova imaju naviše vlakana i vitamina E koji je dobar za kožu, oči i imunitet. Imaju mnogo kalorija i mogu biti malo teže za probaviti, stoga ih je dobro preko noći namočiti u vodi ili mlijeku. 
Brazilski oraščić 
Otprilike šest do osam ovih oraščića ima čak 186 kalorija. Bogati su selenom mineralom izrazito važnim za borbu s bolestima i za zacjeljivanje rana i magnezijem. Također su bogati kalijem, proteinima, cinkom, vlaknima, vitaminom E. 
Jako su bogati kalorijama pa su izvrsni za brzo podizanje energije pogotovo za sportaše. Tehnički gledano oni su sjemenke, i većina ih više ne dolazi iz Brazila već iz Bolivije. Samo jedan sadrži dovoljno selena za dnevni unos, a taj mineral pomaže u prevenciji raka prostate, grudi i kostiju. 
No treba biti na oprezu jer ekstremno visoke doze ovih oraščića, mogu dovesti do gubitka kose i noktiju, pa ih treba limitirati na četiri dnevno. 
Indijski oraščić 
Samo 16 do 18 indijskih oraščića sadrži 163 kalorije. Iznimno su bogati željezom i cinkom. Sadrže protein, magnezij, kalij, vitamin B6 i to je prirodna hrana za nadomjestak folne kiseline. Sadrže vitamin E i omega 3 masne kiseline. 
No posebno su bogati cinkom i željezom, koji jačaju imunitet. Imaju manje masnoća nego li drugi orašasti plodovi. Ali zato sadrže oleinsku kiselinu koja ima blagotvorni učinak na srce, a pronađena je i u maslinovom ulju. Nutrienti iz ovog ploda također mogu pomoći u stvaranju kolagena u koži. 
Lješnjaci 
Samo 20 lješnjaka sadrži 178 kalorija. Bogati su proteinima, vlaknima, kalcijem, željezom, magnezijem, kalijem, cinkom, tiaminom, vitaminom B6 i vitaminom E te folnom kiselinom. Sadrže masnoće koje su dobre za srce i krv. Osim toga dobri su za kožu, smanjuju krvni tlak, a mogu pomoći u prevenciji demencije. 
Australski orah 
Otprilike 10 do 12 ovih oraščića sadrži čak 204 kalorije. Ukoliko vam nedostaje tiamina vitamina B 10 ovo je najbolji izbor. Osim toga australski orah je bogat vlaknima, željezom, niacinom, kalijem, no sadrže najviše kalorija i od njih se najlakše udebljati. No većina tih kalorija se su dobre masnoće koje pomažu kod snižavanja lošeg kolesterola, smanjuju rizik srčanih bolesti i udara, kada se jedu u optimalnim količinama. Puni su omega tri masnih kiselina. No ovaj oraščić teško je probavljiv pa stoga pripazite na količinu. 
Kikiriki
Najbolji su izvor proteina, vitamin B3 i folne kiseline, a 28 kikirikija ima 166 kalorija. Osim toga sadrži i vlakna, željezo, kalij, vitamin B2, vitamin E Iako spada među najpopularnije orašasate plodove tehnički tu ne spada jer je ustvari povrće poput graška, boba ili graha. Ovo je fantastična namirnica ukoliko naravno niste alergični. Imaju antioksidanasa koji služe u borbi protiv raka u istoj količini kao jagode. Izvrstan su izvor proteina i dobrih masnoća. No blagotvorni učinak na srce nestaje ukoliko ih jedete jako slane. 
Pistaciji 
Čak 50 pistacija ima 160 kalorija. Najbolji je izvor kalija i vitamina B6. Osim toga ima i proteina, vlakana, kalcija, željeza, vitamina E i vitamina B1. Ovaj orašasti plod najmanje deblja jer jedan komad ima samo četiri kalorije. Još jedna njegova prednost je jer ima tri puta više vitamina B6 koji pretvara hranu u energiju i formira hemoglobin. Osim toga visoka razina vitamina B6 pomaže ženama u hormonalnom balansu. A jedno istraživanje iz 2011. godine pokazalo je kako pomaže i muškarcima kod erektilne disfunkcije. Pomaže u sprečavanju bolesti srca i raka. 
Orah  
Otprilike 14 polovina oraha ima 185 kalorija. Najbolji su izvor antioksidanasa. Osim toga ima i vlakana, kalcija, cinka, vitamina B6, folne kiseline i omega tri masnih kiselina. Može pomoći u prevenciji bolesti poput srčanog i moždanog udara. Ima najviše antioksidanasa i dobar je u borbi s rakom. Osim toga orasi smanjuju loši kolesterol.
DAVORKA I NJEN SVIJET


Spriječite nastajanje bolesti “RAK” uništite njihove stanice i smanjite TUMORE

Polazeći od ove pretpostavke američki biokemičar Ernst. T. Krebs sredinom prošlog stoljeća izdvojio je kemijsku supstancu za koju se ispostavilo da može razoriti stanica raka.
                                 vitamin b17
Riječ je o vitaminu B17 (koji se također naziva amygdalin ili laetril).
Iako je Krebs kroz svoja istraživanja uspio dokazati učinkovitost laetrila, cijeli koncept liječenja raka uz pomoć nekakvog ‘vitaminskog pripravka’ izvrgnut je ruglu i proglašen pukom besmislicom.
Po uobičajenom obrascu, FDA je ubrzo pokrenula masovnu kampanju protiv tog jeftinog i lako dostupnog lijeka, temeljenu na tvrdnji da je vitamin B17 izuzetno opasan, jer sadrži cijanid.

Pritom su, nekako, zaboravili spomenuti da hrana koju svakodnevno konzumiramo, također sadrži brojne prirodne otrove, pa smo još uvijek živi i zdravi, zahvaljujući pukoj činjenici što su količine toksina koje unosimo u organizam, neškodljive za zdravlje.
Zabranama i zastrašivanju vezanim uz uporabu vitamina B17 i nije se za čuditi, uzme li se u obzir koliko ljudi dobro živi na temelju prihoda od proizvodnje i prodaje farmaceutskih lijekova za rak.
Srećom, među liječnicima je bilo dovoljno entuzijasta koji su tijekom proteklih godina u praksi uspjeli potvrditi Krebsov koncept i tako izliječiti mnoge oboljele.
Između ostalog, zanimljivo je spomenuti da je na temelju više istraživanja ustanovljeno kako Eskimi, pripadnici plemena Hunza, kao i pripadnici ostalih izoliranih zajednica diljem svijeta, koji jedu hranu bogatu vitaminom B17, nikada ne obolijevaju od raka.
Što je vitamin B17
Vitamin B17 (laetril, amygdalin) je prirodni sastojak, koji se nalazi u mnogim namirnicama.
Amygdalin je prvi put otkriven 1830. u gorkom bademu. Ernst. T. Krebs, Jr. (1912 – 1996) je bio kemičar koji je prvi promovirao amygdalin kao lijek protiv raka početkom 1950 godine.
Vitamin B17 u većim količinama možete pronaći u…
  1. divljim kupinama
  2. trešnjama
  3. ribizlu
  4. košticama jabuke, kruške i šljive
  5. košticama marelice, breskve i nektarine
  6. bobu, mung dalu
  7. gorkim bademima
  8. indijskom oraščiću
  9. australskom orahu (macadamia)
U nešto manjim količinama ima ga u…
  • ogrozdu
  • grožđicama
  • dudu
  • dunji
  • jagodi
  • malini
  • sjemenkama lana
  • prosu, ječmu, heljdi
  • leći, crvenom grahu, mahunama
Ipak, najveća koncentracija vitamina B17 je u koštici marelice.
Kako vitamin B17 djeluje na stanice raka
Laetril se sastoji od 1 molekule benzaldehida, 1 molekule hidrocijanida i 2 molekule glukoze.
Benzaldehid i cijanid su otrovni elementi, ali u spoju vitamina B17 s molekulama glukoze su inertni i nemaju toksično djelovanje.
Da bi se cijanid i benzaldehid mogli osloboditi iz vitamina B17, potrebno je da dođu kontakt sa specifičnim enzimom beta-glukozidazom (betaglucosidase). Ovaj enzim je prisutan svugdje u ljudskom tijelu, ali najviše ga ima u stanicama raka (do 3000 puta više).
Princip djelovanja je jednostavan: stanice raka za svoj rast trebaju ogromne količine energije, odnosno glukoze.
Kad unosite vitamin B17, stanice raka apsorbiraju molekule glukoze iz vitamina B17, a s enzimom beta-glukozidazom ‘otključavaju’ benzaldehid i cijanid iz vitamina B17, uzrokujući vlastitu smrt.
Zahvaljujući velikoj koncentraciji enzima beta-glukozidaza vitamin B17 je izrazito smrtonosan za stanice raka, dok za ostale zdrave stanice nije toksičan.
Princip rada vitamina B17 podsjeća na trojanskog konja: stanice raka se polakome za glukozom, a kad je apsorbiraju bivaju terminirane.
Kako koristiti vitamin B17
Za preventivu, dovoljno je redovito jesti hranu bogatu vitaminom B17. Primjerice, pojedete li dnevno tri jabuke s košticama, opskrbit ćete organizam dovoljnom količinom B17 za dnevne potrebe.
Što se konzumiranja sjemenki marelica tiče, zdrav razum nalaže da ih se odjednom ne pojede više nego što bismo pojeli svježih marelica.
Dakle, kad pojedete marelicu, razbijete košticu pa sažvačite i bademastu jezgru. Općenito, preporučuje se konzumirati 5-7 sjemenki marelica na dan.
Oboljeli od raka tijekom dana bi trebali uzimati jednu do dvije sjemenke na sat, no najbolji rezultati postižu se konzumiranjem 3-5 sjemenki svakih sat vremena tijekom dana.
Ipak, to uvelike varira od osobe do osobe, ovisno o tjelesnoj težini. Kao smjernica, može se uzeti 1 sjemenka na svakih 4,5 kg. tjelesne težine.
Preporučuje se da ne uzimate više od 35 koštica marelice dnevno.
Kao preventiva laetril je pokazao stopostotnu učinkovitost, no što je s oboljelima? Mogu li se oni izliječiti uzimanjem vitamina B17?
Jest, mogu, pod uvjetom da njihovi vitalni organi dotad nisu nepopravljivo oštećeni prethodnim tretmanima, poput kemoterapije i zračenja.
Od Krebsova otkrića 1952 godine, do danas, bilježi se na tisuće izlječenja maligne bolesti u terminalnoj fazi, uz pomoć laetrila. Većina njih opisana je u 30-tak objavljenih radova s potpisom uglednih liječnika.
U terapijske svrhe laetril se može unijeti u organizam konzumiranjem sjemenki ili ulja marelice, ili u tabletama i injekcijama laetrila.
B 17 uistinu bismo mogli nazvati vitaminskom bombom koja ima sposobnost razoriti stanice raka, no ne smijemo ispustiti iz vida da terapija tim vitaminom sama po sebi neće izliječiti rak, iz jednostavnog razloga što je pojava te bolesti posljedica ukupnog poremećaja metabolizma.
U skladu s tim, pri liječenju raka nužno je cijeli metabolizam dovesti u red.
Treba pripomoći ukupnom metaboličkom terapijom koja se temelji na unosu enzima i cinka. Bez enzima i cinka, liječenje laetrilom neće biti uspješno. Usto, preporučuje se uzimanje magnezija, selena, mangana, te vitamina C, A, E, B6, B9 i B12.
Često nas zdravstvene probleme tjeraju u potragu za prirodnim rješenjima. I tako, na vlastito čuđenje, često otkrivamo da su najbolja rješenja u pravilu najjednostavnija.
Ako mislite da možete imati koristi od konzumiranja vitamina B17, pronaći ga možete u Alternativa Webshopu.
Pomozite bolesnima, podijelite članak i obavijestite ih o ovom voma efikasnom i najeftinijem tretmanu koji može svako priuštiti. HVALA!!!
DAVORKA I NJEN SVIJET

 N I M
Drvo Nim (azadirachta indica) je stoljećima bilo poznato kao čudotvorno drvo Indije. Naziva se i "Nim Narajan" - biljka koja ima toliko kvaliteta koliko i sam Bog. Tradicionalno se koristi u ajurvedskim lijekovima kao antiseptik, u borbi protiv virusa i bakterija, urinarnih tegoba, proljeva, vrućice, kožnih bolesti, opeklina i upalnih oboljenja. Suvremena istraživanja potvrdila su izuzetna svojstva ovog drveta pa je tako nim sve češće ključni sastojak u kozmetičkim preparatima i lijekovima.
Nim sadrži alkaloide i liminoide sa mnoštvom medicinskih svojstava. Primjerice, jedan od liminoida, azadirachitin, pokazao se uspješnim u 95% slučajeva kada se koristi kao pesticid ili insekticid. Drugi liminoid koji se nalazi u lišću nima , gedunin, koristi se u tropskim krajevima protiv malarije dok nimbin i nimbidin imaju antivirusna i antigljivična svojstva.

Iako se u tradicionalnim ajurvedskim receptima koriste svi dijelovi drveta, tri su dijela od posebnog značaja - kora, lišće i ulje. Najčešća primjena kore nima je za čišćenje zubi - jednostavno se otkine grančica drveta i žvače. Trpka svojstva kore tradicionalno su se koristila
protiv krvarenja desni, karijesa i lošeg zadaha puno prije pronalaska zubne paste. S vremenom su i znanstvena istraživanja potvrdila kako neem može obuzdati širenje streptokoka na površini zuba, čime se potvrdio kao odlično sredstvo za prevenciju karijesa.

Lišće nima poznato je u ajurvedskim tekstovima zbog posjedovanja gotovo magičnog učinka na kožu. Ajurveda ga preporučuje i kao antigljivični, antiseptični te protuupalni agens pa se koristi kod tretiranja ekcema, lišajeva i akni. Tradicionalne metode uključuju mrvljenje listova u pastu i nanošenje izravno na rane, čireve ili kožna oboljenja. Čak i danas u Indiji ljudi posipaju svježe lišće nima oko postelje pacijenata s groznicom ili gripom, te vješaju kiticu lišća ispred vrata. Zrak koji dolazi u dodir s nimovim lišćem se pročišćava od virusa i bakterija te pomaže dezinficirati sobu i spriječiti širenje zaraze.
Ajurveda tumači da lišće nima zbog svog gorkog okusa djeluje na organizam tako da ga hladi iznutra, tj. smanjuje pita i kapha došu. Zato se za ljetnih mjeseci preporučuje prah nimova lišća dodati u vodu za piće. Nim otklanja nečistoće u krvi i odlično detoksificira organizam. Smanjuje bolove kod artritisa, bolova u mišićima, paralize i reumatizma. Čisti jetru, smanjuje žeđ i umiruje osjet povraćanja. Pojačava funkciju bubrega, a i odstranjuje žučni kamen. Neem se tradicionalno koristi za liječenje infekcija, dijabetesa, pretilosti, tjeskobe i boli. Na glasu je kao sredstvo za zaštitu jetre od toksičnog djelovanja lijekova ili virusa. Ekstrakti nima obuzdavaju bakterijske, gljivične i parazitske infekcije. Pasta od nima i kurkume nanesena na vlasište vrlo je djelotvorna u liječenju svraba. Dokazano je da posjeduje protuupalno djelovanje, suzbija tjeskobe i znatno ublažava bol.
NEKI OD TRADICIONALNIH NAČINA PRIMJENE:
Protiv bubuljica na licu i tijelu - napraviti masku od praha nima 3 dana za redom, nanijeti na lice i držati svaki dan 1 - 2 sata na licu. Imati ćete prekrasnu kožu i prekrasnu boju kože.
Ako imate ranu koja teško zacjeljuje - 3-4 dana stavljajte pastu od nima (nim plus voda) i potpuno će zacjeliti.
Ako imate alergiju i osjećate svrabež po cijelom tijelu - preporučuje se 3 dana kupka sa nimom: u kadu tople vode stavite 5 žlica nimovog praha. Za lijep izgled i zdravu kožu i inače je preporučeno prilikom kupanja u kadu staviti 3-4 velike žlice praha od nima.
Jednom tjedno stavite prah od nima na kosu, držite 1-2 sata i imati ćete lijepu boju i sjaj.
Svaki dan piti 1-3 šalice čaja od nima - prvu popiti put ujutro na prazan želudac. Stavite prstohvat nimovog praha u šalicu vruće vode i popijte. Može se dodati i žličica meda, ali treba paziti da voda nije toplija od 40°C. Maksimalna dnevna količina je 1/4 čajne žličice, bez obzira na koliko šalica čaja je rasporedite. Svakodnevno pijenje čaja od nima preporučuje se zbog jačanja imuniteta, te kao prevencija dijabetesa i raka. Također poboljšava vid, jača nokte i kosu i smiruje alergije (npr. na polen). Da biste primijetili rezultate trebate kontinuirano piti barem mjesec dana.
Nim pomaže kod problema sa probavom, npr. kad pojedemo nešto teško pa hrana stoji u želucu i osjećamo težinu. Tu je najbolje popiti čaj od nima, ili popiti prah s mlakom vodom. Također liječi i loš zadah iz usta - šalica čaja osvježava usta, a nakon par tjedana uporabe zadah se sasvim uklanja.
Nim možete koristiti umjesto sapuna - prah pomiješajte sa vodom, namažite na tijelo i ostavite da djeluje par minuta, zatim se istuširajte. Osjetiti ćete svježinu, a koža će dobiti lijep izgled. Može sei koristiti za pranje zubiju tako da prahom natrljate zubno meso i zube, ostavite da djeluje 5 minuta i zatim isperete mlakom vodom.
U vrtu - u 2 l vode stavite 3 žlice nima i 25 g duhana. Ostavite tu vodu 10 dana da stoji, uzmite 1/4 l i pomiješajte sa litrom vode i prskajte biljke svaki dan. Biti će vrlo zdrave i neće imati nametnike.
U kupaonici - protiv lošeg mirisa iz sifona stavite žličicu praha i ostavite cijeli dan. Odličan je kao prirodno sredstvo za čišćenje WC-a!
 
DAVORKA I NJEN SVIJET

15 prirodnih lijekova koji se koriste širom svijeta

15 prirodnih lijekova koji se koriste širom svijeta
minimagazin.info - 03.09.2013 13:43
Svako mjesto pod nebom ima neka svoja vjerovanja i običaje koji su samo njemu svojstveni. Pronašli smo petnaest prirodnih lijekova koji se koriste širom svijeta i koji smanjuju bol, jačaju imunitet i eliminišu stres, a sve na prirodan, efikasan i brz način. Pogledajte o čemu se radi.
Šri Lanka: Kokos sprečava gojaznost
Prosječni stanovnik Šri Lanke godišnje pojede oko 116 kokosovih oraha. Pretpostavlja se da je i to jedan od razloga zbog kojeg stanovnici ovog tropskog raja nemaju problema sa gojaznošću. Naime, kokosovo ulje je prepuno srednjeg lanca masnih kiselina (MCFA) koji potiče jetru da sagorijeva tjelesne masti 50% brže nego obično. Kada žene konzumiraju 30 ml kokosovog ulja ili 170 grama kokosa ili 300 ml kokosovog mlijeka dnevno, one sa lakoćom mogu izgubiti i do dva kilograma mjesečno.
Austrija: Joga sprečava nesanicu
Jedan od najpopularnijih lijekova protiv nesanice u Austriji je joga. Austrijanci je ne praktikuju samo kod kuće već postoje i programi za praznike na kojima se upražnjava joga. Istraživanja pokazuju da upražnjavanje joge bar dvadeset minuta dnevno sprečava nastanak nesanice, efikasno kao pilule za spavanje, a i redukuje anksioznost, hronični stres i depresiju.
Indonezija: Đumbir uništava trigliceride
Indonežani troše više đumbira od bilo koje druge zemlje na svijetu. A oni ga ne koriste samo kao začin već od njega prave i čajeve, slatkiše, hljeb i mnoštvo drugih ukusnih poslastica. Oduvijek su smatrali ovaj začin snažnim tonikom za zdravlje srca, a i zdravstveni stručnjaci se slažu sa njihovim vjerovanjem. Naime, istraživanja pokazuju da dnevna doza đumbira može da smanji proizvodnju triglicerida, koji začepljuju arterije, i do 17%. Pored toga, on je i dvostruko efikasniji od aspirina, kada se radi o sprečavanju nastajanja opasnih krvnih ugrušaka. Preporučena dnevna doza đumbira iznosi 10 grama.
Indija: Kurkuma stabilizuje nivo šećera u krvi
Indijci ovaj začin ne koriste samo u kulinarske svrhe. Naime, oni ga koriste i kao biljni lijek, kada se pojave problemi sa visokim nivoom šećera u krvi. Istraživači sa indijskog Univerziteta Gujarat potvrdili su da aktivni sastojak kurkurme, koji se naziva kurkumin, aktivira gene koji regulišu nivo glukoze u krvi. Da bi vidjeli korist, svakodnevno morate unositi bar pola kašičice kurkume u organizam. Začin možete dodavati mesu, povrću, riži i jajima.
Japan: Gljive kontrolišu holesterol
U Japanu se gljive smatraju i hranom i lijekom, a prosječna stanovnica zemlje izlazećeg sunca pojede oko 3.5 kg gljiva godišnje. Dodavanje najmanje 50 grama gljiva u svakodnevnu ishranu može smanjiti nivo lošeg holesterola i za 30%. Razlog? Gljive sadrže velike količine antioksidanata koji smanjuju proizvodnju masti koje začepljuju arterije.
Engleska: Kupka od mljevene gorčice eliminiše bol u mišićima
Izležavanje u toploj kupki od mljevene gorčice tradicionalni je engleski lijek protiv bola u mišićima. Ovo je veoma djelotvoran lijek, jer mljevena gorčica kroz pore izvlači toksine iz organizma, poboljšava cirkulaciju, opušta mišiće i ubrzava zarastanje rana na koži.
Njemačka: Čaj od kamilice sprečava nadutost
Sve je počelo kao najobičniji lijek koji su Nijemci koristili, a naučnici širom svijeta potvrđuju njegovu djelotvornost. Naime, istraživanja pokazuju da svakodnevno konzumiranje pola litre ovog čaja olakšava simptome nadimanja i bola u stomaku. Kamilica umiruje nadbubrežne žlijezde smanjujući njihovu proizvodnju kortizola – hormona stresa koji, između ostalog, ometa probavu i utiče na stvaranje gasova u organizmu i bola u stomaku.
Rusija: Bijeli luk u borbi protiv virusa
Rusi već odavno (običaj koji je sličan običaju iz našeg podneblja) koriste bijeli luk kako bi se riješili prehlade i gripa. Istraživanja pokazuju da dnevni unos bijelog luka može smanjiti rizik od virusnih infekcija i za 43% pa čak i ako ste okruženi osobama koje su prehlađene ili imaju kijavicu ili grip.
Kina: Akupunktura sprečava glavobolje
Čak oko 80 miliona Kineza koristi ovu drevnu terapiju kako bi se riješili glavobolje. Istraživanja pokazuju da je akupunktura djelotvornija od bilo kojeg lijeka protiv glavobolje. Ako patite od hroničnih glavobolja i migrena, preporučuje se da idete na tretmane akupunkture.
Finska: Kafa u borbi protiv depresije
Finci su najveći konzumenti kafe na svijetu – u prosjeku, Finac popije oko 1 640 šoljica kafe godišnje. Kada je u Finskoj počela prodaja kafe, u osamnaestom vijeku, ona se koristila kao lijek protiv depresije i mogla se kupiti samo u apotekama. Najnovija istraživanja pokazuju da dvije do tri šoljice kafe nevno mogu smanjiti nastanak depresije i do 43%.
Egipat: Korijander pomaže u zaštiti od trovanja hranom
Jedan je od najstarijih začina na svijetu, a Egipćani ga koriste kada imaju stomačne probleme (sjemenke korijandera su pronađene čak i u drevnim grobnicama). Istraživanja pokazuju da njegove sjemenke ubrzavaju oporavak od crijevnih infekcija. Korijander uništava bakterije, uključujući E. coli i salmonelu, bušeći rupe u njihovim spoljnim membranama.
Novi Zeland: Med sprečava infekcije sinusa i grla
Nepasterizovani med jedan je od najdjelotvornijih lijekova koji Novozelanđanke koriste kako bi se riješile infekcija grla i sinusa. Istraživanja pokazuju da prirodni antibiotici i enzimi u nepasterizovanom medu uništavaju skoro skoro 100% bakterije i viruse, a to uključuje i one koje uzrokuju infekcije grla i sinusa.
Meksiko: Aloe vera smiruje osip na koži
Tradicionalni iscjelitelji u Meksiku preporučuju aloe veru kao lijek protiv osipa i drugih kožnih problema. Istraživanja pokazuju da aloe vera može smanjiti crvenilo, ubrzava zarastanje rana, povećava nivo vlažnosti kože i jača otpornost na iritanse koji se mogu naći u sapunima i drugim sredstvima za njegu kože. Ona ne samo da sprečava suhoću i crvenilo kože već smanjuje i mogućnost buduće pojave osipa na koži.
Rusija: Kefir ublažuje sindrom nervoznih crijeva
Ruskinje piju velike količine ovog napitka, a koriste ga i kao lijek protiv sindroma nervoznih crijeva – crijevni problem koji uzrokuje nadimanje, bol i proljev. Kefir sadrži, u odnosu na jogurt, najmanje pet puta više zdravih probiotika neophodnih za normalno funkcionisanje crijeva.
Grčka: Arnika sprečava nastajanje modrica
Ova biljka raste u planinskim predjelima Grčke, a jedna je od grčkih najpoznatijih prirodnih lijekova protiv modrica. Ona je trenutno najpopularniji homeopatski lijek na svijetu, a fenomenalna je za sprečavanje nastajanja i liječenja modrica, čak i onih koje nastaju nakon operacije. Bogata je biljnim jedinjenjima koja smanjuju otok za čak 30% i poboljšavaju cirkulaciju kroz oštećena tkiva.
 
DAVORKA I NJEN SVIJET

David Icke: Lijek za rak poznat je već neko vrijeme!

David Icke: Lijek za rak poznat je već neko vrijeme!
David Icke, najpoznatiji svjetski teoretičar zavjere i po mnogima jedan od najvećih ekscentrika današnjice je prošao je put od luđaka kojem se cijela Britanija smijala, do čovjeka čije se teorije (nažalost) pokazuju istinite i čija su predavanja rasprodana po cijelom svijetu. Postao je poznat kada je iznio svoju teoriju prema kojoj svijetom upravljaju tajna društva koja su pak pod nadzorom globalne elite, Babilonskog bratstva koje čini rasa reptiloida. Po njemu je ta napredna vanzemaljska rasa prije nekoliko tisuća godina preko Babilona krenula u ostvarivanje svog programa – mentalnog i fizičkog utamničenja svakog ljudskog bića na Zemlji.
Evo što je u kratkim crtama rekao novinarima na svom posljednjem gostovanju u Hrvatskoj:
O HRVATSKOJ
Iskren sam kad kažem da se ne mogu sjetiti kada sam se negdje tako brzo udomaćio. U zadnjih par dana pričao sam za više inteligentnih novinara nego u zadnjih nekoliko godina. Uglavnom sam bio ismijavan, dok sam ovdje dočekan sa poštovanjem, baš kao i informacije koje prenosim.
NOVI SVJETSKI POREDAK
Namjera je da se centralizirana vlast provede u djelo nakon trećeg svjetskog rata. Ljudi bi bili toliko iscrpljeni i bespomoćni da bi pristali na osnivanje svjetske super-države kako bi jednom zauvijek stali na kraj ratovima. U novi poredak spadale bi: Američka unija (koja bi uskoro trebala postati stvarnost), Europska unija, Azijska unija, Afrička unija, a vjerojatno i Bliskoistočna unija. Ako dođe do trećeg svjetskog rata možemo se pozdraviti sa slobodom.
MANIPULACIJA NAD LJUDSKOM VRSTOM
Ljudima se manipulira na različite načine. Podijeljeni smo po rasama, vjerama (koje sve vuku korijene od istih vjerovanja), jezikom… Konstantno nas drže u stanju straha. Strah za financije, strah od rata i nasilja kojima smo konstantno bombardirani kroz medije, te raznim ostalim strahovima. Cilj je da se svijet zadrži u stanju kaosa jer je harmonijom teško manipulirati.
MIKROČIPIRANO STANOVNIŠTVO
Jedan od ciljeva jest uvesti sustav bez gotovine, novac bi postojao samo u digitalnom obliku. U ljude bi se umetnuo čip koji bi sadržavao sve naše financijske podatke. Preko čipa bi se obavljala potpuna kontrola, upravljanje fizičkim i psihičkim stanjem pojedinca. Ljudsko tijelo je sofisticirano računalo, te bi to bilo kao da stavljate novi čip u računalo. Zvuči nerealno, no čipovi su bliže nego što ljudi misle, u Americi već postoje ljudi sa njima!
BUDUĆNOST
Svaki dan se sve više ljudi budi i postaje svjesno manipulacija.
SKRIVENA ZNANOST
Znanstvenik koji je prisiljen raditi za CIA-u pričao mi je da je lijek za rak odavno poznat. I sam je bolovao od raka, no bio je potreban sustavu pa su mu dali serum koji ga je izliječio. Također, postoji tehnologija koja manipulacijom Aure pustinju može pretvoriti u plodno tlo.
LIJEK PROTIV RAKA POSTOJI!!!
Piše: David Icke
Brojke su fantastične. Oko osam milijuna ljudi svake godine umire od raka širom svijeta a samo u Sjedinjenim Državama umre preko pola milijuna. Predviđa se da će do 2030. globalne brojke narasti na dvanaest milijuna. Rak je vodeći uzrok smrti za ljude mlađe od 85 godina, a u SAD-u svaka četvrta osoba umre od raka, svaka četvrta.
Svakodnevno nam oduzimaju slobode u ime “zaštite javnosti od terorizma”, dok svi ti ljudi svake godine pate i umiru od bolesti koje obitelji stanovite krvne loze i njihov farmaceutski kartel sustavno odbijaju izliječiti. Dr. Richard Day, direktor organizacije za eugeniku Planned Perenthood (Planirano roditeljstvo) koji kontroliraju Rockefelleri, na sastanku liječnika u Pittsburghu 1969. govorio o dolazećoj preobrazbi svjetskog društva. Zatražio je od liječnika da isključe uređaje za snimanje i da ne pišu bilješke, nakon čega je iznio dug popis planiranih promjena. Međutim jedan od liječnika ipak je pisao i kasnije je javno progovorio o onom što je rečeno. Danas, 40. godina kasnije, možemo vidjeti kako je Day bio izvanredno precizan.
Dr, Day tim liječnicima 1969. godine je rekao:
“Gotovo svaki oblik raka možemo izliječiti već sada. Informacije su u datotekama u Institutu Rockefeller, ako ikad bude odlučeno da ih treba objaviti.”
Day je rekao da će javna medicina dopuštati da ljudi umiru od raka kako bi se usporio rast stanovništva “Ionako svi umiremo pa zašto ne bismo i od raka”. Ti su ljudi bez duše, i zato rade to što rade. Farmaceutske kompanije nemaju želju izliječiti rak jer zarađuju ogroman novac od tretiranja simptoma razornim lijekovima i otrovima poput kemoterapije, koja ubija stanice i ljude. Ali ovdje se čak i ne radi toliko o novcu. Iluminatske obitelji žele da ljudi pate i umiru prije vremena kako bi se ograničio rast stanovništva. To je razlog zašto svakoga tko je izvan farmaceutske klike, a otkrije djelotvoran način liječena raka, odmah napadnu medicinski establišment i vladine agencije.
OTKRIĆE DR TULLIJA SIMONCINIJA
Jedan je takav slučaj talijanski liječnik Tullio Simoncini, briljantan i hrabar čovjek koji je odbio pokoriti se pred ogromnim pritiskom s kojim se suočavao, i nastavlja suočavati, nakon što je shvatio što je rak i kako ga se može kontrolirati. Simoncinijev je “zločin” to što je otkrio da je rak gljivica koju uzrokuje kandida, organizam sličan kvascu koji u malim količinama živi u tijelu čak i kod zdravih ljudi. U normalnim okolnostima imunološki sustav drži ju pod kontrolom, ali kad se kandida probrazi u snažnu gljivicu, mogu nastati neki ozbiljni zdravstveni problemi, uključujući rak.
Moj prijatelj Mike Lambert, iz Klinike Shen blizu mog doma na otoku Wight, o kandidi kaže sljedeće:
Gljivice, a posebno kandida, bujaju tako što se hrane tijelom svog domaćina, rastvarajući ga. One također trebaju vaše tijelo za razmnožavanje, jer to ne mogu raditi same. Ne čudi što se kod sindroma kroničnog umora, koji se u mnogim slučajevima može propisati raširenoj kandidi, bolesnik osjeća tako loše, kako fizički tako i psihički.
Tullio Simoncini kaže da rak jest gljivična infekcija kandidom i da je konvencionalno medicinsko objašnjenje kako je rak stanični kvar jednostavno pogrešno. Simoncini je specijalist za onkologiju, dijabetes i metaboličke poremećaje, ali on je i više od toga. On je pravi liječnik koji nastoji otkriti istinu za dobrobit svojih pacijenata i odbija kao papiga ponavljati službene verzije onoga što bi liječnici trebali raditi i misliti. On se suprotstavlja dogmi o intelektualnom konformizmu, sa svim njenim nedokazanim pretpostavkama, lažima, manipulacijama i obmanama, i izuzetno je kritičan prema medicinskom establišmentu koji se uporno drži tretmana koji su beskorisni u liječenju globalne epidemije raka. Čim se počeo baviti medicinom shvatio je da je nešto strašno pogrešno u vezi s načinom na koji se liječi rak:
Svjedočim strašnim patnjama. Bio sam na odjelu za pedijatrijsku onkologiju, sva su djeca umrla. Bilo mi je bolno gledati jadnu, jadnu djecu kako umiru uz kemoterapiju, uz zračenje.
Njegova frustriranost i tuga zbog onoga što je gledao odvele su ga u potragu za novim načinima razmijevanja, a time i liječenja, te pogubne bolesti. Započeo je svoj put otvorenog uma te s praznim listom papira, neumrljanim bilo kakavim krutim pretpostavkama koje nameće i indoktrinira glavna struja medicine i znanosti. Simoncini je shvatio da se sve vrste raka ponašaju jednako bez obzira gdje se u tijelu nalaze ili kakvog su oblika. Morao je postojati zajednički nazivnik. Također je primijetio da su kvržice od raka uvijek bijele. Što je još bijelo? Kandida. Simoncini je shvatio da su ono što je glavna struja medicine smatrala neobuzdanim rastom stanica kanceroznom tvorbom , zapravo stanice koje imunološki sustav stvara kako bi obranio tijelo od napada kandide. On kaže da je tijek ovakav:
- Imunološki sustav obično drži kandidu pod kontrolom, ali kada on postane iscrpljen i oslabljen, kandida se može proširiti i stvoriti koloniju.
-Kandida s vremenom prodre u neki organ i imunološki sustav mora reagirati na pretnju na drugi način.
-Taj je način gradnja zaštitne barijere od vlastitih stanica i ta tvorba predstavlja ono što zovemo rak. Tvrdi se da je širenje raka na druge dijelove tijela uzrokovano malignim stanicama koje bježe s mijesta svog nastanka. Međutim, Simoncini kaže da uopće nije tako. Širenje raka potaknuto je pravim uzrokom raka, gljivicom kandidom, koja bježi sa svog izvornog mjesta. Ono što raku omogućava da se manifestira, kao što već godinama govorim u mojim knjigama, oslabljen je imuniloški sustav. Kada on djelotvorno radi, rješava probleme prije no što uzmu maha. U ovom slučaju on drži kandidu pod kontrolom.
PRORAČUNATI RAT PROTIV LJUDSKOG IMUNOLOŠKOG SUSTAVA
Ali pogledajte što se događalo dok su brojke o raku širom svijeta vrtoglavo rasle. Odvija se proračunati rat protiv ljudskog imunološkog sustava koji je svakim desetljećem postajao sve silovitiji. Imunološki sustav slabe i napadaju aditivi u hrani i pićima, kemijska poljoprivreda, cjepiva, elektromagnetske i mikrovalne tehnologije i frekvencije, farmaceutski lijekovi , stres modernog života i još mnogo toga. Kakve će obrane imati današnja djeca kada im daju 25 cjepiva i kombinacija cjepiva do dobi od dvije godine, dok se njihov imunološki sustav još uvijek formira, zaboga?
To je način na koji Iluminatske obitelji žele potaknuti masovni odstrel stanovništva. Uništavajući prirodnu obranu tijela protiv bolesti. A sad tek slijedi pravi šok.
Što uništava imunološki sustav brže od bilo čega drugog? KEMOTERAPIJA.
Možete tome dodati i zračenje. Kemoterapija je otrov koji služi za ubijanje stanica. I ….to je sve. Vrhunac modernog ortodoksnog tretmana za rak je trovati žrtvu i nadati se da će ubiti stanice raka prije no što ubijete zdrave stanice i pacijenta. Ali čekajte. Taj kemoterapijski otrov također ubija stanice imunološkog sustava i potpuno ga razara. A kandida je i dalje tamo. Takav uništeni imunološki sustav ne može djelotvorno reagirati na kandidu i ona osvaja druge djelove tijela gdje proces započinje iznova, uzrokujući tako širenje raka. Čak i oni koji izgledaju kao da su se oporavili nakon operacije i kemoterapija i nakon što su proglašeni izliječenima, samo su tempirana bomba. Njihov je imunološki sustav sada razoren i samo je pitanje vremena kada će kandida potaknuti recidiv. Drugim riječima: Kemoterapija ubija ljude koje bi trebala liječiti.
Naravno ona nikad nikoga ne može izliječiti od bilo čega, osim od života. To je otrov koji uništava upravo onaj sustav koji nam je, ako se želimo izliječiti, potreban zdrav i jak.
KAKO UBITI GLJIVICU I UKLONITI RAK
Kad je Simoncini shvatio da je rak gljivična infekcija, ili zaraženost, krenuo je u potragu za nečim što će ubiti gljivicu i tako ukloniti rak. Shvatio je da lijekovi protiv gljivica ne djeluju jer gljivica brzo mutira kako bi se zaštitila, pa se počne čak i hraniti lijekovima koji su prepisani kako bi je ubili. Umjesto toga, Simoncini je pronašao nešto mnogo mnogo jednostavnije, natrijev bikarbonat. Da, glavni sastojak sode bikarbone (ali naglašavam da nije isto jer ova ima i druge sastojke). On ga je koristio jer snažno uništava gljivice i, za razliku od lijekova, kandida se na njega ne može prilagoditi. Pacijentu se natrijev bikarbonat daje oralni i interno sredstvima poput endoskopa, duge tanke cijevi koju liječnici koriste kako bi vidjeli unutrašnjost tijela bez operacije.
To omogučava stavljanje natrijevog bikarbonata izravno na rak, gljivicu. Stari Egipćani znali su za lijekovita svojstva tvari koje ubijaju gljivice, a indijske knjige stare tisuću godina preopručuju snažno alkalno sredstvo za liječenje raka. Simoncini je 1983. godine tretirao jednog Talijana, Gennara Sangermana, kojem su bili prognozirali još par mjeseci života zbog raka pluća. Par mjeseci kasnije nije bio mrtav, nego sasvim zdrav, raku ni traga. Uslijedili su i drugi uspjesi i Simancini je predstavio svoja otkrića talijanskom Ministarstvu zdravstva nadajući se da će oni započeti sa zdravstveno odobrenim ispitivanjima kako bi se potvrdilo da djeluje. Ali ubrzo je otkrio koji su pravi razmjeri medicinske manipulacije i obmane. Vlasti ne samo što su ignorirale njegovu dokumentaciju , nego su ga i izbacile iz Talijanskog udruženja liječnika i kirurga zbog propisivanja lijekova koji nisu odobreni. Bio je izložen žestokoj kampanji ismijavanja i osuđivanja u bjednim medijima, a nakon toga je proveo tri godine u zatvoru zato što je “skrivio smrt” pacijenata koje je tretirao. Sa svih strana dolazile su poruke, uhvatite Simoncinija.
Medicinski establišment rekao je da su njegove tvrdnje o natrijevom bikarbonatu lude i opasne. Jedan vodeći liječnik čak je natrijev bikarbonat posprdno nazvao lijekom. Cijelo to vrijeme milijuni ljudi umirali su od raka koji se mogao djelotvorno liječiti. Te ljude boli briga. Tulli Samoncini se, srećom ne predaje lako i nastavio je objavljivati informacije o svom radu na internetu i u javnim predavanjima. Saznao sam za njega preko Mikea Lamberta iz klinike Shen, i Simoncini je tamo održao predavanje dok sam ja bio na putu u Sjedinjenim Državama. Znam da postiže inzvaredne uspjehe dramatično smanjujući i potpuno liječeći čak i neke dosta kasne stadije raka pomoću natrijevog bikarbonata. za to u nekim slučajevima mogu trebati mjeseci , ali u drugim slučajevima, poput raka dojke gdje je tumor lako dostupan, rak može nestati već za nekoliko dana. Ljudi se također liječe pod Simoncinijevim vodstvom, a na kraju ovog članka nalaze se linkovi na neke video snimke u kojima možete čuti ljude kako govore o svojim iskustvima i izlječenjima.
VAŽNOST SALVESTROLA
U biltenu od prošlog travnja pisao sam o činjenici da je rak gljivica u članku o otkrićima dvojice britanskih znanstvenika i istraživača, profesora Gerrya Pottera iz grupe za otkrivanje lijeka za rak i profesora Dana Burkea. Njihova kombinacija otkrića pokazuje sljedeće:
Stanice raka imaju jedinstven bio marker, koji normalne stanice nemaju, enzim zvan CYP1B1. Enzimi su bjelančevine koje kataliziraju (povećavaju brzinu) kemijskih reakcija. CYP1B1 mijenja kemijsku strukturu nečega što se zove salvestrol i prirodno se nalazi u mnogim vrstama voća i povrća. Ta kemijska promjena pretvara salvestrol u sredstvo koje ubija stanice raka, ali ne šteti zdravim stanicama. Vremenska usklađenost je savršena. Enzim CYP1B1 javlja se samo u stanicama raka i reagira sa salvestrolima iz voća i povrća, stvarajući kemijski spoj koji ubija samo stanice raka. No, evo kakve to ima veze s pretpostavkom da je rak gljivica. Salvestroli su prirodan obrambeni sustav u voću i povrću protiv napada gljivica, i to je razlog zašto ih možete naći samo u onim vrstama koje su podložne štetama od gljivica, kao što su jagoda, borovnica, malina, grožđe, crni ribiz, crveni ribiz, kupine, brusnica, jabuke, kruške, zeleno povrće, posebno brokula i kupusnjače, artičoke, crvena i žuta paprika, avokado, potočarka, šparoga i patliđan
Osim toga farmaceutski biotehnološki karteli znali su sve to i napravili su dvije velike stvari da oslabe tu prirodnu obranu protiv gljivičnog napada koji se zove rak.
1. Kemijski fungicidi za prskanje koji se koriste u modernoj poljoprivredi ubijaju gljivice na umjetan način, što znači da biljke i plodovi ne moraju stvarati vlastite obrane, salvestrole. Danas ih se može naći samo u ekološki uzgojenoj hrani.
2. Najčešće korišteni fungicidi vrlo su jaki blokatori CYP1B1 pa ako jedete dovoljno kemijski proizvedene hrane nije važno koliko salvestora unosite, neće se aktivirati u sredstva za uništavanje raka, za što su inače namijenjeni.
To nije slučajnost, nego dio proračunatog plana, baš kao što su bili, i još su uvijek , pokušaji establišmenta da uništi Tullija Simoncinija. Iluminatske obitelji žele da ljudi umiru od raka, a ne da se od njega izliječe. Oni su mentalno i emocionalno bolesni koliko samo možete zamisliti, a ljude doživljavaju kao ovce i stoku. Njih nije briga koliko će boli, patnje i smrti uzrokovati njihove manipulacije i suzbijanja, što više to bolje, iz njihove poremećene perspektive. I to je ono što ti ljudi jesu …. poremećeni.
Ali Simoncini odbija pokleknuti i nastavlja zagovarati ono za što se uvijerijo da je djelotvoran tretman za rak dok, u stvarnom svijetu, broj umrlih od raka neprekidno raste zbog nedjelotvornih tretmana utemeljenim na pogrešnim pretpostavkama. To je jedno stvarno ludo, ludo društvo, ali opet, iz perspektive obitelji stanovite krvne loze, takvo i treba biti.
Sva je sreća što postoje hrabri i pametni ljudi poput Tullija Simoncinija. Treba nam više takvih kao što je on, i to brzo. Kakav je on oštar kontrast onima koji služe medicinskom establišmentu. Kad je Simoncini prije nekoliko tjedana govorio u Klinici Shen, neki lokalni liječnici odbacili su njegove tvrdnje i prije negoli je stigao, a njegova su gledišta ismijali. I oni su bili pozvani na njegovo predavanje, što je moglo biti od goleme potencijalne koristi za njihove pacijente. Sjedala su za njih bila rezervirana kako bi iz prve ruke čuli što Simoncini govori i imali priliku postaviti bilo kakva pitanja. I što se dogodilo? Nisu došli.
Izvor: 24 sata i transformacijasvijesti.com
DAVORKA I NJEN SVIJET

vna Alternativna medicina Sok od sirovog povrća u liječenju raka

Sok od sirovog povrća u liječenju raka

voćni sokU slučaju kada je dijagnosticiran rak treba uzimati sirovo povrće i sokove od sirovog povrća. To treba da čini 90% prehrane, a 10% neka bude bareni bob, barena mrkva, barena ili pečena bundeva.

Sok se pravi od: mrkve 1500 grama, crnog luka 300 grama, cikle 300grama, celera 300grama, crne rotkve 300 grama, brokule 300gr, kelja 300 grama i 300 grama krumpira.
Krumpir se koristi samo od jula do februara, jer se nakon toga u krumpiru nagomilava otrovna materija solanin.
Inače sok od krumpira zajedno sa sokom od mrkve ima izuzetno dobro djelovanje na organe za probavu . Pomaže kod liječenja čira na želucu, gastritisa, gorušice, gasova, zatvora, kolitisa i tako dalje.
Već samim time što kombinacija mrkve i krumpira poboljšava probavu, razlog su egzogeni enzimi koji se unose tim sokom, i zbog toga treba svaki dan započeti sa tim sokom. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime koji se lako apsorbiraju i dolaze na ćelijski nivo u roku od 15 minuta čime se potiče rast i razvoj zdravih ćelija.
Enzimi iz povrća uništavaju se na temperaturi već od 40 stepeni celzija. Izbjegavajte čokoladu, čajeve (osim zelenog ) i crnu kavu.
Treba piti nezagađenu filtriranu vodu da bi se izbjegao klor, teški metali i razni toksini, ima ih oko 19, koji se nalaze u vodi sa česme.
Destilirana voda je kisela pa ju treba izbjegavati.
DAVORKA I NJEN SVIJET



Indijski začin curry novi je saveznik u borbi protiv raka jednjaka.


Irski znanstvenici tvrde da bi sastojak kurkumin koji se nalazi u začinu mogao biti temelj novog lijeka protiv raka. 
Indijski začin curry novi je saveznik u borbi protiv raka jednjaka
Otkrili su da je kurkumin, koji daje curryu njegovu osobitu žutu boju, u laboratoriju ubio stanice raka jednjaka. Učinak se vidio već nakon 24 sata, što je bilo vrijeme potrebno da stanice raka počinju probavljati same sebe.
Znanstvenici iz laboratorija Centra za istraživanje raka u Irskoj testirali su kurkumin na stanicama raka otpornima na druge lijekove i otkrili da su pomoću neočekivanog sustava prenošenja poruka među stanicama stanice počele umirati. Istraživanje je pokazalo da kurkumin ubija stanice raka poticanjem signalnih putova koji uzrokuju smrt stanice, a drugačiji su od signalnih putova uključenih u prirodnu smrt stanice.
Rezultati tog istraživanja objavljeni su u stručnom medicinskom časopisu British Journal of Cancer, a u poznatoj britanskoj zakladi za istraživanje raka rezultate komentiraju kao vrlo zanimljive. Rak jednjaka vrlo je zloćudan oblik raka, uglavnom uzrokovan pušenjem i prekomjernom konzumacijom alkohola, pa se irski znanstvenici nadaju da bi od kurkumina mogli napraviti lijek koji bi liječio taj teški oblik raka.