petak, 4. studenoga 2011.

10 osnovnih vjerovanja Kabale

DAVORKA I NJEN SVIJET



1. Postoji Beskrajna Snaga koja je izvor svega postojećeg. Neki je nazivaju Bogom,. Sljedbenici Kabale nazivaju je Beskrajnim svjetlom (Ohr Ein Sof)

2. Sve što postoji je ovdje kako bi pomoglo čovječanstvu da ispuni svoju zadaću. Predmeti, biljke, životinje, zvijezde i galaksije ovdje su kako bi služili Stvoritelju.

3. Svrha čovječanstva je postajanje jednog sa Beskrajnom Snagom. Svo naše ispunjenje dolazi iz povezivanja sa Svjetlom.

4. Kako bismo postali jedno sa Beskrajnom silom potrebno je proći niz transformacija u ovome svijetu te nadvladati more iskušenja i izazova. Svaka situacija u životu je duhovni izazov na mnogo razina.

5. Svi su ljudi u duhovnom smislu međuovisni. Svi smo jedno. Kako bi se postiglo jedinstvo s Beskrajem potrebno je brinuti o čovječanstvu.

6. Sve što postoji, postoji unutar čovjeka. Čovjek je mikrokozmos svog stvaranja ili, kako ga neki zovu, holografski svemir. Ovo se odnosi na dio koji govori da je stvoren na sliku i priliku Boga.

7. Postoji fizičko kraljevstvo u kojem postoji i duhovno s kojim smo, ne znajući, stalno u ineterakciji. Svaka molekula našeg postojanja ima duhovnu stranu s kojom je povezana.

8. Naši problemi i izazovi zapravo su odgovor našeg duhovnog kraljevstva koje počiva na našim mislima, riječima i djelovanju, a posebno su dizajnirani u svrhu našeg duhovnog rasta.

9. Povijest putuje prema svojoj unaprijed određenoj sudbini. Beskrajna Snaga odredila je vrijeme naše boorbe do određenog datuma.

10. Kako bi iskusilo Beskrajnu Snagu za čovječanstvo je predviđeno mjesto pod nazivom Gornji Svjetovi. Tamo nakon smrti idu oni koji su ispunili svoju svrhu. Svaka će osoba iskusiti Beskraj u onoj mjeri u kojoj se povezala s njime tijekom života.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET