utorak, 28. siječnja 2014.

Efikasna domaća mast za dečiji kašalj. Pravimo sami!

DAVORKA I NJEN SVIJET


Efikasna domaca mast za deciji kasalj.Ako vase dete muci bolesno grlo i kasalj prakticno celu zimu – obavezno probajte napraviti ovu cudesnu mast!
Veoma lako se priprema, poseduje samo 2 sastojka, ali veoma je delotvorna. Pre svega, bezbedna za vase dete, lepo mirise, a za njenu pripremu treba odvojiti samo dvadesetak minuta.
Za pripremu ove masti bice potrebno:


- 50 gr propolisa
- 50 ml suncokretovog ulja
- emalirana posuda za vodenu paru
Propolis mozete nabaviti kod proverenih pcelara (sto sam i ja uradila) ili u specijalizovanim radnjama i apotekama. Moze biti u mekanom obliku ili u komadicima, razlicitih boja – od svetle do tamno braon. Pri toploti se omeksava i izgleda kao plastelin, na hladnoci postaje tvrd.
Priprema masti:
- u emajliranu serpicu naspite ulje i stavite u njega propolis
Efikasna domaca mast za deciji kasalj.
- serpicu stavite u drugi sud i topite lagano na vodenoj pari, na tihoj vatri, dok propolis ne postane mekan. To se desava prilicno brzo.
Efikasna domaca mast za deciji kasalj.
- procediti i nasuti u odgovarajucu teglicu
Efikasna domaca mast za deciji kasalj.
- ohladiti
Kao rezultat dobili smo lekovitu domacu mast sa lepim mirisom.
Mast utrljavajte u grudi, ledja i noge deteta, 2 puta dnevno.
Kod jakog kaslja mozete davati detetu po 1/4 kasikice masti dnevno, da proguta ili rastopiti je u toplom mleku i dajte detetu da popije.
Budite zdravi vi i vase dete!
Za one koji ne znaju. Propolis je novo cudo lek pcelinje porodice. Svima su poznata lekovita svojstva meda, polena,voska i maticnog mleca. Ali, za lecenje bolesti propolisom malo ljudi zna. U poslednjih nekoliko godina ruski naucnici i lekari napreduju, uzimajuci recepte iz riznice tradicionalne medicine na bazi propolisa (ili pcelinjeg lepka). Uz pomoc lekovite masti sa  propolisom postale su izlecive mnoge kozne bolesti od obicnih dugozarastajucih rana i opekotina, preko cireva na zelucu i dvanaestopalacnom crevu, hemoroida, gripa, radikulitisa, isijasa, tuberkuloze (od 4 do 10 meseci), do ekcema, lisajeva i cireva na kozi, ginekoloskih oboljenja i mnogih drugih bolesti.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET