nedjelja, 5. veljače 2012.

Regulacija pritiska-tlaka

DAVORKA I NJEN SVIJET

Kao prvo da ti kažem da slijedeće uputstvo ne gledaš kao čiribu-čiriba uputstvo.

Dokazano je da se alternativnom metodom liječenja može normalizirati pritisak, bilo visoki - bilo niski na slijedeći način.

Kao drugo, potrebno je da imaš tlakomjer kako bi mogla kontrolirati učinkovitost upute koja slijedi.

Tad ispitaj svoj biopotencijal ovako:
Sjedni na stolicu - raširi prste dlanova lijeve i desne ruke - postavi dlan jedne ruke na jedan do dva centimetra od čela - zatvori oči i koncentriraj se 30-tak sekundi da bi ustanovila da li osjećaš toplinu bilo kojeg intenziteta; od dlana prema čelu.
Ako osjećaš to je super.

To isto uradi i s dlanom druge ruke.

Sad zatvori oči i pokušaj da misaono stvoriš bijelu kuglu u unutrašnjem predjelu čela.
Za pomoć "viđenja" bijele kugle može ti poslužiti sjećanje na grudu snijega ili na upaljenu sijalicu.
Ako si u stanju to "vidjeti" zasigurno ćeš moći regulirati tlak.
Evo kako.
Sjedeći na stolici jedan dlan s raširenim prstima postavi ispred čela a drugi otraga glave iza područja malog mozga (iznad zadnjeg dijela vrata).
Zatvori oči - vizualiziraj između čela i malog mozga bijelu kuglu, tako da se ona polagano "okreće" oko svoje osi.
U isto vrijeme pravi s dlanovima lagane okrete, na istoj udaljenosti od glave.
To radi oko 30 do 60 sekundi.
Nakon toga opusti čitav sistem maksimalno moguće.
Najbolje je potpuno opustiti ramena.
Nakon 15-tak sekundi izmjeri si tlak.
Ako se nije mnogo popravio uradi tretman još jednom.

Napomena.
Lično, a i mnogi koji su to uradili po mom uputstvu, prema potrebi si normaliziraju tlak svakodnevno - i to na opće zadovoljstvo.

Eto, pokušaj - ne košta ništa, a može da pomogne.

Sretno!

Recept za tinkturu od bijelog luka

DAVORKA I NJEN SVIJET
Recept za ovaj lijek pronađen je u starom kineskom manastiru na jednoj od glinenih pločica. Preveden je i ispitivan od strane UNESKA šezdesetih godina dvadesetog veka. Utvrđeno je da je lijek namijenjen za čišćenje krvnih sudova od masnih i krečnih naslaga. Jako efikasan za to za šta je namenjen, ali i za niz drugih problema kao što su poboljšanje vida, nekih vitalnih funkcija organizma, sprečavanje infarkta, a pomaže u oporavku od bolesti..
Lijek se pravi od 3 dl 96% alkohola i 350 gr bijelog luka. Pripremati ga na sljedeći način;
Bijeli luk očistiti isključivo rukama tj, noktima( ne metalnim nožem), oguliti koru i drvenim čekićem ili oklagijom ga izgnječiti. Staviti ga u staklenu teglu i preliti sa 3 dl alkohola. Teglu zatvoriti celofanom nikako metalnim poklopcem. Teglu držati u ostavi na sobnoj temperaturi 10 dana posijle čega svu masu procijediti koz gazu ili lanenu krpu. Luk dobro iscijediti i baciti dok tečnost koja dobije žuto-narandžastu boju ostaviti još 10 dana da odstoji zatvorena u tegli. Lijek je tada gotov i može se koristiti.
Lijek se koristi prvih 10 dana po priloženoj tabeli dok se kasnije od 11-tog dana koristi po 25 kapi dok se ne potroši uz svaki obrok. (3x dnevno). Lijek se uzima isključivo sa 005 litara mlijeka što je polovina kafene šolje. Koristi se isključivo svježe mlijeko, ne kiselo ni jogurt i mora se obavezno 3 puta na dan konzumirati. Ne smije se preskakati. Ako se zaboravi uveče popiti u razmaku od par sati. Uvijek ga uzimati uz neki obrok, bar par zalogaja.
Ako se tretman prekine ne smije se nastavljati. Isto tako može se ponoviti poslije pet godina nikako ranije. Inače tinkture ima dovoljno za nekih 45 do 50 dana konzumiranja.
Još jednom važna napomena: Lijek ne smije nikako doći u dodir sa metalom.
Kapi lijeka otapati u pola kafene šoljice svježeg mlijeka(50ml).
Evo rasporeda uzimanja lijeka:

dan doručak ručak večera

Prvi 1 kap 2 kapi 3 kapi
Drugi 4 kapi 5 kapi 6 kapi
Treći 7 kapi 8 kapi 9 kapi
Četvrti 10 kapi 11 kapi 12 kapi
Peti 13 kapi 14 kapi 15 kapi
Šesti 15 kapi 14 kapi 13 kapi
Sedmi 12 kapi 11 kapi 10 kapi
Osmi 9 kapi 8 kapi 7 kapi
Deveti 6 kapi 5 kapi 4 kapi
Deseti 3 kapi 2 kapi 1 kap

Od 11-tog dana pa na dalje po 25 kapi u 50 ml. mlijeka

Čišćenje organizma, bubrega i jetre

DAVORKA I NJEN SVIJET

U našem organizmu se stalno talože toksini koji nastaju uslijed konzumiranja hrane, uslijed stresa, udisanja štetnih tvari iz zagađene atmosfere i velike mentalne aktivnosti, a da ne govorimo o konzumiranju alkohola, cigareta ili droga. Oni ometaju normalan rad tijela, uzrokuju bolesti i ubrzavaju staranje organizma. Da bi održavali tijelo zdravim a um bistrim, potrebno je raditi hatha joga vježbe, meditacije i povremeno očistiti svoje tijelo od nataloženih toksina.
Čišćenje organizma od nataloženih toksina
Čišćenje je važno dobro tempirati, kako bi vam 4. dan pao na nedjelju ili neki dan bez ikakvih obveza, pošto će vas proljev malo izmoriti.
postupak:
1. dan ujutro na tašte popijete 30 ml toplog ghija (pročišćenog maslaca) temperature oko 45° C, dva sata poslije uzimanja ghija ne bi trebalo ništa jesti.
2. dan ujutro na tašte popijete 60 ml toplog ghija (pročišćenog maslaca);
dva sata poslije uzimanja ghija ne bi trebalo ništa jesti.
3. dan ujutro na tašte popijete 90 ml toplog ghija (pročišćenog maslaca);
dva sata poslije uzimanja ghija ne bi trebalo ništa jesti.
4. dan ujutro kupajte se 20-tak minuta u što toplijoj vodi, kako bi ghi lakše ušao u sve stanice i pore u tijelu, te preuzeo toksine iz tijela na sebe. Nakon toga žene trebaju popiti 40 ml ricinusovog ulja, a muškarci 50 ml. Nakon otprilike 2 sata, organizam počinje čišćenje i izbacuje ghi natopljen toksinima preko izmeta. Ako ste imali proljev više od 5 puta, to znači da je čišćenje proteklo uspješno.
Nakon ovog čišćenja, preporučuje se vegetarijanska uravnotežena prehrana sa mnoštvom lagano kuhanog povrća i prirodnim voćnim sokovima. Hrana ne smije biti stara, previše začinjena, preslana, prevruća, previše gorka, previše kisela i previše suha. Također se treba prestati sa unošenjem toksičnih tvari kao što su kava, alkohol, cigarete, crni čajevi i opijati (uključujući lijekove protiv bolova). Takvu bi prehranu čovjek trebao i zadržati ukoliko želi zdrav i ugodan tjelesni život.

Čišćenje bubrega

Terapiju smijemo ponavljati najviše 4 puta godišnje i to u razmaku ne manjem od 14 dana. Čišćenje se sastoji od konzumiranja čaja posebne mješavine. Čaj se smije piti najviše tri tjedna.
sastav:
količina za jednu osobu,
za jednu trotjednu terapiju.
- preslica 15g
- kopriva 10g
- troskot 8g
- kantarion 6g
priprema:
Jedan prstohvat mješavine preliti sa 125 ml vrele vode, i ostaviti da stoji 10 minuta. Zatim ga procijedimo, a na talog od mješavine sipamo dvije šalice vruće vode i kuhamo 10 minuta. Zatim i taj čaj procijedimo u onaj prvi, tako da se izmiješaju.
Čaj se pije sobne temperature, i to pola šalice ujutro na tašte, pola sata prije ručka, i prije večere.

Čišćenje jetre

Čistite jetru dva puta godišnje.
Prije čišćenja jetre, 7-10 dana dobro je provesti čišćenje bubrega i čišćenje organizma od nataloženih toksina.
Za čišćenje jetre potrebno je:
- 4 žličice gorke soli (možete nabaviti u ljekarni)
- 100 ml hladno prešanog, nerafiniranog maslinovog ulja
- 2 ljubičasta grejpa, iz kojih trebate iscijediti najmanje 3/4 čaše soka
- 2 staklenke od 0,5 litre
- veliku slamčicu, da lakše popijete napitak
Odaberite dan bez previše obaveza, npr. subotu za čišćenje, kako bi se mogli odmarati sljedećeg dana u nedjelju. Ne uzimajte nikakve lijekove, vitamine ili druge tablete, osim aku su vam neke neophodne, jer mogu spriječiti uspjeh.
postupak:
Ujutro - pojedite dijetalni doručak (najbolje voće), a zatim ručak bez začina, soli, masti, maslaca, ili mlijeka. Preporučuju se pečeni krumpiri, povrće i variva. Takva prehrana, omogućit će žući da se napuni i stvori pritisak u jetri. Veći pritisak više izbačenog kamenja i kolesterola.
14.00 sati - Nikako ne jedite i ne pijte nakon 14.00 sati. Ako prekršite ovo pravilo, kasnije bi se mogli osjećati iznimno loše.
Pripremite gorku sol. Zamiješajte 4 žličice u tri šalice vode, zatim usipajte sve u prvu staklenku. To je količina dovoljna za 4 obroka gorke soli, koja ćete trebati uzeti. Stavite staklenku u hladnjak da bude rashlađena.
18.00 sati - Popijte jedan od 4 obroka gorke soli (3/4 čaše). Tekućini možete dodati i vršak čajne žličice C vitamina u prahu, zbog boljeg okusa. Nakon što ste popili prvi obrok gorke soli, možete isprati usta vodom i popiti dva-tri gutljaja.
Izvadite maslinovo ulje i grejp da se ugriju.
20.00 sati - Popijte drugi obrok gorke soli (3/4 čaše). Niste jeli od 14.00 sati, međutim nećete se osjećati gladnima. Pripremite se za spavanje. Točnost je vrlo važna za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10 minuta.
21.45 sati - Polovicu čaše maslinovog ulja ulite u drugu staklenku od 0,5 litre. Istisnite grejp, uklonite meso grejpa i ispite sok u staklenku s maslinovim uljem. Čvrsto zatvorite poklopac i dobro izmućkajte dok sadržaj ne postane vodenast. Pazite na vrijeme!
22.00 sata - Popijte napitak koji ste pripremili, i to obvezatno stojeći, a ne ležeći ili sjedeći! Dobro je da sve popijete u roku od 5 minuta. Zatim odmah legnite!
Ako ne legnete odmah, kamenje može ostati u jetri. Što prije legnete, više će kamenja izaći van iz organizma. Legnite na leđa, a glavu oslonite na malo viši jastuk. Budite savršeno mirni 20 minuta, a zatim spavajte.
Sljedeće jutro - Nakon buđenja (ne prije 6 sati) uzmite treći obrok gorke soli. Odmah se vratite natrag u krevet.
2 sata kasnije - Uzmite četvrtu, zadnju dozu gorke soli, i ponovno se vratite natrag u krevet.
Još 2 sata kasnije - možete jesti. Započnite sa prirodnim voćnim sokom, najbolje od naranče. Nakon pola sata pojedite malo voća. Za oko sat vremena možete početi jesti normalnu, ali lakšu hranu. Do večeri trebali bi se osjećati oporavljeno.

Ujutro očekujte proljev. Možete upotrijebiti bateriju da vidite žučno kamenje u WC školjki. Ono je zelene boje i plutat će na površini jer je puno kolesterola. Da bi se osoba riješila bolova u leđima i alergija, treba izaći oko 2000 kamenčića. Uz kamenčiće iz organizma izlaze i kristali kolesterola iz žučnih kanalića, koji su u obliku žućkasto-smeđih slamčica.
Ako bi se simptomi ponovili, to znači da je u jetri ostalo još nečistoća, pa za 14 dana možemo ponoviti čišćenje. Nikada ne radite čišćenje dok ste bolesni!

Maslinovo ulje kao brufen

DAVORKA I NJEN SVIJET
Maslinovo ulje kao brufen


Najnovija naučna istraživanja pokazala su da maslinovo ulje sadrži isto jedinjenje kao i lek 'Brufen', odnosno ibuprofen. To znači da bi dnevna doza maslinovog ulja mogla da pomogne kod efekata reume i srčanih oboljenja, baš kao što se i ibuprofen koristi za reumu, bolove, kod zapaljenskih procesa i slično. Dr Gari Bičam sa Univerziteta u Filadelfiji objašnjava zašto su naučnici uopšte posumnjali da postoji veza izmedju maslinovog ulja i brufena:
"Ideja se javila kada smo razmatrali osećaj koji se javlja kada pijemo ibuprofen. Malo šta se desi dok je lek u ustima, ali čim ga progutamo, on nam sprži grlo. Ispostavilo se maslinovo ulje radi istu stvar - sprži vam grlo i to na istom mestu kao i brufen. Zato smo posumnjali da postoji ista farmakološka supstanca i u ulju, i u leku." Sumnja dr Bičama potvrdila se tokom naučnih istraživanja, tako da je otkriven identični sastojak i u brufenu i u maslinovom ulju. Medjutim, veoma je važno i o kom maslinovom ulju je reč:

"Najbolje je ono ulje koje se dobija prvim cedjenjem. Takvo maslinovo ulje pravi se na Siciliji, Kritu i na sličnim mestima. Kada se maslinovo ulje koristi pri kuvanju, onda se efekat supstance koju smo pronašli smanjuje. Većina ljudi medjutim, i to uglavnom na Mediteranu, koristi maslinovo ulje za salate i povrće - dakle koristi ga sirovo, što znači da se ostvaruje pun efekat." Doktora Bičama pitali smo i koja doza maslinovog ulja može da zameni na primer, jednu tabletu ibuprofena - od koje mnogima prodje uobičajena glavobolja: "To možemo samo da nagadjamo, ali sigurno je da nam od one količine maslinovog ulja koju obično upotrebljavamo za jelo neće proći glavobolja. Mi pak, verujemo da je moguće da je količina maslinovog ulja koju ljudi na Mediteranu svakodnevno koriste jednaka dozi od jedne pilule aspirina za decu. To svakako ima pozitivne efekte po zdravlje, posebno kada je reč o srčanim i drugim kardiovaskularnim oboljenjima."

Tehnika "Ogledalo"

DAVORKA I NJEN SVIJET





Kad kažemo da radimo na sebi, što mi u stvari radimo? Rad na sebi podrazumijeva da radimo na svojoj ličnosti, s namjerom da se" popravimo", "poboljšamo", da budemo bolji i uspješniji kao osobe, zadovoljni sobom i svojim životom. U kojoj mjeri uspijevamo biti zadovoljni sobom i svojim životom? Zadovoljni smo kad ostvarimo ono što smo zacrtali. Hoćemo li postići to što smo na početku zamišljali, to ovisi i o tome koliko smo dobro odmjerili svoje realne mogućnosti i sposobnosti, ali i imamo li potrebne karakterne osobine da bi poduzeli ono što treba da bi ih ostvarili.

"Tvoja sudbina je tvoj karakter"

To znači da je naš karakter odgovoran za to u kojoj ćemo mjeri ostvariti svoje ciljeve i zadovoljiti svoje potrebe, te uskladiti svoju stvarnost sa svojim idejama. Karakter je skup osobina ili kvaliteta ličnosti koje dijelimo na mane i vrline. Prema kozmičkom zakonu "sve je jedno", svatko od nas nosi u sebi potencijal za sve osobine, za sve mane i sve vrline. Sve što može učiniti i postići bar jedan čovjek, mogu postići svi ljudi. Prema kozmičkom zakonu "slično privlači slično", u svoj život privlačimo sebi slične ljude, iako obično mislimo da se u susretu dvoje ljudi privlače suprotnosti. Ono što jest suprotno jesu dvije krajnosti jedne te iste osobine. Npr. otvorena agresivnost jedne osobe koja podlegne navali snažnog osjećaja ljutnje pa postane destruktivna i agresivna prema drugim ljudima, ima kao svoju suprotnost osobu koja ne osjeća jasno ljutnju i ne pokazuje agresivnost prema drugim ljudima nego je potiskuje.

Što učiniti s ljutnjom?

Ljutnja je korisna emocija koja nam pomaže da se branimo u odnosima s drugim ljudima, kad je ugrožena naša sigurnost ili cjelovitost na bilo koji način. Kad nam drugi ljudi nešto otimaju, vrijeđaju nas, omalovažavaju, iskorištavaju nas, normalno je da osjetimo ljutnju. Ljutnja nam pokazuje da nešto nije u redu i da nešto treba poduzeti u svoju obranu. Pokazivanje ljutnje trebalo bi biti konstruktivno i ne na štetu drugih, ali ni na štetu sebe. Kad su emocije snažne, naročito kad su negativne, ne osjećamo se dobro. Plašimo ih se, ako nismo naučili prepoznati svoje emocije i vladati se konstruktivno, tada ne znamo što bi s njima. Pokušavamo ih potisnuti ili se pak prepuštamo da nas ponesu i da nam "pomute razum". Kad potiskujemo ljutnju ili bilo koju drugu emociju, mi blokiramo energiju. Međutim, energiju ne možemo ni zaustaviti ni uništiti, možemo je samo preusmjeriti i transformirati. Pretjerano iskaljivanje izazvat će reakciju i povratni udarac, a potiskivanje i negiranje (tipična izjava: "Nije ništa, nije ništa!" neće uspjeti, jer se potisnuta energija negdje mora pojaviti. Ako nije prema van onda je usmjerena prema unutra, prema sebi samome.

Osoba koja ne može kontrolirati svoje agresivne porive i za koju kažemo da je agresivna, sklona je u najmanju ruku da stalno i neugodno opominje, savjetuje, kritizira, kontrolira, naređuje i maltretira druge ljude, a to može činiti na razne načine: verbalno, psihički, emocionalno, fizički. Takva osoba osjeća snažnu ljutnju, stalno je u stresu,te na kraju oboljeva od srčanih tegoba. Druga osoba, koja previše kontrolira svoje agresivne porive i trudi se da ih ne pokazuje prema van, naoko djeluje smireno i miroljubivo, tolerantno, popustljivo, guta uvrede i s mirnoćom podnosi poraze, žali se na nepravdu ali se ne bori protiv nje, osjeća samosažaljenje, razočaranje, međutim, njezina agresivnost nije nestala nego svoj izražaj također nalazi u maltretiranju, ali ne drugih nego sebe. Takva osoba pati, iznutra se grize, muči samu sebe razmišljanjima, osjeća unutarnji kaos neodlučnosti i bespomoćnosti, i na kraju završi s nekom bolešću kao što je čir na želucu.

Iako je društveno prihvatljivije ne pokazati svoj bijes, ne napadati, ne razbijati, biti miran i tih i ne divljati od ljutnje i bijesa, problem je isti: jedna osoba ne zna što bi sa silnim neugodnim emocijama pa ih guta, dok druga također ne zna što bi njima i kako bi ih konstruktivno iskoristila, pa uništava oko sebe da bi na kraju izazvala okolinu da kad-tad uzvrati udarac. Prema tome, mazohist i sadist imaju isti problem: kontrola agresivnosti. Prava doza kontrole emocija trebala bi nam osigurati takvo ponašanje koje će biti vođeno tom emocijom, ali neće činiti štetu ni drugima ni nama samima, nego će dovesti do rješenja konflikta od kojeg će svi imati koristi. Za osobe koje to znaju, kažemo da su uravnotežene, izbalansirane, mudre, zrele.

Koga i kako privlačimo u svoj život?

Privlače se ljudi koji imaju isti problem, ali ga manifestiraju na suprotne načine. Zašto nemaju svi ljudi jednake osobine: zašto nisu svi smireni, razumni, pošteni, radišni, miroljubivi, hrabri, pametni, spretni, snalažljivi? To što nosimo ove a ne one osobine, posljedica je složenih mehanizama. U vrlo maloj mjeri su nasljedne, a u većoj mjeri se osobine grade tijekom djetinjstva, mladosti, ali i u zreloj dobi. Izgrađujemo ih kroz odgoj tako što usvajamo ono što nam odgajatelji govore i kako nas usmjeravaju, ali još više naučimo oponašanjem uzora. Kad se određeno reagiranje u nekoj situaciji ustali ono postane navika. Tada kažemo da smo usvojili osobinu, da gradimo ličnost. Navike nije lako mijenjati, ali nije nemoguće. Ličnost, osobnost, karakter, ego, to su slični pojmovi. Sastoje se od osobina. Osobine koje su poželjne nazivamo vrlinama, a nepoželjne manama. Vrline nam osiguravaju uspjeh i ugled u društvu, a mane ne. Osim toga, vrline nam pomažu da ostanemo psihički zdravi, dok nas mane vode u poremećaje ličnosti.

Čista osoba je ona koja nema mana. U tom kontekstu govorimo i o čistom srcu i o čistoj duši, a to je ona koje nema negativnih osjećaja mržnje, ljutnje, straha, i koja ne poznaje taštinu i laž, koja nije osvetoljubiva ni sebična, itd. Dobra je vijest da se karakter ipak može mijenjati i korigirati, da nije dat jednom zauvijek. Kad u nekom momentu zaključimo da nešto s nama ne valja, da treba promijeniti neke stvari u svom životu, obično kažemo da "radimo na sebi". Kada radimo na sebi, ustvari, mijenjamo svoj karakter i svoje osobine, a osobine određuju kako se ponašamo i kako razmišljamo.

Različiti polovi naših karakternih osobina

Svaka osobina ima svoj negativan i svoj pozitivan aspekt. Npr. strah je koristan kad nas upozorava na realnu opasnost i priprema za obranu, a negativan kad je bezrazložan, neracionalan i kad sputava naš normalan život. Hrabrost je pozitivna kad se treba suočiti s opasnošću i podnijeti bol ili napor da bismo se izvukli iz opasne situacije, ali je negativna kad je nerazumna i navodi nas na opasne radnje kojima ugrožavamo svoj život. Svaka osobina ima svoju suprotnost, svoj blizanački par:
darežljivost-škrtost,
odgovornost-neodgovornost,
štedljivost-raspiništvo,
radišnost-lijenost, itd.
Svaka osobina iz para ima i svoje ekstreme. Također, svaka osobina ima i svoju razumnu mjeru. Npr. radišnost treba imati svoju razumnu mjeru. Ne treba biti ni pretjerano velika jer postaje opsesija koja služi sama sebi, a ne služi svojoj svrsi: radišnost ima svrhu da pribavi sredstva za život i osigura osjećaj uspjeha u radu, ali tako da ostavi dovoljno prostora i za druge sadržaje. Kad osoba ima uravnotežene osobine, kažemo da je to potpuna osoba, harmonična, da je cjelovita. Takva osoba zna kad treba popustiti, a kad zapeti, kad dati a kad tražiti, kad raditi, a kad stati, kad pomagati drugima a kad ih pustiti na miru. Takva osoba je u miru sama sa sobom i sa svojom okolinom. Osoba koja nije cjelovita dio svojih osobina ne prihvaća, potiskuje ih, pa se one reflektiraju u njezinoj okolini, u drugim ljudima.
Prema narodnoj izreci "svaka rupa nađe zakrpu" necjelovite osobe ulaze u veze i odnose s drugim ljudima pa se tako nađu u paru ljudi sa suprotnim osobinama: škrtac i netko tko ga potkrada, agresivac i plašljivac, radišan i ljenčina. Što jedan iz para dublje potiskuje neku osobinu, to više nesvjesno izaziva onog drugog da pokaže suprotnu stranu iste osobine. Npr. što jedan više cmizdri i pokazuje svoju nemoć i nesposobnost, to više potiče onog drugog da ne bude cmizdrav nego da razvije svoje sposobnosti i da nešto korisno poduzme. Dva cmizdrava i nemoćna zajedno teško da ćete pronaći. Ili dva jednako opasna siledžije, također ne idu zajedno. Uvijek je jedan opasniji, a drugi manje opasan. Kad jedan iz para očisti svoju osobinu, i onaj drugi će svoju "normalizirati", a da ne mora ni znati što se s prvim događa, ili će se jednostavno udaljiti i pronaći novu osobu za koju će se zakačiti. Kad jedan prestane biti lakovjeran, onaj kraj njega, lažljivac, ili će prestati lagati ili će pronaći novu budalu. Kad jedan prestane trpiti da ga drugi iskorištava i živi na njegovoj grbači, taj drugi će ili početi sam raditi, ili će pronaći novu budalu.

Iz tko zna kojih razloga, ljudi vjeruju u mitove da postoji mogućnost da će se zbog njihovog trpljenja i strpljenja ili zbog njihovih savjeta i prijetnji osoba koja ih tlači promijeniti i popraviti: vjeruju da će nasilnik prestati tući, da će lažljivac prestati lagati, da će partner prestati biti nevjeran, da će sebičan i pohlepan postati darežljiv i da će odjednom postati pravedan, da će čangrizava i zločesta kolegica iz ureda postati uglađena i dobronamjerna. Ali, to ne funkcionira tako. Lažljivac će prestati lagati kad mu prestanemo vjerovati, partner će prestati biti nevjeran kad mi prestanemo tolerirati nevjeru, nasilnik će prestati tući kad ga se prestanemo bojati. Glumci ne igraju predstave radi sebe nego radi publike. Kad nestane publike, prestat će igrati. Znači, treba mijenjati sebe. Međutim, treba znati da se nakon takve promjene sebe samih moramo suočiti s posljedicama. Hoće li druga osoba i dalje biti s nama u odnosu ili će otići-na obje mogućnosti treba biti spreman. Ako nismo spremni suočiti se s gubitkom osobe s kojom smo u nezdravom odnosu, a i dalje patimo u tom odnosu, znači da nam takav odnos treba. Znači da je "rupa našla zakrpu". Ako je tako, nemamo se što žaliti, onda prihvatimo to što imamo. Ako nam se ne sviđa, onda nemojmo kukati nego poduzmimo nešto konstruktivno. Da bismo prestali privlačiti suprotnosti, trebamo očistiti i razriješiti, a ne odreći se i potisnuti to što nam nije potrebno i što nas sputava. Na tim principima temelji se tehnika "Ogledalo".

Kad nas iritira nečije ponašanje, izazove u nama emocionalno uzbuđenje i snažnu reakciju, prvo pomislimo da je to zato jer mi u sebi nemamo tu osobinu, jer mi nismo takvi, a ovi drugi jesu i zato nas iritiraju. Kad stalno u svoj život privlačimo ljude koji nas iritiraju jer su npr. pohlepni, nemoralni, oni u stvari ogledavaju naš negativni aspekt, dio nas samih koji bi mogao biti pohlepan i nemoralan kad bi nam popustile kočnice. Ali, to je ipak dio nas, i zato nas kopka i stalno "bode u oči". Osoba u ogledalu je naša obrnuta slika, kao što ogledalo inače jeste, lijevo je desno i obratno, i odražava jedan naš dio, ne cijelu ličnost.

Napomena: Nije doslovno baš sve oko nas naše ogledalo. Ogledalo se ne odnosi na ljude i događaje koji su od nas daleko, koji se nas direktno ne tiču, s kojima nismo u odnosu ili direktnoj vezi. Također, nisu svi slučajevi iz odnosa nasilnik-žrtva privučeni i izazvani žrtvinim osobinama. Psihopatski nasilnik ne vlada se po naravnim zakonima, nego njime vladaju neke druge sile, kod kojih vježba "Ogledalo" ne pomaže. Postoje i događaji i odnosi među ljudima koji su vođeni drugačijim silama i njihov tijek ne ovisi o našoj energiji i osobinama, te na njih ne možemo direktno utjecati ovom tehnikom. Osim ogledala pojedinca, postoji i ogledalo grupe, kolektivne svijesti, kojoj pripadamo rođenjem i ne možemo lako utjecati na njezinu karmu. Tehnika je korisna u odnosima s ljudima s kojima živimo ili radimo, koji nam svojim ponašanjem ukazuju na naše vlastite slabosti. Evo, kako funkcionira ova tehnika korak po korak:

TEHNIKA OGLEDALO

1. Prvo treba prepoznati koja je to osobina koja motivira drugu osobu na ponašanje koje nas iritira. Pokušajte što točnije jednom riječju imenovati tu osobinu.
2. Zatim tu istu osobinu koju primjećujemo kod drugih, treba kod sebe očistiti. Koncentrirajte se na svoju namjeru da iz sebe očistite svoju negativnu osobinu. Možda će nam u sjećanje dolaziti scene kad smo se sami ponašali vođeni tom osobinom, i to nismo sebi mogli oprostiti. Razmislimo o pozitivnim i negativnim aspektima, prisjetimo se svojih
razloga, odluka. Zatim ćemo tu osobinu kod sebe čistiti i pomiriti se s njom, te je otpustiti. Ako nam ne dolaze takve misli i sjećanja, svejedno nastavimo s postupkom čišćenja.

3. Čišćenje: Prije svega, osigurajte si mir. Isključite telefone, osigurajte da vas nitko ne ometa i prekida 10 do 15 minuta. Ako se ne možete odvojiti od buke, pustite laganu muziku koja će vam kao zvučni zid pomoći da se odvojite od zvukova koji bi vas mogli ometati. Dobri su CD-i s muzikom kreiranom za meditaciju, ili bilo koja vama dobro poznata muzika uz koju se inače osjećate smireno.
Opustite se. Smjestite se udobno, opustite mišiće nekom od tehnika opuštanja tijela. (Postoje brojne tehnike opuštanja mišića. Npr. Udobno legnete ili sjednete, zamišljate redom dio po dio tijela kako postaje težak i topao, počevši od nožnih palaca, stopala, redom do vrha glave. Ili, zamislite da je vaše tijelo prozirno i da promatrate kako se ispunjava tekućinom ugodne temperature plave ili bijele boje. Dok se koncentrirate na zamišljanje slika-vi ne možete istovremeno misliti na neugodnosti, i zato se umirujete.)
Opustite um i dišite duboko. Disanje: udahnite zrak kroz nos i zamislite kako putuje kroz grlo, ispunjava pluća i puni trbuh. Zadržite dah. Izdišite na usta tako da zamišljate kako zrak istiskujete iz trbuha, pluća, grla, usta (stisnite usne u U-O). Pustite svoje misli da oteku od vas. Koncentrirajte se samo na disanje. Pomaže ako pri tome brojite: dok udišete brojite do 4, zadržite zrak do 4, izdišite do 4, ponovno zadržite dah do 4.

4. Sjedite udobno smješteni i opušteni, zatvorenih očiju. Zamislite da držite u rukama zlatnu kocku, ili neki kontejner, posudu, i slično. Vizualizirajte sebe kako iz sebe vadite negativnu osobinu i stavljate je u tu posudu. Ta se osobina može prikazati simbolično, slikom: kao smeće, kuglice, kamenje, bilo što, i može se nalaziti bilo gdje u tijelu ili na njemu. Kad ste napunili posudu, zatvorite je. Iznutra, u središtu posude-kontejnera zamislite da se upalila mala bijela lampica, koja se povećava i isijava sjajnu bijelu svjetlost. Svjetlost se širi i prožima posudu, posuda se u njoj rastvara, dok sve ne postane kugla bijele svjetlosti. Zatim tu kuglu pošaljite Izvoru na iscjeljenje: podižite ruke zamišljajući kako bacate posudu prema gore, i pratite je kako nestaje u visini (kao u SF filmovima). Izvor je ono što vi osobno smatrate vrhunskim bićem, izvorom života. Može to biti središte galaksije ili središte svemira, početak svega, viša svijest , nad-ja, (id), ili vrhovni duhovni autoritet (prema vašim religioznim ili ateističkim uvjerenjima).
Dok u mislima pogledom pratite kako kugla bijele svjetlosti nestaje u visinama, duboko udahnite i izdahnite zrak. Zamolite za iscjeljenje i za suprotnu osobinu, vrlinu koja je suprotna mani koju ste čistili, te zamislite kako se kupate pod tušem od bijele svjetlosti ili jedne ili svih od sedam sjajnih duginih boja, sve dok ne počnete i sami zračiti svjetlost.

Izrecimo zahvalu Izvoru.Ostanemo još kratko zatvorenih očiju, umirimo disanje i polako otvorimo oči.

Ovaj postupak možemo provesti i tako da na početku zamolimo duhovne vodiče ili anđele za pomoć, te im na kraju zahvalimo. Cilj ove tehnike je osvijestiti sve svoje aspekte, osvijestiti pravu sliku sebe, otpustiti negativne osobine. Tako skupljamo svoje razasute dijelove koji se zrcale u drugim ljudima i postajemo cjelovitiji. Posljedica je osjećaj stabilnosti, centriranosti, i veza sa pravim JA. U osobnim odnosima, rezultati će biti vidljivi u tome što ćemo moći lakše i kvalitetnije komunicirati s osobama koje su nas ranije iritirale. Osobe koje crpe našu energiju više se neće približavati, a ni mi njih nećemo privlačiti, jer i mi smo njima ogledalo jednako kao i oni nama.

Rad s tehnikom Ogledalo nije epizoda kojom se bavimo kratko vrijeme, nego taj rad traje godinama. Da bi osoba postigla korjenite promjene u svom ponašanju potrebno je najmanje jedna do pet godina, ovisno o dubini problema. Kad očistimo jedan sloj, na vidjelo će isplivati onaj koji je bio ispod toga. Doći će do izražaja druga blokada, koja je dublje bila potisnuta od prve, i koja je s njom u uzročno-posljedičnoj vezi. Kad do kraja očistimo sebe, ništa nas više ne može izbaciti iz takta, ne možemo se lako naljutiti ili se osjećati beznadno i povrijeđeno, te postignemo kontrolu nad sobom. Kako se rješavamo negativnih osobina i izgrađujemo vrline, tako u svoj život privlačimo ljude koji zrcale naše pozitivne osobine, pa time, mijenjajući sebe, mijenjamo svoju okolinu i
posljedično, cijeli svijet.

"Ogledalo" se jasno očituje u obiteljskim odnosima i odgoju djece. Djeca su ogledalo svojih roditelja. Primjer: Čest je slučaj da majke koje upadnu u depresiju zbog nekog traumatičnog događaja kojeg su doživjele, primjete da su im djeca postala agresivnija nego što su bila. Djeca su ogledalo svojih roditelja. Zato se agresivnost djece ne može liječiti, jednako kako što nema smisla počešljati svoju zrcalnu sliku u ogledalu. Češljamo original pa se frizura vidi na slici u ogledalu. Kad majka riješi svoj problem s agresivnošću (depresija je potisnuta agresija), tada se ponašanje djeteta normalizira. Isto pravilo vrijedi i za ostale probleme koje imaju djeca u svojem ponašanju. Roditelj je i kalup za svoje dijete. Svjesno ili nesvjesno prenosi na dijete niz svojih osobina, mana, modela ponašanja. Ako ne vidimo drugog razloga da bi počeli raditi na sebi, onda bi sreća naše djece trebala biti dobar motiv.

Šta su anđeli?

DAVORKA I NJEN SVIJET

Izvornik: Diana Kuper (Diana Cooper) www.dianacooper.com/

Šta su anđeli?

Anđeli su visokorazvijena duhovna bića. Oni dolaze iz samog srca Boga (Izvora) kao vodiči, zaštitinici, pomagači i iscjelitelji Njegove/Njene Kreacije. Bog ih koristi kao glasnike i posrednike. Anđeli borave u sedmom nebu i na višem su nivou razvoja od ljudi. Sve posjeduje vibraciju. Gusti objekti imaju teške vibracije. Što je lakša vibracija, to je i objekat prozirniji. Pošto anđeli imaju veoma laku vibraciju, oni su često nevidljivi ljudima. Anđeli su androgina bića i stoga nemaju spola. Mogu nam se prikazati u bilo kom obliku koji je nama prihvatljiv.

Kao i mi, i anđeli napreduju i rastu duhovno. Međutim, anđeli i ljudi napreduju na različite načine, stoga, anđeli rijetko uzimaju ljudsko tijelo a ljudi nikad ne postaju anđeli. Postoji mnogo različitih vrsta anđela. Neki su posvećeni liječenju, drugi stvaranju radosti ili orkestriranju događaja na našoj stazi života. Postoje anđeli za obrede. Postoje anđeli drveća, prostora i planeta. Svako od nas ima anđela čuvara koji je prisutan prilikom našeg rođenja i ostaje s nama sve dok ne umremo. Vaš anđeo čuvar je vaš najbliži prijatelj, koji vas voli bezuslovno. Najveća želja vašeg anđela je da vam služi i pomaže na vašoj duhovnoj stazi. Ako ste okruženi veoma negativnim ili uzburkanim emocionalnim energetskim poljem, vaš anđeo će tada moćda veoma teško komunicirati s vama. Što se više stabilizujete u sebi i umirujete svoje emocije, to će vašem anđelu čuvaru biti lakše da se poveže s vama i pomogne vam.
Ako želite da znate više o anđelima i kako možete raditi s njima, možda će vam u tome pomoći knjiga «A little Light on Angels» i «Angel Inspiration» od Diane Cooper.

Kada vam anđeli mogu pomoći?

Kada zavapite za pomoć iz dubine duše, anđeli će vam doći na zraci saosjećanja da vam donesu nadu.
Međutim, nije potrebno da dođete do dna prije nego primite pomoći od anđela. Sve što trebate učiniti je da tu pomoć zatražite. Oni su spremni i voljni pomoći vam u svako vrijeme. Možete od njih takođe tražiti da pomognu i drugim ljudima.

Kako vam anđeli mogu pomoći?

Anđeli čekaju da ih pozovete i sretni su da vam pomognu u bilo koje vrijeme. Pridržavajući se Duhovnog zakona, oni ne mogu doći, sve dok vi to ne zatražite. Kad god imate problem, uvijek je kraj vas anđeo koji iščekuje vašu dozvolu da vam pomogne. Odlučite šta želite, dišite smireno tako da vam aura bude u stanju mirovanja i onda jasno zatražite pomoć koju trebate. Uvijek držite namjeru da se materijalizira samo ono što je za vaše najveće dobro.
Anđeli vam mogu pomoći da nađete savršen poklon za nekoga, olakšati vam putovanje ili vam pronaći mjesto za parkiranje. Oni mogu organizovati i mnogo kompleksnije stvari poput razrješenja teških porodičnih zapleta ili vam pomoći da nađete savršen posao.
Ako želite da poboljšate neku situaciju ili odnos s nekim, vaš anđeo može prići ljudima s kojima imate neriješene probleme i utisnuti im ideje pomirenja. Ako druga osoba ili više osoba nije otvoreno, anđeli će se pobrinuti da čujete za osobu koja vam može u tom pomoći. Oni će se pobrinuti da pročitate članak, da pogledate emisiju na TV-u ili da razgovarate s nekim ko vas može uputiti u pravom smjeru. Kad god postavite jasnu namjeru, vaši anđeli će početi da otvaraju vrata koja su dotad bila zatvorena za vas.
Naravno, ako već zatražite pomoć, onda morate biti spremni da odradite svoj dio, a taj je da ostanete otvoreni za njihove znakove. Onda morate djelovati na osnovu ovih bljeskova intuicije.
Anđeli ne mogu i neće pomoći ako zatražite nešto bez potrebe ili iz pohlepe. Niti će vam pomoći da dobijete nešto što duhovno nije ispravno. Prepoznajte svoju moć i zatražite ono što vam treba s mudrošću i jačinom.
Možete također tražiti od anđela da pomognu nekoj drugoj osobi za njegovo ili njegno najveće dobro, s tim da mi ne znamo šta je najveće dobro za drugoga. Vaše misli usmjerene ka toj osobi stvaraju dugin most po kome anđeli mogu putovati da bi njemu ili njoj pomogli.
Možete također tražiti od anđela da pomognu planeti. Anđeli vam mogu pomoći da otpustite negativne emocije tako što će vas ispuniti sa više ljubavi. Oni liječe kako emocionalni tako i fizički bol. Oni vas ispune pozitivnim emocijama kao što su saosjećanje, radost, mir ili jasnoća misli. Nakon što odaberete kartu iz Anđela Svjetla, pozovite odgovarajućeg anđela da bude s vama i zamolite ga da stupi u vašu auru.

ANĐEOSKA HIJERARHIJA

Uobičajeno je mišljenje da je Izvor stvorio anđele prije nego su ljudi dodati u univerzalnu šemu. Kad smo mi stvoreni, niži redovi anđela pozvani su da brinu o nama. Anđeli čuvari dolaze iz najnižih redova i njihova evolucija ovisi o našoj. Različita su mišljenja o postojanju raznih vrsta redova anđela, ali se generalno smatra da oni postoje u tri hijerarhije od kojih u svakoj postoje takođe tri nivoa.

Prva i najviša sfera sastoji se od Serafima, Kerubina i Prestolnika (Prestolja).

Serafimi, Kerubimi i Prestolnici primaju direktnu iluminaciju od izvora. Oni transformišu i spuštaju svjetlost Boga do nivoa na kome ga mogu prihvatiti niži redovi u Univerzumu, a da pri tom ne budu sagoreni.

Serafimi
Oni predstavljaju najviši nivo anđela. Njihova suština je čista ljubav i oni su nosioci nebesa, koji okružuju plamteći tron Božiji. Oni neprekidno pjevaju pjesme zahvalnice Tvorcu,održavajući tako vibraciju kreacije. Oni usmsjeravaju božansku energiju u obliku u kome ona emanira iz Izvora.

Kerubimi
To su anđeli mudrosti koji šire neopisivo svjetlo Izvora. Oni su čuvari zvijezda i nebesa.

Prestolnici (Prestolja)
Prestolnici (Prestolja) se brinu o planetama i štite ih. Postoji nekoliko Prestolnika koji brinu o našoj planeti sada jer je izuzetno važno u univerzalnoj šemi da Zemlja uzađe na višu ravan postojanja. Jevrejski prorok Ezekilj opisuje ih kao plamteće baklje ili goreće žeravice. Obično se opisuju kao da imaju mnogo očiju ili mnogo točkova.

Drugu sferu čine Gospodstva, Vrline i Moći.

Gospodstva
Gospodstva su kao nebeski upravitelji. Oni imaju odgovornost da nadgledaju one koji su ispod njih u anđeoskoj hijerarhiji. Oni su kanali milosti. Iako Gospodstva rijetko stvaraju direktnu povezanost sa ljudima, oni im olakšavaju prolaz između duhovnog i materijalnog svijeta.

Vrline
Vrline prenose svjetlo u obliku u kome ga mi ljudi primamo. Kada uspostavimo vezu sa anđelima, ovo su oni koji omogućavaju da se dese čuda. Oni drže zbirku duhovnih informacija kojima kolektivno možemo pristupiti kako bismo donijeli novo Zlatno Doba.

Moći
Iz ovog reda dolaze Anđeli rođenja i smrti. Oni su prisutni prilikom svih rođenja i dolaze da vode sve prelaske na duhovne planove prilikom smrti. Oni pomažu ljudima koji su izgubljeni na astralnim planovima nakon što su napustili svoja tijela. Gospodari karme koji štite svijest ljudskih bića su anđeli Moći. Svakom mišlju, riječju koju izgovorimo ili djelovanjem koje poduzmemo mi utičemo na naš život. Oni također utiču na druge ljue i na Univerzum. Ako su naša ispoljavanja pozitivna, mi zarađujemo dobru karmu. Ako su negativna, mi privlačimo lošu karmu. Naša karma, ravnoteža između dobra i zla, nastavlja se tokom putovanja našeg duše. Loša sreća dolazi kada naša duša odluči da plati nakupljene loše dugove, vjerovatno iz ranijih inkarnacija. Dobra sreća smiješi nam se onda kada privučemo sebi našu karmičku ušteđevinu. Niko se nikad ne provuče nekažnjeno. Postoji duhovno ostvarenje svih stvari i Gospodari Karme se brinu za to. Oni su nadležni za karmičke ili akaša zapise. Prije nego se inkarnirate oni pomažu vašem Višem Ja da razmotri svoje prošle živote na Zemlji kao i vaša iskustva u drugim galaksijama. Zajedno s njima vi odabirete šta je to što trebate naučiti i uraditi tokom sadašnjeg života.

Treća i najniža sfera sastoji se od Principala (Kneževstva upravitelja), Arhanđela i Anđela.

Principali
Principali brinu i štite gradove, narode, međunarodne korporacije i bilo koje velike grupacije ljudi.

Arhanđeli
Arhanđeli su zaduženi za anđele. Oni nuglavnom nadgledaju bezbrojne projekte usmjerene ka svjetlosti. Postoje milioni arhanđela u kosmosu. Oni koji su najbliže vezani za Zemlju su: Arhanđel Mihael, Arhanđel Gabrijel, Arhanđel Šamuel, Arhanđel Džofiel, Arhanđel Zadkiel, Arhanđel Uriel i Arhanđel Rafael. Arhanđel Metatron sada nam pomaže dosta na našoj planeti.
Arhanđeli imaju staništa locirana u eterskoj ravni oko Zemlje i možemo tražiti da odemo do njih u meditaciji ili u snu za bilo koju pomoć od njih.

Anđeli
Anđeli su naši zaštitnici na Zemlji. Naš lični anđeo čuvar unosi podatke u naš lični akaša zapis. Oni nas vole bezuvjetno i transformišu naše živote kada se povežemo s njima i dozvolimo im da nam pomognu. Hijerarhija djelovanja anđela u cijelom Univerzumu i na planeti Zemlji predstavlja veoma mali dio njihovog područja djelovanja. Anđeli su duhovna bića. Oni su prihvaćeni u svim vjerovanjima, religijama i putevima duhovne misli.

Razlika između anđela, vodiča i pomagača

Anđeli su čista duhovna bića. Oni dolaze iz srca Boga i nikad nisu bili inkarnirani u fizičkom tijelu. Vaš anđeo vodič ostaje s vama kroz sve vaše inkarnacije na Zemlji.

Pomagači su proživjeli ljudski život. Nakon smrti, kada su u duhu, oni se prijavljuju da pomažu ljudima, obično svojim voljenima. Ovo znači da mrtvi srodnik ili voljena osoba može da vam pomaže iz duhovnog svijeta. Mnogi ljudi imaju osjećaj da je voljena osoba, koja je preminula, i dalje s njima.

Vodiči su najčešće imali ljudsku inkarnaciju. Ako,nakon smrti, osoba želi da bude duhovni vodič, on/ona će primiti učenje o tome na unutrašnjim planovima. Očigledno je da to biće mora biti dovoljno duhovno razvijeno da bi bilo primljeno za takvu vrstu podučavanja.
Svako ima vodiča. Vama će biti dodijeljen vodič u skladu sa nivoom svjetlosti koju isijavate. Neki ljudi imaju puno vodiča koji im pomažu u različitim oblastima života. U sadašnjem vremenu, neki vodiči sa visokih nivoa privučeni su ovoj planeti kako bi pomogli u ogromnom skoku svjenosti koji se sada odigrava. Oni traže ljude koji su dovoljno napredovali, da mogu raditi s njima.

Karte Svjetlosnih Anđela

Bila sam inspirisana od strane anđela da kreiram karte anđela dok sam bila na hodočašću u Indiji. Anđeli su mi rekli da karte trebaju biti veoma lijepe i da riječi moraju nositi božansku vibraciju. Anđeli sada žele da ih ljudi prihvate i prepoznaju dabi nam mogli pomoći na našem putovanju na Zemlji. Pošto riječi na svakoj karti vibriraju anđeoskom frekvencijom, ove karte ne nude vam samo pomoć i vođstvo, nego vam takođe pomažu i da se povežete sa anđelima. Korištenje karata će pozvati i nove anđele da vam pomognu.
Najvažnije od svega, je kako koristite ove karte, primjetit ćete da se vaša frekvencija povećava. Kako isijavate viši nivo svjesnosti, tako privlačite sve ljepše situacije i ljude u svoj život. Vaš život počinje da se mijenja. Karte Svjetlosnih Anđela sredstvo su za duhovni rast. Kada upotrebljavate karte vi pomažete da se usidri energija anđela i arhanđela na planeti i da se prošiti njihovo svjetlo. Ovo je duhovna služba koja automatski privlači božanski blagoslov.

ARHANĐELI

Arhanđel Mihael

Arhanđel Mihael je učitelj svih anđela. On je moćan ratnik anđeo koji će vas zaštititi protiv napada ili zla. Ako vam neko šalje ljutite ili zavidne misli, to vas može oslabiti. Zamolite Arhanđela Mihaela da stane između vas i pošiljaoca takvih misli. On uklanja tamne entitete i trasformiše ih. On povećava vašu sposobnsot da se nosite s problemima i jača vašu odlučnost i hrabrost. Ovaj moćni arhanđel donosi pozitivne rezultate. Arhanđel Mihaael također jača vašu božansku volju i vjeru, pomažući vam da radije budete časni nego sebični. On radi sa prvim zrakom, plavim zrakom zaštite i ta energija je posebno moćna utorkom. On također vlada grlenom čakrom. Eterično stanište
Arhanđela Mihalea je u Banfu, u Kanadi, blizu jezera Luis. Ako ste izvukli ovu kartu ili želite da ga pozovete, zatražite da budete odvedeni u njegovo stanište tokom meditacije ili sna kako bi ste primili pomoć i osnaženje.
On je poznat kao Anđeo Sjevera jer će vas zaštititi od bilo čega što dolazi sa sjevera. Mihael, muška energija, predstavlja snagu.Vjera, njegov blizanački plamen ili Arkeja, ženska energija održava i njeguje snagu. Oni rade zajedno.

Arhanđel Jofiel

Arhanđel Jofiel donosi mudrost od izvora, prosvjetljavajući ljudski rod sa razumejvanjem učenja Velikih, koji su bili poslani na Zemlju tokom prethodnih epoha. On vam pomaže da održavate vjeru i da fokusirate svoju pažnju na svjetlo. Njegov zadatak je da pomaže ljudima da prevaziđu strah, ograničenost uma, neznanje i ponos i da vodi ljude ka prosvjetljenju, zdravlju, bogatstvu i istinskom razumijevanju. On također pomaže kod učenja i obrazovanja. Pozovite ga ako želite ukloniti strah i negativnost. On će odaslati moćne struje energije da otpuste neželjeno iz vašeg uma. Pozovite ga da vam pomogne da privučete savršen plan za vaš život.
Arhanđel Jofiel radi sa drugim zrakom, zlatnim zrakom mudrosti i mentalnog razumijevanja. Njegova energija je posebno moćna nedjeljom i on se povezuje sa krunskom čakrom. Njegovo eterično stanište je jug Velikog zida u Kini, blizu mjesta Lančou, na sjeveru centralne Kine. Arhanđel Jofiel ima blizanački plamen Kristinu. Jofiel je muška energija koja rasvjetljava mentalno razumijevanje. Kristina je ženski aspekt koji donosi intuiciju, ili božansko unutrašnje spoznavanje.

Arhanđel Šamuel

Arhanđel Šamuel pomaže vam da u sebi pronađete saosjećanje, ljubav i opraštanje. On osvjetljava i proširuje plamen ljubavi u vašem srcu i donosi vam «ljubav koja prevazilazi svako razumijevanje». On vam donosi božansku ljubav. Ako želite da otpustite stare negativne emocije, pozovite Arhanđela Šamuela i on će vam pomoći da ih preobrazite. Šamuel vas ispunjava poštovanjem kako biste se mogli predati Bogu. On vas podiže emocionalno, ispunjavajući vas neograničenom ljubavlju i radošću. Arhanđel Šamuel radi sa trećim zrakom neograničene (neuvjetovane) ljubavi i jednote, koji je roza boje. Njegova energije povezana je sa srčanom čakrom i posebno je usklađena sa Zemljom ponedeljkom. Njegovo eterično stanište je u St. Luisu, država Misuri, SAD. On predstavlja mušku energiju obožavanja i poštovanja. Ženski partner Šamuelu je Charity, milosrđe. Ona isijava čistu ljubav i saosjećanje.

Arhanđel Gabrijel

Arhanđel Gabrijel vam nudi savršinu viziju vas samih. Njega pozivamo za pročišćenje. Ako trebate pomoć u opraštanju nekom ili sebi ili pročišćenjenegativne energije, onda prizivamo ovog arhanđela. On će vam pomoći dauspostavite red, čistoću i disciplinu u vašem životu. On nudi pomoć sa ritualom uzlaska i uskrsnuća.Ženski partner Gabrijelu je Hope (Nada) koja obuhvata čistotu i ljubav božanske majke. Ona pomaže pri rođenju djeteta i dolasku svega novog. Arhanđel Gabrijel radi sa četvrtom zrakom koja je bijele boje. Njegova
energija povezana je sa korijenskom čakrom i najjača je petkom. Njegovo eterično stanište je Planina Šasta, država Kalifornija, SAD. On je poznat kao Anđeo Juga i zaštitit će vas od bilo koje negativnosti koja dolazi
vama ili vašem domu sa juga.


Arhanđel Rafael

Arhanđel Rafael pomaže vam da razvijete svoje treće oko ili unutrašnju viziju i postanete vidoviti. On pomaže našoj sposobnosti materijalizovanja stvari putem vizualizacije i pomaže da postignemo božanske vizije. On će povećati vaše moći koncentracije. Ako želite da pojasnite svoje duhovne ili fizičke vizije, povežite se s Rafaelom. On je svetac pokrovitelj slijepih i podupire viziju i istinu. On će donijeti iscjeljenje svih vrsta i pomoći vam, ako ste iscjelitelj. On pomaže doktorima, medicinskim sestrama, duhovnim iscjeliteljima i svim vrstama iscjelitelja iz oblasti alternativne medicine.
Arhanđel Rafael donosi izobilje i pomaže putnicima. On radi sa petom zrakom ravnoteže i istine, koja je zelene boje i vlada čakrom «trećeg oka». Njegova energija najjače je izražena na Zemlji srijedom. Njegovo eterično stanište je u Fatimi, u Portugalu. Rafael je Anđeo Istoka i štitit će vas od bilo kakvog zla koje se približava iz tog pravca. Božanska partnerka Arhanđela Rafaela je Marija, koju predstavlja Majka Marija, biće saosjećanja, milosti i majčinske ljubavi.

Arhanđel Uriel

Arhanđel Uriel donosi mir svvemu tako što promovira bratstvo/sestrinstvo svugdje. Ako želite spokoj i mir, pozovite Arhanđela Uriela da vas natkrili. On pomaže ljudima da pronađu slobodu od mentalnih i emocionalnih lanaca time što otpušta strahove i vezanost za želje. On nudi saosjećanje, milost i zaštitu. Arhanđel Uriel podstiče nesebičnost u ljudima i vodi ih ka duhovnom služenju i devociji. On je zaštitnik učitelja i pisaca koje podučava da se posvete svojim vizijama.
Arhanđel Uriel radi sa šestim zrakom, koji je rubin. Rubin je sačinjen od zlatne i purpurne boje. Zlato predstavlja božansku mudrost dok tamnoljubičasta boja predstavlja energiju duhovnog služenju. Njegov zrak najmoćniji je četvrtkom i on utiče na solarni plexus. Njegovo eterično stanište je u Tatra planinama u Poljskoj. On je Anđeo Sjevera,koji vas štiti od negativnosti koje dolaze sa sjevera. Ženski komplement Arhanđela Uriela je Aurora, koja inspiriše yin kvalitete božanskog služenja i milosti.

Arhanđel Zadkiel

Arhanđel Zadkiel radi sa sedmim zrakom, ljubičastim zrakom pročišćenja i transmutacije. Kad zatražite njegovu pomoć on će vam pomoći da nađete toleranciju i opraštanje u svom srcu prizivajući njegovu božansku milost. On će se založiti za vas kod Izvora da biste transformisali vaše niže energije. Ovo će vam pomoći da otpustite tvrdoću, bol i negativno mišljenje koja vas je sprečavalo da ostvarite veliku ljubav i posvećenost u svojim odnosima s drugima, a što bi vas učinilo istinski sretnim.
Kad imate viziju savršene ljubavi i kad vizualizirate sebe unutar ljubičastog plamena pročišćenja ponuđenog od strane Sent Žermena i Arhanđela Zadkiela, tada počinje pročišćavanje čime se problemi i negativne vibracije rastakaju. Arhanđel Zadkiel pomoći će vam da u sebi pronađete milost, saosjećanje, opraštanje i slobodu od samonametnutih lanaca. Otpuštanje negativnog sistema mišljenja pomoći će vam da nađete unutrašnji mir i spokoj i da postanete svoj gospodar.
Arhanđel Zadkiel radi u sjedištu čakre duše, iznad glave. Njegova energija i uticaj najjači su subotom. Njegovo eterično stanište je na Kubi. Ženska partnerka Arhanđela Zadkiela je Ametist. Kristal ametist je simbolična kondenzacija ljubičastog zraka. Ona kombinira bijeli zrak vjere sa plavim zrakom velike, bezuvjetne ljubavi.


Meditacije za privlačenje prosperiteta

DAVORKA I NJEN SVIJET

Meditacija privlačenja novca
(sa upotrebom Reiki energije)

1. Razmislite što želite privući sa svim detaljima. Stvorite stvarnu sliku, ili scenu u kojoj vidite sebe kako to primate.Zamislite da primate velike sume novca iz raznih izvora. Osjetite mirise, čujte zvukove, vidite boje, vidite situacije u kojima ćete dobivati velike sume novca.
2. Zamislite da u sebi imate generator, izvor snage koji stvara REIKI energiju. Zatim zamislite spiralu koja polazi iz vašeg solarnog pleksusa unutar tijela i širi se na sve strane. Izvor snage može biti visoka svijest, ili Bog.
3. Kad znate što želite privući, stvorite spiralu onakvom kakva je potrebna i kroz nju pustite odgovarajuću REIKI energiju. Na ovaj način stvarate magnetsko polje oko sebe i privlačite ono što želite. Zamislite u koji dio tijela ćete privući ono što želite (srce, ruke, oko sebe...). Manje sume novca zamislite u rukama, a veće možete zamišljati da lebde oko vas, ili na neki drugi način.
4. Zamislite što se treba desiti prije nego dobijete ono što želite. Odredite za koje vrijeme će se to desiti. Radite ne tome dok intuitivno ne osjetite da je dovoljno. Pitajte svoje više ja koliko treba raditi na ovom privlačenju novca u svoj život.
5. Na ovaj način može se privući novac, pozitivne kvalitete, osobe, posao ili što drugo.


Meditacija primanja prosperiteta


1. Zamislite da ste savršeni i imate slobodu da radite što želite i kad želite. Prihvatite ideju da zaslužujete biti bogati. Budite zahvalni na svemu što imate i zamislite da se to povećava. Sve što dobivate prihvatite sa zahvalnošću. Napravite u životu prostora za nove stvari, počistite sve staro i govorite si: "Ja čistim svoj um!" Zamislite da plaćate svoje račune s ljubavlju i radošću i usmjeravate kanal obilja prema sebi. Blagoslovite tuđe bogatstvo. Prihvatite komplimente.
2. Zamislite da stojite na obali mora i gledate nepregledni ocean prepun obilja dostupnog vama. Pokušajte zamisliti što držite u rukama….cjevovod povezan s oceanom obilja…
3. Raširite svoje ruke i recite: "Spremna sam prihvatiti sve dobro što mi dolazi iz svemira. Spremna sam prihvatiti nove načine zarade. Sada prihvaćam novac iz poznatih i nepoznatih izvora. Nisam ograničena jer prihvaćam sve što mi dolazi iz nepreglednog izvora na neograničen način."
4. Uživajte zamišljajući se u otmjenim kućama, prodavaonicama, bankama, izložbama, jahtama, shvatite to kao dio vašeg obilja, budite sretni jer ste živi, zdravi, kreativni, jer imate prijatelje, jer se radujete životu, recite: "Ja zaslužujem najbolje i prihvaćam ga sada!"

Tehnika opraštanja

DAVORKA I NJEN SVIJET

Opraštanje je veoma moćna navika. Često nismo svjesni koliko naše tvrdoglavo insistiranje na krivici nekoga ili na vlastitoj krivici, oduzima životnu energiju, stvara energetske blokove i začepljenja, koja se vremenom postepeno pretvaraju u fizičke bolesti. Svjesno opraštanje je 'otpuštanje' tih nagomilanih negativnih energija.
Zbog toga, naučiti opraštati je jako bitno, pa Vam prenosimo jednu jednostavnu, ali jako dobru, vježbu opraštanja. Nemojte da vas zavara jednostavnost izvođenja tehnike, rezultati su zapanjujući. Potrebno je samo uložiti malo truda i nastojati uživiti se u uputstva koja slijede:


Zamislite kantu za smeće.
Zamislite da sav svoj bijes i krivnju stavljate u tu kantu za smeće.
Udubite se u to.
Ispunite kantu tim osjećajima.
Jeste li spremni sada otpustiti te osjećaje?
Jeste li voljni oprostiti sebi i osobama koje su vas povrijedile?

Ako ste spremni, onda zamislite veliki balon ispunjen helijumom.
Privežite ga za kantu i pustite ga da odleti.
Posmatrajte kako se kanta polako podiže u vazduh ,
sve više i više prema nebu, sve dok potpuno ne nestane...

A sad pročitajte interesantno iskustvo medicinske sestre koja je prisustvovala vježbi ’opraštanje’ :

'' Većina grupe je provela vježbu, ali jedna je medicinska sestra stajala u stražnjem dijelu prostorije i samo promatrala. Bavio sam se drugima i nju nisam ni zamijetio. Za vrijeme stanke, prišla mi je i ispričala svoje iskustvo.
’’Kad ste započeli s vježbom’’, rekla mi je,’’ bila sam sigurna da nema ničega zbog čega bih bila bijesna ili se osjećala krivom. Stoga sam odlučila da ću samo promatrati. Ali iznenada sam se sjetila svoga bivšeg supruga, tog pasjeg sina! Ostavio me je zbog mlađe žene. Zato sam zamislila da sam ga zgrabila za vrat i bacila u kantu za smeće. Pričvrstila sam balon za kantu i promatrala kako nestaje u zraku, upravo kao što ste rekli. Dok je nestajao u oblacima, u vratu sam začula glasan prasak. Bol koji sam osjećala još od razvoda iznenada je nestala!’’

G.G. Jampolsky: ’Opraštanje’

Programiranje kristala

DAVORKA I NJEN SVIJET




Kristali rade sa bilo kakvom vrstom energije, ne samo sa onim energijama koje potiču od Svjetlosti i Bezuvjetne Ljubavi, a to je potrebno da zna svako, ko radi sa kristalima i ima ih u svom vlasništvu. Stoga, mora se znati kako da ih se čisti, reprogramira i ponovno programira. Jer, morate shvatiti da se sa nekim kristalima iz zemlje radilo i prije, i u vrijeme Lemurije i Atlantide, ali ne uvijek u svrhu i u pravcu Svjetlosti. Posljedično tome, to je rezultiralo i razaranjem velike civilizacije Atlantide. Znači, kristali su korišteni mnogo puta ranije, čak i kada su bili u zemlji. Zna se desiti da, kad vam kristali dođu u ruke, još uvijek mogu sadržavati programe koji im omogućuju da rade sa onim energijama koje ne potiču od Svjetlosti. Zato, deprogramiranje zaustavlja prethodno utisnute programe u kristale. Postoji razlika između programiranja i čišćenja kristala.

Programiranje utiskuje komandu, ideju ili misao, u unutrašnju matricu kristala, baš kao što biste stavili informaciju na vaš hard disk u kompjuteru. A čišćenje samo čisti kristal od nakupljenih, neželjenih energija. Prvo da objasnimo kako se to deprogramiraju i čiste naši kristali. Iako se često preporučuje čišćenje kristalima sa solju odnosno slanom vodom, to NIJE preporučljivo jer tada kristal dehidrira i remeti mu se struktura.

Kako onda čistimo kristale? Sa NAMJEROM. Znamo da je misao - energija, a namjera je - sve. Kad iscrtate simbol u svom umu ili rukama ili ponavljate ime simbola, onda se povezujete sa energijom tog simbola. Mogli biste reći da je on povezan sa vašom namjerom. Stoga i koristimo namjeru da očistimo i deprogramiramo naše kristale.
Prvo, držeći kristal za podnožje u jednoj ruci (obično u desnoj) i usmjeravajući ga ka drugoj ruci, mi formuliramo namjeru našim mislima a namjera je: "Ti ćeš biti deprogramiran (ili očišćen)". Zatim, reprogramiramo kristal, koristeći isti metod, iako je namjera sada nešto drugačija. Ako imate Reiki II i radite sa simbolima, onda držeći kristal u obema rukama, povežite se sa kristalom koristeći Cho Ku Rei, zatim sa simbolom Sei He Ki očistite kristal od nakupljenih energija, a potom ponovno stavite u njega Cho Ku Rei. Zatim afirmišite da je kristal sada deprogramiran i očišćen od svih neželjenih energija.
(Možda ćete ovo morati da uradite tri puta. Inače je bolje uraditi to tri puta nego samo jednom. Zato, kad god treba da promjenite svoj život ili život vaših klijenata koristeći ove kristale i simbole, znajte da je to najbolje uraditi ako stalno sve ponavljate po tri puta). Možete također ovu svoju namjeru uputiti i iz svog trećeg oka. No, ako ste navikli to raditi rukama, onda vizualizirajte komandu kako teče iz vaših ruku u kristal ili gađajući iz trećeg oka i iz vaših ruku. Vježbajte s ovim kombinacijama da biste pronašli svoju idealnu.



Kada ste uklonili prvobitni program iz kristala, onda ga morate reprogramirati ponovo. Opet koristimo isti metod namjere. Mnogi praktičari kristaloterapije programiraju kristale sa više programa. Neki su komandujući programi, a neki su podprogrami, da ih tako nazovemo. Prvi komandujući program jeste: "Ti ćeš kanalisati samo energije prvobitnog (sjemenskog) plana Kreacije, u skladu sa Božanskom Voljom." Drugi dio ovog programa je: "Ti ćeš se sam čistiti."
1. Podprogram: ti nećeš kanalisati nikakve energije koje su se odvojile od Svjetlosti.
2. Podprogram: ti ćeš početi raditi kad kažem: KRENI i stat ćeš kad kažem: STANI.

Također, dobro je uvijek programirati kristale sa podprogramom koji kaže da niko ne može promijeniti program ovog kristala osim vas. Ili, kad radite programiranje kristala za nekog drugog, onda navedite ime te osobe i po mogućstvu zamislite njen lik. Vi možete dodati ili izbrisati mnoge dodatne podprograme uvašem kristalu. Dobro je znati da kristal koji je dug samo jedan inč je sposoban držati u sebi hiljade programa odjednom. Možete ih programirati da vam pomognu olakšati neke događaje u vašem životu, (programirate ih na situaciju, u skladu sa Najvećim Dobrom za vas i sva druga bića uključena u tu situaciju) ili da vam donesu razne energije u život, poput povezivanja sa svojim Višim Sopstvom, svojom JA JESAM PRISUTNOŠĆU, ili za aktiviranje sposobnosti da kanalizirate višedimenzionalne energije. Također, možete tražiti da vam dovedu bilo koje iscjeliteljske modalitete. No, ne treba programirati kristale da donesu tačno određene vrste iscjeljenja ljudima. Mi smo, naime, samo provodnici iscjeljivanja, i stoga se sve treba raditi u skladu sa Božanskom Voljom i Najvećim Dobrom osobe koja se iscjeljuje ovim načinom. Stoga, kad programirate kristal sa "energijama prvobitnog (sjemenskog) plana Kreacije u skladu sa Božanskom Voljom" tada će odgovarajuće liječenje automatski biti kanalizirano i povećano kroz kristal. Da biste dodali ili pobrisali programe sa daljine, samo vizualizirajte kristal koji želite promijeniti, zatim dodajte ili izbrišite program. Pošaljite mentalno komandu kristalu, koju ćete propratiti sa Hon Sha Ze Sho Nen simbolom, (za one koji imaju znanje o reiki simbolima)Ovaj simbol će nositi poruku kristalu, i kristal će se aktivirati.

Tabela uzroka bolesti i afirmacija za liječenje

DAVORKA I NJEN SVIJET

Prezentiramo tehnike iscjeljivanja kako one koje su rjeđe zastupljene tako i one koje su već poznate, ali ih ovdje obrađujemo na drugačiji način.

Poremećaj: Mokraćne infekcije
Vjerojatni uzrok: Osjećaj ogorčenosti, obično zbog nekoga suprotnog spola, tj. ljubavnog partnera. Prebacivanje krivnje na druge
Afirmacija: Oslobađam se sheme u svojoj svijesti koja stvara takva stanja. Spremna sam promijeniti se. Volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Mokrenje u krevet (Enureza)
Vjerojatni uzrok: Strah od roditelja, obično od oca.
Afirmacija: Na ovo se dijete gleda s ljubavlju, suosjećanjem i razumijevanjem. Sve je u redu.

Poremećaj: Mononukleoza
Vjerojatni uzrok: Prevladava razmišljanje koje omalovažava život. Uvjerenje da drugi nikada nisu u pravu. Mnogo unutarnjeg kritiziranja.. Navika da uvijek govorimo: "Zar nije strašno?!"
Afirmacija: U skladu sam sa životom. Dok gledam druge, vidim sebe u njima i sviđa mi se ono što vidim. Uživam što sam živa.

Poremećaj: Morska bolest
Vjerojatni uzrok: Strah. Strah od smrti. Osjećamo da smo izgubili kontrolu nad sobom.
Afirmacija: Potpuno sam sigurna u ovom dijelu svemira. U miru sam sa svim što me okružuje. Ja vjerujem u život.

Poremećaj: Mozak
Vjerojatni uzrok: Predstavlja kompjutor, "tj. upravljačku ploču".
Afirmacija: S ljubavlju upravljam svojim umom.

Poremećaj: Tumor na mozgu
Vjerojatni uzrok: Pogrešna uvjerenja. Tvrdoglavost. Odbijamo mjenjati stari način razmišljanja.
Afirmacija: S lakoćom ću reprogramirati svoj mozak. Život se neprestano mijenja i moj je duh uvijek nov.

Poremećaj: Moždana kap
Vjerojatni uzrok: Odustajanje. Otpor. Osjećaj da bismo radije umrli nego se promijenili. Odbijanje života.
Afirmacija: Život se stalno mijenja. Ja se lako prilagođavam novome. Prihvaćam život- prošlost, sadašnjost i budućnost.

Poremećaj: Mrena na oku
Vjerojatni uzrok: Nemogućnost da s radošću gledamo naprijed. Osjećamo da je ispred nas crna budućnost.
Afirmacija: Život je vječan i ispunjen radošću. Radujem se svakom trenutku

Poremećaj: Mučnina
Vjerojatni uzrok: Strah. Odbacivanje neke ideje ili događaja.
Afirmacija: Sigurna sam. Vjerujem da će mi život donijeti sve najbolje.

Poremećaj: Mučnina u automobilu
Vjerojatni uzrok: Strah. Osjećamo se zatočeni u tamnici.
Afirmacija: S lakoćom se krećem kroz vrijeme i prostor. Okružuje me samo ljubav.

Poremećaj: Mučnina pri vožnji
Vjerojatni uzrok: Strah. Strah da nešto nije pod našom kontrolom.
Afirmacija: Ja uvijek imam punu kontrolu nad svojim mislima. Sigurna sam. Volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Mucanje
Vjerojatni uzrok: Nesigurnost. Nemogućnost samoizražavanja. Plakanje je za nas bilo zabranjeno.
Afirmacija: Mogu slobodno govoriti u svoje ime. Osjećam se sigurnom dok se izražavam. Komuniciram samo s ljubavlju.

Poremećaj: Multipla skleroza
Vjerojatni uzrok: Mentalna otvrdnulost, bezosjećajnost, čelična volja, nefleksibilnost. Strah.
Afirmacija: Odabirem misli prepune ljubavi i radosti i tako stvaram jednak svijet oko sebe. Sigurna sam i slobodna.

Poremećaj: Mucus colon (colitis, colon)
Vjerojatni uzrok: Naslage starih i pomućenih misli sprečavaju prolaz kroz kanal za oslobađanje. Valjanje u ljepljivom blatu prošlosti.
Afirmacija: Oslobađam se prošlosti. Jasno mislim. Sada živim u miru i radosti.

Poremećaj: Nadutost (Flatulencija)
Vjerojatni uzrok: Gramzljivost. Strah. Teško "probavljive" ideje.
Afirmacija: Opuštena sam i s lakoćom živim.

Poremećaj: Narkolepsija
Vjerojatni uzrok: Ne možemo se nositi sa stvarima oko sebe. Pretjeran strah. Želimo pobjeći od svega. Ne želimo biti ovdje.
Afirmacija: Oslanjam se na to da će me božanska mudrost i usmjeravanje kroz život zaštiti u svakom trenutku. Sigurna sam.

Poremećaj: Nefritis (upala bubrega)
Vjerojatni uzrok: Pretjerana reakcija na razočaranje i neuspjeh.
Afirmacija: Poduzimam sve ispravne odluke u svom životu. Oslobađam se svega starog i pozdravljam sve što je novo. Sve je u redu.

Poremećaj: Neizlječiv bolesnik
Vjerojatni uzrok: Ne može se liječiti vanjskim
sredstvima na ovom stupnju. Moramo pronaći u sebi sredstvo koje će nas izliječiti. Ono dolazi niotkud te se tamo i vraća.
Afirmacija: Čuda se događaju svaki dan. Okrećem se sebi da bih se riješila sheme koja mi je to uzrokovala. Prihvaćam božansko iscjeljenje. I, to je to!

Poremećaj: Inkontinencija (nekontrolirano mokrenje)
Vjerojatni uzrok: Oslobađanje. Osjećaj da se ne možemo emocionalno kontrolirati. Nedostatak unutrašnjeg razvoja.
Afirmacija: Kako razvijam sebe, i svi se oko mene razvijaju. Nježna sam i pažljiva prema sebi. Sve je u redu.

Poremećaj: Nervoza
Vjerojatni uzrok: Strah, tjeskoba, napor i žurba. Nedostatak povjerenja u život.
Afirmacija: Ja sam na beskrajnom putovanju kroz vječnost i imam puno vremena. Ja komuniciram svojim srcem. Sve je u redu.

Poremećaj: Nesanica
Vjerojatni uzrok: Strah. Nepovjerenje prema životu. Krivnja.
Afirmacija: Dok tonem u miran san, razmišljam o danu koji je upravo prošao. I znam da me sutra čeka novi dan.

Poremećaj: Nesvjestica
Vjerojatni uzrok: Strah. Ne možemo se nositi sa stvarnošću Osjećaj da nam se "zamračilo" ispred očiju.
Afirmacija: Imam moć, snagu i znanje da se nosim sa svime u svom životu.

Poremećaj: Neugodan miris tijela
Vjerojatni uzrok: Strah. Odbojnost prema sebi. Strah od drugih.
Afirmacija: Volim i prihvaćam sebe. Sigurna sam.

Poremećaj: Neuralgija
Vjerojatni uzrok: Kažnjavanje zbog osjećaja krivnje. Strahovanje zbog komunikacije.
Afirmacija: Opraštam sebi. Volim i prihvaćam sebe. Komuniciram s ljubavlju.

Poremećaj: Nezgode
Vjerojatni uzrok: Nemogućnost da kažemo što mislimo. Pobuna protiv autoriteta. Vjerovanje u nasilje.
Afirmacija: Osobađam se sheme koja me dovela u ovo stanje. Smirena sam. Ja mnogo vrijedim.

Poremećaj: Noge
Vjerojatni uzrok: Nose nas kroz život.
Afirmacija: Život je na mojoj strani.

Poremećaj: Problemi -gornji dio-
Vjerojatni uzrok: Ustrajavanje na starim traumama iz djetinjstva
Afirmacija: Ljudi koji su bili uz nas u našem djetinjstvu, učinili su najbolje što su mogli svojim razumijevanjem, svjesnošću, znanjem koje su tada imali. Oslobađam ih.

Poremećaj: problemi -donji dio-
Vjerojatni uzrok: Strah od budućnosti. Želja da ostanemo gdje jesmo i da ne idemo dalje.
Afirmacija: S povjerenjem i radošću krećem naprijed jer znam da će sve biti u redu u mojoj budućnosti.

Poremećaj: Nokti
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju zaštitu.
Afirmacija: Dosegla sam osjećaj sigurnosti.

Poremećaj: Nos
Vjerojatni uzrok: Predstavlja samoprepoznavanje.
Afirmacija: Prepoznajem svoju vlastitu sposobonost intuicije.

Poremećaj: Oči
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju našu sposobnost da jasno vidimo prošlost, sadašnjost i budućnost.
Afirmacija: Gledam oko sebe s ljubavlju i radošću.

Poremećaj: Problemi s okom
Vjerojatni uzrok: Ne sviđa nam se ono što vidimo u svom životu.
Afirmacija: Sada stvaram život u koji volim gledati.

Poremećaj: -astigmatizam-
Vjerojatni uzrok: Oduvijek samo stvaram probleme. Strah od toga da stvarno sagledamo sebe.
Afirmacija: Ja sada želim uvidjeti svoju vlastitu ljepotu i veličanstvenost.

Poremećaj: -katarakta-
Vjerojatni uzrok: Nesposobnost da s radošću gledamo u budućnost.
Afirmacija: Život je vječan i prepun radosti.

Poremećaj: -problemi u djece-
Vjerojatni uzrok: Ne žele vidjeti što se događa u njihovoj obitelji.
Afirmacija: Tu djecu sada okružuje harmonija, radost, ljepota i sigurnost.

Poremećaj: -konvergentni strabizam-
Vjerojatni uzrok: Ne želimo vidjeti što se nalazi oko nas. Životni ciljevi koji se međusobno isključuju (oprečni ciljevi).
Afirmacija: Nema opasnosti ako pogledam oko sebe. Smirena sam.

Poremećaj: -dalekovidnost-
Vjerojatni uzrok: Strah od sadašnjosti.
Afirmacija: Sada sam sigurna, i to ovdje gdje se nalazim. To i sama uviđam.

Poremećaj: -glaukom-
Vjerojatni uzrok: Nismo u stanju oprostiti. Osjećamo pritisak zbog emocionalnih povreda koje vučemo za sobom. Shrvani smo svim tim.
Afirmacija: Svijet gledam s ljubavlju i nježnošću.

Poremećaj: -kratkovidnost-
Vjerojatni uzrok: Strah od budućnosti.
Afirmacija: Ja prihvaćam Božje vođenje. I uvijek sam sigurna.

Poremećaj: Razrokost (divergentni stabizam)
Vjerojatni uzrok: Strah da se suočimo sa sadašnjošću.
Afirmacija: Sada volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Opekline
Vjerojatni uzrok: Bijes. Unutarnja vatra.
Afirmacija: Stvaram samo mir i harmoniju u sebi i u svojoj okolini. Zaslužujem da se osjećam dobro.

Poremećaj: Opuštene crte lica
Vjerojatni uzrok: Teške misli stvaraju brazde po licu. Ogorčenje zbog života.
Afirmacija: Ja izražavam životnu radost i dopuštam sebi uživanje u svakom trenutku pojedinog dana. Ponovo sam mlada.

Poremećaj: Osip
Vjerojatni uzrok: Srdžba zbog odgađanja. Djetinjasti način da privučemo pažnju.
Afirmacija: Volim i prihvaćam sebe. U skladu sam sa životnim procesom.

Poremećaj: Osteomyelitis
Vjerojatni uzrok: Bijes i frustracija u svakom dijelu života. Osjećaj pomanjkanja podrške.
Afirmacija: Smirena sam i vjerujem životnom procesu. Sigurna sam.

Poremećaj: Oteklina
Vjerojatni uzrok: Ustrajavamo na jednom načinu razmišljanja. Bolne ideje koje nas sputavaju.
Afirmacija: Moje misli teku s lakoćom i slobodno. Lako se krećem od ideje do ideje.

Poremećaj: Ovisnosti
Vjerojatni uzrok: Bijeg od sebe. Strah. Ne znamo kako voljeti sebe.
Afirmacija: Sada otkrivam da sam divna. Odabirem voljeti sebe i u sebi uživati.

Poremećaj: Pankreatitis (upala gušterače)
Vjerojatni uzrok: Odbijanje. Bijes i frustracija zato što nam se čini da je život izgubio svoju slast.
Afirmacija: Volim i prihvaćam sebe. Sama stvaram radost u svom životu.

Poremećaj: Paraliza
Vjerojatni uzrok: Strah i užasnutost. Bijeg od situacije ili osobe. Otpor.
Afirmacija: Ja sam u skladu sa svojim životom. Sigurna sam i u potpunosti se prilagođavam svakoj situaciji.

Poremećaj: Parkinsonova bolest
Vjerojatni uzrok: Strah i jaka želja za kontroliranjem drugih i svega oko sebe.
Afirmacija: Opuštam se jer znam da sam sigurna. Život je na mojoj strani i ja vjerujem u život.

Poremećaj: Petit Mal
Vjerojatni uzrok: Pogledaj pod Epilepsija.

Poremećaj: Peritonzilarni apsces
Vjerojatni uzrok: Veoma snažna uvjerenost da ne možemo govoriti u svoje ime i tražiti što želimo.
Afirmacija: Moje je prirodno pravo da moje potrebe budu zadovoljene. Što želim, sada tražim s ljubavlju i lakoćom.

Poremećaj: Pioreja
Vjerojatni uzrok: Bijes zbog naše nesposobnosti da donesemo odluke. Plitki ljudi oko nas.
Afirmacija: Prihvaćam sebe i moje su odluke uvijek za mene savršene.

Poremećaj: Plač
Vjerojatni uzrok: Suze su rijeka života. Prolijevamo ih i kada o smsretni, i kada smo tužni, i kada smo u strahu.
Afirmacija: U skladu sam sa svim svojim emocijama. Volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Pluća
Vjerojatni uzrok: Sposobnost da živimo život.
Afirmacija: Živim život u savršenoj ravnoteži.

Poremećaj: -problemi-
Vjerojatni uzrok: Depresija. Tuga. Strah pred življenjem. Osjećaj da ne zaslužujemo živjeti život u potpunosti.
Afirmacija: Imam tu sposobnost da uživam u punoći življenja. Potpuno volim život.

Poremećaj: Pobačaj (spontani)
Vjerojatni uzrok: Strah. Strah od budućnosti. Osjećaj "ne sada - kasnije." Neprikladno odabran trenutak.
Afirmacija: U mom životu uvijek su prisutne božanske ispravne odluke. Volim i prihvaćam sebe. Sve je u redu.

Poremećaj: Podrigivanje
Vjerojatni uzrok: Strah. Prebrzo življenje.
Afirmacija: Postoji vrijeme i mjesto za sve što trebam učiniti. Smirena sam.

Poremećaj: Poliomyelitis
Vjerojatni uzrok: Paralizirajuća ljubomora. Želja da zaustavimo nekoga.
Afirmacija: Ima dosta za svakoga. Stvaram svoje dobro i svoju slobodu, s mislima prepunim ljubavi.

Poremećaj: Povišena temperatura
Vjerojatni uzrok: Bijes. Osjećaj gorenja iznutra.
Afirmacija: Smirena sam i ispunjena ljubavlju i mirom.

Poremećaj: Predmenstruacijski sindrom - P.M.S.
Vjerojatni uzrok: Dopuštamo prevladavanje konfuzije. Pridajemo veliki značaj vanjskim utjecajima. Odbijanje ženskih procesa koji se događaju u našem tijelu.
Afirmacija: Sada ja preuzimam kontrolu nad svojim umom i životom. Ja sam snažna i dinamična žena. Svaki dio moga tijela savršeno funkcionira. Ja volim sebe.


Poremećaj: Prehlade
Vjerojatni uzrok: Radimo previše stvari u isto vrijeme. Mentalna konfuzija i nered. Male emocionalne povrede. Uvjereni smo da "svake zime dobijmo čak tri prehlade."
Afirmacija: Dopuštam svome umu da se opusti i smiri. U meni su i oko mene jasnoća i harmonija.

Poremećaj: Prirođene greške
Vjerojatni uzrok: Karma. Odabrali smo doći u ovom obliku. Mi biramo svoje roditelje.
Afirmacija: Svako je iskustvo dobro za naš razvoj. Sigurna sam ovdje gdje jesam.

Poremećaj: Prekomjerna težina
Vjerojatni uzrok: Strah i potreba za zaštitom. Bijeg od osjećaja. Nesigurnost i odbacivanje sebe. Potraga za ispunjenjem.
Afirmacija: U miru sam sa svojim osjećajima. Sigurna sam ovdje gdje jesam. Ja sama stvaram svoju vlastitu sigurnost. Volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Proširene vene
Vjerojatni uzrok: Stalno zatječemo sebe kako tapkamo na mjestu, u situacijama koje najviše mrzimo. Osjećamo da previše radimo i da smo preopterećeni. Obeshrabrenost.
Afirmacija: Prepoznajem istinu života. Živim i krećem se s radošću. Volim život i slobodno se krećem.

Poremećaj: Probava
Vjerojatni uzrok: Predstavlja oslobađanje od nepotrebnog.
Afirmacija: Oslobađanje je lako

Poremećaj: -problemi-
Vjerojatni uzrok: Bojazan pred oslobađanjem od staroga i onoga što nam više ne treba.
Afirmacija: Slobodno i s lakoćom oslobađam se staroga i s radošću prihvaćam novo.

Poremećaj: Problemi u menopauzi
Vjerojatni uzrok: Strah da više nećemo biti željeni. Strah od starenja. Odbacivanje samih sebe. Osjećamo da nismo dovoljni sami sebi.
Afirmacija: U ravnoteži sam i pomirena sa životnim mijenama. Blagoslivljam svoje tijelo s ljubavlju. Sve je u redu u mom svijetu.

Poremećaj: Problemi s čeljusti
Vjerojatni uzrok: Bijes. Ogorčenje. Želja za osvetom.
Afirmacija: Mijenjam sheme koje su me dovele u ovo stanje. Volim i prihvaćam sebe. Sigurna sam.

Poremećaj: Problemi s bubrezima
Vjerojatni uzrok: Kritiziranje, razočaranje i neuspjeh u bilo kom životnom području. Stid. Ponašanje malog djeteta.
Afirmacija: Mojim životom uvijek rukovode božanske ispravne odluke. Svako moje iskustvo donosi mi nešto dobro. Sasvim sigurno odrastam.

Poremećaj: Problemi s kožom
Vjerojatni uzrok: Tjeskoba i strah. Stari i duboko skriveni otpor. Osjećaj da smo ugroženi.
Afirmacija: S ljubavlju štitim sebe; spokojna sam i smirena. U vezi s prošlošću sve je oprošteno i zaboravljeno. U ovom sam trenutku slobodna.

Poremećaj: Problemi s adrenalinom
Vjerojatni uzrok: Defetizam. Nemir. Nebriga prema sebi.
Afirmacija: Volim i prihvaćam sebe. Veoma držim do sebe.

Poremećaj: Problemi sa desnima
Vjerojatni uzrok: Nesposobnost da se držimo svojih odluka. "Isprazan" život.
Afirmacija: Ja sam odlučna osoba. Sve svoje odluke izvodim do kraja i podržavam sebe s ljubavlju.

Poremećaj: Problemi s mjehurom
Vjerojatni uzrok: Tjeskoba. Zadržavanje starih ideja. Bojimo ih se osloboditi. Osjećaj "ogorčenosti".
Afirmacija: S lakoćom i ugodom oslobađam se starog i prihvaćam novo u svom životu. Sigurna sam.

Poremećaj: Problemi sa starenjem
Vjerojatni uzrok: Društvene predrasude. Zastario način razmišljanja. Strah od sebe i odbacivanje sadašnjosti.
Afirmacija: Volim i prihvaćam sebe bez obzira na to koliko godina imam. Svaki je trenutak života savršen i vrijedan.

Poremećaj: Proljev
Vjerojatni uzrok: Strah. Odbijanje. Bijeg.
Afirmacija: Moje prihvaćanje, asimilacija i odbacivanje u savršenom su odnosu. U skladu sam sa svojim životom.


Poremećaj: Prostata
Vjerojatni uzrok: Predstavlja muški princip.
Afirmacija: Ja privaćam svoju muškost i uživam u njoj.

Poremećaj: Problemi s prostatom
Vjerojatni uzrok: Mentalni strahovi oslabili su muškost. Odustajanje. Seksualni pritisak i krivnja. Negativan stav prema starenju.
Afirmacija: Volim i prihvaćam sebe. Prihvaćam svoju vlastitu snagu. Uvijek ću biti mladoga duha.

Poremećaj: Prsti
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju životne detalje.
Afirmacija: Mirno doživljavam raznolikosti.

Poremećaj: -palac-
Vjerojatni uzrok: Predstavlja intelekt i brigu.
Afirmacija: Moj je um smiren.

Poremećaj: -kažiprst-
Vjerojatni uzrok: Predstavlja ego i strah.
Afirmacija: Sigurna sam.

Poremećaj: -srednji prst-
Vjerojatni uzrok: Predstavlja ljutnju i seksualnost.
Afirmacija: Moja mi seksualnost pruža zadovoljstvo.

Poremećaj: -prstenjak-
Vjerojatni uzrok: Predstavlja zajedništvo i tugu.
Afirmacija: Ja volim. Smirena sam.

Poremećaj: -mali prst-
Vjerojatni uzrok: Predstavlja obitelj i pretvaranje.
Afirmacija: Osjećam se bliska životu u obitelji.

Poremećaj: -artrični prsti-
Vjerojatni uzrok: Želja za kažnjavanjem. Okrivljavanje. Osjećamo da smo žrtve svog iskustva.
Afirmacija: Gledam oko sebe s ljubavlju i razumijevanjem. I sva svoja iskustva doživljavam s ljubavlju.

Poremećaj: -nožni prsti-
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju sićušne pojedinosti budućnosti.
Afirmacija: Sve te pojedinosti dogodit će se same od sebe.

Poremećaj: Psorijaza
Vjerojatni uzrok: Strah da ćem o biti povrijeđeni. Otupljivanje osjećaja i samog sebe. Odbijanje preuzimanja odgovornosti za svoje vlastite osjećaje.
Afirmacija: Ja mogu uživati u radosti života. Zaslužujem i prihvaćam sve najbolje u svom životu. Volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Rahitis
Vjerojatni uzrok: Slabo emocionalno okruženje. Nedostatak ljubavi i sigurnosti.
Afirmacija: Sigurna sam i podržavana samom ljubavlju iz svemira.

Poremećaj: Rak
Vjerojatni uzrok: Duboka emocionalna povreda. Ogorčenje koje dugo držimo u sebi. Duboka tuga koja nas izjeda iznutra. Mržnja. Ništa nema smisla.
Afirmacija: S ljubavlju opraštam i oslobađam se svega iz prošlosti. Odabrala sam ispuniti svoj svijet radošću. Volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Rak na usnama
Vjerojatni uzrok: Neizrečene riječi ogorčenja. Krivnja.
Afirmacija: Stvaram samo radosna iskustva u svom svijetu ispunjenom ljubavlju.

Poremećaj: Ramena
Vjerojatni uzrok: Njihova je namjena da nose radost, a ne teret života.
Afirmacija: Slobodno mogu uživati u svojoj radosti.

Poremećaj: Reumatizam
Vjerojatni uzrok: Osjećamo da smo žrtve. Nedostatak ljubavi. Kronična gorčina. Ogorčenje.
Afirmacija: Ja stvaram svoja iskustva. Budući da volim i prihvaćam sebe i druge, moja iskustva postaju sve bolja i bolja.

Poremećaj: Reumatoidni artritis
Vjerojatni uzrok: Duboko kritiziranje autoriteta. Osjećate se prevarenima.
Afirmacija: Ja sam svoj autoritet. Volim i prihvaćam sebe. Život je dobar.

Poremećaj: Ručni zglob
Vjerojatni uzrok: Predstavlja kretanje i lakoću.
Afirmacija: Prema svim svojim iskustvima odnosim se s mudrošću, ljubavlju i lakoćom.

Poremećaj: Ruke
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju sposobnost i vještinu prihvaćanja životnih iskustava.
Afirmacija: Prihvaćam sva svoja iskustva s lakoćom i radošću.

Poremećaj: Sklerodermija
Vjerojatni uzrok: Osjećaj nezaštićenosti i nesigurnosti. Drugi nas ljute i ugrožavaju. Stvaramo obrambeni štiti oko sebe.
Afirmacija: Ja sam božanski zaštićena i sigurna sve vrijeme. Sve što radim ispravno je i donosi mi puno ljubavi, što ja prihvaćam s radošću i zadovoljstvom.

Poremećaj: Senilnost
Vjerojatni uzrok: Povratak u takozvanu sigurnost djetinjstva. Zahtijevamo više pažnje i brige za sebe. To je način da pod kontrolom držimo sve oko sebe. Bježanje od svega.
Afirmacija: Bog me štiti. Sigurnost. Mirnoća. Inteligencija ovog svemira ogleda se na svim životnim razinama.

Poremećaj: Sifilis
Vjerojatni uzrok: Pogledaj pod spolne bolesti.
Afirmacija: Odlučila sam biti što jesam. Prihvaćam se takvom kakva jesam.

Poremećaj: Sijeda kosa
Vjerojatni uzrok: Stres. Vjerovanje da ne možemo živjeti bez pritiska i napetosti.
Afirmacija: Smirena sam i osjećam se ugodno u svim područjima svog života. Snažna sam i sposobna.

Poremećaj: Problemi sa sinusima
Vjerojatni uzrok: Iritirira nas jedna osoba, netko nama veoma blizak.
Afirmacija: Pronalazim mir i harmoniju unutar i oko sebe, i to sve vrijeme. Sve je u redu.

Poremećaj: Skolioza
Vjerojatni uzrok: Pogledaj pod Spuštena ramena.

Poremećaj: Slezena
Vjerojatni uzrok: Opsesija. Biti opsjednut stvarima.
Afirmacija: Volim i prihvaćam sebe. Vjerujem da će me životni proces uvijek podržati. Sigurna sam. Sve je u redu.

Poremećaj: Spolni organi
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju muške i ženske principe.
Afirmacija: Mogu slobodno biti što jesam.

Poremećaj: -problemi-
Vjerojatni uzrok: Briga zbog osjećaja da nismo dovoljno dobri.
Afirmacija: Uživam u svom izražavanju života. Savršena sam baš takva kakva jesam. Volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Spuštena ramena
Vjerojatni uzrok: Nosimo sav teret života. Bespomoćnost i beznadnost.
Afirmacija: Ja stojim uspravno i slobodno. Volim i prihvaćam sebe. Svakim danom moj život postaje sve bolji i bolji.

Poremećaj: Srce
Vjerojatni uzrok: Predstavlja središte ljubavi i sigurnosti. (Pogledaj pod krv.)
Afirmacija: Moje srce kuca u ritmu ljubavi.

Poremećaj: -problemi-
Vjerojatni uzrok: Dugoročni emocionalni problemi. Nedostatak radosti. Otvrdnulo srce. Vjerovanje da živimo pod stresom i napetošću.
Afirmacija: Osjećam radost i samo radost. S ljubavlju se prepuštam radosti koja će preplaviti moj um, tijelo i svako moje iskustvo.

Poremećaj: -srčani infarkt-
Vjerojatni uzrok: Potiskivanje radosti iz srca u prilog novca, postizanja karijere itd.
Afirmacija: Ponovo osjećam radost u svom srcu. Izražavam samo ljubav prema svemu.

Poremećaj: Neplodnost
Vjerojatni uzrok: Strah i odbacivanje života. Ili ne želimo iskusiti roditeljstvo.
Afirmacija: Vjerujem u život. Uvijek sam u pravo vrijeme na pravome mjestu i radim prave stvari. Volim i prihvaćam sebe.

Poremećaj: Stidna kost
Vjerojatni uzrok: Predstavlja zaštitu spolnih organa.
Afirmacija: Moja je seksualnost sigurna.

Poremećaj: Stopala
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju naše razumijevanje sebe, drugih i života.
Afirmacija: Moje je razumijevanje sasvim jasno. Spremna sam mijenjati se s vremenom. Sigurna sam.

Poremećaj: Problemi sa stopalom
Vjerojatni uzrok: Strah pred budućnošću i pri poduzimanju važnijih odluka u životu.
Afirmacija: Prolazim kroz svoj život s radošću i lakoćom.

Poremećaj: Stražnjica
Vjerojatni uzrok: Predstavlja snagu. Mlitava stražnjica - gubitak snage.
Afirmacija: Svoju snagu koristim razborito. Osjećam se sigurno. Sve je u redu.

Poremećaj: Svrab
Vjerojatni uzrok: Iskvarene misli. Dopuštamo drugima da nam se podvuku pod kožu.
Afirmacija: Ja sam prepuna života, ispunjena ljubavlju i radošću. Ja sam svoj čovjek.

Poremećaj: Svrbež
Vjerojatni uzrok: Želje koje se protive našim mogućnostima. Nezadovoljstvo. Grižnja savjesti. Osjećamo kao da želimo izaći iz sebe i pobjeći što dalje.
Afirmacija: Osjećam se smireno upravo ovdje gdje se nalazim. Prihvaćam sve što je za mene dobro, jer znam da će sve moje potrebe i želje biti ispunjene.

Poremećaj: Šake
Vjerojatni uzrok: Drže i barataju. Obuhvaćaju i stežu. Grčevito grabe ili ispuštaju. Miluju. Zadaju bol. Nose se s iskustvima.
Afirmacija: Sa svim svojim iskustvima postupam s ljubavlju, radošću i lakoćom.

Poremećaj: Šećerna bolest
Vjerojatni uzrok: Žudnja za nečim što se moglo dogoditi. Velika potreba da sve kontroliramo. Duboka tuga. život je za nas izgubio svoj čar.
Afirmacija: Ovaj je trenutak ispunjen radošću. Sada odabirem da iskusim sav čar života.

Poremećaj: Šum u uhu
Vjerojatni uzrok: Odbijanje da saslušamo. Ne čujemo svoj unutarnji glas. Tvrdoglavost.
Afirmacija: Vjerujem svom Višem Jastvu. S ljubavlju slušam svoj unutarnji glas. Oslobađam se svega što nije u skladu s ljubavlju.

Poremećaj: Štitnjača
Vjerojatni uzrok: Poniženje. Nikada ne mogu učiniti ono što hoću. Kada će doći moj red?
Afirmacija: Prevladavam svoja stara ograničenja i dopuštam sebi da se izražavam slobodno i kreativno.

Poremećaj: Tjeskoba
Vjerojatni uzrok: Nepovjerenje prema životu.
Afirmacija: Volim i prihvaćam sebe. Vjerujem u život. Sigurna sam.

Poremećaj: Testisi
Vjerojatni uzrok: Muški princip, muškost.
Afirmacija: Osjećam se sigurno kao muškarac.

Poremećaj: Tetanus
Vjerojatni uzrok: Potreba da se oslobodimo bijesa i ogorčenosti.
Afirmacija: Dopuštam ljubavi iz svog srca da me očisti iznutra i da iscijeli svaki dio mog tijela i mojih emocija.

Poremećaj: Tikovi, trzanje.
Vjerojatni uzrok: Strah. Osjećaj da nas drugi promatraju.
Afirmacija: Sav me život prihvaća. Sve je u redu. Sigurna sam.

Poremećaj: Timus
Vjerojatni uzrok: Glavna žlijezda imunološkog sustava. Osjećaj ugroženosti. "Oni" me napadaju.
Afirmacija: Moje misli ispunjene ljubavlju održavaju moj imunološki sustav snažnim. Sigurna sam i u sebi i izvan sebe. Iscjeljujem sebe s ljubavlju.

Poremećaj: Trakavica
Vjerojatni uzrok: Strogo uvjerenje da smo žrtva i da smo nečisti. Sudeći prema stavovima drugih, i bespomoćni.
Afirmacija: Drugi samo odražavaju dobre osjećaje koje ja imam sama o sebi. Volim i prihvaćam sve što ja predstavljam.

Poremećaj: Trbušni grčevi
Vjerojatni uzrok: Strah. Susprezanje osjećaja.
Afirmacija: Vjerujem u život. Ja sam sigurna.

Poremećaj: Tuberkuloza
Vjerojatni uzrok: Zaokupljenost sebičnošću. Posesivnost. Okrutne misli. Osveta.
Afirmacija: Voljenjem i prihvaćanjem sebe stvaram oko sebe svijet ispunjen mirom i radošću.

Poremećaj: Tumori
Vjerojatni uzrok: Njegovanje starih emocionalnih povreda i šokova. Izgrađivanje osjećaja grižnje savjesti.
Afirmacija: S ljubavlju se oslobađam prošlosti i okrećem novome danu. Sve je u redu.

Poremećaj: Ugojenost
Vjerojatni uzrok: Predstavlja želju za zaštitom. Pretjerana osjetljivost.
Afirmacija: Božja me ljubav štiti. Uvijek sam sigurna i zaštićena.

Poremećaj: Uši
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju sposobnost slušanja.
Afirmacija: Slušam s ljubavlju.

Poremećaj: Uhobolja
Vjerojatni uzrok: Bijes. Ne želimo nešto čuti. Preveliki nemir. Roditelji se često prepiru.
Afirmacija: Okružuje me samo harmonija. S ljubavlju slušam ugodne i dobre stvari. Ja sam središte ljubavi.

Poremećaj: Ukočen vrat
Vjerojatni uzrok: Nepopustljiva tvrdoglavost.
Afirmacija: Mogu slobodno razmotriti i druga gledišta.

Poremećaj: Ukočenost
Vjerojatni uzrok: Strogo i kruto razmišljanje.
Afirmacija: Dovoljno sam sigurna da mogu imati prilagodljiv um.

Poremećaj: Umor
Vjerojatni uzrok: Opiranje, dosada. Nedostatak ljubavi prema onome što radimo.
Afirmacija: Prepuna sam entuzijazma i ispunjena energijom.

Poremećaj: Upala "Itis"
Vjerojatni uzrok: Strah. Razbjesnjeti se. Usplamtjele misli.
Afirmacija: Moje su misli mirne i usredotočene.

Poremećaj: Upala pluća (pneumonija)
Vjerojatni uzrok: Očaj. Umor od života. Ne dopuštamo da nam zacijele emocionalne rane.
Afirmacija: Slobodno se povodim za božanskim idejama, koje su preplavljene dahom i inteligencijom života.

Poremećaj: Upala crvuljka
Vjerojatni uzrok: Strah. Strah pred životom. Blokiranje dobrih stvari.
Afirmacija: Sigurna sam. Opuštena sam i radujem se životu.

Poremećaj: Upala krajnika
Vjerojatni uzrok: Strah. Potisnute emocije. Neiskazana kreativost.
Afirmacija: Što je dobro za mene, sada slobodno dolazi u moj život. Božanske ideje iskazuju se kroz mene. Smirena sam.

Poremećaj: Upala vena (Hebitis)
Vjerojatni uzrok: Bijes i frustracija. Okrivljavanje drugih zbog naših ograničenja. Nedostatak životne radosti.
Afirmacija: Ja sada osjećam radost i smirena sam.

Poremećaj: Upala jetre
Vjerojatni uzrok: Otpor prema našim promjenama. Strah, bijes, mržnja. Jetra je centar u kojem se skuplja bijes i gnjev.
Afirmacija: Moj duh je pročišćen i slobodan. Oslobađam se prošlosti i krećem u nešto novo. Sve je u redu.

Poremećaj: Urasli nožni nokat
Vjerojatni uzrok: Zabrinutost i krivnja oko toga imamo li pravo krenuti naprijed.
Afirmacija: Moje je božansko pravo da odaberem kojim ću životnim putem ići. Sigurna sam i slobodna.

Poremećaj: Urtikarija (koprivnjača)
Vjerojatni uzrok: Mali i prikriveni strahovi. Činimo od buhe slona.
Afirmacija: Donosim mir u svaki dio svog života.

Poremećaj: Usta
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju prihvaćanje novih ideja i njihovo izražavanje.
Afirmacija: S ljubavlju njegujem sebe.

Poremećaj: -problemi-
Vjerojatni uzrok: Suženo gledanje na stvari oko sebe. Zatvoren um. Nesposobnost prihvaćanja novih ideja.
Afirmacija: Pozdravljam sve nove ideje i zamisli, i prihvaćam ih s lakoćom.

Poremećaj: Utrnulost (parestezija)
Vjerojatni uzrok: Uskraćivanje ljubavi i pažnje. Mentalno umiranje.
Afirmacija: Dijelim svoju ljubav i osjećaje s drugima. Odgovaram na ljubav u svima.

Poremećaj: Vaginitis
Vjerojatni uzrok: Bijes na partnera. Seksualna krivnja. Samokažnjavanje.
Afirmacija: U drugima se ogleda ljubav i prihvaćanje koje ja osjećam za sebe. Uživam u svojoj seksualnosti.

Poremećaj: Spolne bolesti
Vjerojatni uzrok: Seksualna krivnja. Potreba za samokažnjavanjem. Uvjerenje da su spolni organi griješni i prljavi. Zloupotrebljavanje drugih.
Afirmacija: S ljubavlju i radošću prihvaćam svoju seksualnost i sve njene izraze. Prihvaćam samo misli koje me podržavaju i čine da se osjećam dobro.

Poremećaj: Vitiligo
Vjerojatni uzrok: Nepripadanje. Osjećamo da se nalazimo izvan svih stvari i izvan grupe.
Afirmacija: Nalazim se u središtu ljubavi i potpuno sam povezana s ljubavlju.

Poremećaj: Žuljevi
Vjerojatni uzrok: Otpor. Nedostatak emocionalne zaštite.
Afirmacija: Lako plovim rijekom života sa svakim iskustvom koje doživim. Sve je u redu.

Poremećaj: Vrat
Vjerojatni uzrok: Predstavlja fleksibilnost. Sposobnost da vidimo što se nalazi iza nas.
Afirmacija: Pomirena sam sa životom.

Poremećaj: Problemi s vratom
Vjerojatni uzrok: Odbijamo sagledati i drugu stranu problema. Tvrdoglavost i nefleksibilnost.
Afirmacija: S fleksibilnošću i s lakoćom sagledavam problem sa svih strana. Postoje beskrajni načini da neke stvari sagledamo ili učinimo. Sigurna sam.

Poremećaj: Vrtoglavica
Vjerojatni uzrok: Nepostojane i raspršene misli. Odbijamo suočiti se.
Afirmacija: Usredotočen sam i smiren u svom životu. Nema prepreka da živim i uživam u svom životu.

Poremećaj: Stidnica
Vjerojatni uzrok: Predstavlja ranjivost.
Afirmacija: Sasvim je u redu da sam ranjiva.

Poremećaj: Zadah iz usta
Vjerojatni uzrok: Bijes i želja za osvetom, iza kojih stoje loša iskustva.
Afirmacija: S ljubavlju se oslobađam prošlosti. Odabirem da do izražaja dođe samo osjećaj ljubavi.

Poremećaj: Zadah iz usta (Halitosis)
Vjerojatni uzrok: Neodgovarajući životni stavovi. Zlobno ogovaranje. Ružne misli.
Afirmacija: Obraćam se drugima s nježnošću i ljubavlju. Odašiljem samo dobro od sebe.

Poremećaj: Zadržavanje tekućine
Vjerojatni uzrok: Što se bojite da ćete izgubiti?
Afirmacija: Oslobađam se s radošću.

Poremećaj: Zglob
Vjerojatni uzrok: Predstavlja kretanje i lakoću.
Afirmacija: Prema svim svojim iskustvima se odnosim s mudrošću, ljubavlju i lakoćom.

Poremećaj: Zglobovi
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju promjene životnih pravaca i lakoću kretanja.
Afirmacija: S lakoćom se mijenjam. Moj je život pod božanskim vodstvom i ja se uvijek krećem u najboljem pravcu.

Poremećaj: Zubi
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju odluke.

Poremećaj: -problemi-
Vjerojatni uzrok: Dugoročna neodlučnost. Nesposobnost da razlučimo svoje ideje na one koje su za analizu i na one koje su za donošenje odluka.
Afirmacija: Donosim svoje odluke na principima istine. Opuštena sam jer sigurno znam da se u mom životu događaju samo prave stvari.

Poremećaj: Zeludac
Vjerojatni uzrok: Održava prehranu. Probavlja ideje.
Afirmacija: S lakoćom prihvaćam život.

Poremećaj: -problemi-
Vjerojatni uzrok: Uplašenost. Strah od novoga. Nesposobnost prihvaćanja svega što je novo.
Afirmacija: Život je u skladu sa mnom. Prihvaćam novo u svakom trenutku, svakog dana. Sve je u redu.

Poremećaj: Ženski problemi
Vjerojatni uzrok: Poricanje sebe. Odbijanje ženskog principa i ženskosti.
Afirmacija: Uživam u svojoj ženskosti. Volim što sam žena. Volim svoje tijelo.

Poremećaj: Žgaravica
Vjerojatni uzrok: Strah. Strah. Strah. Strah koji vas sasvim prožima.
Afirmacija: Dišem slobodno i punim plućima. Sigurna sam. Imam povjerenja u život.

Poremećaj: Živci
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju komunikaciju. Prijemčivi prijenosnici.
Afirmacija: Komuniciram s lakoćom i radošću.

Poremećaj: Živčani slom
Vjerojatni uzrok: Usredotočenost na sebe. Začepljem kanali komunikacije.
Afirmacija: Otvaram svoje srce i stvaram samo komunikacije ispunjene ljubavlju. Sigurna sam i sve je u redu.

Poremećaj: Žlijezde
Vjerojatni uzrok: Predstavljaju stanice "posjedovanja." Želja da poguramo vlastiti život.
Afirmacija: Prepuna sam stvaralačke snage.

Poremećaj: -problemi-
Vjerojatni uzrok: Slaba realizacija pokretačkih ideja.
Afirmacija: Ja posjedujem sve božanske ideje i aktivnosti koje su m i sada potrebne. Slobodno krećem naprijed.

Poremećaj: Žučni kamenci
Vjerojatni uzrok: Ogorčenost. Teške misli. Osuđivanje sebe i drugih. Oholost.
Afirmacija: S radošću se oslobođam prošlosti. Život je čaroban, a ja sam prekrasna.

Poremećaj: Žutica
Vjerojatni uzrok: Vanjske i unutarnje predrasude. Neuravnotežen um.
Afirmacija: Imam razvijen osjećaj tolerancije, suosjećanja i ljubavi prema svim ljudima, a i prema sebi.