nedjelja, 26. lipnja 2011.

POUKE ZA DANAŠNJE TEME I VRIJEME

DAVORKA I NJEN SVIJET
Karma, koju ste stvorili ne dozvoljava vam ponekad čak da pomislite na to da možda niste u pravu. "Kako može da greši celo društvo u kojem živim?" - pitate se. Pa svi oko vas postupaju na isti način. Svi se trude da zarade novac, da zadovolje svoje želje i strasti. Vama sleduje da ne obraćate pažnju na to što vas okružuje. Vama je neophodno da obratite pažnju samo na unutrašnje orijentire. Vi ste dužni da otkrijete za sebe mogućnost razgovora sa vašim srcem, sa vašim Višim Ja, sa vašom savešću, i da postupate u vašim životima samo onako kako vam kaže tihi unutrašnji glas. Zato što vaše Više Ja i čak vaša duša uvek znaju kako treba da postupate u ovoj ili onoj životnoj situaciji. Ali vi radije slepo kopirate obrasce koje vi vidite na televiziji ili u vašem neposrednom okruženju.
11_1.gif      Shvatite da je vaše društvo BOLESNO. Zato ste vi dužni da sebe izolujete od stereotipa koji su prisutni u vašem društvu. Da se zaraza ne bi proširila na vaš organizam, vi preduzimate određene mere i izolujete sebe od bolesnika koji strada od određene zarazne bolesti. Kažem vam da je vaše društvo bolesno, i da biste vi sačuvali sebe i vašu porodicu, neophodno je da se izolujete od zlovrednih pojava koje postoje u vašem fizičkom svetu. Čak prosto nepromišljeno uključujući TELEVIZOR, vi postavljate sebe i , što je posebno tužno, svoje dete, uticaju najgorih obrazaca ponašanja. I vi svesno ili nesvesno otvarate vrata ASTRALNOM planu, kroz koja pravo u vašu sobu upadaju zlovredna bića iz cele oblasti, zato što oni pristupaju tim vibracijama koje su im sazvučne, i koje stupaju u vaš svet KROZ EKRANE TELEVIZORA.  Vi gledate ratne filmove, i sobu napune agresivna bića iz astrala, željna krvi. Vi gledate filmove užasa i vi samim tim otvarate mogućnost za još strašnija čudovišta i monstrume. Vi volite da gledate pornografske filmove, i vi otvarate mogućnost za celu gomilu bića koja se hrane vašim nižim instinktima i podstiču vaše strasti.
Nema ničeg u vašem svetu što ne izaziva posledice. Svako delovanje izaziva posledice. I ponekad posledice vaših prošlih loših postupaka javljaju se bukvalno pred vašim očima, a ponekad te posledice čekaju decenije, da bi se pojavile u tom trenutku, kada ste već ostavili prethodne negativne navike i zanimanja.
Zato se nikada ne ljutite ni na koga. Mislite samo o tome, kako da ogradite (zaštitite) sebe, svoje biće od loših obrazaca. I tada, kada vi budete ulagali napore i činili jedan korak za drugim u ispravnom pravcu, ni jedan Uzvišeni Vladika neće vam odreći pomoć.
 Pre svega, potrebno je da znate da postoji cela Hijerarhija kosmičkih bića. U toj Hijerarhiji vi zauzimate početne stepene. Poštovanje Hijerarhije i njenih osnova javlja se kao vaša prva obaveza. Odatle proizilaze takvi kvaliteti kao što su smirenost, disciplina i predanost. Bez tih kvaliteta vi se ne možete kretati na vašem Putu. I da biste vi stekli te kvalitete treba da se rastanete sa lavovskim delom vašeg ega, koje u datoj etapi vašeg evolucionog razvoja preovlađuje kod vas.
Vaš ego se javlja kao osnovna prepreka našeg opštenja sa vama. I da biste stupili na Put Posvećenosti, na koji vas usmeravam, vama u stvari nije neophodno da se u potpunosti oslobodite od vašeg ega, zato što bez vaša četiri niža tela,odnosno- BEZ EGA VI NE MOŽETE POSTOJATI U VAŠEM SVETU. Vama samo predstoji da vaš ego potčinite Višem Zakonu, predstoji vam da smirite vašu zver plotskih želja i strasti. Dresiranjem te zveri zanimaćemo se zajedno.
Vaše predstave o našem svetu će se proširiti i vaše kretanje na Putu ubrzaće se tek tada kada vi možete ulagati postojane napore, usmerene na stranu umnožavanja Božanskih ispoljavanja u vašem životu i na stranu promene cele organizacije vašeg života u saglasnosti sa Božanskim obrascima.

Vi ne možete da se krećete na vašem Putu dalje od određene crte, dok se ne oslobodite od osnovnih nedostataka i šetnih navika, koji prate čovečanstvo na datoj etapi njegovog razvoja. Ja govorim o upotrebi alkohola, narkotika, nikotina, navike slušanja savremene muzike bučnog ritma i korišćenja NISKOVIBRACIONE HRANE, POSEBNO MESA.
Sve dok se ne oslobodite od svih tih "pošasti" vašeg života, vi se ne možete kretati dalje na putu evolucije. Zato što te štetne stvari i energije okivaju vas slično okovima, i vi ne možete ići dalje.

Svaka kataklizma, svaka stihijna nesreća javlja se kao posledica vaše nesavršene svesti. I zaista, vi ubirete plodove vašeg egoizma i tvrdoglavosti, kada se susrećete licem u lice sa tim ispoljenim stihijama.

Informaciono polje čovečanstva i informaciono polje Zemlje su vrlo tesno povezani i isprepleteni.
Zato svaka nesavršena misao pokazuje uticaj na celu planetu, obilazeći celu zemaljsku kuglu i stupajući u rezonancu sa istim takvim nesavršenim mislima i osećanjima.
Kao što i misli, usmerene ka Blagu, Dobru, pozitivne misli i emocije doprinose stabilnosti cele planete i omogućavaju uravnotežavanje Zemljine ose.

Da biste mogli spokojno da postojite i razvijate se, milijarde Kosmičkih Bića spremni su da služe danju i noću bez umora, zato, da bi izbalansirali i predupredili mnoge moguće katastrofe i kataklizme.
U tome se sastoji i vaša pomoć, koju možete iskazati Uzvišenim Bićima.
Meditirajte na Dobro, Blago, Ljubav. Sačuvajte unutrašnji mir i spokojstvo.
Svako od vas je dužan da postane tačka oslonca na Zemlji, provodnik Svetlosti, kroz koji će se ostvariti balansiranje ove planete i stupanje Svetlosti, koja je neophodna za to da bi Zemlja mogla da se uzdigne na sledeći stepen.
Nastupa nova etapa. Etapa kada će informacije, koje dajemo u objavama, procvetati u srcima ljudi. I svako će moći da nađe njihovu primenu na osnovu svoje snage i sposobnosti. Biće posla za sve! Važni posao na preobražavanju fizičkog plana tek počinje.
I svako, ko bude umeo da probudi svoju Svest i da zapali plamen u svom srcu, biće izvorom Znanja, informacija i energije za sve ljude, sa kojima će se on susretati u svom životu. Vaš zadatak, kao Svetlonoša, je da postojano podržavate gorenje vaših baklji i da
donosite Svetlost svetu...
ŠTA JE BOŽIJI MIR?
 Rečeno je da postoji vrsta mira koja nije od ovog sveta. Kako se to prepoznaje? Kako se dolazi do takvog mira? A kad ga se nađe, kako ga se može zadržati? Razmotrimo svako od ovih pitanja odvojeno, pošto svako od njih odražava različit korak duž puta.
Prvo: kako se može prepoznati Božiji mir?
Božiji mir se odmah prepoznaje samo pomoću jedne stvari - na svaki način on se razlikuje od svih ranijih iskustava. On ne priziva u um ništa od onoga što se tim umom kretalo ranije. On ne nosi sa sobom nikakve asocijacije iz prošlosti.
  11_2.jpg
On je potpuno nova "stvar". Da, postoji kontrast između ove "stvari" i svega iz prošlosti. Ali, čudno, to nije kontrast istinskih razlika. Prošlost jednostavno izmiče i na njeno mesto dolazi trajno spokojstvo. Samo to. Suprotnost koja se prva opažala jednostavno je nestala. Spokojstvo prekriva sve.
Kako se pronalazi to spokojstvo?

Niko ne može, a da ne uspe da ga nađe, samo ako traži preduslove potrebne za njega. Božiji mir nikada ne može doći tamo gde postoji bes, zato što bes mora negirati i samo postojanje spokojstva. Ko vidi da je bes opravdan, na bilo koji način i u bilo kojim okolnostima, proglašava mir beznačajnim i mora verovati da mir i ne može postojati. Pod ovim uslovima mir se i ne može naći. Prema tome, opraštanje je neophodan preduslov za pronalaženje Božijeg mira. I više od toga, posle datog opraštanja mora biti mir. Osim napada, šta bi drugo vodilo ratu? A šta je, osim mira, suprotno ratu? Ovde se ovaj početni kontrast jasno ističe i vidljiv je. Kad se pronađe mir, tada rat postaje beznačajan. I tada se sukob opaža kao nepostojeći i nerealan.
Kako se zadržava Božiji mir, pošto ga se jednom pronađe?
Vraćanje ljutnje, u bilo kom obliku, ponovo će nabaciti tešku zavesu i sigurno će vratiti verovanje da mir ne može postojati. Rat se ponovo prihvata kao jedina realnost. Sada moraš ponovo odložiti svoj mač, iako ti nije jasno da si ga ponovo podigao. Ali ćeš naučiti, makar se sada i slabo sećao, kako si bio srećan bez mača, da mora da si ga ponovo uzeo kao svoju odbranu. Zastani za trenutak i razmisli o ovome: da li želiš sukob, ili je Božiji mir bolji izbor? Šta ti daje više od ovoga dvoga? Smireni um nije mali dar. Zar ne bi radije živeo, nego se odlučio za smrt?
Življenje je radost, a smrt samo može plakati. U smrti vidiš izlaz za ono što si napravio. Ali ovo ti ne vidiš: ti si sam napravio smrt, a ona je samo iluzija kraja. Smrt ne može biti izlaz, zato što život nije mesto gde leži problem. Život nema suprotnosti, zato što je život Bog. Život i smrt izgledaju kao suprotnosti, zato što si sam odlučio da smrt završava život. Oprosti svetu i razumećeš da svaka stvar koju je Bog stvorio ne može imati kraja, a ništa što On nije stvorio i nije realno. U ovoj jednoj jedinoj rečenici objašnjava se naš kurs. Ova jedna jedina rečenica daje smer našem vežbanju. I u ovoj jedinoj rečenici je čitav nastavni program Svetog Duha, tačno preciziran onakav kakav jeste.
Šta je Božiji mir? Ništa više od ovoga: jednostavno razumevanje da je Njegova Volja potpuno bez suprotnosti. Nema misli koja bi se suprotstavljala Njegovoj Volji, a koja bi mogla biti istinita. Kontrast između Njegove volje i tvoje samo izgleda da je realan. Uistinu nema nikakvog sukoba, zato što je Njegova Volja istovremeno i tvoja. Sada je moćna Božija Volja sama Njegov dar tebi. On ne teži da je zadrži za sebe. Zašto bi onda ti težio da za sebe zadržiš svoje sićušno slabašno fantaziranje, odvojeno od Njega? Božija je Volja jedna i Ona je sve što postoji. To je tvoje nasledstvo. Svemir izvsan područja Sunca i zvezda, i sve misli koje možeš zamisliti, sve to pripada tebi. Božiji mir je preduslov za Njegovu Volju.
Postigni Njegov mir, jer ti Ga se sećaš.

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET