subota, 30. srpnja 2011.

Biti različit,biti hrabar

DAVORKA I NJEN SVIJET
Život nije uvijek lak. Nije uvijek ni težak. Svaki dan je nepredvidiv. Nova stranica dnevnika još neispisana. Ponekad se teško izvučemo ujutro iz kreveta i krenemo u novi dan sa smješkom na licu. Ali krenemo. Svatko sa svojim razlogom, ciljem, nadom, željom.
Borimo se, trudimo, nismo uvijek najbolji, nismo savršeni. Nitko nije savršen, a kad bolje promislim, nitko ne može biti savršen. Ma i bolje mu je da nije. Nikome nije lako, svatko ima nešto svoje. Nitko ne zna točno kroz što onaj drugi prolazi. Svatko ima svoje vlastite borbe, ratove i strahove kroz koje se probija, dan za danom. Ponekad kroz neke, na sreću, i nije sam.
Zato ti želim reći: “Hrabar si. Kad god te netko diskreditira, i kaže da nešto ne možeš, shvati da pričaju iz ugla svojih vlastitih ograničenja. Ignoriraj ih. Ne predaj se.  U ovom ludom svijetu koji te pokušava uniformirati, izjednačiti sa drugima, budi hrabar i budi svoj. I kad ti se smiju što si drugačiji, smij se i ti njima što su isti kao svi drugi”.
Naša hrabrost nekad je glasna, riče, kao lav, a nekad nam  samo šapuće, javlja se na kraju dana prije spavanja i govori nam  “pokušat ću ponovo sutra”.
Sve na kraju ispadne najbolje moguće, za one koji od onog što im se pojavi na putu, naprave najbolje moguće.
Uvijek.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET