četvrtak, 3. travnja 2014.

DAVORKA I NJEN SVIJET

vna Alternativna medicina Sok od sirovog povrća u liječenju raka

Sok od sirovog povrća u liječenju raka

voćni sokU slučaju kada je dijagnosticiran rak treba uzimati sirovo povrće i sokove od sirovog povrća. To treba da čini 90% prehrane, a 10% neka bude bareni bob, barena mrkva, barena ili pečena bundeva.

Sok se pravi od: mrkve 1500 grama, crnog luka 300 grama, cikle 300grama, celera 300grama, crne rotkve 300 grama, brokule 300gr, kelja 300 grama i 300 grama krumpira.
Krumpir se koristi samo od jula do februara, jer se nakon toga u krumpiru nagomilava otrovna materija solanin.
Inače sok od krumpira zajedno sa sokom od mrkve ima izuzetno dobro djelovanje na organe za probavu . Pomaže kod liječenja čira na želucu, gastritisa, gorušice, gasova, zatvora, kolitisa i tako dalje.
Već samim time što kombinacija mrkve i krumpira poboljšava probavu, razlog su egzogeni enzimi koji se unose tim sokom, i zbog toga treba svaki dan započeti sa tim sokom. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime koji se lako apsorbiraju i dolaze na ćelijski nivo u roku od 15 minuta čime se potiče rast i razvoj zdravih ćelija.
Enzimi iz povrća uništavaju se na temperaturi već od 40 stepeni celzija. Izbjegavajte čokoladu, čajeve (osim zelenog ) i crnu kavu.
Treba piti nezagađenu filtriranu vodu da bi se izbjegao klor, teški metali i razni toksini, ima ih oko 19, koji se nalaze u vodi sa česme.
Destilirana voda je kisela pa ju treba izbjegavati.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET