srijeda, 26. listopada 2011.

Nana Mouskouri - Aranjuez Mon Amour

DAVORKA I NJEN SVIJET REKLI SU O PRIJATELJSTVU Kad su mi stogovi u plamenu bili, onda sam saznao tko su mi kum i kuma bili. Albanska narodna poslovica Tek kad stane pucati led, znaćeš ko ti je prijatelj. Eskimska narodna poslovica Ako ti je prijatelj od meda, ne pojedi ga svega. Libanska narodna uzrečica Drvo se na drvo naslanja, a čovjek na čovjeka. narodna poslovica Prijatelja upoznamo tek kad ga izgubimo. Italijanska narodna izreka Od rakije se opiješ na početku, a od prijateljstva na kraju.






Što je to ljubav? Je li ruži moguće reći:“Ponudit ću svoj miris dobrim ljudima i uskratiti ću ga zlima“? Ili, možeš li zamisliti svjetiljku koja uskraćuje svoje zrake zlim ljudima koji bi htjeli hodati u njezinoj svjetlosti? Može to učiniti jedino ako prestane biti svjetiljkom. Promatraj kako drvo bespomoćno i nepristrano daje svoju hladovinu svima, dobrima i zlima, starima i mladima, visokima i niskima, životinjama i ljudima i svakom drugom živom biću, čak i onome koje ga želi posjeći.
Zamisli se u čuđenju nad čistom dobrotom ruže, svjetiljke, drveta, jer u njima možeš naći sliku onoga što je ljubav.
Kao i drvo, ruža i svjetiljka, ljubav daje i ne traži ništa zauzvrat. Svjetlost, miris i hladovina ne proizvode se kada netko priđe niti prestaje kada nikoga nema u blizini. Dakle, one nisu svjesne nikakve zasluge, ili toga da čine neko dobro…
Ljubav je nepristrana, besplatna, nesebična i slobodna.Antony de Mello

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET