srijeda, 16. travnja 2014.

DAVORKA I NJEN SVIJET

Dijeta kao lijek od raka dojke?!?

Hrana zasigurno u dosta slučajeva pogoduje zdravlju čovjeka, pa može služiti i kao lijek. Ovom prilikom vam predstavljamo 'dijetu', ako je tako možemo nazvati, koja bi prema dugogodišnjem istraživanju doktorice Mary Flynn znatno smanjuje rizik od obolijevanja od raka.

Godinama su provođena mnoga istraživanja na ovu temu, također, mnoga istraživanja se rade i danas, no recimo da je slavna dijetetičarka Mary Flynn, nakon 25 godina istraživanja izradila jedinstven program prehrane koji pomaže u borbi protiv raka dojke.
Važno je napomenuti da se ovaj 'dijeta' program odnosi i na zdrave žene (preventivno djelovanje) i na oboljele od raka dojke.
Zašto kažemo dijeta? Primarni cilj ovog programa prehrane je gubitak suvišnih kilograma. Treba znati da gojaznost, odnosno pretilost povećava rizik od oboljenja od raka dojke, a pretilost dolazi i kao jedna od nuspojava liječenja ove opake bolesti.
Gubitak težine je dakle prvi korak, no to je tek početak borbe protiv raka dojke.
Nadalje, da bi liječili rak dojke potrebno je smanjiti biomarkere raka, to su proteini i druge tvari u krvi koje ukazuju na razinu rizika od oboljenja od raka.

Kako znati dali ova dijeta uopće djeluje?

Teško je pričati o izlječenju konkretno, zato rak i nosi epitete opaka bolest, neizlječiva i slično, no sa druge strane treba znati da su provedena istraživanja pokazala odlične rezultate koji potkrepljuju teoriju ovog načina liječenja.
Naime, nedavno istraživanje otkrilo je da su žene koje su se pridržavale ove dijete uspjele da smanje tjelesnu masu, te ono što je više bitno uspjele su poboljšati biomarkere raka.
Dijeta doktorice Flynn bazirana je na mediteranskoj prehrani koja je već prije dokazala učinkovitost u smanjenju rizika oboljenja od raka. Ono po čemu se ova 'dijeta' razlikuje od drugih je i to što su namirnice koje koristimo u ishrani jako ukusne. Način prehrane dopušta da jedete kolače i druge slastice.

Kako se pravilno hraniti?

Ključ je u izboru namirnica, a da bi znali koje namirnice da konzumirate pridržavajte se sljedećih pravila:
Prema preporuci doktorice Flynn trebalo bi da izbjegavate meso, a tu se ubraja riba i drugi mesnati morski plodovi. U biti, meso se ne smatra lošom hranom, no ono uopće nema antikancerogeni učinak koji je ključan u ovom programu. Ako baš ne želite postati vegetarijanac tada birajte do 370 grama mesa tjedno, i to meso peradi ili morskih plodova.
Maslinovo ulje treba da postane izbor za zamjenu ostalih masnoća. Ono je jako bitno u borbi protiv raka dojke. Maslinovo ulje bogato je antioksidansima i vitaminom E. Maslinovo ulje usporava probavu pa vas tako duže održava sitima.
Cjelovite žitarice su važne u borbi protiv raka. One sadrže vlakna koja pomažu u reguliranju tjelesne mase te smanjuju razinu estrogena u krvi. Sve to dovodi do smanjivanja rizika oboljenja od raka.
Povrće obiluje sastojcima koji se uspješno bore protiv raka. Logično je da u vaš režim ishrane ubacite i odgovarajuće količine raznovrsnog povrća. Da bi sačuvali što više zdravih sastojaka u povrću nemojte ga puno obrađivati, potrudite ga se tek lagano prokuhati na maslinovom ulju.
Voće je jako zdravo no treba ga jesti umjereno. Voća možete jesti tri porcije na dan. Ono obiluje ugljikohidratima što znači da je jako kalorično. Da bi jeli voće sa što manje kalorija, trudite se birati voće koje ima prirodno tamniju boju. Što je boja tamnija, to je voće bogatije karotenoidima pa je bolje za vas.
Jela od mlijeka, sira i jaja treba ograničiti na dva obroka dnevno. To su dosta kalorične namirnice, no sa druge strane ne djeluju antikancerogeno, niti imaju neke druge jako zdrave komponente u sebi. Tek se može preporučiti konzumacija jaja, jer tako možete povećati razinu aminokiselina, vitamina i minerala u vašem organizmu.
DAVORKA I NJEN SVIJET

Sirup od koprive je najbolji lijek za čišćenje krvi

Lijek za čišćenje krvi

Ovaj sok je dobar i protiv reume i artritisa, a kako koprive imaju mnogo željeza koriste ga i u borbi protiv anemije. Čak ga piju oni koji imaju astmu i probleme sa kožom. Takođe, vjeruje se da sprječava respiratorne i urinarne probleme, ali i gubitak kose. Ne morate ga uvijek razblaživati sa vodom, možete ga samo posuti preko svojih američkih palačinki.
Donosimo vam dva recepta – jedan sasvim jednostavan, a drugi u kombinaciji sa limunom i medom.
Najjednostavniji sirup od kopriva
Potrebno vam je: 1 kg listova mlade koprive, 2,5 litre vode i šećer (500 gr na svakih 500 ml tečnosti).
Operite i ocijedite listove koprive, pa ih potopite u vodu i krčkajte na srednjoj temperaturi oko sat vremena, dodajući vodu koja ukuha. Procijedite, pa dodajte šećer i miješajte dok se ne istopi u potpunosti. Dobijeni sirup sipate u staklene flaše i dobro zatvorite. (Listovima koprive možete dodati i listove ribizle u odnosu 1:1).
Koprive, med i limun

Pripremite: oko 400 gr svježih mladih listova koprive, sok od 6 većih limunova, 800 gr šećera, 5 punih kašika livadskog meda i 1 litar filtrirane vode.
Postoji jedan trik, ukoliko vam se ne sviđa ideja sa ovako mnogo šećera. Možete ga zamijeniti medom, ali samo dio, recimo 300 gr – zamijenite sa 1 kg meda, ali ga ne kuhate i dodajete rashlađenom sirupu. Ovako dobijen sok ima kraći rok trajanja.
Koprive operite i isjeckajte. Ulijte vodu u šerpu i stavite šećer (recimo pola smeđeg, pola bijelog). Sve stavite na šporet da kuha povremeno mješajući (kada prokuha ostavite da krčka 5 minuta). Ukoliko se pojavi pjena na površini uklonite je kašikom.
Koprive stavite u keramičku posudu i prelijte šećernim sirupom. Poklopite tanjirem i pritisnite težom čašom ili teglicom. Ostavite tako 10 minuta. Sada dodajete limunov sok i med. Rukama cijedite sok i odvajate koprive. Kada dobijete sirup, procijedite ga kroz cjediljku ako je potrebno i posao je završen. Sirup sipate u sterilizovane boce, zatvorite i ostavite na rashladnom i tamnom mjestu.
Sok pravite tako što pomješate ¼ čaše sirupa sa ¾ vode. Sirup može trajati 6 mjeseci.
DAVORKA I NJEN SVIJET

Recept za laneno ulje

lanKako se priprema ljekovito laneno ulje?


U 1 litru hladne vode staviti 50g lanenog sjemena. Ostaviti da ključa 2 minuta, a zatim skloniti sa vatre, pokriti i nakon 10 minuta procijediti.
Indikacije: Pruritis (kronični svrab kože), ekcem.
Ovo ulje, na isti način pripremljeno, ali jači koncentrat (100g sjemena na 500ml vode), preporučljivo je u obliku kataplazme kod apscesa (zagnoja), čira, bronhitisa, neuritisa (upale živčanog vlakna), bolova u mišićima i zglobovima, uboja.
DAVORKA I NJEN SVIJET

 


‘Jednom kada javnost postane svjesna činjenice da propisno spravljen lijek od konoplje može izliječiti gotovo svaku bolest i boljku, tko će se suprotstaviti upotrebi konoplje?’
 Rick Simpson posvetio je svoj život pomaganju pacijentima u patnji (sa svim vrstama bolesti) koristeći prirodno ulje konoplje.
 Simpsonovo ulje konoplje dokazano je efikasno i u liječenju raka.
 Rick Simpson je aktivist za medicinsku upotrebu marihuane te ljudima pruža informacije o ljekovitosti ulja konoplje već gotovo cijelo desetljeće. Rick je izliječio sam sebe 2003. godine od metastazirajućeg raka kože i otad je posvetio život širenju istine o ulju konoplje. Susreo se s golemim brojem protivnika i nedostatkom potpore kanadskih vlasti kao i farmaceutskih kompanija, vladinih agencija za zdravlje te UN-ovih ureda. Unatoč tome Rick Simpson je uspješno (i besplatno) izliječio više od 5000 pacijenata te vjeruje da se mogu izliječiti sve bolesti i sindromi. Naglašava kako je normalno da se sve vrste raka i bolesti izliječe koristeći visoko kvalitetno ulje konoplje kao lijek.
 Rick je liječio pacijente sa rakom, AIDS-om, artritisom, multiplom sklerozom, dijabetesom, leukemijom, Chronovom bolesti, depresijom, osteoporozom, psorijazom, nesanicom, glaukomom, astmom, migrenama, opeklinama, kroničnom boli, mutiranim stanicama (polipi, bradavice, tumori) pa čak i one s potrebnom regulacijom tjelesne težine.
 Službeni dokumentarac ‘Run from the Cure’
Ovaj dokumentarac napravio je Christian Laurette 2008. godine i govori o Rickovoj priči. Sadrži intervjue s ljudima koje je Rickovo ulje izliječilo, ali koji nisu htjeli svjedočiti u njegovu korist na njegovu suđenju 2007. godine na kanadskom Vrhovnom sudu. Dokumentarac odlično objašnjava medicinske koristi ulja konoplje.
‘Želim da ljudi znaju kako se izliječiti’
 Rick Simpson vjeruje kako oralno uzimanje ulja konoplje uništava stanice raka u tijelu, a kada se koristi površinski može izliječiti i bolesti poput melanoma. Kako god bilo, kao i s bilo kojim drugim lijekom, previše ulja konoplje može uzrokovati i neke nuspojave. Tri najčešća su – glad, sreća i pospanost. Ovo je, dakle, iznimno siguran lijek ako ga usporedimo sa stotinama drugih koji su odobreni za korištenje s vrlo malo ili lak nimalo ispitivanja te koji su pacijentima pružili grozne nuspojave među kojima i – smrt. Nitko nikada nije umro od kanabisa ni u kojem obliku.

Rickov recept za ulje

Kako biste napravili ovo ulje potrebna vam je jedna unca (oko 28 grama) suhe biljke. Od jedne unce biljke dobit ćete oko 3-4 grama ulja iako i to varira ovisno o soju biljke.
Vrlo bitna napomena: Ove upute sažete su direktno s Rickove stranice. budite VRLO OPREZNI kada ćete iskuhavati otapala jer te pare su vrlo lako zapaljive. Izbjegavajte pušenje, bilo kakve iskre, vruće površine štednjaka ili bilo kakvih sličnih elemenata. Pripremite i ventilator koji će otpuhati pare što dalje od lonca i budite sigurni da se cijeli procesa odvija u dobro provjetrenom prostoru.
1. Potpuno suhi materijal stavite u plastičnu kantu
2. Navlažite materijal s malo otapala koje ćete koristiti. Može se koristi više otapala – čista nafta, eter, butan, 99-postotni izopropilni alkohol ili čak voda. Za 0,45 kilograma suhog materijala potrebno je 7,6 litara otapala, za jednu uncu materijala dovoljno će biti pola litre za izvlačenje THC-a.
3. Zdrobite biljku koristeći komad čistog netretiranog drveta ili nečeg sličnog. Iako će materijal biti vlažan bit će ga lako drobiti.
4. Nastavite drobiti materijal dodajući otapalo sve dok biljka ne bude u potpunosti prekrivena i namočena. Nastavite miješati oko tri minute. Dok to radite THC će se otpuštati s biljke u otopinu.
5. Odvojite otopinu od ostataka biljke u drugu posudu. Na ovom koraku oslobodili se biljku od otprilike 80 % THC-a.
6. Drugo ispiranje: ponovno dodajte otapalo na ostatke biljke i miješajte još tri minute kako biste oslobodili i ostatak THC-a.
7. Otopinu prelijte u onu prvu otopinu koju ste prethodno odvojili.
8. Bacite ono što je ostalo od biljke nakon dva ispiranja.
9. Uljnu otopinu procijedite kroz filtar za kavu u čistu posudu.
10. Otopinu treba prokuhati: najbolja opcija je kuhati je u kuhalu za rižu. VRLO BITNO: izbjegavajte štednjak, iskre, cigarete i otvorenu vatru jer, kao što smo već napomenuli, pare su iznimno zapaljive.
11. Dodajte otopinu u kuhalo za rižu do 3/4 zapremnine i upalite na opciju ‘HIGH’ (visoka temperatura). Osigurajte da se sve ovo odvija u prostoru koje se može lako provjetriti te imajte u blizini i ventilator koji će otpuhati zapaljive pare. Kako otopina u kuhalu isparava tako nastavite dodavati ostatak otopine i tako sve dok ne dodate kompletnu otopinu u kuhalo.
12. Kako se razina otopine u kuhalo po posljednji put smanjuje dodajte nekoliko kapi vode (10 kapi na 0,56 kg suhog materijala). Ovo će pomoći osloboditi talog i zaštiti ulje od prevelike topline.
13. Kada u kuhalu ostane oko 2,5 cm otopine stavite kuhinjske rukavice i podignite kuhalo te ga malo vrtite uokolo dok ne prestane kipjeti.
14. Kada se otopina iskuha namjestite temperaturu na kuhalo na ‘LOW’, odnosno na nisku temperaturu. Ni u kojem trenutku ulje ne bi smjelo prijeći temperaturu od 140 stupnjeva Celzijevih.
15. I dalje s rukavicama na rukama uklonite posudu s uljem s kuhala. Lagano ga prelijte u posudu od nehrđajućeg čelika.
16. Posudu od nehrđajućeg čelika stavite u dehidrator ili na neku lagano spravu za podgrijavanje kao što je, recimo, grijač za kavu. Možda će biti potrebni sati, ali voda i nestalni terpentini će ispariti iz ulja. Kada primijetite da na površini ulja više nema aktivnosti, ulje je spremno za upotrebu.
17. Usišite ulje plastičnom špricom ili nečime sličnim. Špricom će se ulje kasnije lakše moći izvlačiti i koristiti. Kada se ulje u potpunosti ohladi trebalo bi biti teksture poput guste masti.
Zora novog doba medicine
 Rick Simpson naglašava kako ulje konoplje pomlađuje vitalne organe te nije neuobičajeno da se ljudi osjećaju i 20-30 godina mlađe nakon kratkog perioda korištenja ulja. ‘Nalazimo se u zori novog doba medicine i novog dana za čovječanstvo. Ne samo da konoplja može spasiti svijet, ona može i eliminirati veliku količinu ljudske patnje, ali i stati na kraj gladi u svijetu. Što čekamo?’, kaže Rick.