subota, 9. travnja 2011.

DAVORKA I NJEN SVIJET: MISLIMO SAMO.....

DAVORKA I NJEN SVIJET: MISLIMO SAMO.....: "DAVORKA I NJEN SVIJET ...........U svakodnevnom životu postoji mnogo malih stvari koje lako mogu prouzročiti nejedinstvo i nesklad. Uz..." DAVORKA I NJEN SVIJET

MISLIMO SAMO.....

DAVORKA I NJEN SVIJET
 ...........U svakodnevnom životu postoji mnogo malih stvari koje lako mogu prouzročiti nejedinstvo i nesklad. Uzdigni se iznad njih i ujedini ono što je važno u životu; tvoja ljubav za druge, život i rad za dobrobit cjeline, zaboravljanje ega i svih onih nevažnih malih događaja koji stalno dižu svoje glave s obzirom na osobne simpatije i nesimpatije. Kad duša jako osjeća da joj je put prav i glatko odbija popustiti, prije ili kasnije u nečemu mora popustiti. Kad rastegneš gumicu do kraja, ili će puknuti ili će se, ako je iznenada otpustiš, naglo vratiti i povrijediti te. Ali ako je lagano otpustiš, vratit će se na svoje mjesto. Zašto ne otvoriš srce i nježno otpustiš na
pon i napetost? Ljubav i razumijevanje uvijek će pomoći poravnati put.
Tek kad proširiš svoju svijest, otvoren si i možeš primiti novo oko sebe i možeš se uskladiti s novim mislima, novim idejama, novim načinom života. Budi spreman spoznati više dimenzije iznad ovih najbližih, viša područja i otvori se putima Duha. Mnogo toga možeš shvatiti i prihvati intuitivno, ali pritom um oklijeva, zato zašto gubiti vrijeme pokušavajući sve napraviti umom. Zašto ne bi živio i djelovao intuitivno i nadahnuto? Kad tako postupaš, djeluješ s višeg stupnja svjesnosti i prihvatit ćeš novo. Otvaraš čisti prostor kroz koji se novo razvija u tebi i kroz tebe. Zato uzdigni svoju svijest iz negativnog u pozitivno, od destruktivnog u konstruktivno, iz tame u svjetlo i iz starog u novo i gledaj što će se dogoditi. Vidjet ćeš kako staro otpada otkrivajući veličanstveno novo.
"Kada uspiješ da prevladaš teške probleme,nemoj se zadržavati na teškim trenucima kroz koje si prošao, već se prepusti radosti što si savladao još jedno iskušenje u životu jer kada ozdraviš, ne misliš više na patnje koje si neminovno trpio već na blagoslov koji ti je donjelo izlječenje!Ne oslanjaj se ni na koga. Nisu ti potrebna vanjska pomagala i utjehe, jer je to sve duboko u tebi. Svatko traži unutarnji mir i on je tamo kad nađeš vremena potražiti ga. Nalaziš li vremena za sagledavanje istine ili prihvaćaš sve što čuješ, vidiš i pročitaš na prvi pogled?Kad nešto saznaš iznutra, nitko i ništa izvana to ne može pokolebati. Tebi bi to bilo toliko stvarno da ti ne bi smetalo kad bi cijeli svijet bio protiv tebe i govorio ti kako nemaš pravo. Mogao bi ići mirno svojim putem, a da te pri tom ništa ne bi smetalo ili izbacilo iz ravnoteže. To je radost i snaga unutarnjeg znanja. To ti može dati mir koji nadilazi svako razumijevanje. Kad god u nešto sumnjaš, idi u sebe i traži istinu ...Kada uspiješ da prevladaš teške probleme,nemoj se zadržavati na teškim trenucima kroz koje si prošao, već se prepusti radosti što si savladao još jedno iskušenje u životu jer kada ozdraviš, ne misliš više na patnje koje si neminovno trpio već na blagoslov koji ti je donjelo izlječenje!Trebate kontrolirati svoj um. Pravilno preispitivanje u umu i čistoća srca su jako bitni. Ponudite svoj um Bogu. Bog će učiti sve za vas. Obavite svoju dužnost iskreno s predanošću Bogu. Njegujte čvrstu vjeru da je On svugdje. Nemojte sumnjati da Bog negdje je, a negdje nije. On je prisutan gdje god Ga tražite. Prožima cijeli univerzum. Većina ljudi ne može prepoznati ovu istinu. Bog je prisutan u svim bićima, bilo da je riječ o malim insektima poput mrava ili velikim životinjama poput slona. On je podjednako prisutan u zrnu pijeska i u zrnu šećera.

DAVORKA I NJEN SVIJET: ZLATNE LEGENDE

DAVORKA I NJEN SVIJET: ZLATNE LEGENDE: "DOBRI ANĐELČIĆ UZ NOVOROĐENOGA KRISTATRI CVIJETA U početku Bog stvori i bezbrojne anđeoske korove, a u svakom od njih bijahu bezbrojni anđel..." DAVORKA I NJEN SVIJET

ZLATNE LEGENDE

DOBRI ANĐELČIĆ UZ NOVOROĐENOGA KRISTA
TRI CVIJETA
AnđelčićU početku Bog stvori i bezbrojne anđeoske korove, a u svakom od njih bijahu bezbrojni anđeli, mali i veliki. Zašto bi bili svi jednaki? Među velikima su se isticali Kerubini i Serafi­ni. Uz ove i arkanđeli Mihael, Rafael i Gabrijel. Ni mali ne bijahu svi jednaki. Među mirijadama njih Gospodin je nekima htio povjeriti mu trajno prikazuju molitve svetih, dok je druge zadužio da isto tako trajno bdiju nad svim ostalim stvo­renjima, napose nad njemu osobito dragom i ljubljenom biću - čovjekom. Za dječicu, one najmanje, malešne, zadužio je anđelčiće.
Jedan je od tih bio je tako malen da, ma koliko bio dražestan i pametan, nije bio sposoban ni za jednu službu. Igrao se po cijeli dan po nebeskom svodu posutom zvijezdama, leteći s jedne na drugu i veselo poskakujući u njihovu srebrnastom blještavilu. Pokušavao je i prebrojiti ih, no to mu nikako nije uspijevalo. Kad bi se umorio, legao bi na jednu od njih i slatko zaspao.
Uvijek je rado slušao pjevanje anđeoskih korova. Nije im se, međutim, usudio pridružiti iz straha da im kojom pogrešnom notom ne pokvari nebeske melodije. Jednoga dana među anđelima začu neko šaputanje, kao neko dogovaranje. Ipak dobro je čuo kako arkanđeo Gabrijel govori anđelima koji su ga okruživali: "Evo nam noći što smo je dugo iščekivali. Svaki od vas neka pozove i druge, i to u što većem broju, jer nam je sići na zemlju, u polja oko Betlehema, gdje ćemo pastirima pjevati pjesmu ‘Slava!’ i potaknuti ih da pođu i poklone se novorođenom Spasi­telju".
Anđelčiću dođe strašna želja da i on pođe s njima, ali nitko ni da ga pogleda. "Uostalom - pomisli - ako se požurim, ma koliko spor bio, još uvijek ih mogu dostići... Želim vidjeti Djetića Isusa i pokloniti mu se!" Poletje dakle svom brzinom i usput, leteći između zvijezda, ubere tri najljepša cvijeta za dar malom Isusu. Čime bi ga drugim, on siromašak, mogao počastiti?
* * *
Ostavivši za sobom posljednju zvijezdu, jednim skokom nađe se na zemlji. Tama je već sve prekrivala, i sada - kako do Betlehe­ma? Na sreću, u daljini zapazi neko svjetlo. Tek što se uputio prema njemu, začuje kraj sebe neko piskutanje. Pogleda, a tamo vrapčić koji je iz gnijezda ispao na zemlju. Brižno ga pokupi i vrati u gnijezdo. Nije ni primijetio da mu je pritom ispao jedan od tri cvijeta. Iznenadio se kad je u istom trenutku čuo zvuk zvona, no ne vidjevši nikoga u blizini, mirno nastavi svoj put.
Nakon naporna hoda, stiže konačno do prvih kuća. Iz jedne od njih, najsiromašnije, začuje plač i jadikovanje neke žene. Zaviri kroz poluotvorena vrata i ugleda gdje majka plače nad bolesnim djetetom. Bio mu je to prvi susret sa suzama boli jer u nebu nema ni plača, ni boli... Sažali mu se i majka i dijete, pa uđe u sobu i položi svoju ručicu na djetetovu glavu, a čim ga je ono ugledalo, nasmiješi se i odmah uroni u miran san. Čudo!, uzdahne žalosna i zabrinuta majka i brzo se smiri.
Anđelčić se tiho udalji od njih. Ni ovoga puta nije primijetio da mu je opet ispao jedan od dva preostala cvijeta, i to dok je još bio uz djetetovu postelju. No čuo je gdje se i tada oglasilo zvono. Ne samo jednom, nego dva puta. Požurio se prema svom cilju, osjećajući da već prilično kasni.
Janje - simbol nevinoga KristaBijaše već duboka tama kad najednom, gotovo iznemogao, u daljini začuje pjevanje anđela. Jao, zakasnit ću!, pomisli i htjede požuriti još više, no upravo u tom trenutku dirne ga u srce neko tužno blejanje. Zaustavi se i pogledavši oko sebe ugleda janje sa slomljenom nogom. Uzevši ga na svoje ruke, doskora stiže nadomak neke spilje. Putem mu ispadne i treći cvijet i po treći put se oglasi zvono, i to tri puta. Lijepo mjesto da se malo odmorim!, reče, no kad je ušao u nju, gle čuda! Tamo bijaše majka s prekrasnim djetetom u naručju! Dijete mu se nasmiješi, a majka spremno sasluša sve što je doživio na putu. Na sve to se i ona nasmiješi i reče:
- Anđelčiću, ove si noći učinio tri dobra djela. Pritom si svaki puta izgubio po jedan cvijet. Znaš, svako dobro djelo zahtijeva po neku žrtvu. I te žrtve dragocjenije su od ona tri cvijeta, što si ih htio donijeti Isusu za njegov rođendan. Taj Isus je evo ovdje, ovo djetešce što ga vidiš u mom naručju, i on je već te tvoje žrtve rado primio, više nego cvijeće.
Zatim nastavi:
- Čuo si također da je pri svakom dobrom djelu zazvonilo zvono. To je bilo zvono ljubavi koju si iskazao Božjim stvorenjima: vrapčiću, bolesnom djetetu i ranjenom janjetu. Njegovo je oglašivanje, jednom, dva i tri puta, ujedno bilo znak anđeoskim korovima da je došlo vrijeme da siđu i zapjevaju "Slava Bogu na visini...". Tako će i pastiri znati da im se rodio Spasitelj, te će i oni doći ovamo i pokloniti mu se.
Istoga trenutka ranjeno janje isklizne iz anđelčićevih ruku i, posve zdravo, započne veselo skakutati po štali. Mali se Isus, a s njime i anđelčić od srca su se tome smijali...
* * *
Slušajte, ljudi, zvono ljubavi! Možete ga čuti svakoga trenutka: kad god čujete ili i vidite nevoljnika, koji vapije za vašim dobrim djelom! I ne žalite što ćete pritom morati nešto žrtvovati! Ne zaboravite što sam Isus reče: "Što ste učinili jednom od mojih najmanjih, meni ste učinili!"
DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: NAKON UMORA ......MALO HUMORA

DAVORKA I NJEN SVIJET: NAKON UMORA ......MALO HUMORA: "NAKON UMORA :-) (-: MALO HUMORA! NE ZNATE VI NIŠTA!Starica sa štapom, teškom je mukom došla do ambulante, te će liječniku: * Doktore, na li..." DAVORKA I NJEN SVIJET

NAKON UMORA ......MALO HUMORA

NAKON UMORA :-) (-: MALO HUMORA!
NE ZNATE VI NIŠTA!
Starica sa štapom, teškom je mukom došla do ambulante, te će liječniku:
* Doktore, na lijevu nogu jedva stajem. Jako me boli.
- A, koliko Vam je godina, bako? - upita liječnik.
* Devedeset i dvije, hvala dragom Bogu! - odgovori starica.
- Ne mogu Vam ja tu ništa pomoći. To su visoke godine i sve dolazi od toga, bako - reče liječnik.
* Da su godine u pitanju, doktore, boljela bi me i druga noga. Ma, ne znate Vi ništa! - odbrusi baka.
KOD MAGARCA
Na dvorišnim vratima seoskog imanja stajao je natpis: "Ako Vam treba dobar, vrijedan i poslušan magarac, svratite kod mene."
SAMILOST
Nepažljivi vozač na seoskom putu pregazio je domaću kokoš. Odmah zaustavi automobil, uze pregaženu životinju, otvori prtljažnik i htjede je ubaciti unutra, kad se iz dvorišta začu vika ljutite domaćice:
* Bezobrazniče, bar mi je ostavite takvu kakva već jest!
- Krivo ste sve shvatili, gospođo! Samo sam htio jadnu nesretnicu što prije odvesti u bolnicu.
 
RAZLIKA
* Znaš li ti, Luce, da deva može raditi sedam dana, a da uopće ništa ne pije?!
- A znaš li ti da onaj moj može piti sedam dana, a da uopće ništa ne radi?!
ČISTA NEPRAVDA
* To je obični bezobrazluk i čista nepravda! - žali se Luka svom prijatelju. Sve nagrade su pokupili najveći glupani, a mene se nitko ni sjetio nije...
TEK ILI VEĆ
* Što će biti Vaš sin kada doktorira?
- Vjerojatno će već biti djed...
PREŽIVIO JE!
* Tata mi je rekao da je kao novorođenče bio samo kilogram i pol težak - govori mali Ivan svom prijatelju koji je nedavno dobio sekicu.
- Da, prije su mnoga mala djeca odmah, kao anđelčići, odlazila u 
nebo, kaže moja mama, zato što nije bilo inkubatora... Da je rođen u današnje vrijeme, kao moja sekica, sigurno bi lako ostao na životu - dometnu zbunjeni Perica.
DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: DAVORKA I NJEN SVIJET: DEMONI PROŠLOSTI,DAN DAN D...

DAVORKA I NJEN SVIJET: DAVORKA I NJEN SVIJET: DEMONI PROŠLOSTI,DAN DAN D...: "DAVORKA I NJEN SVIJET: DEMONI PROŠLOSTI,DAN DAN DANAŠNJI!: 'DAVORKA I NJEN SVIJET Teški dan! OD UJUTRO ,SASTANCI...mi mi mali ljudi,skuplje..." DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: Djordje Balasevic - Hej, haj bas nas briga

DAVORKA I NJEN SVIJET: Djordje Balasevic - Hej, haj bas nas briga: "Brzo! Otvori prozor....Jesi?...Nisi?...Hajde otvori!...A sad lovi!...Josmalo....Evo ga....Dolazi u letu...Za tebe!...Najveci!...Poljubac na..." DAVORKA I NJEN SVIJET

Djordje Balasevic - Hej, haj bas nas briga

Brzo! Otvori prozor....Jesi?...Nisi?...Hajde otvori!...A sad lovi!...Josmalo....Evo ga....Dolazi u letu...Za tebe!...Najveci!...Poljubac nasvijetu! ;)))) ♥♥♥♥
DAVORKA I NJEN SVIJET