četvrtak, 10. travnja 2014.

DAVORKA I NJEN SVIJET
 

Glina pomaže očistiti organizam od otrova i teških metala






Čišćenje organizma zelenom glinom

glinaS vremenom u našem organizmu se skupljaju toksini.

Zbog zraka, kojeg udišemo. Zbog vode, koju pijemo. Zbog pesticida, koje sadrži naša hrana.

Ayurveda kaže da se toksini  mogu stvarati i zbog loše probave - kada jedemo previše ili nepravilno kombiniramo namirnice.

S godinama, toksini i teški metali se u našem tijelu nagomilavaju i mogu uzrokovati brojne probleme, poput:

    •    kožnih bolesti
    •    alergija i astme
    •    depresije
    •    migrene
    •    nadutosti, loše probave
    •    kroničnog umora
    •    raka

Zbog toga potrebno je redovito čistiti organizam od toksina i teških metala.

Zelena glina je jedan od prirodnih lijekova koji efikasno i brzo čiste organizam, a pritom ne škode našem zdravlju.


Zelena glina kroz povijest


Uz sunce, zrak i vodu, čije vitalne elemente sadrži, glina je jedno od najmoćnijih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.

Mnoge generacije prije nas su vjerovale u moć gline. U drevnom Egiptu, ljekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za liječenje i mumificiranje faraona.

Drevni Grci su upotrebljavali glinu za liječenje prijeloma: na frakturu su stavili gipsane trake namazane glinenim blatom.

Dioskorid je govorio o tome da glina posjeduje iznimne ljekovite moći. Smatrao je da glina ima “božansku inteligenciju” i sama pronalazi i liječi sve bolesti u organizmu.

Galen, poznati grčki filozof i liječnik, napisao je traktat o liječenju zelenom glinom.

Arapi Avicena, “princ među liječnicima”, predavao je terapiju glinom tisućama svojih učenika.


Kako djeluje zelena glina


Još uvijek nije u potpunosti jasno kako djeluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima iznimnu upijajuću moć zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma.

Drugi smatraju da glina ima posebnu “inteligenciju”, uz pomoć koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma.

Neki povezuju ljekovitu moć gline s njezinim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svoga negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini, itd.

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas također opskrbljuje potrebnim elementima.  Naime, glina sadrži preko 60 minerala i elemenata u tragovima koje hrane i liječe naš organizam.

Ruski znanstvenici su otkrili da se uporabom gline može neutralizirati i djelovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj mjeri.

Vrste i sastav gline


U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, bijelu i crvenu glinu. No, jedino zelena glina se koristi za liječenje i čišćenje organizma.

Postoji nekoliko vrsta zelene gline, a najpoznatiji rudnici gline se nalaze u Francuskoj i na Siciliji.

Ovisno o tome gdje je iskopana, svaka glina sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima.

Zelena glina sadrži selen, magnezij, željezo, kalcij, fosfor, kalij, cink, mangan, bakar, silicij, natrij i druge minerale i elemente u tragovima.

Zahvaljujući bogatstvu prirodnih nutrijenata, glina ima višestruko ljekovito djelovanje na organizam.


Kako koristiti zelenu glinu za čišćenje organizma


Zelena glina koja se smije oralno uzimati, mora biti certificirana za oralnu uporabu. Takva glina se u prodaji zove ventilirana glina.

Navečer razmutite punu čajnu žličicu ventilirane zelene gline u 2 dcl vode (nekuhane, najbolje izvorske).

Pritom nemojte upotrebljavati metalnu žličicu ili čašu - glina ne smije doći u dodir s metalom.

Glinu uzimajte ujutro nakon ustajanja ili navečer prije spavanja. Po želji, možete glinu uzeti jedan sat prije jela.

Glinu uzimajte na sljedeći način:

1. tjedan: ujutro bez miješanja popijte samo vodu, a talog bacite
2. tjedan: ujutro promiješajte, ostavite 5 minuta da se talog slegne, a vodu popijte
3. tjedan: ujutro promiješajte i odmah popijte vodu zajedno s glinom

Zatim napravite pauzu. Ovu kuru čišćenja organizma možete raditi 2-4 puta godišnje.

Kakve još dobrobiti za zdravlje ima zelena glina


Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina ima brojne druge dobrobiti za zdravlje:

    •    obnavlja stanice i tkiva
    •    sprječava širenje patogenih bakterija i parazita
    •    sprečava rast tumorskih stanica
    •    ima antiupalna svojstva
    •    potiče zacjeljivanje rana
    •    čisti i obogaćuje krv
    •    regulira PH organizma
    •    hrani organizam potrebnim mineralima


Zelena glina se upotrebljava i u obliku kupki, maski i obloga.

Kupke od zelene gline imaju umirujući, antiupalni i detoksicirajući učinak. Oblozi od zelene gline koriste se za liječenje artritisa i rana.

Maske od zelene gline potiču ljepotu, čiste kožu, potiču cirkulaciju, liječe problematičnu kožu, smanjuju celulit i potiču gubitak masnog tkiva.

3 komentara:

  1. U prirodi se mogu naci zelena, zuta, bijela i crvena glina. Jedina aktivna glina je zelena. Ociscena od pijeska, susena na suncu, moze se naci u trgovinama u granulama ili prahu. Kemijski sastav gline u postotcima je silicij 44,44, aluminij 13,45, kalcij 5.44, zeljezo 4,66, magnezij 1,89, kalij 1,29, fosfor 0,37, mangan 0,026, cink 0,026.

    Zelena glina je inteligentna aktivna ziva tvar, koja cisti tijelo od svih necistoca. Ona ide tamo gdje je upala, bolesne stanice odstranjuje i izbacuje van. To se dogada u krvi, limfi i tkivu. Ona ima svojstvo i apsorpcije morbidnih, zarazenih i gnojnih stanica zarazenih rakom ili bilo kojom bolescu. Ona kupi sve sto je lose u tijelu i salje van. Opskrbljuje svaku nasu stanicu vitalnom energijom.

    Oblozi od zelene gline

    Oblozi od zelene gline se rade na nacin da se glina nanosi drvenom zlicom u debljem sloju na prethodno postavljenu viseslojnu gazu. Obicno se rade hladni oblozi. Ako je potrebno glinu zagrijati, grije se indirektno u posudi s vodom, tako da bude posuda u posudi, ili na radijatoru. Kod bolova reumatizma, isijasa, neuralgije i lumbaga, potrebno je glinu zagrijati. Nakon svakog obloga, osusenu glinu baciti.

    Zelena glina djeluje protuupalno i antibakterijski. Regulira prirodnu radioaktivnost tijela, te je pogodna nakon zracenja. U tom slucaju ona skida vecu dozu ozracenosti. Pogodna je i nakon kemoterapije, gdje sluzi kao sredstvo za detoksikaciju organizma. Kako u glini ima silikata aluminija, moze se stavljati direktno na otvorenu ranu i sluzi za njeno zarascivanje."

    OdgovoriIzbriši

  2. Ova vrsta gline spada u red zelenih neširećih ili nebubrećih glina. To znači da, kada dođe u dodir sa vodom njen volumen se ne povećava kao kod nekih drugih vrsta glina.
    Ova glina se koristi stoljećima najviše na europskom kontinetu u razne svrhe, kada je zdravlje u pitanju. Najpoznatiji rudnici sa Ilit glinom nalaze se u Francuskoj. Kod nas je popularna Ilit glina proizvođača čiji se rudnici nalaze na Siciliji. Glina za ljudsku uporabu ne smije biti tretirana na bilo koji način, kao što inače biva kada se radi o industrijskoj uporabi gline. Mora biti izvađena iz čistih djelova zemlje nezagađenim sa bilo čime, zatim se drobi i suši na suncu. Svaka takva glina mora proći laboratorijske nalaze, da se ne bi desilo da u njoj postoje razne bakterije, ili neki teški metal u dozi koji je opasan po naše zdravlje. Ako glina ne sadrži te podatke na deklaraciji, kao i sastav minerala onda je bolje da je ne koristimo. Jer u suprotnom konzumacijom takve gline možemo si ozbiljno ugroziti zdravlje.



    Specifičnost gline je ta da će kod svakoga drugačije djelovati, radi specifičnosti svakog pojedinog organizma i sastava u njemu. Ilit glina djeluje tako što veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini, itd. To se dešava stoga što je ona sama negativno nabijena, pa tako automatski veže na sebe suprotni polaritet. Osim što djeluje vezanjem štetnih tvari i njihovim izbacivanjem kroz naš probavni trakt, ona nas također opskrbljuje prijeko potrebnim elementima. Ovisno o tome gdje je glina iskopana, svaka glina sadrži određen broj raznih minerala i elemenata u tragovima. Današnjim načinom života, minerali u našoj prehrani su svedeni gotovo na nepostojanje. Radi toga je glina jedan prirodni preparat koji ima višestruko djelovanje na ljudski organizam. Uz sve to ona nam podiže Ph vrijednost u našem organizmu. Što je Ph vrijednost u organizmu veća time je tijelo zdravije, sposobnije se samo obraniti od raznih bolesti i napada bilo koje ugroze. Također lužnati okoliš smeta mnogim bakterijama, tumornim stanicama, itd. Gline za ljudsku upotrebu imaju generalno Ph vrijednost oko 8.

    Ruski znanstvenici (vojni) otkrili su da se uporabom gline može neutralizirati djelovanje radijacije. Tako da je koriste kao tjelesnu obranu u spefičnim situacijama. Glina se zato koristi pri nuklearnim nesrećama, da upije radijaciju u što većoj mogućoj mjeri.

    Neke opće karakteristike gline i problemi koje liječi:

    Uklanja sve vrste toksina iz našeg tijela,
    Neutralizira poslijedice organskog trovanja, kao i anorganskog,
    Čisti naša crijeva i vraća bakterijski balans u njima,
    Potpomaže detoksikaciju jetre i osnažuje ju,
    Uklanja teške metale iz organizma,
    Neutralizira poslijedice radijacije,
    Povećava broj crvenih krvnih zrnaca i oslobađa kisik u krvi,
    Pomaže u izliječenju karcinoma, unutarnjih kao i melanoma,
    itd.


    Moguće nuspojave uzimanja gline:

    Uzimanje gline sa prepisanim lijekovima može biti kontraproduktivno, jer će glina poništiti djelovanje lijeka. Preporučuje se uzimanje gline tek nakon perioda apsorpcije lijeka.
    Osobe sa povišenim krvnim tlakom moraju početi sa minimalnim dozama uzimanja gline, pa postepeno povećavati. Na početku uzimanja gline može doći do laganog povišenja krvnog tlaka, da bi se nakon nekog vremena vratio u normalu.
    Osobe koje imaju dijagnosticiranu željeznu netoleranciju moraju paziti na sastav gline. Oni bi trebali izbjegavati vrste glina sa visokim postotkom željeza u sebi, ili je koristiti u manjim dozama od propisanih.
    Kod nekih osoba može doći do privremenog zatvora radi vezanja toksina i ostalih tvari koje se čiste iz našeg organizma. Zato se generalno preporučuje na početku terapije pijenje samo glinene vode, bez gline. Ali, ako nemamo problema sa zatvorom možemo odmah početi sa pijenjem vode i gline zajedno.

    Generalni način uzimanja Ilit gline:

    Glinu pijemo 21 dan, pa napravimo tjedan dana pauzu. Zatim opet možemo ponoviti ciklus. Pije se jedna žličica ujutro na prazan želudac. Možemo je piti i jedan sat prije, ili poslije obroka.

    OdgovoriIzbriši

DAVORKA I NJEN SVIJET