nedjelja, 5. veljače 2012.

Recept za tinkturu od bijelog luka

DAVORKA I NJEN SVIJET
Recept za ovaj lijek pronađen je u starom kineskom manastiru na jednoj od glinenih pločica. Preveden je i ispitivan od strane UNESKA šezdesetih godina dvadesetog veka. Utvrđeno je da je lijek namijenjen za čišćenje krvnih sudova od masnih i krečnih naslaga. Jako efikasan za to za šta je namenjen, ali i za niz drugih problema kao što su poboljšanje vida, nekih vitalnih funkcija organizma, sprečavanje infarkta, a pomaže u oporavku od bolesti..
Lijek se pravi od 3 dl 96% alkohola i 350 gr bijelog luka. Pripremati ga na sljedeći način;
Bijeli luk očistiti isključivo rukama tj, noktima( ne metalnim nožem), oguliti koru i drvenim čekićem ili oklagijom ga izgnječiti. Staviti ga u staklenu teglu i preliti sa 3 dl alkohola. Teglu zatvoriti celofanom nikako metalnim poklopcem. Teglu držati u ostavi na sobnoj temperaturi 10 dana posijle čega svu masu procijediti koz gazu ili lanenu krpu. Luk dobro iscijediti i baciti dok tečnost koja dobije žuto-narandžastu boju ostaviti još 10 dana da odstoji zatvorena u tegli. Lijek je tada gotov i može se koristiti.
Lijek se koristi prvih 10 dana po priloženoj tabeli dok se kasnije od 11-tog dana koristi po 25 kapi dok se ne potroši uz svaki obrok. (3x dnevno). Lijek se uzima isključivo sa 005 litara mlijeka što je polovina kafene šolje. Koristi se isključivo svježe mlijeko, ne kiselo ni jogurt i mora se obavezno 3 puta na dan konzumirati. Ne smije se preskakati. Ako se zaboravi uveče popiti u razmaku od par sati. Uvijek ga uzimati uz neki obrok, bar par zalogaja.
Ako se tretman prekine ne smije se nastavljati. Isto tako može se ponoviti poslije pet godina nikako ranije. Inače tinkture ima dovoljno za nekih 45 do 50 dana konzumiranja.
Još jednom važna napomena: Lijek ne smije nikako doći u dodir sa metalom.
Kapi lijeka otapati u pola kafene šoljice svježeg mlijeka(50ml).
Evo rasporeda uzimanja lijeka:

dan doručak ručak večera

Prvi 1 kap 2 kapi 3 kapi
Drugi 4 kapi 5 kapi 6 kapi
Treći 7 kapi 8 kapi 9 kapi
Četvrti 10 kapi 11 kapi 12 kapi
Peti 13 kapi 14 kapi 15 kapi
Šesti 15 kapi 14 kapi 13 kapi
Sedmi 12 kapi 11 kapi 10 kapi
Osmi 9 kapi 8 kapi 7 kapi
Deveti 6 kapi 5 kapi 4 kapi
Deseti 3 kapi 2 kapi 1 kap

Od 11-tog dana pa na dalje po 25 kapi u 50 ml. mlijeka

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET