srijeda, 29. lipnja 2011.

Bioenergija i energetsko čišćenje

DAVORKA I NJEN SVIJET
ImageTijelo može burno i radikalno reagirati da bi samo normaliziralo svoje stanje. Tu pojavu nazivamo “reakcija na tretman” i ona je obično bolna i neugodna te izgleda kao početno pogoršanje. Iako se tijelo potpuno oporavi nakon takve radikalne reakcije, ona se može izbjeći i često je nepotrebna. Čišćenje je veoma važno kod bioenergetskih tretmana kako bi tretirani dio brže apsorbirao životnu energiju. Energetiziranje bez čišćenja moglo bi se usporediti sa stavljanjem vruće kave u šalicu koja je do pola ispijena, odnosno, mješavinom svježe i stare, tj. tople i hladne kave. Takav pristup tretiranju daje spori rezultat i sam je po sebi neracionalan. Pritom postoji i mogućnost da se bolest odmah ili u kraćem razdoblju ponovno vrati.
Temeljno čišćenje omogućava brzo upijanje energije, a time i brz oporavak. Tretman traje kraće, a manje je energije potrebno za liječenje, pa se samim tim i terapeut nepotrebno ne iscrpljuje. Smanjuje se rizik od uništenja finijih energetskih kanala (meridijana), a ponekad je kod lakših tegoba već samo čišćenje dovoljno za ozdravljenje.

Energetsko čišćenje

Čišćenje može biti opće i lokalizirano. Kod čišćenja terapeut koristi ruke i to na dva načina: (1) s polusavijenim ili (2) ispruženim prstima. U praksi se koriste oba načina - polusavijenim prstima vršimo odvođenje bolesne energije, dok sa ispruženim prstima vršimo rasplitanje postojeće energije u auri osobe. Čišćenjem deblokiramo blokirane meridijane, što omogućuje energiji iz drugih dijelova tijela kretanje prema oštećenom dijelu, a time se ubrzava proces izliječenja. Čišćenje ojačava auru koja ima zadatak zaštitnog omotaćč oko živih bića. Ono zatvara otvore u auri i tako onemogućuje gubitak energije, a time ubrzava ozdravljenje.
Lokalizirano čišćenje je uvijek usmjereno na bolno mijesto i energetski centar zadužen za taj dio tijela. Kod lakših oboljenja kao što su bolne mjesečnice, trbušni bolovi, glavobolje i dr., trajanje čišćenja je puno kraće nego kod ozbiljnijih bolesti kao što su ciste, karcinomi, paralize itd., gdje je postupak čišćenja vremenski puno duži. Prilikom lokaliziranog čišćenja pokreti ruku terapeuta mogu biti vodoravni, okomiti, dijagonalni ili u L-obliku.
• Opće čišćenje počinjemo od glave osobe s obje ruke prema stopalima i završavamo kretnju s otresanjem (izbacivanjem) negativne energije. Uvijek počinjemo po sredini kralježnice, a zatim prema rukama. Otresanje ruku uvijek je važno kako se kod ponovnog čišćenja ta energija ne bi iznova prenijela na tijelo osobe, ali i za samoga terapeuta koji bi nakon nekoliko takvih pokreta osjetio bol u prstima. Takvo silazno čišćenje kod osoba obično stvara pospanost, pa se nakon njega može izvesti par uzlaznih pokreta od nogu prema glavi koji dovode do ponovnog razbuđivanja.

Zaštita terapeuta nakon čišćenja

Nakon čišćenja, a prije energetiziranja, terapeut bi trebao oprati ruke do lakta čistom tekućom vodom ili vodom u koju je dodana sol. Time odstranjuje dio bolesne energije koja se zadržala na njegovim rukama. Kod pacijenta s infektivnim oboljenjem najbolje je ruke oprati dezinfekcijskim sredstvom kako bi terapeut spriječio vlastito inficiranje ili inficiranje slijedećeg pacijenta.
Tehnika čišćenja često za neupućene izgleda kao bezvezno mahanje ruku, a za nekoga prisutnog čak i smiješno. Postojanje odbačene negativne energije dokazujem nevjernima na sljedeći način. Naime, na pod stavim list bijeloga papira te im kažem da ga podignu. Također im kažem da to isto s njime učine i nakon nekoliko mojih poteza čišćenja i otresanja energije na njega. Ne treba ni reći kako oni ostaju začuđeni težinom tog istog papira nakon otresanja bolesne energije na njega. Naravno da nakon njihova podizanja moram izvršiti i čišćenje njihovih ruku.
Bioenergija, prana, ki, univerzalna energija, sve su to nazivi za jednu te istu energiju koju možemo nazvati životnom energijom. Najviše životne energije dobivamao iz zraka što ga udišemo. Svako živo biće ovisi o disanju, a prekid disanja ujedno je i prekid samoga života. Energiju neprestano trošimo na razne misli i djelovanja pa je stoga moramo i redovito obnavljati. Ljudsko je tijelo sastavljeno od dva dijela: (1) vidljivog fizičkog tijela i(2) nevidljivog energetskog (eteričnog) tijela. Životna energija održava tijelo živim i zdravim. Postoje tri glavna izvora životne energije: sunce, zrak i zemlja.

Kako možemo sami akumulirati energiju

Sunčana energija dolazi od sunca, hrani čitavo tijelo i potiče dobro zdravlje. Nju možemo akumulirati izlaganjem suncu i pijenjem vode koja je bila izložena sunčevim zrakama.
Energija zraka upija se disanjem plućima i izravno preko energetskih centara eteričnog tijela. Ove centre još nazivamo i čakre. Pojačano akumuliranje energije zraka možemo ostvariti dubokim, sporim i ritmičnim disanjem.
Energija zemlje nalazi se u zemlji. Ona se automatski i nesvijesno upija preko stopala. Kad šetamo bosih stopala, tada pojačavamo količinu energije zemlje u tijelu.
Određena drveća velik su izvor energije, pa duži boravak pored njih energetski djeluje pozitivno na naš organizam. Za vrijeme loših vremenskih uvjeta mnogi se ljude razbole ili se ne osijećaju dobro. Razlog je u tome što dolazi do pada energije sunca i zraka. Oko deset do petnaest centimetara od fizičkog tijela isprepliče se energetsko tijelo koje možemo nazvati “unutarnja aura”.

Tajna iscjeljenja životnom energijom - sposobnost samoozdravljenja

Svako tijelo i organizam sposobno je samo ozdraviti u određenom vremenskom razdoblju i određenom brzinom. Poznato je da rane ili opekline same zacjeljuju bez obzira koristimo li ili ne bilo kakve medikamente. Kašalj, ili bilo kakva virusna infekcija, također će proći u određenom vremenu.

Učinak životne energije

Da bi tijelo bilo živo mora imati i životnu energiju, a sam proces ozdravljenja može se ubrzati povećavajući količinu životne energije na oboljelom dijelu ili na cjelokupnom tijelu. Kod liječenja energijom nema ničega čudnoga ili paranormalnog. Ono što se smatra čudotvornim izliječenjem zapravo je ubrzani proces samoozdravljenja (samoizliječenja). Životnom energijom možemo smanjiti temperaturu u roku od sat-dva. Otkloniti glavobolju, zubobolju, bolove u mišićima, u večini slučajeva možemo učiniti istog trenutka. Kašalj i prehlada mogu se izliječiti za dan-dva. Ozbiljnija oboljenja koja zahvaćaju unutarnje organe i živčani sustav mogu biti olakšani u nekoliko tretmana, a izliječeni za nekoliko mjeseci. Životna energija povećava brzinu liječenja tri, pa čak i više puta, nego kod normalnog liječenja. Medicinski neizliječive bolesti mogu se izliječiti u roku jedne do dvije godine.
Liječenje energijom podrazumijeva upotrebu energije i manipuliranje energijom tijela osobe koju tretiramo. Na mjestima gdje je manjak energije, čišćenje i energetiziranje energijom primjenjuje se na zahvaćene dijelove i težište je na energetiziranju. Pod pojmom energetiziranje podrazumijevamo dodavanje energije, a pod pojmom čišćenje, odvođenje negativne energije. Na dijelovima tijela gdje je prisutno opterećenje prekomjernom energijom, bolesna prekomjerna energija izvlači se i odstranjuje. Potom terapeut usmjeruje (projicira) energiju na područje rada. Energetski centar (čakra) koji loše radi sređuje se čišćenjem i energetiziranjem. Aura, čija zgusnutost nije ravnomjerna, mora se ujednačiti. Blokirani meridijani i energetski kanali također se čiste i energetiziraju. Istjecanje energije kroz otvore u vanjskom dijelu mora se zaustaviti i aura se mora zatvoriti. To se vrši glađenjem. Za određene bolesti mora se djelovati na određene energetske centre određenom vrstom (frekvencijom) energije.
U svome radu terapeut mora biti u stanju vidjeti ili osjetiti unutarnji i vanjski dio aure kako bi i sam mogao otkriti neke energetske blokove koji se još nisu spustili na fizičku razinu. Čišćenje, odnosno, odvođenje bolesne energije,  nužno je na oboljelom dijelu ili čitavom tijelu sa svrhom pročišćenja blokiranih energetskih kanala. Prije nego što se započne s energetiziranjem, odnosno, projekcijom energije, zahvaćeni dio treba temeljito očistiti. Kod ozbiljnih bolesti mora se očistiti cijelo energetsko tijelo. Vrlo često za vrijeme čišćenja potrebno je i umjereno energetiziranje kako bi se poboljšalo daljnje čišćenje. To je kao kad pometemo jako prljav pod, pa nakon toga dodamo vodu kako bismo ga detaljno očistili. Taj je cijeli proces potrebno ponavljati sve dok se energetsko tijelo ne normalizira. Bez čišćenja, sa samim energetiziranjem

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET