subota, 20. listopada 2012.

ENERGIJA JE NAŠE IZVORIŠTE, ZAR NE ?

DAVORKA I NJEN SVIJET



ENERGIJA JE NAŠE IZVORIŠTE, ZAR NE ?



Najvaznije za zivot jeste snabdevanje Suncevom svetlosnom energijom o kojoj se kupa i umiva nasa Zemlja. Ogromne kolicine energije se sa Sunca prenose kroz zemljinu atmosferu. Jedna oluja sa grmljavinom npr. oslobadja istu kolicinu energije koja se oslobodi sagorevanjem 7000 t uglja za jedan sat.Ovaj prenos energije je potencijalno smrtonosan, kao onda kada se elektricna energija nagomilava i prenosi izmedju olujnih oblaka i povrsine u vidu munje. To je nacin na koji mi dozivljavamo energiju i kako su nas ucili u skolama, raznim obrazovnim ustanovama i sto smo imali prilike putem raznih medija da tokom zivota upijemo kao znanje o energiji.
Ipak energija je kompleksan pojam, ona je sveobuhvatna.Znanje koje nismo imali prilike da steknemo je da razmisljamo o energiji kao o osnovi svega postojeceg. Pasivnoj energiji ili praznini i aktivnoj energiji univerzumu. Znaci osnov svega postojeceg jeste ENERGIJA u svoj svojoj sustini u raznim oblicima ispoljavanja, koji u neprekidnom svom pulsiranju prelaze iz jednog stanja u drugo dejstvom neke sile. To je sustina svega postojeceg, neiscrpna je svrha energije.Univerzum je odnos Energija...Svesti. To je odnos razmena energija ili svesti.
I bas je jednostavno, energije su ustvari polja energetskih sila(svesti) i na taj nacin reaguju jedna na drugu. Takve njihove reakcije mi nazivamo percepcijom ili dozivljajem.
Nacin na koji mi percepiramo nije nista drugo do KREATOR U NAMA, koji kreira nasu individualnost, realnost. Ziveci u toj takvoj Realnosti mi jesmo ona, Bozija Realnost. U stvarnosti postoji samo Bog...samo Duh. Postoji samo Um ili Svest.Mi smo jedno sa tom Apsolutnom realnoscu i krckamo se u kvantnoj corbici. Mozemo je zamisliti kao dugu sa koje selektujemo svoju boju; odnosnono realnost, ili ti energrtsko stanje postojanja.
Zapravo Kreator u nama bira kreaciju za taj momenat bitisanja, nivo Svesnosti na kojem ce da stvara svoju kreaciju, koja je jedna i jedinstvena. Razne vrste energija su u stvari sjedinjene religije u jednu energiju u Svesnost. Na taj nacin je najlakse posmatrati procese i desavanja unutar okeana u Jastvu, kome je jedina teznja da priblizi coveka Bogu i obrnuto. Bog je ljubav i sustina je svega, on je interpretacija zivota.

"...Voli bezuslovno, voli bez ocekivanja, voli zato sto je to tvoja sreca, voli zato sto ljubav znaci davati. Voli, ali znaj da je ljubav sluzenje i izrazavanje ljubavi ne na nacin na koji mi to odaberemo, vec na nacin koji to zeli ona osoba koju volimo...."

Tako kazu drevne Maje i verovatno su u pravu u sta cemo se naravno uveriti, ostaje nam da sacekamo 2012.g., kada ce se njihovo prorocanstvo ostvariti. Ljubav je sila koja pokrece sve energije i stvara kovitlac haosa iz koga neminovno nastaje harmonija bitisanja.

"...Sreća koju ljubav daje životu sastoji se u davanju i sluzenju bez ogranicenja, jer ne postoji covek, koji duboko u svom srcu istinski ne zna sta bezuslovna ljubav zaista jeste..." To kazu Maje.

Sve sto je stvoreno u Univerzumu stvoreno je od Energije.
Materija je samo zgusnuti oblik energije, vidljiv golim okom i dostupan ostalim culima.
Mnoge vrste energije su nama nepoznate, nedostupne, posto ne mozemo da ih percepiramo, ne mozemo da spoznamo njihovu sustinu, odnosno fine vibracije kroz prostor i vreme.
Ipak postoje energije koje su pod direktnom kontrolom coveka. Takav poznati oblik energije je MISAO i svi je imamo.Ona je nevidljiva, ali u sebi krije energiju, koja moze da realizuje odredjeni dogadjaj, ako se toj misli dovoljno dugo posvetimo, iskreno i iz srca. Vrlo je moguce da ce se ona i sprovesti u delo. Znaci samo od nas i naseg misaonog sistema zavisi, kako ce nam biti iskreirana stvarnost, odnosno nasa Realnost. Svako nosi odgovornost za ono sto misli. Mnogi mudraci su ovako govorili:"Kakve su ti misli, takav ti je zivot"( Starac Tadej ). Pa vi sad vidite kakvu ce te vaznost pridati u buducnosti pojmu ENERGIJA.
 

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET