subota, 25. kolovoza 2012.

Gljivična infekcija nokta

DAVORKA I NJEN SVIJET


 

Gljivična infekcija nokta

Za ovo iskustvo sam nedavno saznala i toliko je djelotvorno da se o tome jednostavno mora saznati. Ovakva infekcija nastane obično nakon nekog udarca, kao posljedica zaraze, a pogoduje vlaga ispod čarapa, neprikladna i zatvorena obuća. Manifestira se tamnim mjestima na noktu i nokat se sve manje drži pričvršćen. Reklo bi se da se "odljepljuje". Odlazak doktorima rezultirat će vjerojatno antibiotskom terapijom, prijedlogom za čupanje nokta. Ništa od toga nije potrebno. Mnoga iskustva dokazala su da je liječenje eteričnim uljem čajevca djelotvorno i najefikasnije.

Terapija

Utrljate 1-2 kapi na nokat, a jednu kap ispod nokta, recimo dva puta dnevno. Oporavak se počne nazirati nakon mjesec dana, ali za potpuno izlječenje treba i do 6 mjeseci.
Naravno, radi se o 100% eteričnom ulju čajevca nekih provjerenih marki: Pranarom, Primavera i Oshadhi. To su skuplja ulja i obavezno se raspitajte o kvaliteti prilikom kupnje. Pazite da ne bi kupili jeftina ulja, loše kvalitete poput onih u DM-u.
Snaga čajevca je u jedinstvenoj kombinaciji sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Teško je naći biljku koja tako efikasno djeluje na sve troje. Čajevac je vrlo složene kemijske strukture i upravo zbog toga je nemoguće da mikroorganizmi postanu rezistentni. Zbog tako složene strukture, nemoguće ga je sintetizirati, a osim toga sadrži i neke vrlo rijetke organske spojeve.

Čajevac se nikada ne smije uzimati oralno jer može uzrokovati ozbiljne nuspojave, a kod primjene na koži treba ga razrijediti. Jedino za gljivičnu infekciju nokta ovo se ulje nanosi direktno i bez razrjeđivanja. Ovo ulje ima izuzetnu sposobnost prodiranja kroz keratin nokta i zato je za ovaj problem idealno sredstvo.

čajevacAustralski čajevac

Naime, čajevac, australski čajevac ili čaj drvo (Melaluca alternifolia) je grm koji raste u Australiji a iz čijih se listova dobiva eterično ulje - ulje čajevca. Da ne bi bilo zabune, Camellia sinensis se isto naziva čajevcem, odnosno kineskim čajevcem. To su sasvim različite biljke iako imamo isti naziv u našem jeziku.

Najstariji stanovnici Australije su poznavali izvanrednu ljekovitost ovog lišća. Nakon otkrića Australije, lišće je doneseno u Europu i postalo je prava senzacija. Ova biljka pokazala se djelotvorna kod gljivične infekcije noktiju, herpesa, svih kožnih upala, akni, rane, opeklina, ugriza kukaca, ekcema, bradavica, lišajeva, u liječenju tvrdih i bolnih čireva, kod kirurških zahvata i rana. Djelotvorno je i u uklanjanju prhuti. Naprosto, prirodni antibiotik. U Australiji je ulje čajevca najosnovniji kućni lijek kojeg svi imaju.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET