srijeda, 30. ožujka 2016.

Ljekovita svojstva korijena maslačka

DAVORKA I NJEN SVIJET


Ljekovita svojstva korijena maslačka


korijen maslačkaKorijen maslačka čisti krv i jetru, te regulira probavu i potiče rad žuči, čime se regulira razina kolesterola i masnoća u krvi. Također, ovim djelovanjem korijen maslačka rješava problem žučnih kamenaca.

Ljekovita svojstva korijena maslačka

Korijen maslačka odlično čisti organizam od toksina. Naime, ovaj korijen je jedan od najjačih biljnih preparata za eliminaciju toksina iz tijela.
Korijen maslačka čisti jetru, žuč, bubrege i limfu. Prije svega, korijen maslačka čisti jetru i žuč, te potiče bubrege da toksine kroz urin šalju van iz tijela.
Ovaj korijen se koristi i za liječenje mnogih bolesti, kao što su opstipacija, nečistoće na koži poput akni, edema i slično, artritis, reuma, hepatitis, žučni kamenac i druge.
Korijen maslačka je izrazito dobar za ženska oboljenja, posebno u prevenciji i liječenju različitih bolesti dojki, poput ciste, karcinoma, raznih tumora, nateknutih grudi, i problema s dojenjem i majčinim mlijekom.

Kako je najbolje koristiti korijen maslačka?

Da bi se iskoristio puni potencijal korijena maslačka najbolje ga je koristiti kao dekokciju ili tinkturu.
Recept za dekokciju ide ovako: pomiješajte 30 grama suhog korijena maslačka sa 60 grama svježeg, te smjesu prelijte sa 2.5 decilitara vode u što dodate prstohvat soli. Pustite tekućinu da provri, prekrijte posudu i lagano kuhajte 20 minuta. Nakon kuhanja, sadržaj procijedite, a tekućinu ‘čaj’ pijte po tri šalice na dan.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET