nedjelja, 1. svibnja 2011.

ŠTO JE REIKI

DAVORKA I NJEN SVIJET.Što je Reiki?
reikiReiki je tehnika koja blagotvorno djeluje i pomaže kod problema loše cirkulacije u svima dijelovima tijela, pokreće procese čišćenja u tijelu, umanjuje akutne i kronične bolove, regenerira tkiva i vodi ka stanju opuštenosti, reaktivira limfni, cirkulatorni, probavni i urinarni sustav, revitalizira živčani i neurovegetativni sustav, te jača imunitet.
 
Tretman Reiki metodomTretman Reiki metodom
Reiki se koristi kod:
  • loše cirkulacije
  • bolova (fizičkih i psihičkih)
  • problema sa spavanjem
  • problema s kralježnicom
  • sportskih ozljeda
  • bolova u kostima
  • nervoza i strahova
  • stresa i iscrpljenosti
  • ginekoloških problema 
  • jačanja imuniteta
 

Reiki – put ljubavi

  Živimo u vrijeme velikih promjena, čišćenja na svim razinama. Zbog životnih se potreba u ovim teškim vremenima sve mjeri i odmjerava. Materijalno i duhovno, osobito danas, zaista je teško integrirati. Zato se rađaju nove ili primjenjuju stare, već tradicionalne metode pomaganja i samopomaganja (samopomoći), koje nam omogućuju da se lakše nosimo s ovim zemaljskim životom. Jedna od lakših metoda izuzetno jednostavna je Reiki metoda. Reiki je toliko jednostavan da ga mogu koristiti i djeca i odrasli tijekom cijelog života. Reiki tumačimo kao univerzalnu životnu energiju, što se vidi u korijenu same riječi Rei – svemir, Ki – vitalna životna energija. Univerzalna energija je neograničena, svima dostupna i svima na raspolaganju. Reiki se manifestira i aktivira u inicijaciji (posvećenje). To je neponovljiv trenutak koji svaki polaznik tečaja (učenik) djeli zajedno sa svojim učiteljem. Nakon inicijacije svatko može postati aktivni kanal i zračiti uravnoteženom i harmoničnom energijom. Ruke prilikom dodira zrače toplinom i to djeluje ugodno i opuštajuće, što daje unutarnji sklad i pobuđuje ljubav koja se nesvjesno širi oko nas i u našoj okolini. Tako, radeći svakodnevno Reiki, prenosimo i širimo ljubav, a tamo gdje je ljubav je i mir. Tamo gdje je mir je harmonija i zdravlje. Reiki kao metoda pomoći i samopomoći koja koristi univerzalnu životnu energiju, koja se manifestira kao Božja ljubav prema svemu stvorenom, djelotvoran je i djeluje na svim duhovnim i materijalnim nivoima. Upravo zato Reiki je izuzetno djelotvoran kao pomoć kod raznih zdravstvenih problema, a može se primjeniti kod svih živih bića (uključujući i biljke i životinje).
  Kad prihvatimo Reiki, tada osvješćujemo i naš duhovni status koji nam omogućuje i viša stanja svijesti, što rezultira i našom promjenom na duhovnoj razini. Odbacujemo loše navike, pozitivnije gledamo na okolinu, a kad ljude oko nas prihvaćamo u svjetlu ljubavi i dragosti, tada je i poriv ka pomaganju bez zapreka. Reiki – put univerzalne ljubavi i pomoći može se primiti kroz tri stupnja. Svaki stupanj ima svoju zadaću i svoju razinu kvalitete. Da bi prihvatili Reiki kao univerzalnu ljubav prema svim bićima, osvjestili ljubav, te bili sposobni pomoći sebi i drugi, potrebno je za početak pohoditi i završiti tečaj prvog stupnja reikia. Već na tom stupnju slijede upute i osnove korištenja reikija.
 

Poruka učitelja

 
U ljubavi nema granica. Ljubav nadilazi sve životne situacije i okolnosti, te prolazi i inspirira sve razine postojanja. Nedostatak ili iskrivljeni oblik ljubavi manifestira se kroz ljutnju, mržnju, strah, a ti osjećaji mogu prouzročiti mnoge poremećaje, pa i teške bolesti. Živimo u vremenu u kojem na ljubavi nikad nije dovoljno. Bog nam je podario metodu i put ljubavi, način kako darivati ljubav i pri tom pomagati za dobrobit drugih i sebe samih – to je Reiki. Kada prihvatimo Reiki kao darivanje ljubavi, tada on djeluje na svim razinama i nema prepreka. Reiki je dar, milost i ljubav Boga. Molim Vas da ovo ne shvatite kao osobnu moć i kao Vašu silu kojom možete činiti čuda. Ne zaboravite da jedino Bog može činiti čuda, a mi smo samo u njegovoj službi i tako se moramo ponašati u svakoj životnoj situaciji. Reiki to je iskaz čiste Božanske ljubavi – prihvatimo je i prenesimo drugima. I na kraju, Reiki nije moda, nije trend, nije magija, nije filozofija, nije ideologija niti religija. Prava ljubav ne poznaje te kategorije, ona je daleko iznad njih. Reiki je sredstvo koje svaki čovjek može naučiti i koristiti na putu ljubavi.
 
  Hvala što ste odlučili krenuti put Reikija! 
 
Majstor - učitelj Reikia DAVORKA
 
NAČELA REIKIJA
  • danas ću biti zahvalan zbog onog što imam.
  • danas se neću brinuti.
  • danas se neću ljutiti.
  • danas ću raditi pošteno.
  • danas ću biti ljubazan prema svom susjedu i svakom živom biću.
 

Nema komentara:

Objavi komentar

DAVORKA I NJEN SVIJET