utorak, 5. travnja 2011.

The Life of the Witch,MAGIJSKI OBREDI

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

4 ELEMENTA

Zemlja,zrak,vatra i voda simboliziraju 4 sile koje tvore život na fizickom,mentalnom i spiritualnom nivou. U Ceremonijalnoj magiji one predstavljaju:-Zakon,život,svijetlost i ljubav i zajedno cine 5 element "eter" ili "akašu" ZEMLJA:-element reda-politika sudovi,financije,zdravlje i obrazovanje.Ona prdstavlja Jin,ženu,boginju Majku zemlju,dom i porodicu.Boje su joj-zelene,tamnosmedja ili crna,znaci zodijaka:-Bik,Djevica i Jarac. ZRAK :-predstavlja život,logiku,um,komunikaciju,novi pocetak,putovanja,iscjeljivanja.To je muški princip ili Jang. Priziva se za nove pocetke,karijeru i pravdu.Boja mu je žuta a znaci zodijaka: vodenjak,blizanci i vaga. VATRA:-predstavlja svijetlost,sjaj,radost,ambicije,dostignuca ali i uništenje svega što više nije potrebno. Ona predstavlja muški princip ili Jang,priziva se u ritualima plodnosti i moci.,kao i za skidanje cini. Boja je zlatnožuta i narancasta,a znaci zodijaka:-Ovan,lav i strijalac. VODA:-predstavlja ljubav,intuicije,ciklus rodjenja i smrti.Simbolizira ženski princip ili Jing boginju u obliku Boginje mjeseca i jako je mocna u ljubavnim cinima.Boja je :-plava,znaci zodijaka:Rak,Škorpija,Riba.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

SUPSTANCE 4 ELEMENTA

Na svakom oltaru moraju biti supstance i pribor evo popisa supstanci. Zemlja:-predstavlja je sol Zrak:-predstavlja je zrak Vatra:-predstavljaju je svijece i to u boji:-narancaste,crvene,zlatnožute. Voda:-predstavlja sebe samu. PRIBORI 4 ELEMENTA Za Zemlju:-zvonce,pentagram,kristali ili biljke. Zrak:- Athame (obredni nož) Vatra:-štap ili palica Voda:-pehar ili chalice. 4 FAZE MAGIJSKOG RITUALA Fokus Akcija Sticanje moci Oslobadjanje moci.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket MAGIJSKI SIMBOLI KRUG Krug je jedan od najupotrbljivanijih magijskih simbola,to je ustvari temeljni simbol.Kruzno je kretanje poput vremena,bez pocetka i bez kraja... Krug simbolizira kozmicko nebo,a ono je simbol duhovnog,nevidljivog i transcedentalnog svijeta.Krug je ustvari navazniji magijski simbol.Pri svakom ritualu treba ocrtati krug oko sebe da bi se zastitilo od negativnih sila pa tako i demona,uz takav krug treba dodati i pratece simbole,sto znaci da se krug iscrtava u razlicitim verzijama i ponavljanjima. Kao sto je vec poznato i oko biljke Mandragore se iscrtava krug da bi se zastitilo od njenog "vriska" koji je koban za ljude. Svaki kruzni oblik je potencijalni magicni simbol,kao i npr.prstenje ogrlice,narukvice...na kojima se koriste cari i cesto se nose kao i amajlije za zastitu. TROKUT Trokut ima visestruku simboliku,koja se poklapa sa simboliziranjem broja 3 ,a isto tako za njega je vezan zakon Trostrukog, Trokut jednim vrhom i to gornjim predstavlja dobro i duhovno a element mu je vatra. Okrenut prema dolje predstavlja zlo,fizicko i element mu je voda. Pravokutni trokuti nacrtani unutar kruga predstavljaju zastitu od protiv zlih duhova. Trokut je simbol mudrosti i jedan od najmocnijih magijskih pecata. Solomonov pecat simbol ljudske mudrosti sacinjen od dva trokuta koja su obrnuto postavljeni jedan prema drugom. Pravokutni trokut ucrtan u krugu predstavlja zastitu protiv carolija i zlih duhova. PENTAGRAM Vjeruje se da je Pentagram jedan od kljuceva koje otvaraju put ka cuvanim tajnama. Njega mjesaju sa heksagramom,iako je Pentagram mnogo stariji i nadjen je na keramici sumerskih gradova. Pentagram spada medju najmocnije simbole i smatra se simbolom savrsenstva. Sluzi za "prizive" a isto tako i "otpuste"demonskih sila kao i za njihovo potcinjavanje. Njime se potstice bolje zdravlje,unutrasnji razvoj i samopostovanje. Koristi se za caranje i u magijskim obredima .Sa jednim krakom uperenim prema gore simbolizira prirodu,mikrokozmos,a sa dva kraka uperena prema gore predstavlja Sotonu. HEKSAGRAM Sesterostrana zvijezda simbolizira vladavinu duhovnog nad fizickim tijelom koje je ujedinjeno u makrokosmosu. Moze se koristiti unutar kruga a i na odjeci.Osnazava duhovne moci i cuva od zlih sila. Heksagram ili Davidova zvijezda ili Davidov stit,a u Indiji to je tajanstvena i blagotvorna Yantra- sjedinjeje Sive i Santi. KRIZ On predstavlja praiskonskog androgina,simbol dualizma u prirodi i jedinstva u suprotnosti. Iako se stoljecima koristi u kriscanskoj religiji Kriz je puno stariji od kriscanstva tisucama godina. Pojavljuje se u razlicitim oblicima Tau kriz kod starih Egipcana bio simbol zivota,a u kombinaciji sa krugom predstavlja besmrtnost.Koristio se kao amajlija za tijelo i dom.
DAVORKA I NJEN SVIJET

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET