subota, 9. travnja 2011.

MISLIMO SAMO.....

DAVORKA I NJEN SVIJET
 ...........U svakodnevnom životu postoji mnogo malih stvari koje lako mogu prouzročiti nejedinstvo i nesklad. Uzdigni se iznad njih i ujedini ono što je važno u životu; tvoja ljubav za druge, život i rad za dobrobit cjeline, zaboravljanje ega i svih onih nevažnih malih događaja koji stalno dižu svoje glave s obzirom na osobne simpatije i nesimpatije. Kad duša jako osjeća da joj je put prav i glatko odbija popustiti, prije ili kasnije u nečemu mora popustiti. Kad rastegneš gumicu do kraja, ili će puknuti ili će se, ako je iznenada otpustiš, naglo vratiti i povrijediti te. Ali ako je lagano otpustiš, vratit će se na svoje mjesto. Zašto ne otvoriš srce i nježno otpustiš na
pon i napetost? Ljubav i razumijevanje uvijek će pomoći poravnati put.
Tek kad proširiš svoju svijest, otvoren si i možeš primiti novo oko sebe i možeš se uskladiti s novim mislima, novim idejama, novim načinom života. Budi spreman spoznati više dimenzije iznad ovih najbližih, viša područja i otvori se putima Duha. Mnogo toga možeš shvatiti i prihvati intuitivno, ali pritom um oklijeva, zato zašto gubiti vrijeme pokušavajući sve napraviti umom. Zašto ne bi živio i djelovao intuitivno i nadahnuto? Kad tako postupaš, djeluješ s višeg stupnja svjesnosti i prihvatit ćeš novo. Otvaraš čisti prostor kroz koji se novo razvija u tebi i kroz tebe. Zato uzdigni svoju svijest iz negativnog u pozitivno, od destruktivnog u konstruktivno, iz tame u svjetlo i iz starog u novo i gledaj što će se dogoditi. Vidjet ćeš kako staro otpada otkrivajući veličanstveno novo.
"Kada uspiješ da prevladaš teške probleme,nemoj se zadržavati na teškim trenucima kroz koje si prošao, već se prepusti radosti što si savladao još jedno iskušenje u životu jer kada ozdraviš, ne misliš više na patnje koje si neminovno trpio već na blagoslov koji ti je donjelo izlječenje!Ne oslanjaj se ni na koga. Nisu ti potrebna vanjska pomagala i utjehe, jer je to sve duboko u tebi. Svatko traži unutarnji mir i on je tamo kad nađeš vremena potražiti ga. Nalaziš li vremena za sagledavanje istine ili prihvaćaš sve što čuješ, vidiš i pročitaš na prvi pogled?Kad nešto saznaš iznutra, nitko i ništa izvana to ne može pokolebati. Tebi bi to bilo toliko stvarno da ti ne bi smetalo kad bi cijeli svijet bio protiv tebe i govorio ti kako nemaš pravo. Mogao bi ići mirno svojim putem, a da te pri tom ništa ne bi smetalo ili izbacilo iz ravnoteže. To je radost i snaga unutarnjeg znanja. To ti može dati mir koji nadilazi svako razumijevanje. Kad god u nešto sumnjaš, idi u sebe i traži istinu ...Kada uspiješ da prevladaš teške probleme,nemoj se zadržavati na teškim trenucima kroz koje si prošao, već se prepusti radosti što si savladao još jedno iskušenje u životu jer kada ozdraviš, ne misliš više na patnje koje si neminovno trpio već na blagoslov koji ti je donjelo izlječenje!Trebate kontrolirati svoj um. Pravilno preispitivanje u umu i čistoća srca su jako bitni. Ponudite svoj um Bogu. Bog će učiti sve za vas. Obavite svoju dužnost iskreno s predanošću Bogu. Njegujte čvrstu vjeru da je On svugdje. Nemojte sumnjati da Bog negdje je, a negdje nije. On je prisutan gdje god Ga tražite. Prožima cijeli univerzum. Većina ljudi ne može prepoznati ovu istinu. Bog je prisutan u svim bićima, bilo da je riječ o malim insektima poput mrava ili velikim životinjama poput slona. On je podjednako prisutan u zrnu pijeska i u zrnu šećera.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET