srijeda, 2. ožujka 2011.

Potpourrii Trailer - WiiWare World

1 komentar:

  1. POTPOURRI
    Miris je bitan sastojak ljubavi. Znanstvenici tvrde da prema mirisu biramo potencijalnog partnera, a mnogim mirisima se pripisuju i magična svojstva afrodizijaka. Zato potpourri, koji vrlo jednostavno možete napraviti sami, može biti zanimljiv sastojak senzualnih noći ili mirisno osvježenje ovih vrućih ljetnih dana.
    Glavni sastojak potpourrija je sušeno cvijeće i lišće, te par kapi eteričnog ulja. Mi vam predlažemo slijedeće kombinacije:

    OSNOVNI POTPOURRI

    Za osnovni potpourri potrebne su vam:
    - 3 šalice ružičastih ružinih latica
    - 3 šalice crvenih ružinih latica
    - 2 šalice manjih ružinih pupoljaka
    - 2 šalice lavande
    - 1 šalica ružinih listova
    - 15 kapi eteričnog ulja s mirisom ruže
    Postupak: raširite latice i listiće na mrežu ili pladanj koji zatim postavite na suho i toplo mjesto. Povremeno ih okrećite sve dok se potpuno ne posuše. Sušene sastojke ubacite u adekvatnu zdjelu i pokapajte eteričnim uljem te promiješajte rukama. Ostavite na hladnom mjestu da se sastojci "upiju", a zatim premjestite u atraktivnu posudu koju će te smjestiti na željeno mjesto u sobi.

    LJETNI POTPOURRI

    Potrebno vam je 200 g sušenih cvjetova lavande, 120 g sušenih limunovih listića, 50 g sušenih cvjetova jasmina i jušna žlica mljevenog cimeta. U mješavinu dodajte par kapi lavandina etericna ulja i ostavite kratko na hladnome mjestu kako bi se mirisi "spojili".

    SENZUALNI POTPOURRI

    Potrebna vam je narezana sušena kora 1 naranče i 2 limuna, nekoliko štapića cimeta, 3 kapi eteričnog ulja jasmina, 9 kapi sandalovine, 12 kapi bergamota i 6 kapi eteričnog ulja grejpa.

    OdgovoriIzbriši

DAVORKA I NJEN SVIJET