petak, 4. studenoga 2011.

Što su čakre

DAVORKA I NJEN SVIJET




Što su čakre?
Prema starom hinduističkom učenju, umijeće postizanja ravnoteže čakri koristilo se u yogi i reflekološkim sustavima tisućama godina.
Vođenje nezdravog života može se manifestirati blokadama u čakrama. Ukoliko one iskaču iz poretka, ljudi se mogu ozbiljno razboljeti – kaže Wills

Čakre su energetski centri u tijelu, a u prijevodu znače «kotač svjetla». Svi posjedujemo određenu energiju koja okružuje naše tijelo – auru. Ta energija centrirana je unutar tijela u sedam živčanih i energetskih centara smještenih uzduž kralješnice. A oni se nalaze na sjecištu dvadeset i jednog različitog energetskog kanala. Svaka čakra povezuje se s određenom bojom – od narančaste do zelene – i vjeruje se da je odašilje svoju energiju u obliku vibracijske frekvencije.

Energije čakri u našem tijelu uvijek se vrte u smjeru kazaljke na satu, a na njih utječe naše emotivno, duhovno i fizičko zdravlje, i obrnuto, one utječu na njega. predstavljaju linkove prema suptilnoj energiji skrivenoj u nama, zbog čega je izrazito važno imati određena saznanja o njima kako bi mogli iskoristiti njihove potencijale.
Čakre

Prva čakra predstavlja opstanak, hrabrost volju, životnu energiju, temelje. Smještena je na dnu kralježnice. Boja koja je predstavlja je crvena.

Druga čakra predstavlja seks, kreativnost, razmnožavanje, obitelj i inspiraciju. Smještaj : spolni organi. Boja – narančasta.

Treća čakra je žuta, predstavlja ego, centar emocija, intelekt i um. Smještaj: Solarni pleksus.

Četvrta čakra predstavlja bezuvjetnu ljubav, odanost, vjeru i samilost. Smještena je u predjelu srca. Boja koja je predstavlja je zelena.

Peta čakra predstavlja glas, istinu, komunikaciju i više znanje. Smještaj – grlo, boja – plava.

Šesta čakra, ljubičasta, predstavlja viziju i intuiciju, smještena je na trećem oku, području između obrva. Boja je indigo ili tamno plava.

Sedma čakra nas povezuje sa univerzalnom energijom i Božanskom sviješću. Predstavlja jedinstvo i poniznost. Smještena je na vrhu glave a boja je ljubičasta.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET