srijeda, 22. lipnja 2011.

REIKI,...........LJUBAV,ENERGIJA,SVJETLOST

DAVORKA I NJEN SVIJET




Reiki
Reiki je drevna mudrost, prenošena usmenom predajom, a ponovno otkrivena u tibetantskim sutrama (tibetantskim svetim spisima) i oživljena od strane dr. Usui-a sredinom 19. stoljeća.
Reiki u svojoj biti i izvornoj namjeri pomaže i iscjeljuje dušu, srce i tijelo.
Reiki ne poznaje boje, vjere, starost i mladost.
Reiki se ne čita, Reiki se ne radi - Reiki se osjeća i živi.
Reiki ne traži ništa, Reiki je put srca, on bezuvjetno daje ono što Život znači: Svjetlo i Ljubav!
Reiki je način života, primanje i davanje. Reiki je Univerzalna neuvjetovana ljubav, energija svjetla i ljubavi.
Reiki je stanje duha, pokretljivost uma, Reiki je ono što spaja sve svjetove, sve vjere i religije, ljude svih boja kože i premošćuje sve jezike.
Reiiki nije sistem, nije tehnika. Reiki ne liječi, već zacjeljuje i iscjeljuje.
Reiki nema krutih pravila ni granica.
Reiki nije niti sljedba ni doktrina, Reiki nije ni religija niti vjeroispovijest. Reiki ne zahtijeva nikakvo odricanje niti slijepo vjerovanje.
Reiki je jezik Ljubavi, razasut cijelim Univerzumom!

Rei - Ki
REI - DUHOVNA MUDROST
Gđa. Hawayo Takata, koja je Reiki prenijela na Zapad, rekla je da Rei ima značenje i ovu definiciju je usvojila većina. Takata je takoder rekla da je ovo vrlo općenito značenje. Kanji simboli imaju puno nivoa značenja. Variraju od svjesnih do vrlo visoko ezoteričnih. I dok Rei zaista možemo prevesti sa "univerzalno", koje se također svuda pojavljuje, ova razina razumijevanja se u biti ne može spojiti sa našim shvaćanjem Reikija. Istraživanjem značenja japanskog obilježja kanji, za Rei je dano puno dublje shvaćanje ovih simbola. Riječ Rei u složenici Reiki se češće prevodi u značenju "nadprirodnog znanja ili duhovne svjesnosti". To je mudrost koja dolazi od Boga, odnosno višeg Ja. To je svjesnost Boga koja je sveznajuća. Ona potpuno razumije svaku osobu, zna uzroke problemima i poteškoćama i zna kako će ih iscjeliti.
KI - ŽIVOTNA ENERGIJA/ENERGIJA ŽIVOTA
Ki ima isto značenje kao i Chi u kineskom, Prana u sanskrtu i Qi ili Ki na havajskom. Također se naziva i Od-energija (energija zračenja iz ljudskog tijela), Orgon ili Bioplazma. Dana su joj i druga imena od različitih kultura koje su bile svjesne njenog postojanja. Ki je životna energija. Također je zovu i vitalnom energijom života ili Univerzalnom energijom. To je nefizička energija koja održava na životu sva živa bića. Dok god je nešto živo, sadrži energiju koja teče kroz i oko tog bića, a kada ono umre, životna energija se rasplinjuje. Ako je životna energija na niskoj razini, ili postoji prepreka njezinom protoku, bit ćete ranjiviji na bolest. Kada je na visokoj razini i teče slobodno, mala je mogućnost da ćete se razboljeti. Životna energija ima vrlo važnu ulogu u svemu što činimo. Oživljava tijelo, a također je primarna energija u našim osjećajima, mislima i duhovnom životu. Kinezi daju veliku važnost Životnoj energiji, odnosno onom što oni nazivaju Chi. Proučavali su je tisućama godina i otkrili da postoje različite vrste Chi-a. "Žuta leptirova klasika unutarnje medicine" koja je stara više od 4.000 godina nabraja 32 vrste različitih Chi-a. Ki koriste vojni stratezi u svom fizičkom treningu i umnom razvoju. Također je koristi i u meditacijskim vježbama disanja koje se nazivaju Pranayama, a šamani svih kultura su je rabili za predviđanje, psihičku svijest, iskazivanje i iscjeljivanje. Ki je nefizička energija koju koriste svi iscjelitelji. Prisutna je svuda oko nas i može se sakupiti i voditi umom.


Načela Reikija po dr. Usui-u
Baš danas se nemoj ljutiti
Baš danas se nemoj brinuti
Baš danas poštuj učitelje, roditelje i starije
Baš danas zarađuj pošteno za život
Baš danas pokaži zahvalnost svim živim bićima
 

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET