nedjelja, 5. veljače 2012.

Programiranje kristala

DAVORKA I NJEN SVIJET




Kristali rade sa bilo kakvom vrstom energije, ne samo sa onim energijama koje potiču od Svjetlosti i Bezuvjetne Ljubavi, a to je potrebno da zna svako, ko radi sa kristalima i ima ih u svom vlasništvu. Stoga, mora se znati kako da ih se čisti, reprogramira i ponovno programira. Jer, morate shvatiti da se sa nekim kristalima iz zemlje radilo i prije, i u vrijeme Lemurije i Atlantide, ali ne uvijek u svrhu i u pravcu Svjetlosti. Posljedično tome, to je rezultiralo i razaranjem velike civilizacije Atlantide. Znači, kristali su korišteni mnogo puta ranije, čak i kada su bili u zemlji. Zna se desiti da, kad vam kristali dođu u ruke, još uvijek mogu sadržavati programe koji im omogućuju da rade sa onim energijama koje ne potiču od Svjetlosti. Zato, deprogramiranje zaustavlja prethodno utisnute programe u kristale. Postoji razlika između programiranja i čišćenja kristala.

Programiranje utiskuje komandu, ideju ili misao, u unutrašnju matricu kristala, baš kao što biste stavili informaciju na vaš hard disk u kompjuteru. A čišćenje samo čisti kristal od nakupljenih, neželjenih energija. Prvo da objasnimo kako se to deprogramiraju i čiste naši kristali. Iako se često preporučuje čišćenje kristalima sa solju odnosno slanom vodom, to NIJE preporučljivo jer tada kristal dehidrira i remeti mu se struktura.

Kako onda čistimo kristale? Sa NAMJEROM. Znamo da je misao - energija, a namjera je - sve. Kad iscrtate simbol u svom umu ili rukama ili ponavljate ime simbola, onda se povezujete sa energijom tog simbola. Mogli biste reći da je on povezan sa vašom namjerom. Stoga i koristimo namjeru da očistimo i deprogramiramo naše kristale.
Prvo, držeći kristal za podnožje u jednoj ruci (obično u desnoj) i usmjeravajući ga ka drugoj ruci, mi formuliramo namjeru našim mislima a namjera je: "Ti ćeš biti deprogramiran (ili očišćen)". Zatim, reprogramiramo kristal, koristeći isti metod, iako je namjera sada nešto drugačija. Ako imate Reiki II i radite sa simbolima, onda držeći kristal u obema rukama, povežite se sa kristalom koristeći Cho Ku Rei, zatim sa simbolom Sei He Ki očistite kristal od nakupljenih energija, a potom ponovno stavite u njega Cho Ku Rei. Zatim afirmišite da je kristal sada deprogramiran i očišćen od svih neželjenih energija.
(Možda ćete ovo morati da uradite tri puta. Inače je bolje uraditi to tri puta nego samo jednom. Zato, kad god treba da promjenite svoj život ili život vaših klijenata koristeći ove kristale i simbole, znajte da je to najbolje uraditi ako stalno sve ponavljate po tri puta). Možete također ovu svoju namjeru uputiti i iz svog trećeg oka. No, ako ste navikli to raditi rukama, onda vizualizirajte komandu kako teče iz vaših ruku u kristal ili gađajući iz trećeg oka i iz vaših ruku. Vježbajte s ovim kombinacijama da biste pronašli svoju idealnu.



Kada ste uklonili prvobitni program iz kristala, onda ga morate reprogramirati ponovo. Opet koristimo isti metod namjere. Mnogi praktičari kristaloterapije programiraju kristale sa više programa. Neki su komandujući programi, a neki su podprogrami, da ih tako nazovemo. Prvi komandujući program jeste: "Ti ćeš kanalisati samo energije prvobitnog (sjemenskog) plana Kreacije, u skladu sa Božanskom Voljom." Drugi dio ovog programa je: "Ti ćeš se sam čistiti."
1. Podprogram: ti nećeš kanalisati nikakve energije koje su se odvojile od Svjetlosti.
2. Podprogram: ti ćeš početi raditi kad kažem: KRENI i stat ćeš kad kažem: STANI.

Također, dobro je uvijek programirati kristale sa podprogramom koji kaže da niko ne može promijeniti program ovog kristala osim vas. Ili, kad radite programiranje kristala za nekog drugog, onda navedite ime te osobe i po mogućstvu zamislite njen lik. Vi možete dodati ili izbrisati mnoge dodatne podprograme uvašem kristalu. Dobro je znati da kristal koji je dug samo jedan inč je sposoban držati u sebi hiljade programa odjednom. Možete ih programirati da vam pomognu olakšati neke događaje u vašem životu, (programirate ih na situaciju, u skladu sa Najvećim Dobrom za vas i sva druga bića uključena u tu situaciju) ili da vam donesu razne energije u život, poput povezivanja sa svojim Višim Sopstvom, svojom JA JESAM PRISUTNOŠĆU, ili za aktiviranje sposobnosti da kanalizirate višedimenzionalne energije. Također, možete tražiti da vam dovedu bilo koje iscjeliteljske modalitete. No, ne treba programirati kristale da donesu tačno određene vrste iscjeljenja ljudima. Mi smo, naime, samo provodnici iscjeljivanja, i stoga se sve treba raditi u skladu sa Božanskom Voljom i Najvećim Dobrom osobe koja se iscjeljuje ovim načinom. Stoga, kad programirate kristal sa "energijama prvobitnog (sjemenskog) plana Kreacije u skladu sa Božanskom Voljom" tada će odgovarajuće liječenje automatski biti kanalizirano i povećano kroz kristal. Da biste dodali ili pobrisali programe sa daljine, samo vizualizirajte kristal koji želite promijeniti, zatim dodajte ili izbrišite program. Pošaljite mentalno komandu kristalu, koju ćete propratiti sa Hon Sha Ze Sho Nen simbolom, (za one koji imaju znanje o reiki simbolima)Ovaj simbol će nositi poruku kristalu, i kristal će se aktivirati.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET