ponedjeljak, 13. veljače 2012.

Refleksologija

DAVORKA I NJEN SVIJET
Refleksologija je drevna vještina liječenja koja se temelji na načelu refleksnih (mikro) zona na ljudskom tijelu na kojima se reflektira stanje cijelog organizma. Takvih zona postoji nekoliko – na stopalima, ušima, rukama, jeziku i glavi.
Refleksologija se najčešće primjenjuje na stopalima, stimuliranjem određenih zona u njima. Naime, ljudska stopala podijeljena su u zone koje predstavljaju cijeli organizam u malom, s tim da su organi desne strane tijela zastupljeni u desnom, a lijeve strane tijela u lijevom stopalu.
U posljednje vrijeme klasična medicina sve više priznaje učinkovitost ove vještine i priznaje joj status komplementarne grane medicine koja se može koristiti u kombinaciji s klasičnim tretmanom. Refleksologija je znanost liječenja i iscjeljenja, u kojoj se vjeruje da postoji vitalna energija koja određenim putanjama (meridijanima) kruži kroz cijelo tijelo, te prodire u svaku živuću stanicu organizma.Kada je ta energija blokirana, stimulacijom refleksnih zona pritiskom (akupresurom) može se otkriti u kojem organu ili dijelu tijela je došlo do zastoja. Masažom određene zone “razbija” se energetski zastoj te se određeni organ vraća u ravnotežu, a protok krvi i limfe se normalizira.
Osim što pomaže riješiti različiti niz zdravstvenih problema (glavobolju, psihosomatske poteškoće, dijabetes, probleme s krvnim tlakom…), refleksologija se rabi i za opuštanje, smanjivanje agresivnosti, uklanjanje stresa, poboljšanje koncentracije i ukupnog energetskog potencijala tijela

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET