ponedjeljak, 12. rujna 2011.

prema učenju hune

DAVORKA I NJEN SVIJETPrema učenju Hune, naše tijelo je materijalizirana misao našeg Višeg Ja, modificirana stečenim stavovima i navikama našeg svjesnog i nesvjesnog uma. Zato se stanje našeg tijela, njegov izgled i zdravlje, može u velikoj mjeri promijeniti mijenjanjem naših stavova i navika. Misaone slike stvaraju nekoliko učinaka, ovisno o jasnoći, intenzitetu energije i trajanju misli. Mogu se manifestirati kao nevidljivi misaoni oblici, kao vidljivi oblici privremenog trajanja (koji se često zabunom shvaćaju kao duhovi umrlih), mogu služiti kao fokus za privlačenje stvari i okolnosti neophodnih za dovođenje svojih fizičkih ekvivalenata u osobno iskustvo, a mogu se i manifestirati na licu mjesta iz eteričnog u fizičko trajno poput svega drugog u fizičkom svijetu.

cista ljubav

Kada čovjeka preplavi iznenadni val emocija, boje njegovog astralnog tijela se naglo promijene, njegove prirodne boje budu zasjenjene navalom crvene, plave i sl, ovisno o frekvenciji vibracija tih emocija. Ta promjena je samo privremena, i prolazi za par sekundi. Ali ipak, svaka takva navala emocija ostavlja trajni učinak – uvijek dodaje malo svoje boje uobičajenoj obojenosti astralnog tijela, tako da svaki put kad se čovjek prepusti određenim emocijama, postaje lakše sljedeći put prepustiti im se, jer je njegovo astralno tijelo naviklo vibrirati na taj način.

Te vibracije postaju sve slabije proporcionalno udaljenosti od njihovog izvora. Kao i sve druge vibracije u prirodi, i ove se nastoje reproducirati kad god im se za to ukaže prilika; tj. kad god naiđu na drugo mentalno tijelo nastoje u njemu izazvati vlastitu emocionalnu frekvenciju, odnosno stvaraju istu misao u umu čovjeka koji je misao primio kao što je bila u onoga tko je misao poslao. Pozicija mislioca je slična poziciji govornika. Kako glas govornika pokreće valove zvuka koji se zrakom šire u svim smjerovima i prenose njegovu poruku svakom tko ih čuje na udaljenosti dokle dopire njegov glas, ovisno o njegovoj snazi i jasnoći. Na isti način će snažna misao ići puno dalje od slabe i neodlučne, a još veće značenje imaju jasnoća i određenost. Jednako kao što govornikov glas ne može potaknuti onoga koji je preopkupiran drugim razmišljanjima, tako i misaoni val neće utjecati na um čovjeka koji je duboko zaokupljen nekim drugim mislima.

mir i zastita

Ove vibracije prenose svojstvo misli, ali ne i njen sadržaj. Ako hinduist razmišlja o Krishni, njegove pobožne misli izazvat će u drugim ljudima koji dođu pod njegov utjecaj također misli pobožnosti, ali u slučaju muslimana ta pobožnost bit će prema Alahu, kod zoroastrianaca prema Ahuramazdi, a kod kršćana prema Isusu.

Ako čovjek razmišlja o sebi, njegova misao lebdi nad njim i uvijek je spremna reagirati čim on na trenutak postane pasivan. Svaki čovjek je obavijen masom misli koju je sam stvorio. Kroz nju gleda van prema svijetu i sve vidi obojeno bojama i vibracijama vlastitih frekvencija. Tako dok god čovjek ne nauči potpuno kontrolirati vlastite misli i osjećaje, on ništa ne vidi onakvo kakvo jest.

Svaka materija vibrira samo unutar određenih granica i ako je misaona forma izvan granica unutar kojih je aura sposobna vibrirati, ona uopoće ne može ni na koji način utjeacati na auru, nego se od nje odbija. Zato se kaže da su čisto srce i um najbolja zaštita od neprijateljskih napada. Kad netko uputi neprijateljsku misao takvoj osobi, ona se jednostavno odbije od aure, i vrati se natrag po magnetskoj liniji najmanjeg otpora, a to je ona koju je upravo prešla, i “udari” svoga pošiljatelja. Pošto on u svom astralnom i mentalnom tijelu ima takave slične misaone forme, počinje vibrirati na isti način i snosi posljedice destruktivnih učinaka koje je namijenio drugima.

ambicija

Multi-dimenzionalne slike, upotpunjene osjećajima i osjetima, Julia Griffin naziva hologramima. Ti hologrami uključuju univerzalni jazik kojim govori čitava priroda – biljke, zemlja, stabla, ptice i životinje. Kada imamo neki osjećaj o biljci, životinji ili djetetu, mi u stvari primamo žive, detaljne slike njihovih misli i osjeta. Julia je toga postala svjesna za vrijeme svog petogodišnjeg života s vukovima. Vukovi su slali holograme (žive slike) pomoću kojih su izražavali svoje osjećaje i želje. Isto tako su mogli razumjeti i Julijine misli, dok s drugim ljudima to nije bio slučaj. S vremenom je shvatila da je to bilo zato što je ona uz riječi slala vrlo snažne vizualne slike koje su vukovi mogli “pročitati”.

Fokusirajući se na ono što istinski želimo u životu, stvaramo takve holograme koji se na koncu manifestiraju u našim životima. Ako, npr. želimo stvoriti novu kuću, zamišljamo da već živimo u toj kući. Ova jednostavna tehnika djeluje u svakoj situaciji ako ustrajemo u meditaciji i ponavljanju. Za svaki hologram postoji vibracijski uzorak i kad ga jednom nađemo, lako ga možemo reproducirati.