utorak, 5. travnja 2011.

DAVORKA I NJEN SVIJET: Auras on SciFi Network's "Proof Positive"

DAVORKA I NJEN SVIJET: Auras on SciFi Network's "Proof Positive": "AURA AURA Postoji vjerovanje koje kaže da svako živo bice ima dva tijela,zemaljsko i duhovno,..." DAVORKA I NJEN SVIJET

Auras on SciFi Network's "Proof Positive"

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

AURA

AURA Postoji vjerovanje koje kaže da svako živo bice ima dva tijela,zemaljsko i duhovno,tj.astralno. Kada umremo ili putijemo astralno se odvaja od fizickog. Aura se osjeca po rubovima našeg tijela,narocito oko glave. Za Gautamu Budu se govorilo da je imao spiralnu auru od 320 km.,ona takodjer služi kao prijem i odašiljanje misli ili emocija,a otkriva stanje mentalnog,fizickog i duhovnom stanju pojedinca. Od samih pocetaka povijesti mogu se naci stari zapisi koji govore o svijetlu koje okružuje ljudsko tijelo i to u brojnim kulturama Istoka i Zapada. Energetsko polje covjeka postalo je predmet znanstvenog proucavanja na zapadu pocetkom XIX vijeka. Baron Karl Rajhenbah otkrio je 1858.g.da biljke ,životinje,kristali zrace energijom koju je nazvao "odicka sila" Prve vizuelne zapise nacinio je dr. Vilijam Kilner 1911.g.on je koristio razlicite foto tehnike i filtere da bi snimio aure. Tako da je on prvi upotrebio termin "aura" On je otkrio da se to energetsko polje razlikuje od pojedinca do pojedinca i da na njega utjece psihicko i emocionalno stanje osobe. SISTEM SEDAM SLOJEVA AURE 1.Etericni sloj:-to je prvi sloj aute,on je odmah do same kože pojedinca i proteže se u rasponu od manje od jednog,pa do pet centimetara od tijela. ,uvježbana osoba je može vidjeti u obliku crvene boje. 2.Emotivno tijelo:-to je drugi sloj i odnosi se na emocije-naše i one koje nalazimo u kontaktima sa drugim ljudima. To su emocije koje se ticu našeg samopoštovanja,indentiteta,i privlacnosti. Boja ovog sloja je narancasta,strest ili negativa manifestira se kao crnilo i iskidanost. 3.Mentalni sloj:-treci sloj se odnosi na ideje,misli koje se pretvaraju u stvarnost.,najvidljiviji je oko glave i ramena u vidu žuckaste svijetlosti,osim što se u njemu ostvaruju misli,to je sloj gdje se vidi migrena,depresija. 4.Astralni sloj:-on oznacava granicu izmedju fizickih i viših slojeva i odnosi se na medjuljudske odnose. on se smatra slojem ljubavi i prijateljstva,ljudi se na ovom sloju emotivno vežu. Karakteristicna boja je zelena. 5.Etericna podloga:-Peti sloj aure-ona predstavlja kopiju fizickog tijela i modroplave boje je,napukline na ovom nivou oznacavaju otudjenost i opsesiju tjelesnim savršenstvom. 6.Nebesko tijelo:-ono predstavlja emocijonalno tijelo na duhovnoj razini, kroz ovaj sloj možemo komunicirati sa univerzumom i drugim dimenzijama. Nebesko tijelo oznacava bezuslovnu ljubav i povjerenje,boja mu je purpurna ili indigo. 7.Krunska podloga:-to je najviši dio aure poznat i kao kauzalno tijelo. Kroz njega imamo mogucnost ujedinjenja sa svemirom,cistim duhom ili božanstvom.Ovaj sloj ima bijelu ili zlatnožutu boju.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: The Life of the Witch,MAGIJSKI OBREDI

DAVORKA I NJEN SVIJET: The Life of the Witch,MAGIJSKI OBREDI: "4 ELEMENTA Zemlja,zrak,vatra i voda simboliziraju 4 sile koje tvore život n..." DAVORKA I NJEN SVIJET

The Life of the Witch,MAGIJSKI OBREDI

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

4 ELEMENTA

Zemlja,zrak,vatra i voda simboliziraju 4 sile koje tvore život na fizickom,mentalnom i spiritualnom nivou. U Ceremonijalnoj magiji one predstavljaju:-Zakon,život,svijetlost i ljubav i zajedno cine 5 element "eter" ili "akašu" ZEMLJA:-element reda-politika sudovi,financije,zdravlje i obrazovanje.Ona prdstavlja Jin,ženu,boginju Majku zemlju,dom i porodicu.Boje su joj-zelene,tamnosmedja ili crna,znaci zodijaka:-Bik,Djevica i Jarac. ZRAK :-predstavlja život,logiku,um,komunikaciju,novi pocetak,putovanja,iscjeljivanja.To je muški princip ili Jang. Priziva se za nove pocetke,karijeru i pravdu.Boja mu je žuta a znaci zodijaka: vodenjak,blizanci i vaga. VATRA:-predstavlja svijetlost,sjaj,radost,ambicije,dostignuca ali i uništenje svega što više nije potrebno. Ona predstavlja muški princip ili Jang,priziva se u ritualima plodnosti i moci.,kao i za skidanje cini. Boja je zlatnožuta i narancasta,a znaci zodijaka:-Ovan,lav i strijalac. VODA:-predstavlja ljubav,intuicije,ciklus rodjenja i smrti.Simbolizira ženski princip ili Jing boginju u obliku Boginje mjeseca i jako je mocna u ljubavnim cinima.Boja je :-plava,znaci zodijaka:Rak,Škorpija,Riba.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

SUPSTANCE 4 ELEMENTA

Na svakom oltaru moraju biti supstance i pribor evo popisa supstanci. Zemlja:-predstavlja je sol Zrak:-predstavlja je zrak Vatra:-predstavljaju je svijece i to u boji:-narancaste,crvene,zlatnožute. Voda:-predstavlja sebe samu. PRIBORI 4 ELEMENTA Za Zemlju:-zvonce,pentagram,kristali ili biljke. Zrak:- Athame (obredni nož) Vatra:-štap ili palica Voda:-pehar ili chalice. 4 FAZE MAGIJSKOG RITUALA Fokus Akcija Sticanje moci Oslobadjanje moci.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket MAGIJSKI SIMBOLI KRUG Krug je jedan od najupotrbljivanijih magijskih simbola,to je ustvari temeljni simbol.Kruzno je kretanje poput vremena,bez pocetka i bez kraja... Krug simbolizira kozmicko nebo,a ono je simbol duhovnog,nevidljivog i transcedentalnog svijeta.Krug je ustvari navazniji magijski simbol.Pri svakom ritualu treba ocrtati krug oko sebe da bi se zastitilo od negativnih sila pa tako i demona,uz takav krug treba dodati i pratece simbole,sto znaci da se krug iscrtava u razlicitim verzijama i ponavljanjima. Kao sto je vec poznato i oko biljke Mandragore se iscrtava krug da bi se zastitilo od njenog "vriska" koji je koban za ljude. Svaki kruzni oblik je potencijalni magicni simbol,kao i npr.prstenje ogrlice,narukvice...na kojima se koriste cari i cesto se nose kao i amajlije za zastitu. TROKUT Trokut ima visestruku simboliku,koja se poklapa sa simboliziranjem broja 3 ,a isto tako za njega je vezan zakon Trostrukog, Trokut jednim vrhom i to gornjim predstavlja dobro i duhovno a element mu je vatra. Okrenut prema dolje predstavlja zlo,fizicko i element mu je voda. Pravokutni trokuti nacrtani unutar kruga predstavljaju zastitu od protiv zlih duhova. Trokut je simbol mudrosti i jedan od najmocnijih magijskih pecata. Solomonov pecat simbol ljudske mudrosti sacinjen od dva trokuta koja su obrnuto postavljeni jedan prema drugom. Pravokutni trokut ucrtan u krugu predstavlja zastitu protiv carolija i zlih duhova. PENTAGRAM Vjeruje se da je Pentagram jedan od kljuceva koje otvaraju put ka cuvanim tajnama. Njega mjesaju sa heksagramom,iako je Pentagram mnogo stariji i nadjen je na keramici sumerskih gradova. Pentagram spada medju najmocnije simbole i smatra se simbolom savrsenstva. Sluzi za "prizive" a isto tako i "otpuste"demonskih sila kao i za njihovo potcinjavanje. Njime se potstice bolje zdravlje,unutrasnji razvoj i samopostovanje. Koristi se za caranje i u magijskim obredima .Sa jednim krakom uperenim prema gore simbolizira prirodu,mikrokozmos,a sa dva kraka uperena prema gore predstavlja Sotonu. HEKSAGRAM Sesterostrana zvijezda simbolizira vladavinu duhovnog nad fizickim tijelom koje je ujedinjeno u makrokosmosu. Moze se koristiti unutar kruga a i na odjeci.Osnazava duhovne moci i cuva od zlih sila. Heksagram ili Davidova zvijezda ili Davidov stit,a u Indiji to je tajanstvena i blagotvorna Yantra- sjedinjeje Sive i Santi. KRIZ On predstavlja praiskonskog androgina,simbol dualizma u prirodi i jedinstva u suprotnosti. Iako se stoljecima koristi u kriscanskoj religiji Kriz je puno stariji od kriscanstva tisucama godina. Pojavljuje se u razlicitim oblicima Tau kriz kod starih Egipcana bio simbol zivota,a u kombinaciji sa krugom predstavlja besmrtnost.Koristio se kao amajlija za tijelo i dom.
DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: MAGIJA SVIJEĆA

DAVORKA I NJEN SVIJET: MAGIJA SVIJEĆA: "DAVORKA I NJEN SVIJET Tko je prvi izumio svijece?-nezna se tocno-ipak rasprostranjeno je misljene kako su prvi svijecari i potrosaci bil..." DAVORKA I NJEN SVIJET

MAGIJA SVIJEĆA

DAVORKA I NJEN SVIJET

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Tko je prvi izumio svijece?-nezna se tocno-ipak rasprostranjeno je misljene kako su prvi svijecari i potrosaci bili Etrurci,
drevni narod iz talijanske pokrajine Toskane,a kojem se jos uvjek nezna porijekla.
Uz Etrurce je vezan prvi materijalni dokaz postojanja svijeca,brojni su rimski pisci ostavili tragove u svojim djelima o postojanju i djelovanju etruscanske magije,posebno o obredima sa svijecama koji su koristili u religijske i gatalacke svrhe.Svijece kod eturaca i rimljana nikada nisu u svakodnevnoj uporabi,one pripadaju tzv.nizu posvecenih predmeta,kojima se mogu i smiju koristiti samo dobro upuceni.
Mnogi od tih poznavalaca dobri su poznavatelju etruzinijskih misterija i tajnih svecanosti plodnosti.
U rimskom carstvu svijece dobijaju novu ulogu ne samo zbog djelovanja etruscanske tradicije nego zbog utjecaja drevnih kultova i  obozavanja,a koji svako malo pristizu sa istoka.
To je jos vise doslo do izrazaja kada je kriscanstvo poslije 313.god.nase ere postalo sluzbenom i jedino dozvoljenom drzavnom religijom u Rimskom carstvu.Svi su nekadasnji Bogovi,kultovi i vjerovanja proglaseni herezom,otpadnistvom od vjere a mnogobostvo je jednom jedinom odlukom protjerano u ilegalnost.
Tom odlukom i zabranom nije se mnogo postiglo jer su se vjerovanja i drevna stovanja odrzala i dalje,samo sada podalje od javnosti.
Svecanosti Heatinog slavlja crnog mjeseca su se odrzavala i dalje i opet se koristile raznobojne svijece u iste svrhe...tako je usput receno i stvoren mit o Sabatu,"tajnoj" vjesticjoj svecanosti.
U proslosti svijece su se koristile od raznih materijala,od biljnih i zivotinjskih ulja,loja i raznih vrsta prirodnih voskova,danas su najcesce od stearina,voska ili mjesavine parafina i stearina.
Za konkretan obredni rad gospodarenja energijom svijeca,najucinkovitije su se pokazale svijece od cistog voska,tzv.vostanice.
Uzmemo li upaljenu svijecu kao antenu koja ce odasiljati energiju nasih misli i prenositi je na veliku udaljenost do drugih osoba na koje zelimo djelovati,to odasiljanje ce biti jace i ucinkovitije,sto je materijal antene bolji.,ako nismo u mogucnosti doci do kvalitetnih materijala,onda se sluzimo sto nam je pri ruci ali se sluzimo pojacivacima,kako bismo uz njihovu pomoc popravili kvalitetu svijeca.
Bez obzira posluzili se ovom vrstom ili drugom svijee uvijek prije koristenja treba "procistiti" ili posvetiti.

Posvecivanje ili prociscavanje svijeca.

U tu svrhu se u pravilu koriste tri magijska pomagala i to : sol,verbena i tamjan.
Tamjan ili Oleum libani - je smola koja se u grumenima pali u hramovima,crkvama,oltarima...on se moze mijesati sa nekim odredjenim smolama ili biljem da bi se postiglo usmjeravanje i bolji protok enegrije koju odasiljemo.
Znaci pripalite tamijen te svijecu prihvatite na kraju i prodjete je kroz dim tamjana.
Sol -iskjucivo krupna morska-koristi se ovako-nakon provlacenja kroz tamjan svijece staviti sve zajedno na cetvrtasti komad svilene crvene tkanine,pa unaokolo oko svijeca a po toj tkanini napravite krug u smijeru kazaljke na satu,svijece ostavite stajati sat vremena,po isteku tih 60 min sol bacite na dio plodne zemlje,crvenu tkaninu spremite kako bi posluzila ponovno u te svrhe.
Verbena-stara magijska biljka koja je koristija jos u doba druida za prociscavanja.
Za obredno ciscenje dovoljno je odrezati jednu njezinu granu.Ona se stavlja tamo gdje cete cuvati svijece i sve se svijece redaju po toj grancici,cak i kad se osusi verbena ce stititi svijece od bilo kakvih negativnih utjecaja,Za njihovo cuvanje dovoljna je drvena kutija.
Vostanice u bojama treba odvajati tj.po bojama odvojiti i ne mijesati boje!

MAGIJA SVIJECA


Svijece posjeduju magicna svojstva još od kamenog doba.
Muškarci i žene su koristili kamene svijetiljke i lojanice napravljene od životinjske masti ne samo za osvjetljenje prostorija vec i za unutrašnjost pecina u kojima se slavila boginja majka.
Egipcani su u III vijeku koristili svijece da bi kroz snove našli odgovore.
Cak i u hršcanstvu tokom srednjeku nije potisnula ranija vjerovanja,seljci bi palili svijece koje se svecenici predhodno blagoslovili da bi zaštitili stoku u domove od opasnosti i vještica.
Svijece se koriste kao ljubavne amajlije i u ritualima kako bi pojacale ucinak,
te u koristenju kletvi isto tako.

Prakticna magija svijeca

Želje se cesto zapisuju na papiru koji se potom pali da bi poruka u obliku dima odletjela u eter,ili se u njih urezuju odredjeni simboli,imena i želje gde je obavezno da svijeca dogori do kraja.
Ono sto je mozda najvazniji dio u Obredima vezanim uz rad sa svijecama i njihovo koristenje jeste vrijeme kad se svijeca pripaljuje i kad se njome gospodari.

BOJA SVIJECA ZA ŽELJE I POTREBE:

Bijela:-je boja novih pocetaka,putovanje,prijateljske i ljubavne veze,novosti i poruke.
Crvena: je boja promjene i hrabrosti,sreca,rijesenje problema u ljubavi i poslovni uspjesi.
Narancasta:-srece,zdravlja i sklada,osjecaji svih vrsta,brak,ljubavne veze
Žuta:-boja komunikacije,ucenja i putovanja,seksualna aktivnost,materijalni probitci
Zelena:-lijecenje i ljubav,uzitak svih vrsta.
Plava:-boja moci,karijere i pravde,cast,bogatstvo
Ljubicasta i indigo:-natprirodne moći,duhovnosti i harmonije unutrašnje
Ružicasta:-boja djece,pomirenja i porodice
Smedja:-financije,dom,kuca i rodbina
Siva:-tajne želje
Zlatna:rijesenje osobnih problema bilo koje vrste bez obzira na dugotrajnost.
Crna:-svršetak,oslobadjanje od nameta

DAVORKA I NJEN SVIJET: TAROT

DAVORKA I NJEN SVIJET: TAROT: "DAVORKA I NJEN SVIJET Nazovite i saznajte Vasu sudbinu! VELIKE I MALE ARKANE Velika arkana,koja se sastoji od 22 k..." DAVORKA I NJEN SVIJET

TAROT

DAVORKA I NJEN SVIJET
Nazovite i saznajte Vasu sudbinu!

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

VELIKE I MALE ARKANE

Velika arkana,koja se sastoji od 22 karte,predstavlja sve aspekte ljudskog života.
Mane,vrline i ukazuju na što moramo djelovati kako bi smo ispravili neke stvari ili ih
uskladili,pozitivno utjecali na nas same i omoguæili si razvoj i napredak,a izbjegli samim time
negativnosti.
Evo popisa Velikih arkana:

0 -LUDA - ovo je karta koja oznacava nevinost ili neznanje,mada zanesena time što radi ta osoba nije svijesna da njene reakcije,tj.postupci je mogu dovesti propast,no ova karta nemora uvijek oznacavati nešto loše,s obzirom da se radi o nultoj karti,znacenje ove karte odreðujte u kombinaciji sa drugim kartama.
Ako je karta u uspravnom položaju:-rijec je o naivnoj osobi,ali završetak je ipak povoljan po istu.
Ako je karta u obrnutom položaju:-okolina vam podmece situacije.
1-CAROBNJAK-ovo je karta koja ujedinjuje sva 4 elementa,odnosno maceve,štapove,novcice i pehare.
Opcenito ovo je pozitivna karta,ali meže i ukazivati na prevaranta ili manipulatora,s druge strane ona oznacava znanje,predstavlja vezu izmedju Boga i covjeka,odnosno materije i duhovnog svijeta.
Ako je karta u uspravnom položaju:-ukazuje na inteligenciju i originalnost i daje znak povoljnosti za sve poslove u koje smo krenuli.
Ako je karta u obrnutom položaju:-oznacava nesposobnost nošenja sa situacijom u kojoj se nalazimo i taista ce se negativno odraziti u ugroziti daljnji napredak.
2-VISOKA SVECENICA-ova karta predstavlja ezotericna znanja,mahicnost i misterioznost.
Istovremeno ova karta je karta istine i prevare,ova karta simbolizira skrivena znanja.
Ako je karta u uspravnom položaju:-ukazuje na iskreni i duboki sklad,kako u poslovnim tako i u ljubavnim odnosima,govori o razumijevanju u ucenju.
Ako je karta u obrnutom položaju:-ukazuje na nesklad u odnosima,moguce prevare,raskidi u ljubavnim vezama i brakovima.neke odluke koje cete donijeti su kobne,a uz materijalne gubitke.
3.VLADARICA-ovo je karta Zemlje majke i oznacava plodnost i rast,ona je stvoriteljica doma i majcinstva ali oznacava i veliku seksualnu energiju,može oznacavati žensku dominantnost,ona je divna i okrutna u isto vrijeme.
Ako je karta u uspravnom položaju:-sudbina vam je naklonjena,ocekujte iznenadno nasljedstvo ili laki novac,ovo je i karta plodnosti i nagovješcuje i prinove u obitelji
Ako je karta u obrnutom položaju:-pred vama je loš poslovni period,imate velike šanse za neuspjeh.
4.CAR-karta Cara je olicenje autoriteta i stabilnosti.
Ako je karta u uspravnom položaju-kriza u kojoj se nalazite ce se okoncati uz pomoc neke osobe koja ce vas mudro savjetovati.
Ako je karta u obrnutom položaju:-našli ste se u lošoj situaciji,ali kriviti možete samo sebe jer niste poslušali savjete.ne poduzimajte trenutno ništa jer možete tonuti samo još dublje.
5-VISOKI SVECENIK-kruta i religijozna strogost karakteristika je ove karte.
No Visoki svecenik predstavlja vezu izmedju neba i zemlje i daje sigurnost onima koji cvrsto slijede svoja uvjerenja.
Ako je karta u uspravnom položaju:-nakon dubokog i pomnog razmišljanja došli ste do dobrih odluka,spoznali ste da se morate promijeniti radi novonastale situacije,neoklijevajte da se upustite u posao,što se tice ljubavi-partner vam je vjeran i požrtvovan,osoba na koju se možete osloniti.
Ako je karta u obrnutom položaju:-skaèete iz jedne ljubavne avanture u drugu a ostaje samo praznina,na poslu pogrešno procjenjujete situacije,moguce da vam netko podmece.
6.LJUBAVNICI-ovdje je manje rijec o ljubavi i romanci,a više o odlukama koje donosimo,ovo je karta inspiracije,ali pasivne.
Ako je karta u uspravnom položaju:-odnosi se na iskrenu ljubav u svakom pogledu,možete se pouzdati u osjecaje druge osobe kao i vaše.
Ako je karta u obrnutom položaju:-bolni ljubavni raskid ili se zamislite i razmislite u što se upuštate.
7.-BOJNA KOLA-ovo je karta koja oznacava zdravlje,pobjede i uspjeha u situaciji koja nije bila stabilna i koja je izgledala nerješivom.
Ako je karta u uspravnom položaju:-što god pomislite to se i potrudite sprovesti u djelo,jer ste puni snage i mogucnosti da uspijete.
Ako je karta u obrnutom položaju:-sacekajte još neko vrijeme sa zapocinjanjem novih poslova jer bi mogli loše završiti,zdravstveno stanje vam nije pohvalno i moglo bi se pogoršati.
8-SNAGA-ova karta oznacava cvrstocu uvjerenja i mentalnu snagu odlucivanja,odlucnost i upornost.
Ako je karta u uspravnom položaju:-iskrenost je kvaliteta povrh svega,otvaraju vam se mnoga vrata i sretne okolnosti pod kojim cete upoznati osobu koja æe vam svojim savjetima uvelike pomoci,ovu osobu cete lako prepoznati jer nije nalik na niti jednu koju ste do tada poznavali.
Ako je karta u obrnutom položaju:-osoba iz vaše okoline unosi veliku konfuziju i to na ljubavnom i poslovnom planu.pazite što govorite pred drugima jer je ta osoba pritajena a predstavlja se kao prijatelj.
9-PUSTINJAK-ova karta oznacava razdoblje u životu kad se osoba povlaci iz okoline da bi se posvetila meditaciji i raznim izucavanjima,obnovi duhovnij i mentalnoj,a tako i fizickoj.zajedno sa Visokim svecenikom i Carobnjakom Pustinjak predstavlja Tri maga.
Ako je karta u uspravnom položaju:-cega god se primili ceka vas veliki uspijeh i priznanje okoline.To se odnosi na sve sfere vašeg života.
Ako je karta u obrnutom položaju:-ne prihvacajte savjete osoba koje znaju manje od vas jer bi vam ti savjeti mogli uvelike naškoditi.
10-KOLO SRECE-ova karta savjetuje da se nebrinemo ako stvari se trenutno nemicu sa mjesta,one su samo odgodjene,ne odustajati i strpljiv biti.ovo je karta uspjeha.
Ako je karta u uspravnom položaju:-pred vama je izuzetno dobro razdoblje,ako ste se nalazili u kriznoj situaciji,ista ce se brzo riješiti i napredak vam stoji.
Ako je karta u obrnutom položaju:-manji neuspjeh,neocajavajte.
11-PRAVDA-ova karta govori o odlucivanju i donošenju nekih bitnih odluka.
Ako je karta u uspravnom položaju:-susret sa nekom osobom pomoci ce vam da definirate odluku o kojoj razmišljate vec duže vrijeme.
Ako je karta u obrnutom položaju:-pred vama je loš životni period,doživjeti cete nepravdu od osobe od koje cete zadnje oèekivati.
12-OBJEŠENI COVJEK-osnovna poruka ove karte je nužnost žrtvovanja da bi se postigli željeni ciljevi.
Ako je karta u uspravnom položaju:-nemogucnost utjecaja na situaciju u kojoj se nalazimo,dovoljna je ustrajnost i na kraju se napori isplate.
Ako je karta u obrnutom položaju:-uzaludno trošite energiju,vaš tru i napor nece uroditi plodom.
13.SMRT-ovo je karta preobrazbe,velikih promjena u životu,to se može odnositi na promjene izmedju partnera,posla,mjesta stanovanja.ovo je karta odbacivanja staroga i prihvacanja novoga.
Ako je karta u uspravnom položaju:-ocekujte velike promjene u svom životu i to pozitivne i to u svakom pogledu.
Ako je karta u obrnutom položaju:-nagle promjene,ali negativne,neupuštajte se u nikakve sumljive poslove mogli bi se liše po vas završiti.
14.UMJERENOST-tema ove karte je ravnoteža,cjeloviost i zacjeljivanjestrpljivost i razmišljanje prije djelovanja je savjet ove karte,umjerenost u svemu.
Ako je karta u uspravnom položaju:-smatrajte se upozorenim!bolje promjenite svoje navike i pocnite razmišljati prije nego što se u bilo što upustite,samo tako cete moci napredovati.
Ako je karta u obrnutom položaju:-ono cega ste se prihvatili u prošlosti nosi vam gorke plodove,sad ste spoznali svoje greške i nakon što prebrodite ovaj buran period,potrudite se da iste greške neponavljate.
15.VRAG-ova karta ukazuje na aroganciju i sebicnost pojedinca,te njegov izraženi ego,ona ujedno govori da pojedinac sam sebe vezuje u emotivnom smislu blokirajuæi izražavanje ili postupke prema nekoj osobi.
Ako je karta u uspravnom položaju:-mogucnost promjene posla na bolje radno mjesto,no pazite se društva da nebudete zavedeni i krenete na krivi put.
Ako je karta u obrnutom položaju:-pazite sa kom se upuštate u intimne odnose,moguca neželjena trudnoca.,materijalna situacija vam je nezavidna.
16.TVRÐAVA.-ovo je karta koja se prije svega odnosi na iznenadna otkrica,koja æe u svakom slucaju stubokom promjeniti život pojedinca.
s druge strane ova karta može govoriti o osobama koje su se našle u zamci navike i uvjerenja da je to što cine u redu,mada i sami podsvjesno znaju da sebi štete.tada karta ukazuje na nužnost promjene u životu takve osobe.
Ovo je karta revolucije koja govori o da sve nove vrijednosti nemogu doci dok ne srušimo stare.
Ako je karta u uspravnom položaju:-mogicea je promjena radnog mjesta ali ne i bolje placenog.,Vaša duža ljubavna veza ce uskoro završiti.
Ako je katra u obrnutom položaju:-pazite na svoje zdravlje,jer bi se mogli ozbiljno razboljeti,Pred vama je krizno razdoblje.
17.ZVIJEZDA-ova se karta odnosi na sve pozitivne osjeæaje:-nadu,vjeru ,inspiraciju,obnavljanje.
Ako je karta u uspravnom položaju:-osobe koje se bave slobodnim zanimanjima doživjeti ce veliki uspijeh,neke stare želje biti ce vam ostvarene,puni ste energije.
Ako je karta u obrnutom položaju:-u dubokoj ste depresiji,razocarani u ljude kojima ste vjerovali,izgubili ste samopoštovanje.
18.MJESEC-ova karta govori jednako i o svjetlosti i o tami,Ovo je karta vizija i snova kojima netreba vjerovati
jer mogu biti lažne i dovesti vas na krive puteve i zakljucke.nevjerujte nikome i nicemu.!
Ako je karta u uspravnom položaju:-pazite se osoba iz okoline jer nisu ono za šta se predstavljaju.U ljubavi ova karta ukazuje na prevaru.
Ako je karta u obrnutom položaju:-osjeæate se beznadno,nemožete naci izlaz iz situacije,pazite na živce jer biste mogli oboljeti.
19.SUNCE-ova karta predstavlja ne samo život nego i sve životne radosti,toplinu,svjetlost,aktivne principe i dominaciju.ovo je karta obiteljske srece i nade u buducnost.
Ako je karta u uspravnom položaju:-pred vama je izuzetno povoljan period,cega se god primili uspješno cete i završiti,u ljubavi - cvijetaju ruže-zdravlje izvrsno.
Ako je karta u obrnutom položaju-pred vama je manja kriza u obliku novcanih problema ili nekih manjih zdravstvenih problema.
20.PRESUDA-ova karta najavljuje da kriza u kojoj se nalazimo je pri kraju i da se možemo nadati svijetlijoj buducnosti.
Ako je karta u uspravnom položaju :-riješiti cete neke dugotrajne probleme za koje ste mislili da se nece moci još dugo razriješiti.to ce razriješiti situaciju i pružiti vam novi pocetak.
Ako je karta u obrnutom položaju:-situacija u kojoj se nalazite je frustrirajuca i cini vas izgubljenima,u ljubavi oznacava prekid duge veze.
21.SVIJET-najbolja karta Velike arkane!,govori o uspjehu,dobrom utjecaju koji ljudi i okolina ima na nas.,završavanju poslova,samospoznaji,duhovnom razvitku,materijalni uspijeh i bogatstvo,sjedinjenu sa svemirom i poznavanju okultistickog znanja i magijske vještine.
Ako je karta u uspravnom položaju:-uspijeh u svakom pogledu vaša ce sreca potrajati.
Ako je karta u obrnutom položaju:-ovo je jedina karta koja ima isto znacenje i u uspravnom i u obrnutom položaju.

MALE ARKANE- se sasoje od 56 karata,predstavljaju,ljude stanja i situacije u kojima se svakodnevno nalazimo,a podjeljene su u 4 skupine i to :
-pehare
-štapove
-maceve
-novcice.
KRALJEVSKE KARTE-ove karte predstavljaju ljude u vasem životu,odnose sa njima ukazujuci na eventualne nepravilnosti.S druge strane one prikazuju i vaše osobne kvalitete.
Kralj govori o muškim aspektima ženske osobe,kao i što Kraljica govori o ženskim aspektima muške osobe.
iako u pravilu one govore o osobama u našem životu mogu se ponekad i odnositi na situacije i odnose s toga treba paziti na odnose izmedju karata.
KARTE OZNAČENE BROJEVIMA-ove karte od 1 - 10 predstavljaju odredjene situacije u vašem životu,tako i osjećaje koji su izazvani njima.
one definiraju vaš uspjeh ili neuspjeh.
Jedinica-govori o novim pocetcima i predstavlja osnovu odgovora na pitanje.
Dvojka-govori o ravnoteži izmedju sukobljenih strana ili interesa,supretnostima i dvolicnosti.
Trojka-je karta napretka i rasta,plodnosti i rezultata
Cetvorka-predstavlja solidnost i stabilnost,sposobnosti i logiku.
Petica-karta promjena,nesigurnosti u vašem životu.
Šestica-teži za postizanjem mira i stabilnosti koja ce omoguciti razvoj.
Sedmica-govori o kraju odredjenog razdoblja u vašem životu i pocetak novog
Osmica- govori o uravnoteženju sukobljenih strana ili sila
Devetka-ona kazuje kako okolina reagira na pitanje koje smo postavili
Desetka-predstavlja dopunu prijašnjih devet karata.
ŠTAPOVI-ove karte se odnose na ljudske odnose i komunikaciju,zdravlje i sport.povezane su sa energijom,ambicijom,radom i napredovanjem.element im je vatra.
Kralj štapova-ako je karta u uspravnom položaju-oznacava poštenu i dobru osobu i to u svim sferama,ovi ljudi su savršeni partneri kako u poslovnom tako i u ljubavnom životu.
Ako je karta u obrnutom položaju:-oznacava krutu osobu koja neodstupa od svojih nacela i ideja cak i kad griješi
Kraljica štapova-ako je karta u uspravnom položaju oznacava vrlo inteligentnu osobu koja je snažna i nepopušta u svojim idejama ili namjerama,ali i u vecini slucajeva je u pravu,realnost.
Ako je karta u obrnutom položaju-oznacava cjepidlacenje i škrtost.
Vitez štapova-Ako je karta u uspravnom položaju:-rijec je o vrlo temperamentnim osobama koje vole istraživati svijet i ljude oko sebe,obilježava ih duhovitost i šarmantnost,okruženi su velikim brojem prijatelja.
Ako je karta u obrnutom položaju:-ispod ugladjenosti nalazi se plitkost i ove osobe neznaju uglavnom šta hoce.
Paž štapova-ako je karta u uspravnom položaju-nemojte zamjeriti nekoj osobi nedostatak inteligencije,unatoc tome ta osoba vam može biti dobar prijatelj,sa druge strane možda krivo procjenjujete i možda ono što smatrate glupošcu je samo dobrodušnost.
Ako je karta u obrnutom položaju:-ništa vam se nedogadja i nepokreće u slijepoj ulici se nalazite,tjeskobni ste i razocarani.
I-ako je karta u uspravnom polozžaju:-ovo su jako sretne osobe kojima ide sve od ruke i imaju velike sposobnosti.
Ako je karta u obrnutom položaju:-ovo su osobe koje ce upropastiti svaki posao i odnos jer se jednostavno neznaju postaviti u njima.
II-ako je karta u uspravnom položaju:-upoznati cete osobu koja ce vam pomoci da napredujete u željenom pravcu.
Ako je karta u obrnutom položaju:-oznacava sumnju i iskrenost u bracnog ili ljubavnog partnera.
III-ako je karta u uspravnom položaju:-cega god se primili ici ce vam od ruke,takvo stanje ce potrajati dugo vremena.nastojite to iskoristiti.
Ako je karta u obrnutom položaju:-problemi na pomolu,afera sa osobom koju uopce ne poznajete dobro i donosi vam ista nevolje.
IV-ako je katra u uspravnom položaju:-vaša duža veza završiti ce brakom,sretan životan period je vec krenuo.
Ako je karta u obrnutom položaju:-nesto ce se izdogadjati što ce vam srušiti sve nade i staviti vas u nezavidnu situaciju.
V-ako je katra u uspravnom položaju:-sukob vam stoji sa nkim osobama pa cak i fizicki obracun,pazite što radite.neke stvari nakon vaših postupaka se nemogu ispraviti,ozbiljno shvatite upozorenje.
Ako je karta u obrnutom položaju:-kontrolirajte svoj temperament,sukob vam stoji sa osobama koje su vam najbliže.
VI-ako je karta u uspravnom položaju:-cega god se primili požnjeti cete svoj uspijeh,treba samo biti uporniji.
Ako je karta u obrnutom položaju:-opterecujete se bez razloga,stvari zbog kojih strahujete nisu istinite.
VII-ako je karta u uspravnom položaju:-uspijeh u igrama na srecu,ako vam se ova karta cešce pojavljuje nebudite lijeni kupite srecku.
Ako je karta u obrnutom položaju:-biti cete ismijani i to cete loše prihvatiti.
VIII-ako je karta u uspravnom položaju:-ova karta govori o osobi koja samo izvana djeluje zadovoljno a ustvari je potištena i usamljena
Ako je karta u obrnutom položaju.-pazite kome se povjeravate jer bi osoba kojoj poklanjate svoje povjerenje to isto mogla iskoristiti protiv vas.
IX-ako je karta u uspravnom položaju:-pazite na živce jer bi mogli imati problema sa njima,smetnje su prolazne naravi.
Ako je karta u obrnutom položaju:-biti cete vrlo depresivni i podlozni poroku-alkoholu i dr.neprjeterujte.
X-ako je karta u uspravnom položaju:-cuvajte se osobe koja bi se mogla umješati u vaš privatan život.
Ako je karta u obrnutom položaju:-jedna kriza završava ali odmah pocinje i druga.
PEHARI-ova skupina karata pokriva široki spektar od životnih,osjecajnih problema pa do društvenih i poslovnih odnosa.ove karte su povezane sa elementom vode.
Kralj pehara-ako je karta u uspravnom položaju:-sresti cete osobu koja ce vam se odmah svidjeti i sprijateljiti se s njom,moguće da stom osobom stupite u ljubavni ili poslovni odnos ili oboje.
ako je karta u obrnutom položaju.-karakter osobe i njena neiskrenost onemoguciti ce uspostavljanje bilo kakvih odnosa.
Kraljica pehara-u uspravnom položaju:-obiteljski ljudi koji su spremni na požrtvovnost obitelji i partneru.
u obnutom položaju:-upustili ste se u posao sa ljudima u koje nemožete imati povjerenje.
Vitez pehara:-u uspravnom položaju oznacava:-osobe koje su u stanju sve žrtvovati zbog ljubavi i na taj nacin ugroziti prijateljstva i poslove,nisu dobri bracni partneri jer se covjek nemože osloniti na njih.
u obrnutom položaju:-ukazati ce vam se prilika za dobar posao ali je necete iskoristiti.
Paž pehara-ako je karta u uspravnom položaju-žuditi cete za samocom i mirom,ali ce vas odredjena osoba koja je vrlo egoisticna stalno držati u napetosti.
u obrnutom položaju karta oznacava.-susret sa osobom koju ste nekad voljeli.
I-u uspravnom položaju:-ovo je karta vrlo iskrenih osoba koje su sklone ocajnickom ponašanju kad je ljubav u pitanju.
u obrnutom položaju:-izgubiti cete odredjenu svotu novaca i to stanje ce vas jako unazaditi.
II-u uspravnom položaju oznacava ova karta apsolutni sklad i razumjevanje.
u obrnutom položaju:-nevjerujte osobama oko sebe.
III-Ako je karta u uspravnom položaju:-u skoroj buducnosti desiti ce vam se 3 lijepe stvari
Ako je karta u obrnutom položaju:-izgubiti cete manju novcanu svotu.
IV-ako je karta u uspravnom položaju.-uskoro ce se vasa krizna situacija riješiti za koju ste mislili da nema kraja
ako je karta u obrnutom položaju.-želite neke stvari koje su nemoguce za ostvariti,budite realniji u svojim željama.
V-ako je karta u uspravnom položaju:-bez obzira na težinu problema koje imate,sami ste si prepreka u njima.saberite se ,tako cete doci do riješenja.
ako je karta u obrnutom položaju.-cuvajte se ozljeda i povreda na radnom mijestu.
VI-ako je karta u uspravnom položaju:-što god planirali nastojite provesti u djelo iako situacija vam neizgleda povoljna imati cete podršku okoline.
ako je u obrnutom položaju:-ismijani cete biti,ali vas prijatelji neće napustiti.
VII-ako je karta u uspravnom položaju:-cuvajte svije poslovne tajne cak i od najvjernijih prijatelja.
ako je u ubrnutom položaju:-kontrolorajte svoje osjecaje jer bi si mogli uništiti posao želeci previše nerealnih stvari.
VIII-ako je karta u uspravnom položaju:-vaš poslovni i emocijalni život su previse neuskladjeni,kaskate za rezultatima,razmislite i realnije sagledajte situaciju kako biste mogli ispraviti nastalu situaciju.
ako je u obrnutom položaju:-obuzeti ce vas depresija toliko jaka da bi poceli razmišljati i o suicidu,radije potrazite uzroke svojih osjecaja i pozabavite se riješavanjem istih.
IX-ako je karta u uspravnom položaju:-necete uspijeti baš u svemu što si zacrtate,polovican uspijek
ako je u obrnutom položaju:-vaši napori ce uroditi plodom,ali biti ce to pirova pobjeda zbog koje cete se osjecati prazni.
X-ako je karta u uspravnom položaju:-sve ce se vaše želje ostvariti i to u svim aspektima života.
ako je u obrnutom položaju:-cega god se primite doživjeti cete neuspijeh,stoga je bolje da ovaj period života mirujete.
MACEVI:-ova skupina karata govori o autoritetima,odvažnosti i upornosti,bave se pitanjima snage.element ovog špila je zrak.
Kralj maceva:-ako je karta u uspravnom položaju:-sresti cete osobu koja je izuzetno tvrdoglava,uspijeti cete izvojevati pobjedu nad odedjenim subjektima ali to ce biti pirova pobjeda.
ako je u obrnutom položaju:-biti cete prisiljeni provesti odredjeno vrijeme u društvu neke nervozne osobe koja vam neželi ništa dobroga.
Kraljica maceva:-ako je karta u uspravnom položaju:-rastati cete se sa dragom ženskom osobom.sresti cete osobu suprotnog spola koju krasi lijepota duha,ali u fizičkom smislu znatno zaostaje.
Ako je karta u obrnutom položaju:-pazite se prevare i kradje.
Vitez maceva-ako je karta u uspravnom položaju:-osoba koja je sanjar a ne riješava bitne probleme
ako je u obrnutom položaju:-ne slušajte savjete okoline mogli bi vas dovesti u propast.
Paž maceva:-ako je karta u uspravnom položaju:-prinova u obitelji ili neka sl.obiteljska radost.
ako je u obrnutom položaju:-netko ce vas u obitelji jako razocarati.
I-ako je karta u uspravnom položaju:-uspijeti cete ostvariti mnogo želja,ali ne i materijalnih.
ako je u obrnutom položaju:-vaš je život u kaosu,saberite se da ne produbljujete krizu.
II-ako je karta u uspravnom položaju:-imati cete srece i u ljubavnom i u poslovnom životu.
Ako je u obrnutom položaju:-zbog svoje neodgovornosti stvoriti cete si puno problema.
III-ako je karta u uspravnom položaju:-svadja sa bliskom osobom
Ako je karta u obrnutom položaju:-svadja sa osobom suprotnog spola
IV-Ako je karta u uspravnom položaju:-previse ste pasivni,trgnite se da vam dobre prilike nepromaknu.
Ako je karta u obrnutom položaju:-stalno ponavljate iste greske,razmislite o postupcima.
V-ako je karta u uspravnom položaju:-razmislite prije nego se upuštate u neke stvari,možete si nanijeti mnogo problema.
Ako je u obrnutom položaju:-pred vama jedalek put,neke davne želje ce se ostvariti.
VI-ako je karta u uspravnom položaju:-osobe koje rade u javnosti i društvenim znanostima dobiti ce priznanje za rad.
Ako je u obrnutom položaju:-stalni sukob sa okolinom.
VII-ako je karta u uspraložaju:-sve cega se primite dobro ce ispasti
Ako je u obrnutom položaju:-nadjite snagu i hrabrost i poduzmite korake,strah vas samo vodi u neuspjeh i nemoc.
VIII-ako je karta u uspravnom položaju;-ako žwlite uspijeh,onda prihvatite da se morate i žrtvovati,moguci laksi zdravstveni problemi.
Ako je u obrnutom položaju:-pazite se nesreca
IX-ako je karta u uspravnom položaju:-mogli biste postati predmetom tracanja,pripazite na ljude u vasoj okolini.
Ako je karta u obrnutom položaju:-mada žudite za vlašcu to nikada necete uspijeti,nemate karakteristike da budete vodja.
X-ako je karta u uspravnom položaju:-trebate imati više povjerenja u sebe i svoje kvalitete.
Ako je karta u obrnutom položaju:-nekakve situacije ce vam preko noci donijeti veliki uspijeh.
NOVCICI:-skupina koja govori o materijalnim i financijskim stanjima u našim životima.element im je zemlja.
Kralj novcica:-ako je karta u uspravnom položaju:-ovo je osoba kojoj je obitelj na prvom mijestu,ali i vezana za posaou ovakve osobe se možete osloniti.
Ako je karta u obrnutom položaju:-oznacava osobu koja je sklona koristiti se prljavim trikovima,podmece i vara ,ta ista nebira sredstva
Kraljica novcica:-u uspravnom položaju ova karta oznacava:-na vrlo uspješnu i proracunatu ženu koja iskorištava druge i tako postiže materijalna dobra.
Ako je u obrnutom položaju:-ženska osoba koja teži da je izdržavaju i nepreza od iskorištavanja drugih.
Vitez novcica:-ako je karta u uspravnom položaju;-proracunata osoba koja misli da sve ima svoju cijenu i da se sve može kupiti,ohola je ali i sposobna,uvijek ima novca.
ako je u obrnutom položaju:-samo sreca ce vas izvuci iz situacije u kojoj jeste jer ulazite bez razmišljanja.
Paž novcica:-ako je karta u uspravnom položaju:-oznacava osobe koje više potroše nego zarade,ali ipak se u zadnjem trenu izvuce.
Ako je u obrnutom položaju:-ako ne promjenite nacin života moglo bi loše završiti po vas,poslovi ce vam propasti,bankrot.
I-ako je u uspravnom položaju:-pred vama se otvara prilika dobre zarade,iskoristite.
Ako je u obrnutom položaju:-nemarom cete izgubiti odredjenu svotu novaca,pripazite.
II-ako je karta u uspravnom položaju:-osobe koje su nezaposlene imaju priliku ubrzo nove ponude posla,a zaposlenima unapredjenje.
ako je u obrnutom položaju:-uz puno rada ipak necete ostvariti dobit na koju racunate.
III-ako je karta u uspravnom položaju:-ostvariti cete neku manju materijalnu dobit.
Ako je u obrnutom položaju:-ostvariti cete materijalnu dobit,ali od neke vrste osiguranja od povreda na radu ili slicno.
IV-ako je karta u uspravnom položaju:-sanjar ste,sanjate o bogatstvu,ali stalni neuspjesi vas drže u oskudici,mjenjajte nešto u životu,stvari se same od sbe nece riješiti.
Ako je u obrnutom položaju:-previše ste sitnicavi i cjepidlacite,okolina vam to zamjera.
V-ako je karta u uspravnom položaju:-osobe koje se bave slobodnim zanimanjima steci ce dobru zaradu.
Ako je u obrnutom položaju:-pazite se suradnika,jer njihovo slepanje ce vas unazaditi i klonite se pomaganja prijateljima,ogradite se,biti cete iskorišteni nebudete li poslušali.
VI-ako je karta u uspravnom položaju:-osoba ste koja je sposobna da od malog stvori jako puno.pred vama je lijepa buducnost i dobro zdravlje.
Ako je u ubrnutom položaju:-vaše rasipnicko ponašanje dovesti ce vas u propast,saberite se.
VII-ako je karta u uspravnom položaju:-ovo je najbolja karta u ovoj skupinisavjetuje da prihvatite svakakve ideje jer ce vam donijeti zadovoljstvo i uspjeh.
Ako je u obrnutom položaju:-pazite kako ulažete svoj novac,moguci problemi i materijalni gubici.
VIII-ako je karta u uspravnom položaju:-ustrajte u poslovima kojima se bavite a izgledaju da stoje na mjesti,ipak ce se isplatiti.
Ako je u obrnutom položaju:-pazite kako ulažete svoj novac-materijalni gubitci!
IX-ako je karta u uspravnom položaju:-igrajte igre na srecu mogucnost dobitka ali bez pretjerivanja.
ako je u obrnutom položaju:-sada je vrijeme za realizaciju svojih poslova.
X-ako je karta u uspravnom položaju:-mogucnost nasljedstva ili laka zarada
Ako je u obrnutom položaju:-cuvajte se kradja

DAVORKA I NJEN SVIJET: NASTANAK TAROTA

DAVORKA I NJEN SVIJET: NASTANAK TAROTA: "NASTANAK TAROTA.... Po jednoj od tih teorija tarot dolazi iz Italije,sjevernog doba,iz doline rijeke Tao ,otuda i naziv tarroc..." DAVORKA I NJEN SVIJET

NASTANAK TAROTA

NASTANAK TAROTA....

 Po jednoj od tih teorija tarot dolazi iz Italije,sjevernog doba,iz doline rijeke Tao ,otuda i naziv tarrochi.Moderan špil karata dolazi direktno iz Italije i to je venecijanski i pijemontski tarot koji ima 22 auta,a isti špil postoji

 

 

Po drugoj teoriji donijeli su ih Cigani na svom dugom putovanju iz Indije,
I to u vrijeme kad se Egipat smatrao izvorom sveg znanja.
Antoan Kor de Gebelin je smatrao da tarot sadrži tajne izgubljene mudrosti koje je napisao Tot,egipatski bog i zaštitnik pisanog znanja.
Dok drugi vjeruju da je tarot dobio ime po egipatskoj boginji Tauret,zaštitnicom radjanja,i da je ona bila tvorac Tarota.
Još jedna verzija koja govori da je porijeklo tarota u Kabali,izvoru ezotericke mudrosti Jevreja.
Elifat Levi je 1856.g. doveo prvi u vezu tarot i Kabalu povezavši 22 arkane i 22 slova Hebrejskog alfabeta.
Ostala objašnjenja vezana su za  sveto brdo Kelta na kojem su krunisani kraljevi i koje se u tu svrhu koristilo sve do VI.vijeka.
Ovdje je poveznica kako su nastala 22 aduta iz 22 simbola keltskog pisma


O samom nastanku tarota se malo zna,ove u današnjoj formi poticu negdje iz 17 vijeka.iako su teme i motivi na njima puno stariji.

DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: TKO SU ANĐELI

DAVORKA I NJEN SVIJET: TKO SU ANĐELI: "Tko su Andjeli i Arhandjeli? Osobni andjeli se ponekad smatraju spoljnom manifestacijom našeg idealnog 'ja',a Arhandjeli su ahretip..." DAVORKA I NJEN SVIJET

TKO SU ANĐELI

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Tko su Andjeli i Arhandjeli?

Osobni andjeli se ponekad smatraju spoljnom manifestacijom našeg idealnog "ja",a Arhandjeli su ahretip duhovnih kvaliteta i moci.
Ova bica nikada nisu živjela na zemlji vec pripadaju višim sferama.
Rijec Andjeo potice od latinske rijeci"angelus"  ciji je korijen grcka rijec "aggelos" u prijevodu hebrejskoga "mal¨akh"što znaci glasnik.
Neki od njih su se opredjelili da nas osobno vode,drugi da vode gradove ,a pak neki i za citave nacije...
Crkva ih predstavlja kao posrednike izmedju Boga i ljudi.
U misterijama Kabale pripisuju im se moci 4 elementa i to:-zrak,voda,zemlja i vatra,4 strane svijeta:istok,zapad,sjever i jug.7 planeta i 12 horoskopskih znakova.
te stoga su podjednako važni kako u religiji tako i u magiji.
Andjeli Kabale i ritualne magije poticu iz jevrejske tradicije.
ARHANDJELI
Oni su osnova magijskog rituala,kojim se stice zaštita ili moc.U ritualima se najcešce prizivaju sljedeci Arhandjeli:-
MIHAJLO(MICHAEL):-on je arhandjeo svijetla i nebeski ratnik,kao zapovjednik Rajskih legija najcešce predstavljan sa macem u ruci .Mihajlo je izbacio Lucifera i njegove pale andjele iz nebeskog carstva.Priziva se svijecom zlatnožute boje,kristal mu je kvarc,a tamjan ili etericno ulje-naranca,vatra-Jug.
GAVRILO(GABRIEL):-Znaci sila božja"on dodiruje natprirodne moci,vid i sluh,živonu energiju koja je u obliku kreativnosti i sklada.Najcešce se javlja u snovima.
Opisivan je kako drži skiptar ili ljiljan.
Boja mu je svijece srebrna,kristal-mjesecev kamen ili opal.Tamjan ili etericno ulje-jasmin ili mimoza,voda-Zapad

RAFAEL
Je iscjeljitelj i vodic putnicima,zaštitnik mladih ljudi.Prikazuje se kako nosi hodocasnicki štap,torbicu i ribu,pokazuje pravi put i hrani gladne.
Boja svijece mu je zelena,kristal je žad ili akvamarin,a tamjan je od smole ili bora,zrak-Istok
URIEL
Znaci "plamen božji"vezuje se za oluje,potrese,vulkane.Arhandjeo je spasenja,ponekad oznacava i hrabrost,ljudskom rodu je dao alhemiju,a jevrejskim misticima Kabalu.
Boja svijece mu je tamnocrvena ili narancasta,Kristali su karnenjan ili cilibar,tamjan od sandalovine ili ružmarina,sjever-Zemlja.

ANDJEOSKA HIJERARHIJA

PRVI RED:-Sudjeluje u Bozjoj transedenciji i iniciraju drugi red,zaduzeni su za svijet duha i razumijevanje otajstva.
U taj red spadaju:
Serafini-oni se klanjaju,ljube,promatraju i slave Bozju ljubav i Presveto Trojstvo u cije otajstvo uronjeni.
Kerubini-oboruzani su gorucim macevima,u svakom trenutku spremni braniti Bozje ime i slavu.
Prijestolja:(Throni):-neprestano prinose Presvetom Trojstvu svoje molitve i djela.

DRUGI RED:-Primaju Bozje svijetlo,pokrecu i uredjuju svijet,zaduzeni su za svijet duse i unutrasnjeg svijeta.

TRECI RED:-Zaduzeni su za vanjski materijalni svijet,obnavljaju ,cuvaju i tumace Bozju volju.
DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: KLETVE,UROCI,AMAJLIJE

DAVORKA I NJEN SVIJET: KLETVE,UROCI,AMAJLIJE: "Što su kletve? Kletve su pakosti koje su namjerno izazvane magijskim sredstvima,i mogu biti u obliku cini,napjeva ili neke dru..." DAVORKA I NJEN SVIJET

KLETVE,UROCI,AMAJLIJE

Što su kletve?  

Kletve su pakosti koje su namjerno izazvane magijskim sredstvima,i mogu biti u obliku cini,napjeva ili neke druge vrste zla koje se drugima nanosi sa namjerom.
U slucaju profesionalnih magova i vještica to se može uciniti u ime nekog drugog,naravno uz cijenu.
Kletva nije isto što i urok.
Kletve koje su bacene na grobno mijesto aktiviraju se tek onda kad se to mijesto oskrnavi ili ošteti .
Kao primjer navodim TUTANKANOVA grobnica koja je zašticena kletvom koja ce se obrušiti na sve koji se drznu da je oskrnave.Haurad Karter i lord Karnavon su bili prve osobe koje su ušle u Tutankamonovu grobnicu 1922.g.,i u njoj pronašli blaga ,na ulazu su pronašli zapis koji je u prevodu glasio-"Brza smrt ceka svakog,koji uznemiri kralja"
Nekoliko mjeseci kasnije lord Karnavon,kojem je bilo tada 57 g.razbolio se i umro od infekcije ugriza nekog insekta,kao u svih šest ljudi koji su krocili u grobnicu sa lordom,umrli su pod nerazjašnjenim okolnostima.

KLETVE I MODERNO VJEŠTICARENJE
Kletve se KOSE sa pravilnikom Wiccanskog kulta,jer se njima ZABRANJUJE svako nanošenje zla.
Medjutim kod nekih vještica kao što su italijanski red "Striga",
meksicki red"Bruja"i nekih od zborova vještica jedne vrste Amiša iz Pensilvanije,vjeruju da bacanje kletvi ili uroka ima svoje opravdanje i da bi se zaustavilo svako zlo koje se nanosi djeci ili onima koji su ranjivi.
Tako da su moderne vještice postigle kompromis vracajuci dio nanijetog zla onome tko ga je poslao.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

UROK

UROK-predstavlja prenošenje negativne energije na osobu koja toga nije niti svijesna,tj.bez njezinog znanja.
Može se usmjeriti na predmet ciji je vlasnik taj kojem želimo nanijeti urok.
Urocima su najpodložnija djeca jer im svijest nije razvijena,ljudi se služe urocima da bi postigli cilj u smijeru ljubavi,novca ili nekih drugih svojih želja.
POVIJEST UROKA
Prvi put se pominje u zapisima na klinastom pismu u Austriji i Vavilonu i to negdje oko 3.000 godina p.n.e. u obliku brijeva i napjeva.
Drevni Egipcani su isto vjerovali u Uroke pa su njihove žene bojale usne i koristile maskaru od lazurnog kamena,da bi sprijecile da im urok prodre u usta i oci.
Rimljani su imali amajlije od zlata,srebra i bronze u obliku falusa
.
Otkrivanje Uroka i ublažavanje njegovog efekta
Urok se uklanjao nekada vodom,uljima i ostalim tecnostima.
U Evropi se odlazilo kod "gatare"koja je znala magicne rijeci za skidanje uroka,ove formule prenosile su se porodicno sa majke na kceri,služile su se vodom i uljima naravno uz mantre koje se izgovaraju za vrijeme cijelog postupka.
U Meksiku bi se jaje kotrljalo niz tijelo žrtve,zatim razbilo i iz toga se cita dali postoji urok ili ne.
Ako bi se to desilo onda na jajetu se iscrtavaju odredjeni simboli i potom se isto baca u vodu tekucicu ili zakopava a žrtva se procišcuje(voodoo)







title

Amajlije protiv uroka



Amaljije može osoba da nosi na sebi ili da bude nanizana na konac ponekad od plavog tirkiza,
u Egiptu je poznata amajlija Horusa ili tzv."Horusovo Oko"koje štiti od uroka.
Dok u Grckoj i Turskoj se primjenjuje amajlija od plavog stakla u obliku oka.
U Indiji,Izraelu i arapskim zemljama se koristi simbol oka na dlanu pod nazivom"božja ruka"
Amuleti i Talismani
To su amajlije koje se nose na sebi ili drže u kući kako bi se covijek zaštitio.
Amulet služi da cuva i brani od bolesti i pakosti,ali kada se napuni iscjeljiteljskom energijom on postaje
Talisman koji privlaci srecu i zaštitu.
Uroci i vrste:
Najopcenitiji Urok je tzv."nagaz"odnosno Urok koji se nalazi na tlu i najcešce na raskršcima,tamo gdje ce određena osoba proći,tj.nagaziti.
Urok može biti u raznim oblicima-od papirica pa sve do komada metala neprirodnih oblika,raznih koncica,vunice i slicno.
Nagazi su "uvijek"namjenjeni odredjenoj osobi,ali imaju i djelovanje na svakog tko stane na njega,pa makar i slučajno,samo u blažem obliku.
Slijedeca vrsta je "bacanje cini"-To nisu fizicki predmeti nego utjecaj negativne energije upucene u odredjenom pravcu-odredjenoj osobi.
Slijedeca vrsta je "crnomagijska"-Takvi Uroci su tocno upuceni na određenu osobu sa velikom snagom gdje se takva energija "zbraja" i u stanju je doslovno uništiti.
Naravno da postoje "niže"vrste uroka ili nameta koji se koriste u "narodnim"oblicima,kao npr,tekućine i prahovi koji se dodaju jelima i picu određenoj osobi na koju se želi utjecati(vlaška,voodo magija).
U ovim slucajevima jela i pica osoba na koju se utjecalo vremenom ima probleme sa želudcem,napuhavanje,grcevi i slicno.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: DEMONI EZOTERIKA

DAVORKA I NJEN SVIJET: DEMONI EZOTERIKA: "STO SU DEMONI? Prema definiciji Demoni su zli i opaki duhovi,tj.bozanstva osobito ona niza. U Novom Zavjetu Demoni se definiraju ..." DAVORKA I NJEN SVIJET

DEMONI EZOTERIKA

STO SU DEMONI?


Prema definiciji Demoni su zli i opaki duhovi,tj.bozanstva osobito ona niza.
U Novom Zavjetu Demoni se definiraju kao zli duhovi,u zidovskom su to duhovi pokojnika koji su za zivota bili losi,a
da se isti mogu istjerati ako opsjednu covijeka egzorcizmom uz posebne molitve.
Sa druge strano to su pali andjeli koji predstavljaju zavodnike i iskusavatelje covijecanstva.
Demone kao takve pronalazimo u mnogim religijama,iz kojih zakljucujemo da Demoni i sam Bog imaju puno slozenije odnose od samo protivnickih.
Jedna teorija govori o nastanku Demona kao o poslijednjoj karici evolucijskog razvoja zla,dok druga kaze da su Nephilimi ili Cuvari ustvari pali Andjeli koji su zgrijesili sa smrtnim zenama koje su im podarile djecu,a koji su u konacnici bili zli duhovi ili Demoni.
Demon je spiritualno bice koje ne posjeduje nikakav fizicki oblik,te stoga i zavidi fizickim osjetilima kod ljudi,da bi osjetio to "zadovoljstvo" koje ljudi imaju On mora zavladati ljudskim tijelom,tj"prikljuciti"se na misli i osjecaje covijeka poput parazita izvlaceci zivotnu energiju.Oni mogu zavladati ljudskim tijelom i tada to zovemo "opsjednutost",s obzirom da Demon nema vlastitu licnost,odnosno postojanje,on moze uzeti samo privid zivljenja uzevsi ili posudivsi zivot i tijelo neke zivuce osobe.
Postoje nacini kako osoba cak i nesvijesno moze "prizvati ili propustiti" Demona da zavlada tijelom.npr.prakticiranje magije bez upucenosti,nekromancije,regresije,narkoticima tj,upotrebom,okultizmom....
Stoga opsjedanje Demona mozemo definirati kao nedobrodoslo nametanje spiritualnog bica koje pokusava ovladati necijim mislima i tijelom.
On djeluje poput svakog parazita koji covijeka moze dovesti do potpunog unistenja i smrti ,a to moze trajati dugo vremena iscrpljujuci i unistavajuci tijelo .On moze napustiti osobu svojevoljno ili biti protjeran.
Dogadja se da nakon sto Demon napusti tijelo ono samo nebude osteceno ,medjutim pristup dusi koja je nekada boravila u tom tijelu zauvijek bude onemogucen,odnosno dolazi do nekakvih poremecaja fizicke ili spiritualne prirode.
Od opsjednutosti Demonom treba razlikovati termin Demonskog utjecaja,jer Demon moze jednako utjecati na vijernike i nevjernike,Demonski utjecaj jeste testiranje covijecanstva koje je osnova njihovog postojanja.
Evo nekih od primjera tj znakova ponasanja kod opsjednutosti:
-Osoba moze cuti glasove koji joj govore da nesto napravi,osobito ako je to kontradiktorno tome sto osoba inace cini u zivotu,
ukazivanje lika osobe koja je mrtva a zaista i jeste tako izgledala dok je bila ziva,zrtva gubi pamcenje osobito tokom napada,s time da gubi i osjecaj za vrijeme,a ti gubitci pamcenja i blokade mogu se desavati u bilo koje vrijeme bez obzira sta ta osoba u tom trenutku radila.,ponekad to izgleda kao da je zrtva u transu,zrtvino ponasanje se mijenja tj,nacin govora,ton i boja glasa,nacin hodanja,promijene navika,ponekad zrtva govori ili pise stranim njoj nepoznatim jezikom,ali samo u nekim slucajevima postoji averzija prema religioznim predmetima sto znaci da to uopce nije pravilo.

title

DEMONSKA PRIRODA

Da bismo shvatili demosku prirodu i nagone koji ih pokrecu moramo prije svega shvatiti covijeka i njegove principe ponasanja,jer ovo dvoje su u uskoj vezi,na poslijetku i ljudi i demoni su djeca istog Stvoritelja stoga nije cudno za ocekivati da su mehanizmi njihovog ponasanja zasnovani na slicnim principima.
Bog se prema covijeku jako cudno ponio dopustajuci mu jednakost u izabiru izmedju dobrog ili loseg,ali to nije nista kako se ponio prema demonu.
"Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni,sed ipsi per se facti sunt mali" ili u prijevodu
"Jer djavo i drugi demoni od Boga su po prirodi stvoreni dobrima,ali su se od svoje volje izopacili"

POVIJEST DEMONA I DEMONOLOGIJE

Povijest demonologije i dokazi o njenom postojanju i razvoju nejasni su sve do 1160.god.Tek u zapisima Wolframa von Eschenbacha (1170-1220.)nalazimo tekst o prvim magijskim djelovanjima i to u gradu Persidi,koje je sa sobom donio nomad u Klingsor.Klingsor je posjedovao mnoge moci i vjestine,no bio je neskroman i volio se hvalisati sa svoim dostignucima osobito ljubavnim i kad je otkriveno da je svojom zloupotrebom namamio kraljevu zenu u postelju,bio je osudjen,kastriran i pretvoren u evnuha,zbog jada koji ga je uhvatio ostao je zlovoljna spodoba koja voli ljudsku patnju i mrzi ljude vidjeti sretnima,-ovaj primjer je prvi zapisan o pojedincu koji se zrtvovao magiji i demonima a oni isti su mu davali odredjene moci nad drugim ljudima.
Demonologija se opisuje kao grana magije koja se bavi spiritualnim bicima koji se ne smatraju bogovima,drugim rijecima Demonologija predstavlja znanost,doktrinu koja se bavi proucavanjem demona.Sama rijec je nastala od grcke rijeci demon sto u prijevodu znaci "nadnaravni duh".

Istinska crna magija i hirarhija sila zla.
Osim mocnih duhova Goetije,koji su po misljenjima cvrsto ukorijenjeni u duh Evrope,naime duhovna bica se vezuju uz odredjene geografske tocke,postoje i istinski zli duhovi,bica prave "tame".U tradiciji istinske magije koja se bavi evokacijom tih podzemnih sila ,postoje razni stari zapisi,a najpoznatiji su Grimuorium Verum,Grand Grimoire...
Neprikosnoveno na vrhu hijerarhije su Satan i Moloch,Keter i Chokman tamnog drva zivota,ali oni su toliko nevidljivi i suptilni,nemaju lica niti oblika i komandiraju velikom hijerarhijom demonskih sila koje su blize ljudima,ali i visokim adeptima magije,i
razvrstane su po "piramidi" ljudskih zelja.
Ta dva "kreatora"zla vrlo se rijetko pojavljuju "lice u lice" ,njhova evokacija je ravna smrti i unistenju duse,doslovce,potpunoj asimilaciji u prazni prostor.Svi naivci koji pokusavaju evocirati te dvije sile,ne uspijevaju!obicno stupaju u kontakt sa demonom "ispod".
Svega je nekoliko crnih adepata magije u poslijednjih sto godina evociralo Satanu osobno,Satan se javlja na zemlji u ljudskom obliku - obicno 2-3 puta tokom Aeona (2000.god.),dok su njegovi izabranici na zemlji bili dobro skriveni ili bolje receno ljudi u koje nikada ali zaista nikada nebi posumljali da su u rukama vrhovne tame,ali gospodar mraka razmislja u nevidljivim mislima nedokucive praznine,on je praznina asimiliranog prostora,koju niti najvisa bica nemogu vidjeti,pa cak i planetarne inteligencije Briaha i Atzilutha.Po nekima nalazi se skriven izmedju Soph i Aur,Satan je negativna nula!

    Grimorium Verum

Lucifer,glavnokomandirajuci ispod sebe ima:Satanackia i Agalierap
Belzebuth ispod sebe ima:Tarchimache i Fleruty
Astaroth,ispod sebe ima :Sagatana i Nesbiros
Leviatan
Beliah
Nakon petero glavnih,veliki vojvoda Syrach upravlja s 18 demona i to po imenima:
Clauneck-daje veliko bogatstvo i novac onome koji potpise pakt sa njime
Musisin-u ime svog gospodara uci i savjetuje vodjenju drzave i odnosa do stranaca vanjske politike.
Bechaud
Frimost-ima moc nad muskim i zenskim-da budu zajedno
Klepoth-daje moci vizije svih stvari i magije snova.
Khil-gospodar potresa
Mersilde - moc teleportacije tj.siguran transport sumljive robe,npr.oruzje,droga,bijelo roblje...
Clisthert-moc nespavanja
Sirchade-moc znanja o zivotinjama
Segal- izaziva da se pojavljuju cida
Hicpacth-dovodi bilo koga u blizinu ukoliko se isti nalazi daleko
Humots - moze dati bilo koju knjigu
Frucissiere - ozivljava mrtve
Guland - izaziva bolesti
Surogat - otvara svaka vrata
Morail- moze uciniti bilo sto nevidljivim
Frutimiere - majstor banketa i gozbi
Huictiigaras-izaziva zelju za spavanjem ili jaku nesanicu
Ispod Satanachia i Sataniciae nalaze se 45 demona,kojima komandiraju njihovi sefovi - u narednom slijedu i daju slijedece moci:
Sergutthy-daje lijepotu i privlacnost zenama i muskarcima
Heramael-bavi se lijecenjem,iscijeliteljstvom i biljkama
Trimasael-daje znanje o kemiji ,metalima posebno plemenitim
Elelogap-bavi se svim pitanjima vezanim uz vodu
Nebirots-daje moc govora na svim jezicima,pisanja,retorike,otkrivanja skrivenih stvari
Sergulath-gospodar spekulacije svih vrsta.
Hijerarhije su velike i poznatih demona ima na tisuce,cesto se jedno bice javlja pod raznim imenima,u razlicitim hijerarhijama,u razlicitim drzavama i jezicima,sto je povezano uz tradiciju.
Ukoliko pogledamo njihove moci,svi u biti evociramo istinsku crnu magiju,posto oni pruzaju upravo ono sto ljudi najvise trebaju,ispunjavaju sve zelje u svojoj "nebeskoj"hijerarhiji snova...svaki covijek svijesno ili nesvijesno evocira demonsko bice,njihova moc je zaista "demonska"
To je zakon dualnosti,htjeli mi to ili ne ali konacno cemo bolje razumijeti tamnu plat nase svakodnevnice i konacno i duhovno napredovati,jer se jedino priznanjem tama moze transformirati u svijetlo!

HIJERARSKIJSKA LJESTVICA DEMONA

PREMA MAGU ABRA-MELINU
Prema magu Abra-Melinu demone mozemo svrstati u nekoliko hijerarhijskih grupa i tablica;
1.Prvu grupu predstavljaju glavni Demoni i podprincevi.
Glavne Demone predstavljaju Lucifer(od.latin.svijetlo ,svijetlonosa),Levijatan,Sotona i Belijal.
Dok podpricevi su:Astarot,Magot,Asmodej,Beelzebub,Oriens,Paimon,Ariton i Amaimon.


Svi ti vodeci demoni i princevi iza sebe imaju svoje vojske i demone koji im sluze.

OSTALI DEMONI dijele se na:

-Demoni podzemlja i smrti,
-Demoni - duhovi:
-Opaki demoni
-Protivnici Bogova
-Demoni plodnosti
-Duhovi mrtvih
-Demoni i dobri duhovi
-Demoni magije
-Vampirski Demoni
-Prirodni Demoni
-Zastitnicki Demoni
-Demoni bolesti
-Demonski cuvari blaga
-Demonski strazari
-Vodeni Demoni
DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: twin baby boys have a conversation - OFFICIAL VIDE...

DAVORKA I NJEN SVIJET: twin baby boys have a conversation - OFFICIAL VIDE...: "PROČITAJ, ZAPAMTI i IZBRIŠI jer...Bitno je za Tvoj život, sada i uvijek....) Jedan čovjek otvori jednu od ladica koja je pripadala njegovoj ..." DAVORKA I NJEN SVIJET

twin baby boys have a conversation - OFFICIAL VIDEO

PROČITAJ, ZAPAMTI i IZBRIŠI jer...Bitno je za Tvoj život, sada i uvijek....) Jedan čovjek otvori jednu od ladica koja je pripadala njegovoj ženi. Izvadi jedan zamotuljak u rižinom papiru i reče: 'Ovo nije bilo što, ovo je nešto specijalno.' Odmotao je paketić i odbacio papir, i onda se duboko zagledao u biranu svilu i čipku. Ona je ovo kupila kad smo bili prvi put u New York-u, prije otprilike osam ili devet godina. Nije to nikad upotrijebila . Čuvala je to za neku 'specijalnu priliku'. Dobro...ja mislim da je sada prigodna prilika za to'.Prišao je krevetu i položio rublje pored druge garderobe, koju će ona imati - na pogrebu. Njegova žena je umrla. Okrene se prema meni i reče:'Ne čuvaj nikada ništa za neke specijalne prilike, svaki dan u tvom životu je specijalan'. Još uvijek mislim na njegove riječi...one su promijenile moj život. Više čitam, a čistim manje. Sjedim na terasi uživam u pejzažu, i ne smeta mi korov u vrtu. Provodim više vremena s porodicom, a manje na poslu.Shvatio sam da je život u suštini jedna cjelina ispunjena užicima, a ne tečaj preživljavanja. Više ništa ne čuvam. Upotrebljavam svoje kristalne čaše svaki dan. Obučem svoj novi sako kad idem u supermarket, ako mi je želja. Ja ne čuvam svoj najbolji parfem za specijalne izlaske, ja ga upotrebljavam uvijek kad poželim. Fraze...'jednog dana' i 'jednog od ovih dana'su nestale iz mog rječnika. Ako nešto vrijedi vidjeti, slušati ili raditi, onda ja to želim vidjeti, slušati ili raditi SADA. Ja nisam siguran u to što bi žena mog prijatelja uradila, da je samo znala da je neće biti ovdje sutra. Ja mislim da bi ona bila više u kontaktu sa svojom familijom, svojim najbližim prijateljima. Ona bi možda nazvala svoje stare prijatelje i molila za oproštaj za neke nesporazume, i pomirila se s njima. Vjerujem da bi ona išla jesti u kineski restoran, to je njena omiljena hrana. Upravo ove neučinjene male stvari što meni smetaju, ako bih ja znao da su mi sati izbrojani. Smeta me što sam prestao sretati svoje dobre prijatelje koje sam 'jednog dana' htio kontaktirati. Smeta mi što ne pišem pisma, koja sam mislio pisati 'jednog od ovih dana'. Smeta mi i žalosti me da nisam rekao svojim roditeljima, svojoj braći i djeci, češće, koliko ih volim. Sada pokušavam ne zakasniti, ne držim po strani, ili čuvam nešto, što može obogatiti naš život sa smijehom ili radošću. I svaki dan kažem samom sebi, da je danas jedan specijalan dan... Svaki dan, svaki sat, svaka minuta... je specijalna. Ako si ti dobio/la ovu poruku, znači da te netko voli,a postoje i osobe koje ti voliš. Ako si prezauzet, da pošalješ ovo dalje drugim osobama, i kažeš samom sebi da ćeš poslati 'jednog od ovih dana'...čuvaj se! 'Jednog od ovih dana' je tako daleko.... ponekad ne dođe nikada više... Ovo je TANTRA koja je došla iz Indije. Bez obzira da li si praznovjeran ili ne, odvoji pet minuta za prosljeđivanje ove poruke.Odvoji nekoliko minuta da je pošalješ dalje. Sadrži poruke koje su jako djelotvorne za dušu. Ovo je TOTEM TANTRA s Nepala koja donosi sreću. Totem tantra je poslana tebi da bi ti donijela sreću. Kruži oko zemaljske kugle nekoliko desetina puta. INSTRUKCIJE ZA ŽIVOT Jedi puno sirove (neobrađene) riže. Pružaj ljudima više nego što očekuju, i radi to s voljom. Nauči napamet stihove koje voliš. Ne vjeruj u sve što čuješ, ne troši vrijeme na spavanje,i ne spavaj toliko koliko bi želio. Kad kažeš nekome: 'Ja te volim' reci to zato što tako osjećaš. Kad kažeš: 'Žao mi je', 'oprosti mi', gledaj osobu u oči. Budi zaručen najmanje šest mjeseci, prije nego što se oženiš. Vjeruj u ljubav na prvi pogled. Ne sprdaj se s tuđim snovima. Voli duboko i pasionirano. Možeš biti povrijeđen, ali to je jedini način da živimo puni život. Ako se ne slažeš, budi ipak lojalan. Ne vrijeđaj. Ne osuđuj nikoga zbog njegovih rođaka.Govori polako, ali misli brzo.. Ako te netko pita o nečemu na što ti ne želiš odgovoriti,upitaj s osmjehom: 'Zašto te to zanima?'. Ne zaboravi da najveće ljubavi i najveći uspjesi, obuhvaćaju i rizike. Nazovi svoju majku. Kaži 'na zdravlje' kad čuješ da neko kihne. Ne zaboravi tri stvari: 1. Poštuj samog sebe. 2. Poštuj druge. 3. Odgovoran si za sve što radiš. Ne dozvoli da jedan mali nesporazum pokvari veliko prijateljstvo. Kad primijetiš da si pogriješio, ispravi to brzo. Odgovaraj na telefon s osmjehom, da onaj koji zove čuje da se ti osmjehuješ. Zasnuj brak sa ženom/čovjekom, koji voli razgovarati. U starosti će vam konverzacija biti važnija od bilo čega. Ne budi puno sam. Otvori svoje naručje za razmjenu/promjenu, ali ne zanemari svoja vrednovanja. Šutnja je ponekad najbolji odgovor. Čitaj više knjige i manje gledaj TV. Živi dobar i dostojan život.. Kasnije u starosti možeš uživati u sjećanjima. Vjeruj u Boga, ali zaključavaj svoj auto. Važno je da je atmosfera u kući ispunjena s ljubavlju. Učini uvijek tako da stvoriš mir i harmoniju svojoj okolini. Ako si u nesporazumu sa svojim ljubljenim/om, promotri situaciju kakva je sada, a ne kakva je bila nekada. Čitaj između redova. Podijeli s drugima ono što znaš. Tako se stvara besmrtnost. Budi brižan prema našoj planeti. Ne prekidaj nikada nekoga tko ti upravo pokušava dokazati svoju odanost. Ne zabadaj nos u sve. Ne budi previše radoznao. Ne vjeruj nikada muškarcu/ženi, koji ne žmire kad ga/je ljubiš. Jedanput godišnje otputuj negdje gdje nikada nisi bio. Zarađuješ li puno para, plasiraj ih negdje gdje ćeš moći pomoći drugima. To je najveće zadovoljstvo što ti bogatstvo može dati. Ne zaboravi da, ne uspiješ li u svemu što želiš, ponekad je to sretan pogodak. Ne zaboravi da ljubav između dvije osobe treba biti više nego potreba jednog za drugim. Sagledaj čega se moraš odreći na svom putu. Približi se ljubavi i kuhinji s odvažnošću i predanošću DAVORKA I NJEN SVIJET

DAVORKA I NJEN SVIJET: Petar Grašo-Volim i postojim

DAVORKA I NJEN SVIJET: Petar Grašo-Volim i postojim: "Volim i postojim Hej, ljubavi, zagrli me zagrli, nek' nitko nas nikada ne razdvoji... Svaki dan, svaki sat, novi ljudi, novi rat, jednog da..." DAVORKA I NJEN SVIJET

Petar Grašo-Volim i postojim

Volim i postojim
Hej, ljubavi, zagrli me zagrli, nek' nitko nas nikada ne razdvoji... Svaki dan, svaki sat, novi ljudi, novi rat, jednog dana zbog njih će cijela zemlja stat... Hej, ljubavi, sad smo ljudi odrasli i grudi mi bude tvoji pogledi... Potresi, nemiri, iza ugla vrebaju a takvi ko' ti nam uvijek trebaju...
    Zato što... godine prolaze, dvadeseti vijek, živim po svome i ljubim zauvijek... Godine prolaze, nemam ništa s tim, volim i postojim..
Hej ljubavi, zašto ne bi ja i ti daleko od sviju negdje pobjegli Potresi, nemiri, iza ugla vrebaju, a takvi ko' ti nam uvijek trebaju... DAVORKA I NJEN SVIJET

ČAROBNO JUTRO

Proljetna kiša nije kao druge. ... Proljetna kiša rastapa tuge. Velike svijetle, neshvatljive umu Radosti ima u njenome šumu. Kada rominja i šušti po lišću, Zaljubljenici – kako se stišću! Smiju se oči, srca se mlade. Proljetna kiša zalijeva nade. D.CESARIĆ
DAVORKA I NJEN SVIJET